העברת כבלים בתקרה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Adi123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 341
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אהלן,

יש לי סלון שכל התקרה שלו היא גבס. אני רוצה לתלות רמקולים בפינות ואת הכבלים להעביר בתוך התקרה. עכשיו עולות 2 שאלות:

- האם יש מגבלה על האורך של הכבלים? במידה ולא - האם יש סוג מסוים שכדאי להשתמש בו?
- אחרי שיצרתי חור בכל אחת מהפינות של החדר, איך אני מעביר אותם עד לצד השני? (קשירת הקצה של הכבל למגנט אולי?)

אשמח לתשובות!

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #2 

@Adi123
·1. כבל 2.5 מ"מ פשוט יתן לך מענה הולם ובלי לדאוג יותר מדי מהאורך
2. שאלה קשה. השאלה מה הולך בפנים. כנראה שאין דרך פשוטה. אני מניח שבחלק המוסתר יש קורות אלומיניום שעליו יושב הגבס ככה שגם המגנט יתפס עליהם וזה גם יחסום את המעבר של הכבל. אולי אפשר לנסות להשחיל בתוך קורה אם במקרה היא עוברת לאורך כל התקרה ללא הפרעות. ההשחלות האלה, אפילו בטעלות מוכנות, עם אין כבל משיכה - הן כאב ראש ענק. בטח בתקרת גבס מלאת הפתעות.

הכי פשוט יהיה לקשור את זה לחתול ולחכות שהוא יצא מהצד השני :roll:

deepspace
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 661
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #3 

Alon_Solo כתב:@Adi12
הכי פשוט יהיה לקשור את זה לחתול ולחכות שהוא יצא מהצד השני :roll:
...
:) :lol:

את זה עוד לא ניסתי.

Adi123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

@Alon_Solo
·

תודה רבה. אז רק כדי לוודא - אם אני הולך על 2.5 ממ זה בסדר שהאורך יהיה בערך 17 מ' לכל רמקול?
ואיפה כדאי לקנות כבלים באיכות טובה?

moshearviv
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

יש כמה דרכים להשחיל מצד לצד

שליחה #5 

פתח פתח קטן 15X15 בצד מסויים תשתדל לפתוח פתח מרובע מדוייק ושמור את החתיכה שיוצאת כדי שאיתה תסגור חזרה את הפתח....
קשור את החוט למכסה תעלה 20 רחב כמו של המזגנים (קשיח מספיק ועדיין דק) ותתחיל להשחיל לכיוון המקום שאתה רוצה להוציא שם את הרמקולים... גם שם תצטרך להגדיל את החור ולשמור את חתיכת הגבס שהוצאת לצורך סגירה....

לא פשוט אבל גם לא בלתי אפשרי

בהצלחה

yakir_dayan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #6 

אולי עדיף שתצלם את התקרה שנוכל להבין בדיוק על מה מדובר?

אם יש לך תאורה שקועי תקרה אז זה יותר פשוט, אתה פותח את כל התאורה ומחבר לכבל של הרמקולים ברזל קשיח באורך המתאים (שזה פחות או יותר הרווח שבין כל תאורה לתאורה) ומתחיל להשחיל עד לפתח של התאורה הבאה ומשם שוב פעם.

ובמידה ואין לך תאורה כזאת אתה יכול לנסות להשחיל צינור ארוך וקשיח בין שתי הנקודות ולאחר מכן להשחיל דרכו את הכבלים של הרמקולים על ידי סטלבנד.

Adi123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אז.. יש פינה מסוימת בגבס שהיא פתוחה והצלחתי לראות מתוכה שהמעבר לצד השני הוא פתוח.

אז אני חושב להעביר תעלה פשוטה כזו מפלסטיק מקצה אחד לשני ואז להשחיל בתוכה את הכבלים. העניין הוא שאני צריך 6.5 מ' של תעלה. השאלה אם מוכרים כזה אורך או שאני צריך לחבר כמה תעלות קצרות אחת לשנייה?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”