האם כדאי זרוע ל led 65 אינץ׳ במשקל 24.4 קילו ברוחב 3.9 ס״מ או הטלויזיה תהרס

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ozba פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

הדגם הוא XBR65X900C
והיא מאוד מאוד דקה
הזרוע צריכה לפתוח ב90 מעלות

ozba פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

נו אף אחד לא שם טלויזיה כדוגמא זאת עם זרוע ויכול להעיד?

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #3 

האם הזרוע יכולה להחזיק את המסך מבחינת המשקל?
אם כן אז אין בעיה.
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #4 

שמתי לפני כמה שנים טלוויזיה שהיא 55 במשקל 17 על זרוע שיכולה להיפתח ל-90 מעלות לשני הכיוונים.
עשיתי את כל התכנון המוקדם כדי שזה יהיה מושלם אבל בסופו של דבר אני לא זוכר מתי הייתה הפעם האחרונה שהשתמשתי בזרוע. ליתר דיוק אני לא בטוח אם אי-פעם השתמשתי בה חוץ מהדגמה או גישה יותר נוחה לחיבורים.
אז אם אתה משוכנע שאתה באמת צריך את זה ולא רק חושב שאתה צריך את זה (כמוני), אני יכול לתת לך מספר טיפים:
1. בוודאי שצריך לוודא שהיצרן מגדיר את הזרוע כמתאימה לגודל ולמשקל (אם כי לעולם לא נדע עד כמה היא באמת מחזיקה במצב פתוח שאז פיסית העומס על הזרוע ממש גדול).
2. לדעתי ההתקנה לתוך הקיר היא החולייה החלשה. הזרוע סביר שתחזיק. השאלה אם הקיר יחזיק את הזרוע. תוודא שאתה מתקין את הזרוע לקיר מוצק ובאופן בטוח ויציב.
3. תעשה את החישוב שלך אם הזרוע לא רק מסוגלת על הנייר לתת 90 מעלות אלא מספיק ארוכה בשביל לאפשר לטלוויזיה שלך להסתובב 90 בלי לפגוע בקיר
4. תחשב את אורך הכבלים הדרוש. בקלות אפשר ליפול בשלב הזה. אצלי למשל החשמל בקצה ימין של הטלוויזיה וכשאני מסובב אותה זה דורש לפחות עוד 1.2 מטר בשביל להגיע אליה. היות וחיברתי הכל עם אזיקון לזרוע שיהיה אסטטי אז לכל כבל פחות או יותר יש ספייר של 2 מטר לנדרש במצב סגור בחיבור ישיר (ללא חיבור לזרוע באזיקונים)
5. בגלל שהיא דקה וצריך להפעיל כוח פיסי בשביל להוציא אותה ולהחזיר אותה לעמדה צמודת קיר (לפחות אצלי צריך כח) אתה צריך להיות מוכן לזה נפשית. שלא כל-כך תפחד עליה שבסוף לא תשתמש בזרוע. אולי זה נשמע סעיף מפגר אבל שמתי לב שמדאיג אותך עיניין הדקות ואני יודע שגם לי תמיד עובר בראש הפחד שאני אגרום לנזק (בגלל שיש לי נישה אני תופס אותה ממש מהקצוות שלה ומושך או דוחף די חזק כדי שהזרוע תזוז).
נערך לאחרונה על ידי Alon_Solo ב 04/08/2016 10:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #5 

מזתומרת האם כדאי?
אם אתה צריך זרוע, שים ואם אתה לא צריך אל תשים.

רק קח בחשבון שהזרוע צריכה להיות מסוגלת להחזיק את המשקל של המסך
היא צריכה לצאת מהקיר מרחק מסויים כדי לאפשר לך להטות את המסך לכיוון X או כיוון Y
הקיר שלך צריך להיות חזק מספיק כדי לתמוך בכל זה וכמה שהזרוע יוצאת רחוק יותר ככה העומס על הקיר גדל.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

byoyo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 327
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #6 

לי יש 55 (20 ק"ג) על זרוע שמאפשרת 90 מעלות.
אין בעיה.

אבל (!!), זה המקסימום שאפשר לשים על הזרוע הזו ועדיין לסובב 90 מעלות.
טלויזיה גדולה יותר תפגע בקיר ולא תאפשר 90 מעלות... יהיה אפשר פחות...
https://www.vogels.com/en-il/c/thin-345 ... wall-mount

ozba פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תודה על העיצות וההערות, ודיברתי עם כמה מתקינים להלן רשמיי

שליחה #7 

1. מתקין אחד מורשה של ברקן דורש 120 שקל רק כדי לבוא לראות מה נדרש כדי להתקין, נתתי לו את כל הפרטמרים הנחוצים של הקיר והטלויזיה (כולל עובי של הקיר שהוא מלט 10 ס"מ), ואמרתי לו למה צריך לבוא אם ככה, השיפוצניק שלי יביא לך את כל מה שאתה צריך, אז הוא ענה שהוא יתקין לך.

2. שניים הציעו לי זרוע של audio line SP2, מישהו השתמש בה, מכיר אותה?

3. מאלו שהציעו את הזרוע אחד כשלחצתי עליו נתן אחריות להתקנה של שלושה חודשים רק כי (ואני מצטט) "אני זורם איתך, אני לא יכול לתת לך יום אפילו אחריות שעה אחרי שאני יוצא הילד יקפוץ על הזרוע, הטכנאי של המזגן ישען, יקדחו בקיר המקביל, אני לא יכול לקחת אחריות על העולם". הוא לוקח 450 לזרוע ו250 להתקנה, סה"כ 700.

4. השני נותן אחריות לשנה אבל העלות של הזרוע והתקנה הוא 1000 ש"ח (הוא דווקא היה מאוד נחמד).

5. מוכר מאוד מוכר באינטרנט (כולכם מכירים אותו) שהוא באמת מאוד נחמד הזהיר אותי שהרבה ממי שהוא מכיר שעשו זרוע קיבלו "עננה" בצדדים של הטלויזיה כי אתה מזיז אותה באופן פיזי מהמסך (ואני הולך להזיז אותה באופן יומיומי).

בקיצור, לא יודע מה לעשות :/

זה או לשים אותה על זרוע או למצוא קומבינה לראות טלויזיה במטבח כשאני עושה מדיח ו/או מכין אוכל לילדה (יס גו על איפד זו האפליקציה הכי דפוקה שמישהו יכל לתכנת, גובל באי חוקיות).

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

עננה בצדדים זה משהו שאני גם סובל ממנו. פעם קראתי שזה נגרם בגלל הברגה חזקה מדי שמפעילה לחץ על הפאנל ככה שזה יכול לקרות עם התקנה שטוחה על קיר. זה שיש מפרק באמצע כבר לא משפיע על כלום.
פעם כששחקתי עם screen mirror בסמסונג שלי ובטבלת סמסונג שלי הצלחתי לשקף את מה שהטלוויזיה מראה אחד לאחד גם אם המקור הוא HDMI ככה שאולי כיוון כזה יכול להיות רלוונטי.
יש גם פתרונות פשוטים יותר אם אתה לא תולה את המסך אבל הם מאוד old fashion

ozba פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

Alon_Solo כתב:עננה בצדדים זה משהו שאני גם סובל ממנו. פעם קראתי שזה נגרם בגלל הברגה חזקה מדי שמפעילה לחץ על הפאנל ככה שזה יכול לקרות עם התקנה שטוחה על קיר. זה שיש מפרק באמצע כבר לא משפיע על כלום.
פעם כששחקתי עם screen mirror בסמסונג שלי ובטבלת סמסונג שלי הצלחתי לשקף את מה שהטלוויזיה מראה אחד לאחד גם אם המקור הוא HDMI ככה שאולי כיוון כזה יכול להיות רלוונטי.
יש גם פתרונות פשוטים יותר אם אתה לא תולה את המסך אבל הם מאוד old fashion
...
·העננה הוא אמר כביכול בגלל שאתה מזיז אותו מהמסך עצמו, לאו דווקא בגלל ההברגה. אבל אני אזכור את העניין של ההברגה החזקה מדי שלא יעשו

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

@ozba
·אומנם הזכרתי את עניין ההזזה כבעיה פוטנציאלית אבל לא יודע אם אפשר לקשר אותה לעננות אם כי הטלוויזיות היום באמת מאוד דקות ככה שאולי יש אמת בדבריו. העננות (בנוסף לזאת שאתה מקבל מהקופסה) אמורה להיגרם מעיוות קבוע שנגרם למסך. לא ממין שעצם ההזזה תגרום לנזק כזה. זה באמת מרגיש שהטלוויזיה מתעוות בהזזה אבל גם חוזרת למצבה הטבעי אחרי שמפסיקים למשוך / לדחוף

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”