המלצה למערכת אנלוגית

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
sufgi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3748
נתן תודות: 253 פעמים
קיבל תודות: 216 פעמים

שליחה #1 

לפני 4 שנים נכנסתי לראשונה לעולם האנלוגי.
כיוון שלא היה לי נסיון קודם עם פטיפונים, החלטתי לרכוש רכיבים יחסית זולים (לעומת יתר המערכת שלי), כדי לוודא שאכן אני רוצה להשאר בתחום, מתוך כוונה להשתדרג בעתיד.
הרכיבים שיש לי היום הם:
פטיפון Pro-Ject RPM 5.1
ראש Grado Gold
פונו Musical Fidelity V-LPSII

ו.... הגיע הזמן להשתדרג.
אשמח להמלצה על פטיפון,זרוע,ראש,פונו
התקציב לכל הרכיבים הוא 10K-15K
אני לא שולל רכישה מיד 2 למוצר שיתן הרבה יותר באותו תקציב מאשר מוצר חדש.
חשוב כמובן שיהיה שיפור משמעותי בסאונד לעומת מה שיש לי היום.

תודה

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #2 

הי,

למה "צריך להשתדרג"? חסר לך משהו בצליל? או ש"סתם" בוער לך כסף בכיס (זו מחלה מוכרת :) )?

ככלל, הציוד שלך הוא מצויין. באמת! הפטיפון מפתיע אותי לטובה בכל פעם שאני שומע אחד כזה, והוא מצויין בזרוע נהדרת ממש. הקדם הוא בדיוק זה שיש לי אישית בבית. לא שאין טובים ממנו, אבל הוא ממש לא צוואר בקבוק. במקומך - הייתי שומר על הקיים. מהנקודה שבה אתה עומד, התמורה השולית הפוחתת, היא שולית, ומאוד פוחתת (f)

איפה בכ"ז כדאי לשפר?

ראשית מחט - הראש שלך הוא מצויין, אבל יפגיש טוב יותר את יכולותיו עם מחט עדיפה. יש קונצנזוס ברשת (ולי יש נסיון אישי) שמחט ה- 8MZ משדרגת את הראשים מסדרת Perstige ללא הכר, והכל תמורת 150$ די יקרים, אבל לא נוראים.

ואם בכ"ז קדם, ה- iPhono הוא יופי של מכשיר, ועדיין תמורת כסף שפוי.

מעבר לזה, אני אישית הייתי משקיע במוזיקה (f)

sufgi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

@nkorah
תודה על התגובה
רק להבין, מערכת אנלוגית בתקציב של עד 15K תתן שינוי מזערי לעומת מה שיש לי היום ?
"שפצורים" בסכום של כ 1000 ש"ח יתנו לי תוצאה קרובה לשדרוג המערכת כולה ?

אגב, ה iphono שהמלצת עליו עולה כ 1000$, נראה לי לא פרופורציונלי במחיר לפטיפון שיש לי.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

לא ברור לי מה מפתיע אותך? שיש לך היום, כבר עכשיו, מערכת מצויינת?
(אנלוגית - אין לי מושג מה יש לך מעבר)

במחירי הפטיפונים של היום, תצטרך להוציא את כל התקציב רק על פטיפון, כדי לקבל משהו שהיה הרבה יותר מעוצב, והרבה יותר "יוקרתי" אבל (אולי) ישמע קצת יותר טוב - כאמור, לדעתי לפטיפון שלך עצמו, ובעיקר לזרוע שמותקנת עליו, לא ממש חסר כלום.

ה- Micro iPhono 2 הוא מכשיר של 500$, לאחר שהדור הקודם עלה 400$ - אני לא יודע מאיפה אתה לוקח את המחיר. נכון שהחברה ייצרה Buzz גדול סביב הדגם החדש, ולא ממש עומדת בביקוש. לא שמעתי את הדור החדש, אבל הקודם היה מכשיר מעולה, שסיפק איכות צליל מעל ומעבר לצפיות שיצר תג המחיר. מאוד דומה לקדם הקיים שלך (f)

כפי שכתבתי, המקום היחידי שאני רואה צורך לשדרג משהו אצלך הוא המחט.

sufgi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

@nkorah
לא התעמקתי לגבי חיפוש מחיר
ראיתי כאן ושיערתי שזה המחיר הממוצע
https://www.amazon.com/iFi-Micro-iPhono ... rds=iphono

מפתיע אותי כיוון שזו הפעם הראשונה שאומרים לי שהפטיפון שלי לא נופל בהרבה מאלה שעולים 7K-10K .
אני יותר מאשמח להתבדות.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

שאלה מעניינת:

עם תקציב של 10K ש"ח אתה תקנה משהו כמו ה- Nottingham Analogue Interspace Jr (דרך אגב, הוא מתומחר מעולה על-ידי "אודיו זיפ" ולמיטב ידיעתי גם השירות שלהם מצויין - לא התנסיתי אישית). ראש חליפי יעלה כסף נוסף. זו, כמובן, דוגמא, ויש אלטרנטיבות אחרות, אבל זו דוגמא טובה ומייצגת לדיון.

הפטיפון הזה הוא טוב מאוד, ומגיע עם זרוע מצויינת.
מצד שני, זה הדגם הבסיסי ביותר של הייצרן, שעיגל כאן כל פינה אפשרית כדי לשים את המותג שלו על פטיפון בסדר מחיר כזה.
מפרט? תשכח מזה. Nottingham Analogue לא מגלים נתונים על הפטיפון, בכלל - שלא תדע מה אתה קונה, כי ההשוואה לאלטרנטיבות לא תהיה לטובתם, ולמה לתת לנתונים להפריע לשיווק?

אז? מדובר כנראה בפטיפון טוב יותר מה- RPM5 לגרסאותיו, אבל ההבדל יהיה ב"נקודות" ולא הרבה מאלו. האמת - גם בזה אני לא בטוח...
הבעיה העיקרית היא שבעצם, בלתי אפשרי להשוות ישירות פטיפונים. הרי אין אצלך מקום לשני פטיפונים אחד ליד השני. וממילא על שתי זרועות שונות כל ראש ישמע שונה, ובוודאי שראשים שונים ישמעו שונים. תצטרך "לחיות" למשך כמה ימים עם כל פטיפון עד שתתרגל לצליל ותתחיל להבין איזה פטיפון (וזרוע וראש) אתה מעדיף, ולאיזה אתה פשוט מקשיב יותר.

מה שמחזיר אותי להצעה המקורית - הפטיפון שלך, והזרוע המותקנת עליו הם לא מגבלה. שפר את המחט, אולי בהזדמנות את הראש עצמו (אבל ממש לא דחוף). שפר את קדם המגבר - שני אלו יעשו עבורך הבדל הרבה יותר גדול מהפטיפון - לפחות בתקציב הנתון.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”