האם מישהו מהחברים כאן האזין למורל SP2 בתור אחוריים ? אשמח לחוות דעת
היי
יש ברשותי רסיבר של פיוניר LX-83 משודכים לסנטר וקדמיים של קליפש. לאחרונה מכרתי דיפולריים של קליפש
בגלל אילוצי מקום ומיקום. הם נשמעו מעולה אבל אפקט הפיזור לא רלוונטי בדירה החדשה שלי ואני צריך משהו
יותר ממוקד לכיוון האוזן. המורלים לדעתי ניתנים לכיוון שזה מאוד חשוב עבורי. הקיר האחורי ממש מעל ספת הישיבה.
עוד אופציה היא לקנות מדפיים עם מתלה שניתן למקם את המדפי בזווית אליי.
בקיצור אשמח לדעתכם בנושא.
תודה
יש ברשותי רסיבר של פיוניר LX-83 משודכים לסנטר וקדמיים של קליפש. לאחרונה מכרתי דיפולריים של קליפש
בגלל אילוצי מקום ומיקום. הם נשמעו מעולה אבל אפקט הפיזור לא רלוונטי בדירה החדשה שלי ואני צריך משהו
יותר ממוקד לכיוון האוזן. המורלים לדעתי ניתנים לכיוון שזה מאוד חשוב עבורי. הקיר האחורי ממש מעל ספת הישיבה.
עוד אופציה היא לקנות מדפיים עם מתלה שניתן למקם את המדפי בזווית אליי.
בקיצור אשמח לדעתכם בנושא.
תודה
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
יצא לי לשמוע את הSP2 בכל מיני הזדמנויות, לדעתי הם ממש אחלה רמקולים, גם בתור קדמיים וגם בתור אחוריים.
יחד עם זאת, רמקולים מדפיים עם נפח ישמעו ב99 אחוז מהמקרים טוב יותר מרמקולים סטליטיים ולכן דעתי היא, אם הנושא האסתטי חשוב מאוד לך על המורלים ואם ניתן להתפשר מעט על האסתטיקה לטובת סאונד טוב יותר, לך על מדפיים.
אגב, המורל ניתנים לכיוון כמעט בכל זוית שתרצה, הבסיס שלהם מתחבר לקיר/תקרה והרמקול עצמו מסתובב למעלה/למטה/שמאלה/ימינה.
יחד עם זאת, רמקולים מדפיים עם נפח ישמעו ב99 אחוז מהמקרים טוב יותר מרמקולים סטליטיים ולכן דעתי היא, אם הנושא האסתטי חשוב מאוד לך על המורלים ואם ניתן להתפשר מעט על האסתטיקה לטובת סאונד טוב יותר, לך על מדפיים.
אגב, המורל ניתנים לכיוון כמעט בכל זוית שתרצה, הבסיס שלהם מתחבר לקיר/תקרה והרמקול עצמו מסתובב למעלה/למטה/שמאלה/ימינה.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
ליאור
היה לי עד לפני שבועיים בערך לניסיון את ה SP3.
עבור אחוריים. ..
התלבטתי לא מעט בין כמה וכמה זוגות אחוריים אצלי והתחבטתי עם עצמי בפרמטריים הקשורים בכל הקשור לאיכות ונוחות.
ה-מורלים מאוד פרקטיים בתלייה שלהם ובכלל בחיצוניות והאסטטיקה שלהם, אני מבין למה הם מקבלים הרבה אהדה.
אבל מבחינת פיזור, משקל גודל ונפח הם "ריקניים".
בסוף כאמור בחרתי באיכות ולא נוחות.
אבל אם יש לך אפשרות לקחת ולנסות - תיקח, תנסה, גג תראה שהם לא עבורך.
עבור אחוריים. ..
התלבטתי לא מעט בין כמה וכמה זוגות אחוריים אצלי והתחבטתי עם עצמי בפרמטריים הקשורים בכל הקשור לאיכות ונוחות.
ה-מורלים מאוד פרקטיים בתלייה שלהם ובכלל בחיצוניות והאסטטיקה שלהם, אני מבין למה הם מקבלים הרבה אהדה.
אבל אם יש לך אפשרות לקחת ולנסות - תיקח, תנסה, גג תראה שהם לא עבורך.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9065
- נתן תודות: 1584 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
אני האזנתי להם (וגם ל- SP1), כיוון שהיו מועמדים לרכישה. לא אהבתי בכלל.
קניתי לבסוף פוקאל ליטל בירד וכן מוניטור אודיו מאסס שנתנו פירוט ודיוק רב יותר.
הנה השרשור הרלוונטי בנושא: http://www.hometheater.co.il/vt229458.html
וגם כאן: http://www.hometheater.co.il/vt238026.html
קניתי לבסוף פוקאל ליטל בירד וכן מוניטור אודיו מאסס שנתנו פירוט ודיוק רב יותר.
הנה השרשור הרלוונטי בנושא: http://www.hometheater.co.il/vt229458.html
וגם כאן: http://www.hometheater.co.il/vt238026.html
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5183
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 704 פעמים
@LiorShap
אל תשכח שעדיף מאוד שהסראונדים, יהיו ישר 90 מעלות מול הפרונטים בלי זוויות הם משמשים לאווירה אתה לא רוצה שזה יפגע בקדמיים ובסנטר שמהם באה מרבית האינפורמציה החשובה הם אמורים לסגור את התמונת סאונד .
אל תשכח שעדיף מאוד שהסראונדים, יהיו ישר 90 מעלות מול הפרונטים בלי זוויות הם משמשים לאווירה אתה לא רוצה שזה יפגע בקדמיים ובסנטר שמהם באה מרבית האינפורמציה החשובה הם אמורים לסגור את התמונת סאונד .
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
מי אמר?האיטלקי כתב:@LiorShap
אל תשכח שעדיף מאוד שהסראונדים, יהיו ישר 90 מעלות מול הפרונטים בלי זוויות...
או יותר נכון תן קישור להמלצה הזו?
כל ההמלצות למיקום הסוראונדים מדברות על 90-110 מעלות יחסית למקום הישיבה,
וגבוה יותר לעומת הקדמיים.
אף פעם לא ראיתי המלצה שיהיו בדיוק מול הקדמיים.
ראה דוגמה כאן, בפסקה המדברת על 5.1 ו- 7.1:
http://www.thx.com/consumer/home-entert ... er-set-up/
- Amir64
-
- גורו

לי יש SP2 כרמקולי סוראונד.
גם אצלי הספה צמודה לקיר אחורי, שעליו תלויים הרמקולים.
אין אפשרות לסובב אותם לכיוון הספה.
בהטייה הכי פנימית שניתן, הם פונים יותר לכיוון מרכז החדר.
בסה"כ מרוצה מהם.
RobotCop
לדעתי הם פחות מתאימים כקדמיים.
לא יורדים מספיק נמוך...
גם אצלי הספה צמודה לקיר אחורי, שעליו תלויים הרמקולים.
אין אפשרות לסובב אותם לכיוון הספה.
בהטייה הכי פנימית שניתן, הם פונים יותר לכיוון מרכז החדר.
בסה"כ מרוצה מהם.
RobotCop
לדעתי הם פחות מתאימים כקדמיים.
לא יורדים מספיק נמוך...
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
Itay123,itay123 כתב:ליאור
עבור אחוריים. ..
אבל אם יש לך אפשרות לקחת ולנסות - תיקח, תנסה, גג תראה שהם לא עבורך....
מה בחרת בסוף?
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5183
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 704 פעמים
@Amir64
את האמת גם אני תמיד חשבתי שסראונדים צריכים לבוא ישר לאוזן, יש לי חבר טוב שהוא למד את כל הדברים האלה לא יודע בדיוק איך קוראים לתחום הלימידה שלו.... הוא הסביר ליאתב, שהכי נכון 90 מעלות ולא חיי להות מול הקדמייים הכוונה היא לזוית 90 מעלות,עזוב שניה את כל ההמלצות לא חושב שהם לא נכונות, פשוט מה שכתבתי גם יש בו הגיון, אגב אצלי יש אפשרות לסובב את הרמקול לזווית שאני מעדיף, הוזזתי אותם לכיון האוזן אבל ממש לא זווית חדה.
שיגיעו החוטים מאמזון ארכיב הכל ישמע יהנה אחרי כמה זמן גם אכייל וישלח תמונות
את האמת גם אני תמיד חשבתי שסראונדים צריכים לבוא ישר לאוזן, יש לי חבר טוב שהוא למד את כל הדברים האלה לא יודע בדיוק איך קוראים לתחום הלימידה שלו.... הוא הסביר ליאתב, שהכי נכון 90 מעלות ולא חיי להות מול הקדמייים הכוונה היא לזוית 90 מעלות,עזוב שניה את כל ההמלצות לא חושב שהם לא נכונות, פשוט מה שכתבתי גם יש בו הגיון, אגב אצלי יש אפשרות לסובב את הרמקול לזווית שאני מעדיף, הוזזתי אותם לכיון האוזן אבל ממש לא זווית חדה.
שיגיעו החוטים מאמזון ארכיב הכל ישמע יהנה אחרי כמה זמן גם אכייל וישלח תמונות
לגבי מיקום רמקולים הכי פשוט לראות את התמונה של הכיול ברסיבר ברגע שהמערכת 5.1 זה פשוט ומוכר ברגע שהמערכת 7.1 הרמקולים האחוריים(surround back) יחסית קרובים ונמצאים טיפה אחורנית מהרמקולים של הסראונד(surround), לגבי המורל שמעתי את הsp3 הם אחלה ,בשביל רמקולים אחוריים איפשהו הם נותנים פייט לא רע יחסית למתחרה קבאס io2 שעולה פי שלוש פלוס, ושומרים על איכות הסאונד עם שאר הרמקולים היקרים שבמערכת
- RobotCop
- חבר ותיק

@Amir64
ברור שהם לא מספיקים כפרונטליים. גם לא כסתם סראונדים. צריך סאב בשביל שיעבדו כמו שצריך ואם לא בא לך לעשות מדידות אינסופיות עדיף גם לשלב אותם עם הסאב מהקיט שלהם (נדמה לי שהוא נקרא PSW).
הרי בסופו של דבר כל הקטע של סטליטים וסאב זה פתרון עיצובי מודרני. כל חובב אודיו / קולנוע היה שם רמקולים ענקיים פול-ריינג' אם הוא היה יכול וכל שאר הפתרונות (סאונדברים, סטליטים, רמקולים שקועים / סמויים) הם פתרונות ביניים שעונים על עוד צרכים חוץ מאהבת האודיו.
שורה תחתונה, אני הייתי שם אצלי רמקולי SP2 בתור סראונדים אם הייתה דרישה מהגברת. למזלי אין לה בעייה עם רמקולים גדולים בלי גרילים בסלון
ברור שהם לא מספיקים כפרונטליים. גם לא כסתם סראונדים. צריך סאב בשביל שיעבדו כמו שצריך ואם לא בא לך לעשות מדידות אינסופיות עדיף גם לשלב אותם עם הסאב מהקיט שלהם (נדמה לי שהוא נקרא PSW).
הרי בסופו של דבר כל הקטע של סטליטים וסאב זה פתרון עיצובי מודרני. כל חובב אודיו / קולנוע היה שם רמקולים ענקיים פול-ריינג' אם הוא היה יכול וכל שאר הפתרונות (סאונדברים, סטליטים, רמקולים שקועים / סמויים) הם פתרונות ביניים שעונים על עוד צרכים חוץ מאהבת האודיו.
שורה תחתונה, אני הייתי שם אצלי רמקולי SP2 בתור סראונדים אם הייתה דרישה מהגברת. למזלי אין לה בעייה עם רמקולים גדולים בלי גרילים בסלון
- Amir64
-
- גורו

מבחינתי, לא מספקים כקדמיים רק מהסיבה שהם יורדים רק עד 120Hz (ב 5dB-)RobotCop כתב:@Amir64
ברור שהם לא מספיקים כפרונטליים. גם לא כסתם סראונדים. צריך סאב בשביל שיעבדו כמו שצריך ואם לא בא לך לעשות מדידות אינסופיות עדיף גם לשלב אותם עם הסאב מהקיט שלהם (נדמה לי שהוא נקרא PSW)....
מה שמכריח שצלילים כיווניים מתחת ל- 130Hz חייבים להגיע לסאב, כי הקדמיים לא יכולים לנגן אותם.
גם לא עדיף לשלב אותם דווקא עם סאב של מורל, אין לו שום ייתרון על סאבים אחרים מחברות המתמחות בסאבים.
נגלה לך סוד? גם במורל עצמם לא המליצו לי על הסאב שלהם.
המלצה של סאב שתואם את ה-"חבילה של ה-5.1", מומלץ מסיבה פשוטה, שהסאב מתוכנן כך במקור לתת את ההשלמה בחיתוך גבוה (מאוד ומידי) בהשלמת הסאטליטים, אין הרבה סאבים שנותנים השלמה בחיתוך מאוד גבוה. (וטוב שכך)
מניסיון שמיעתי עם סאבים שנותנים חיתוך גבוה מאוד, כ-השלמה של סאטליטים, התוצאה גרועה מאוד.
התוצאה: אין קשר בין הסאב הנפוח והסאטליטים הצרצריים...
סאטליטים לצערי, זה פתרון אסטטי/עיצובי/נוח בלבד שלא קשור כלל לאודיו..!
מניסיון שמיעתי עם סאבים שנותנים חיתוך גבוה מאוד, כ-השלמה של סאטליטים, התוצאה גרועה מאוד.
התוצאה: אין קשר בין הסאב הנפוח והסאטליטים הצרצריים...
סאטליטים לצערי, זה פתרון אסטטי/עיצובי/נוח בלבד שלא קשור כלל לאודיו..!
- RobotCop
- חבר ותיק

@Amir64
אני מגיע מתחום האולפנים בו ניתן (ובדר"כ גם רצוי) לרכוש סט של סטליטים + סאב מאותה חברה ומאותה סדרה (M&K, Blue Sky, Genelec, ADAM הן חברות שמוכרות סטים יעודיים כאלו). שיערתי שזה גם המצב עם סטים לשוק הביתי, כנראה שזה לא.
אני מגיע מתחום האולפנים בו ניתן (ובדר"כ גם רצוי) לרכוש סט של סטליטים + סאב מאותה חברה ומאותה סדרה (M&K, Blue Sky, Genelec, ADAM הן חברות שמוכרות סטים יעודיים כאלו). שיערתי שזה גם המצב עם סטים לשוק הביתי, כנראה שזה לא.
סליחה על ההתפרצות, אבל אם כבר במורל עסקינן
חשבתי ללכת על ה SP3 והסאב PSW150 שלהם, לסרטים במקרן בעיקר וטלוויזיה רגילה.
תליה מהתקרה של כל החמישה, 3 קדימה ושניים מעליי, בעיקר מהסיבות שציינתם, ההנהלה לא מאשרת רמקולי ענק או מדפיים.
חשבתי גם על הדנון 2200, ואולי מרנטס 5010.
לא אודיופיל ברמה של החברים פה, עד היום היה לי סאונד בר של LG, אז מבחינתי זה שדרוג.
אלך לשמוע אותם בשבוע הבא.
אז אתם לא כ"כ ממליצים לי עליהם???
חשבתי ללכת על ה SP3 והסאב PSW150 שלהם, לסרטים במקרן בעיקר וטלוויזיה רגילה.
תליה מהתקרה של כל החמישה, 3 קדימה ושניים מעליי, בעיקר מהסיבות שציינתם, ההנהלה לא מאשרת רמקולי ענק או מדפיים.
חשבתי גם על הדנון 2200, ואולי מרנטס 5010.
לא אודיופיל ברמה של החברים פה, עד היום היה לי סאונד בר של LG, אז מבחינתי זה שדרוג.
אלך לשמוע אותם בשבוע הבא.
אז אתם לא כ"כ ממליצים לי עליהם???