מה כוללת אחריות מבחינת פיקסלים שרופים ?
והאם ברזולוציה של מסכי 4K אפשר בכלל לראות פיקסלים שרופים בודדים, או רק במקבץ של כמה ?
כמו כן, האם יש איזה נוהג בעולם הטלוויזיות למתי מחליפים לפי כמות פיקסלים שרופים כפי שיש במסכי מחשב ?
האם כשהטכנאי התקנה מגיע ומתקין ורואים פיקסלים שרופים זה ישר מאפשר החלפה במסך חדש ?
האם יש חברות שידועות כדגמים פחולת אמינים / מחזיקים פחות זמן יחסית לממוצע בענף ?
כמו כן, האם יש איזה נוהג בעולם הטלוויזיות למתי מחליפים לפי כמות פיקסלים שרופים כפי שיש במסכי מחשב ?
האם כשהטכנאי התקנה מגיע ומתקין ורואים פיקסלים שרופים זה ישר מאפשר החלפה במסך חדש ?
האם יש חברות שידועות כדגמים פחולת אמינים / מחזיקים פחות זמן יחסית לממוצע בענף ?
אני לא חושב שפיקסלים בעייתיים הם דבר כל כך נפוץ, אבל זה לא שאי אפשר להתקל בזה.
כמובן שאפשר לראות פיקסלים בעייתיים ב-4K, תלוי במרחק מהמסך.
אני משער שהמדיניות הרשמית תלויה בכל יצרן, והיא כנראה משהו בסגנון מסכי מחשב. שאלה של כמה פיקסלים, איפה, וכו'.
אני די בטוח שהיבואנים כאן ברוב המקרים ינסו לא להחליף, ויהיה צריך להתעקש.
כמובן שאפשר לראות פיקסלים בעייתיים ב-4K, תלוי במרחק מהמסך.
אני משער שהמדיניות הרשמית תלויה בכל יצרן, והיא כנראה משהו בסגנון מסכי מחשב. שאלה של כמה פיקסלים, איפה, וכו'.
אני די בטוח שהיבואנים כאן ברוב המקרים ינסו לא להחליף, ויהיה צריך להתעקש.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
בד"כ אם זה יצא מהאריזה עם פיקסל שרוף (אפילו אחד) רוב היבואנים מחליפים. במקרה הזה אתה הרי גם יכול עקרונית לבטל את העסקה.
בהמשך, תלוי יבואן ויצרן: עד מספר חודשים (בד"כ 3), זה מדיניות אחת ולפעמים עוזרים ללקוח ואחרי זה זה מדיניות של "by the book" של כל יצרן לפי מה שמכתיב ליבואן. משהו בסגנון של עד <מספר פיקסלים בין 3 ל 10> לא מחליפים ויותר מזה מחליפים.
עריכה: בימנו, כמעט ולא שומעים על פיקסלים שרופים, זה הדבר שהכי קל לבדוק במפעל והרי רוב החברות עוד לפני שמרכיבים את הפאנל בטלויזיה בודקים את זה. רק ב OLED בשנים האחרונות הייתה את הבעיה הזו בצורה יותר מורגשת ונפוצה ובעיקר בדגמים הראשונים של LG.
בהמשך, תלוי יבואן ויצרן: עד מספר חודשים (בד"כ 3), זה מדיניות אחת ולפעמים עוזרים ללקוח ואחרי זה זה מדיניות של "by the book" של כל יצרן לפי מה שמכתיב ליבואן. משהו בסגנון של עד <מספר פיקסלים בין 3 ל 10> לא מחליפים ויותר מזה מחליפים.
עריכה: בימנו, כמעט ולא שומעים על פיקסלים שרופים, זה הדבר שהכי קל לבדוק במפעל והרי רוב החברות עוד לפני שמרכיבים את הפאנל בטלויזיה בודקים את זה. רק ב OLED בשנים האחרונות הייתה את הבעיה הזו בצורה יותר מורגשת ונפוצה ובעיקר בדגמים הראשונים של LG.
אתה מסתכל על מסך מלא בצבע לבן (או 3 צבעי יסוד), ושחור.
אפשרות אחת היא זו:
http://www.checkpixels.com
עבור למסך מלא (F11), ולחץ בכל מקום בעמוד כדי לעבור לצבע/דוגמא הבאה. זה מחולק ל-7 מסכים: שחור, ושניים לכל צבע יסוד, אחד מראה רק פיקסלים זוגיים השני אי-זוגיים. בצורה זו פיקסלים בעייתיים אמורה להיות בולטים יותר, אולי.
אפשרות אחת היא זו:
http://www.checkpixels.com
עבור למסך מלא (F11), ולחץ בכל מקום בעמוד כדי לעבור לצבע/דוגמא הבאה. זה מחולק ל-7 מסכים: שחור, ושניים לכל צבע יסוד, אחד מראה רק פיקסלים זוגיים השני אי-זוגיים. בצורה זו פיקסלים בעייתיים אמורה להיות בולטים יותר, אולי.