nas vs ftp
-
fick_m
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 190
היי אנשים.
קודם כל ראיתי כל מיני דיונים באינטרנט עם אותה כותרת בדיוק
הבעיה שכל הזמן נותנים תשובות שונות.
הבנתי בעיקרון שnas זה פשוט התקן storage עם hdd שמחובר לרשת.
אז מה בעצם ההבדל בין זה לבין FTP.
אשמח אם תוכלו להסביר לי :
1. מה זה nas (למרות שכתוב בויקיפדיה לא כלכך הבנתי).
2.מה זה ftp.
3. מה ההבדל ביניהם ולמה כל אחד משמש (למשל האם Nas צריך לשבת על רשת אינטרנט אחרת מזו שהמשרדים יושבים עליה זו אחת התגובות שראיתי- כדי שלא ייקח שעות לגשת לקבצים).
תודה לכל מי שעונה ובבקשה לכל אלו שמתחכמים עזבו אתכם באמא שלכם.
קודם כל ראיתי כל מיני דיונים באינטרנט עם אותה כותרת בדיוק
הבעיה שכל הזמן נותנים תשובות שונות.
הבנתי בעיקרון שnas זה פשוט התקן storage עם hdd שמחובר לרשת.
אז מה בעצם ההבדל בין זה לבין FTP.
אשמח אם תוכלו להסביר לי :
1. מה זה nas (למרות שכתוב בויקיפדיה לא כלכך הבנתי).
2.מה זה ftp.
3. מה ההבדל ביניהם ולמה כל אחד משמש (למשל האם Nas צריך לשבת על רשת אינטרנט אחרת מזו שהמשרדים יושבים עליה זו אחת התגובות שראיתי- כדי שלא ייקח שעות לגשת לקבצים).
תודה לכל מי שעונה ובבקשה לכל אלו שמתחכמים עזבו אתכם באמא שלכם.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10921
NAS - Network-attached storage
כשמו - כן הוא, התקן אכסון המתחבר לרשת.
כלומר, לא מחשב רגיל שבמקרה גם משתף קבצים ברשת, אלא יחידה ייעודית, שתפקידה הבסיסי, מבין האפשרות להרבה תפקידים נוספים אחרים, הוא לאפשר גישה לקבצים מכל התקן ברשת המקומית, ו/או מחוץ לרשת המקומית.
יכול לשמש כאכסון קבצי עבודה בארגון, או לשמש כמקום גיבוי לקבצים שמקורם במחשבים אחרים, NAS-ים אחרים ברשת המקומית או מחוצה לה.
אחד היתרונות של שימוש ב- NAS, הוא שימוש ביכולת ליצור מערכי RAID, שמאפשרים הגדלת מהירות גישה, יכולת התאוששות מקריסת דיסק (או יותר מאחד, בו זמנית) במערך ,ללא הצורך בשחזור מגיבוי.
FTP - File Transfer Protocol
כשמו - כן הוא, פרוטוקול להעברת קבצים בין שרתים וקליינטים, כלומר - תוכנה.
בדיוק כמו ש- HTTP הוא פרוטוקול להעברת טקסט. (עזוב עכשיו את ההרחבות להעברת תכנים אחרים)
שרת FTP יכול לשבת על המחשב שלך בבית, יכול לשבת על NAS, יכול לשבת על חוות שרתים ענקית .
כתבתי שה- NAS יכול להכיל תפקידים נוספים - הנה אחד מהם.
מתקינים עליו שרת FTP, ואז מקבלים שרת NAS שמספק גם שירות FTP.
במקרה של NAS המשמש לגישה לקבצי עבודה, אין שום בעיה שיהיה באותה רשת מקומית עם מחשבי העבודה.
גם אין בעיה שיישב על רשת מקומית אחרת, זה ממש לא משנה לתיפקוד ה- NAS.
כדי שלא ייקח שעות לגשת לקבצים? זו שטות גמורה.
ניתן להעביר קבצים באינטרנט מכל מקום בעולם לכל מקום אחר בעולם במהירות גבוהה מאוד.
שלם על חיבור אינטרנט מהיר מספיק בשני (או יותר) המקומות שמתקשרים אחד עם השני, ותקבל איזו מהירות שאתה רוצה.
אפילו מהר יותר מהמהירות שהדיסק שלך מעתיק קובץ ממקום למקום בתוכו.
כשמו - כן הוא, התקן אכסון המתחבר לרשת.
כלומר, לא מחשב רגיל שבמקרה גם משתף קבצים ברשת, אלא יחידה ייעודית, שתפקידה הבסיסי, מבין האפשרות להרבה תפקידים נוספים אחרים, הוא לאפשר גישה לקבצים מכל התקן ברשת המקומית, ו/או מחוץ לרשת המקומית.
יכול לשמש כאכסון קבצי עבודה בארגון, או לשמש כמקום גיבוי לקבצים שמקורם במחשבים אחרים, NAS-ים אחרים ברשת המקומית או מחוצה לה.
אחד היתרונות של שימוש ב- NAS, הוא שימוש ביכולת ליצור מערכי RAID, שמאפשרים הגדלת מהירות גישה, יכולת התאוששות מקריסת דיסק (או יותר מאחד, בו זמנית) במערך ,ללא הצורך בשחזור מגיבוי.
FTP - File Transfer Protocol
כשמו - כן הוא, פרוטוקול להעברת קבצים בין שרתים וקליינטים, כלומר - תוכנה.
בדיוק כמו ש- HTTP הוא פרוטוקול להעברת טקסט. (עזוב עכשיו את ההרחבות להעברת תכנים אחרים)
שרת FTP יכול לשבת על המחשב שלך בבית, יכול לשבת על NAS, יכול לשבת על חוות שרתים ענקית .
כתבתי שה- NAS יכול להכיל תפקידים נוספים - הנה אחד מהם.
מתקינים עליו שרת FTP, ואז מקבלים שרת NAS שמספק גם שירות FTP.
במקרה של גיבוי, החלק הראשון יכול להיות נכון.למשל האם Nas צריך לשבת על רשת אינטרנט אחרת מזו שהמשרדים יושבים עליה זו אחת התגובות שראיתי- כדי שלא ייקח שעות לגשת לקבצים...
במקרה של NAS המשמש לגישה לקבצי עבודה, אין שום בעיה שיהיה באותה רשת מקומית עם מחשבי העבודה.
גם אין בעיה שיישב על רשת מקומית אחרת, זה ממש לא משנה לתיפקוד ה- NAS.
כדי שלא ייקח שעות לגשת לקבצים? זו שטות גמורה.
ניתן להעביר קבצים באינטרנט מכל מקום בעולם לכל מקום אחר בעולם במהירות גבוהה מאוד.
שלם על חיבור אינטרנט מהיר מספיק בשני (או יותר) המקומות שמתקשרים אחד עם השני, ותקבל איזו מהירות שאתה רוצה.
אפילו מהר יותר מהמהירות שהדיסק שלך מעתיק קובץ ממקום למקום בתוכו.
-
fick_m
-
- חבר פעיל מאוד

"אחד היתרונות של שימוש ב- NAS, הוא שימוש ביכולת ליצור מערכי RAID, שמאפשרים הגדלת מהירות גישה, יכולת התאוששות מקריסת דיסק (או יותר מאחד, בו זמנית) במערך ,ללא הצורך בשחזור מגיבוי."
בוידיאו הבא הוא אומר שכדאי לארגונים לקנות שתי NASים שאחד יהיה OFFLINE לגיבוי של הNAS הפעיל:
דקה 3:30
תודה על התשובה!!!
בוידיאו הבא הוא אומר שכדאי לארגונים לקנות שתי NASים שאחד יהיה OFFLINE לגיבוי של הNAS הפעיל:
תודה על התשובה!!!
-
fick_m
-
- חבר פעיל מאוד

Having multiple users trying to upload 10GB at a time to your network will likely take hours as well as slow down internet traffic for anyone actually trying to do work on that network.
- Amir64
-
- גורו

fick_m כתב:בוידיאו הבא הוא אומר שכדאי לארגונים לקנות שתי NASים שאחד יהיה OFFLINE לגיבוי של הNAS הפעיל:
...
כל ארגון לגופו,
תלוי בכמויות המידע הארגוני, כמות המשתמשים הכללית וכמות המשתמשים בו זמנית הצפוייה.
יכול להיות ארגון שיש לו 2 נאסים לכל מחלקה, אחד משמש לעבודה, והשני לגיבוי ויושב במקום אחר.
ובנוסף, off shore storage שמגבה את כולם למקרה אסון באתר.
יכול להיות NAS שכל תפקידו הוא לשמור גירסאות קבצים קודמות, למקרה שתיידרש גישה לגירסאות אילו. ולא רוצים לשמור אותם ב working NAS.
יכול להיות ארגון שכל צרכי המידע שלו נמצאים בתוך שרת אחד, או יותר.
ויש לו NAS יחיד, המשמש לגיבוי השרתים.
מה שחשוב לזכור הוא:
NAS הוא לא גיבוי
ולכן, אין לסמוך על יכולות ה- RAID להתאוששות מתקלות מסויימות, ולא לגבות את המידע.
-
fick_m
-
- חבר פעיל מאוד

אוקיי אז מה הקטע עם ה redundancy?
זה אמור להתאושש כביכול מתקלה כלשהי נניח הפסיק החשמל בדיוק שנעשה איזשהו עדכון..(למרות שלא יודע אם יש לזה עדכונים אבל לשם הדוגמא)
לבין בקאפ שאשכרה עושה גיבוי לDATA....
אני סתם מנסה להבין איך זה עובד משהו פה בלוגיקה קצת קשה לי להבנה...
זה אמור להתאושש כביכול מתקלה כלשהי נניח הפסיק החשמל בדיוק שנעשה איזשהו עדכון..(למרות שלא יודע אם יש לזה עדכונים אבל לשם הדוגמא)
לבין בקאפ שאשכרה עושה גיבוי לDATA....
אני סתם מנסה להבין איך זה עובד משהו פה בלוגיקה קצת קשה לי להבנה...
-
fick_m
-
- חבר פעיל מאוד

אולי תסביר לי למשל איך זה עובד בארגון ממוצע בשוק
איך משתמשים בNAS
ואיך עושים BACKUP
במידה ורוצים את שניהם....
נראה לי שזה יהיה הכי ממצה ונכון
איך משתמשים בNAS
ואיך עושים BACKUP
במידה ורוצים את שניהם....
נראה לי שזה יהיה הכי ממצה ונכון
- Amir64
-
- גורו

אני מבין שלקחת את זה מכאן:fick_m כתב:Having multiple users trying to upload 10GB at a time to your network will likely take hours as well as slow down internet traffic for anyone actually trying to do work on that network....
https://m.reddit.com/r/computers/commen ... tp_vs_nas/
קראת למה הוא כתב את זה?
הוא דיבר על Online Storage, או מה שנקרא "ענן"
dropbox, google drive וכו'.
אם משתמשים יעתיקו בו זמנית לשירותים כאלו, קבצים גדולים ביחד, הם יחנקו את הרשת (המקומית והגישה לאינטרנט).
זה לא קשור בשום אופן לאכסון המידע ברשת המקומית, NAS או לא NAS.
-
fick_m
-
- חבר פעיל מאוד

אז מה משמש ל ?backup