האם צריך רסיבר חדש בשביל HDR?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
iamami פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,

בשעה טובה ומוצלחת ואחרי שאני מחכה כבר שנים ל- OLED שתגיע לרמה מספקת - הגיע הזמן לקפוץ פנימה והחלטתי לקנות את ה-LG OLED65E6.

יש לי רסיבר Denon AVR-x2000w שתומך ב-4k passthrough. השאלה שלי היא כזאת: האם בשביל להנות מתכני HDR בטלויזיה אני צריך לשדרג את הרסיבר גם או שמאחר ויש לו passthrough הטלויזיה תקבל את התוכן בסדר?

תודה לכל העוזרים.

נ.ב. אעלה את רשמיי מהטלויזיה שבוע הבא- היא מגיעה מחרתיים!!!

talshap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

השאלה שאתה צריך לשאול זה האם יש חיבור HDCP 2.2 או HDMI 2.0a כי החיבורים האלו תומכי HDR.

יש דרך להתגבר על רסיבר שאינו תומך לדוגמא אצלי אין תמיכה לתקנים הללו, אני מחבר את הטלויזיה בכבל אופטי ומעביר את הסאונד דרכה לרסיבר. ורואה HDR אחלה

Ymac
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 574
שם מלא: יואב
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #3 

עם אופטי אתה מוותר על כל הפורמטים החדשים ומגביל את עצמך ל-DTS 5.1 ודולבי דיגיטל.
בלי דולבי TrueHD, Atmos או DTS-HD MA או DTS:X

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2212
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #4 

יש בלו ריי עם שני חיבורי hdmi אחד לרסיבר ואחד לטיוי ככה שתהנה גם מכל הפורמטים החדשים בסאונד ותקבל hdr בטיוי

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #5 

הביקורת על הpopcorn hour 500 שיש לו HDMI 1.4 עסקה בשאלה מה הוא יודע לשדר. השאלה נענתה בחיוב לכל פורמט, לרבות HDR, פרט לכל קצב פריימים מעל 2160P30. ככה שאולי הדאגה שלך לחינם.

iamami פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

דיברתי עם השירות של דנון.
הם טוענים שהרסיבר לא יתמוך ב-hdr גם ב-passthrough כי הגרסה של ה-hdmi היא 1.4
בכל מקרה הם מציאים לחבר ישירות לטלויזיה את התוכן ולדחוף סאונד מהטלויזיה עם ARC לרסיבר.

acker16
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #7 

בדיוק עכשיו קניתי רסיבר מסיבות דומות (רציתי 4K) ויש מחירים סבבה לגמרי באמאזון, אפשר לקנות באלפיים וקצת רסיבר של ימאהה 679 שתומך גם ב HDR (כמובן שיש גם מגברים זולים בהרבה ויקרים בהרבה )
ועל הדרך תרוויח איכות קול טובה יותר והרבה פונקציות - אני שידרגתי מ 567 והסאונד השתנה לחלוטין

רק רציתי לשתף כי אני תמיד הרגשתי כלוא במחירים הלא סבירים של ישראל ופתאום גיליתי שאפשר לקנות ב 30-50% זול יותר

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46404
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5081 פעמים

שליחה #8 

Alon_Solo,
תכני HDR אומנם מנוגנים מעל ה- A-500, אבל מכיוון שהמחבר בסטרימר הוא מגרסת HDMI 1.4, הוא חסר רוחב פס מספק על מנת להעביר HDR, לכך יש צורך ב- HDMI 2.0

Ymac
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 574
שם מלא: יואב
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #9 

אם אתה מדבר על אמזון ארה"ב, שים לב שהרסיברים שם עובדים ב-110V ובדרך כלל אין משלוח לארץ בגלל המשקל שלהם.
אמזון גרמניה - משהו אחר.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #10 

ziv_r כתב:Alon_Solo,
תכני HDR אומנם מנוגנים מעל ה- A-500, אבל מכיוון שהמחבר בסטרימר הוא מגרסת HDMI 1.4, הוא חסר רוחב פס מספק על מנת להעביר HDR, לכך יש צורך ב- HDMI 2.0
...
·זה נשמע מוזר - HDR זה לא מידע גרפי כבד. מדובר ב metadata, כלומר קובץ XML כלשהו. לא ברור למה זה צריך רוחב פס משמעותי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46404
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5081 פעמים

שליחה #11 

הכל מוסבר בפירוש באתר HDMI.
http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_2_0

talshap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #12 

@iamami
·
עזוב גבר חבל על הכסף שלך לקנות רסיבר חדש... ARC גם כן מוגבל רק לדולבי דיגיטל עדיף לך להתחבר עם אופטי שיוצא מהטלויזיה. ההבדל בין DTS לDTS-HD גם אני אתן לך עשר פעמים לשמוע פעם אחת לא תבחין.

חבל גם על הויכוח בת'רד פה HDMI 2.0a זה הפורמט היחיד שתומך בHDR ויתמוך לך גם ב60p ב4K (מה שהרסיבר שלך לא נותן).

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #13 

לגבי דברים שנכתבו כאן בתגובות קודמות רציתי רק לציין שעניין העברת ה- HDR לא ממש קשור לרוחב פס, הוא
פשוט קשור לאיפשור העברת metadata סטטי של HDR10 שמתאפשרת רק מ- HDMI2.0a. כדאי רק לזכור
שבדולבי ויז'ן ( שעוד לא ממש קיימים לו מקורות תוכן להעברה דרך HDMI ) ה-metadata גם הסטטי וגם הדינאמי
משולבים כנראה באות הוידאו עצמו ולא מצריכים תמיכה ב-HDMI2.0a. בסוג נוסף של מימוש HDR שנקרא HLG
(שגם לו אין עוד כרגע ממש מקורות לתוכן) אין בכלל metadata והוא כנראה גם לא ממש מחייב תמיכה HDMI2.0a.

כמו שאפשר לראות באתר של HDMI שם כבר מדברים על hdmi2.0b שמוסיף תמיכה בעוד כמה דברים,
אבל כדאי לזכור (ודיברנו על זה מעט באחד השירשורים בנושא) שכנראה לקראת סוף השנה הזו או
תחילת השנה הבאה הולכים להוסיף ל- HDR10 גם תמיכה ב- metadata דינאמי, דבר ( שלפי פרסומים
של כמה חברות שקשורות לעניין) יביא להוצאה של גירסה נוספת של HDMI כנראה (לפי הפרסומים שהזכרתי)
HDMI2.1 .

iamami פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

קודם כל תודה על העזרה.
לפי מה שקראתי אופטי ו-ARC מוגבלים שניהם באודיו עד DTS או DD5.1.

אני כנראה כן אקנה רסיבר אבל רק שנה הבאה שיצאו כאלה שתומכים ב-dolby vision ועד אז אסתדר עם DTS.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”