שאלה בנוגע למפרט טלוויזיה
-
MUSHROOM23
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מה דעתכם על המפרט הבא:
יחס חזות:16:9
מספר פיקסלים:1920X1080(FULL HD)
מסך:LED 65 INCH SMART TV
בהירות:600 CD/M
ניגודיות דינמית:10000000:1
זמן תגובה:2 מיל לשנייה
זווית צפייה:חופשית
יציאות אודיו:15W+15W
מערכת הפעלה:אנדרואיד 4.4.3
מעבד:ARM CORTEX A7 QUAD CORE
GPU:450 MAIL
זיכרון:4GB
RAM:512
כולל WIFI
יש לו רק שני חיבורי HDMI,אני לא צריך יותר.
אני צריך את הטלוויזיה בעיקר לסרטים HD ושירים.
תודה רבה מראש
יחס חזות:16:9
מספר פיקסלים:1920X1080(FULL HD)
מסך:LED 65 INCH SMART TV
בהירות:600 CD/M
ניגודיות דינמית:10000000:1
זמן תגובה:2 מיל לשנייה
זווית צפייה:חופשית
יציאות אודיו:15W+15W
מערכת הפעלה:אנדרואיד 4.4.3
מעבד:ARM CORTEX A7 QUAD CORE
GPU:450 MAIL
זיכרון:4GB
RAM:512
כולל WIFI
יש לו רק שני חיבורי HDMI,אני לא צריך יותר.
אני צריך את הטלוויזיה בעיקר לסרטים HD ושירים.
תודה רבה מראש
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
מפרט יבש לא אומר כלום לגבי ביצועים/איכות וכיוצא בזאת..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
MUSHROOM23
-
- חבר שרק התחיל

·איזו אינפורמציה אתה עוד צריך?jacko-il כתב:מפרט יבש לא אומר כלום לגבי ביצועים/איכות וכיוצא בזאת.....
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@MUSHROOM23
.
זה אתה שצריך עוד אינפורמציה, לא אני..
יצרן ודגם תהיה נקודת התחלה טובה.
צרכים, תמהיל צפייה ותקציב גם יעזרו לך בהחלטה.
.
צרכים, תמהיל צפייה ותקציב גם יעזרו לך בהחלטה.
-
MUSHROOM23
-
- חבר שרק התחיל

·אני שואל כרגע ברמת העיקרון אם אלה נתונים סבירים. הצרכים שלי לא בשמיים:צפייה בסרטי HD וקצת שירים ביוטיוב וכדומה. התקציב הוא עד 7000jacko-il כתב:@MUSHROOM23
.
צרכים, תמהיל צפייה ותקציב גם יעזרו לך בהחלטה....
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

אז הסברתי גם שברמת העקרון אין לנתונים כאלה חשיבות. שום דבר מהמפרט הזה שרשמת לא אומר כלום לגבי יכולות או ביצועים או איכות של מסך. כלום. אלו סתם מילים ומספרים חסרי חשיבות.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
MUSHROOM23
-
- חבר שרק התחיל

·ושם של יצרן כן יגיד משהו?jacko-il כתב:אז הסברתי גם שברמת העקרון אין לנתונים כאלה חשיבות. שום דבר מהמפרט הזה שרשמת לא אומר כלום לגבי יכולות או ביצועים או איכות של מסך. כלום. אלו סתם מילים ומספרים חסרי חשיבות....
- shaharfs
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 402
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
אני יכול להגיד לך בתור אחד שמכיר קצת מקרוב את היבוא מסין, הם ירשמו לך מה שאתה רוצה ובאיזה צבע שתבחר. יש משמעות גדולה לסוג המסך יש חברות שעומדות מאחורי מה שכתבו ויש כאלה שלא, בשורה תחתונה אם המסך מוצא חן בעינייך וראית אותו בזמן פעולה והצפייה נראית לך והמחיר מתאים לך אז תתחדש, בהצלחה....
סאונד טוב, מסך טוב, הכל טוב...
-
MUSHROOM23
-
- חבר שרק התחיל

·הכל כמעט מיוצר בסין היוםshaharfs כתב:אני יכול להגיד לך בתור אחד שמכיר קצת מקרוב את היבוא מסין, הם ירשמו לך מה שאתה רוצה ובאיזה צבע שתבחר. יש משמעות גדולה לסוג המסך יש חברות שעומדות מאחורי מה שכתבו ויש כאלה שלא, בשורה תחתונה אם המסך מוצא חן בעינייך וראית אותו בזמן פעולה והצפייה נראית לך והמחיר מתאים לך אז תתחדש, בהצלחה.......
גם המפרט של החברות הקוראניות, היפניות, והאירופאיות (אם פיליפס בטלוויזיות נחשב אירופאי) לא יותר אינפורמטיבי.
הבעיה היא שהדברים שמשנים לאיכות תמונה הם או דברים שהמפרט לא מתייחס אליהם, או דברים שמפרטים מסתירים ע"י שימוש בנתונים חסרי משמעות: ניגודיות דינמית (וגם זה מספר שקרי) במקום סטטית, זוויות צפיה שבהן הניגודיות נשארת לפחות 10 (בהירות לבן לעומת שחור) במקום משהו רלוונטי כמו, נגיד, נפילה של לא יותר מ-20% לעומת צפיה בלי זווית (שם הניגודיות היא נגיד 1000-5000). אין התייחסות לאחידות המסך, להשפעת זווית על הצבעים, ועוד.
דברים שכן אפשר להגיד ממפרטים בעיקר דברים שקשה לעוות או לשקר לגביהם: רזולוציה, גודל מסך, איזה חיבורים פיזיים יש (אבל לא מה בדיוק היכולות והמגבלות שלהם), ואולי עוד כמה פרטים קטנים.
שם יצרן ודגם יאפשרו לחפש סקירות, שלפחות נותנות מידע אובייקטיבי פחות או יותר, גם אם לא תמיד מלא.
הבעיה היא שהדברים שמשנים לאיכות תמונה הם או דברים שהמפרט לא מתייחס אליהם, או דברים שמפרטים מסתירים ע"י שימוש בנתונים חסרי משמעות: ניגודיות דינמית (וגם זה מספר שקרי) במקום סטטית, זוויות צפיה שבהן הניגודיות נשארת לפחות 10 (בהירות לבן לעומת שחור) במקום משהו רלוונטי כמו, נגיד, נפילה של לא יותר מ-20% לעומת צפיה בלי זווית (שם הניגודיות היא נגיד 1000-5000). אין התייחסות לאחידות המסך, להשפעת זווית על הצבעים, ועוד.
דברים שכן אפשר להגיד ממפרטים בעיקר דברים שקשה לעוות או לשקר לגביהם: רזולוציה, גודל מסך, איזה חיבורים פיזיים יש (אבל לא מה בדיוק היכולות והמגבלות שלהם), ואולי עוד כמה פרטים קטנים.
שם יצרן ודגם יאפשרו לחפש סקירות, שלפחות נותנות מידע אובייקטיבי פחות או יותר, גם אם לא תמיד מלא.
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 07/08/2016 21:03, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- shaharfs
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 402
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
כמעט הכל, לא הכל! לדוגמא המסכים החדשים של סמסונג מיוצרים בסלובקיה. יש מסכים שהחברה יושבת במדינה מסויימת ומפקחים מטעמה נמצאים בסין במפעלים והבקרת איכות היא אמריקאית/קוראנית וכו וכו. לכן מאוד חשוב מי היא החברה מי נותן השרות מה טיבם ופי כך אנשים יוכלו לעזור יותר מאשר לכתוב לדוגמא ''זוית צפיה חופשית'' וכו וכו. אולי לאחד מהחברים יש מסך כזה וכבר התנסה הוא יוכל לחוות דעה על סמך דגם ושוב לא על סמך מלל.
סאונד טוב, מסך טוב, הכל טוב...
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
נכון, אבל יש הבדל אם זה ייצור ברישיון ע"י חברה מוכרת, במפעלים שלה, או בפיקוח שלה,MUSHROOM23 כתב:·הכל כמעט מיוצר בסין היום.........
ובין קניית טלוויזיה שמיוצרת במפעל עלום שם, שידביק עליה כל שם שתבקש, ואיזה מפרט שתבקש,
בתנאי שתקנה כמות מינימום, אם היא עומדת במפרט ואם לא.
אתה יכול לראות 2 טלוויזיות עם מפרט כזה זהה, ואחת מהן מציגה תמונה הרבה יותר טובה מהשנייה.
ההבדלים יכולים להיות, כמו שנאמר לפני, בסוג הפאנל,
וגם לדוגמה-
האם יש local Dimming ובכמה איזורים,
פאנל בציפוי מבריק או מט
איזה מעבד תמונה.
-
MUSHROOM23
-
- חבר שרק התחיל

זה פאנל מתוצרת AUO שחור מבריק(פיאנו),מעבד תמונה 120 הרץ אם אני לא טועה
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
שוב רק שם היצרן לא אומר כלום.MUSHROOM23 כתב:זה פאנל מתוצרת AUO שחור מבריק(פיאנו),מעבד תמונה 120 הרץ אם אני לא טועה...
יש להם פנלים גרועים ופנלים טובים.
כמו שלגינדי יש בניינים שעומדים שנים, ובניינים שהמרפסות נופלות בשנה הראשונה.
פאנל מבריק מתאים לצפייה בחדר יחסית חשוך.
אם אתה רואה בחדר מואר, עדיף פאנל מאט, כי במבריק רואים את כל ההשתקפויות מהסביבה כמו במראה.
מעבד תמונה 120 הרץ?
זו טלויזיה לשוק האמריקאי?
בישראל, ובאירופה, תדר החשמל הוא 50 הרץ, ולכן מעבדי התמונה באים בתדרים שהם כפולות של 50.
הנה מדריך קנייה קטן:
http://www.cnet.com/topics/tvs/buying-guide/
-
MUSHROOM23
-
- חבר שרק התחיל

·Amir64 כתב:שוב רק שם היצרן לא אומר כלום.......
יש להם פנלים גרועים ופנלים טובים.
כמו שלגינדי יש בניינים שעומדים שנים, ובניינים שהמרפסות נופלות בשנה הראשונה.
פאנל מבריק מתאים לצפייה בחדר יחסית חשוך.
אם אתה רואה בחדר מואר, עדיף פאנל מאט, כי במבריק רואים את כל ההשתקפויות מהסביבה כמו במראה.
מעבד תמונה 120 הרץ?
זו טלויזיה לשוק האמריקאי?
בישראל, ובאירופה, תדר החשמל הוא 50 הרץ, ולכן מעבדי התמונה באים בתדרים שהם כפולות של 50.
הנה מדריך קנייה קטן:
http://www.cnet.com/topics/tvs/buying-guide/
סליחה, הקצב רענון הוא מאה עשרים הרץ והטלוויזיה לסלון...