מה זה אומר האפשרות rgb range בהגדרות של ה PS4?

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
Butbul8 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

כשאני ניכנס להגדרות וידאו של ה ps4 יש שם אפשרויות לרזולוציה(אגב להגדיר ל 1080?),
ואפשרות להגדיר rgb:
Auto/full/limited
מה זה אומר הטווח הזה, ובמה כדאי לבחור?
תודה

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6305
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #2 

1. אתה שם על רזולוציית 1080P רק אם המסך שלך תומך בכך.
2. שים על AUTO ושלום על ישראל.
תהנה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #3 

@Butbul8

Full RGB הכוונה לטווח מלא של אות, היינו 0-255 , שזה דומה למעשה לאות שמוציא PC למוניטור.
Limited RGB הכוונה לטווח חלקי של אות, היינו רק 16-235, שזה מקביל לאות וידאו המקובל נניח בבלו-ריי, סטרימרים ממירים וכן הלאה.
למה שסוני יתנו למשתמש לבחור? פשוט - כי יש מסכים שלא תומכים באות RGB מלא. היום כבר כמעט אין כאלו מסכים אך יש מסכים ישנים/מיושנים. מה עדיף לבחור? Full RGB. זה המיפוי הנכון לסקאלת הצבע המתאימה למשחקים. Auto לא תמיד בוחר את המצב האופטימלי.
העניין הוא שבהתאמה צריך לבחור גם במסך את רמת השחור עבור כניסת ה- HDMI. אם נניח מדברים על מסך של LG (פשוט זה מה שיש לי), אז בתפריט הגדרות תמונה, תחת הגדרות מתקדמות, ישנה הגדרה לרמת שחור ב- HDMI. ערך "גבוה" תואם לאות Full RGB וערך "נמוך" תואם ל- Limited RGB. (יש הגדרות כאלה גם בסמסונג ואחרים פשוט אולי הטרמינולוגיה תהיה שונה). התאמה לא נכונה תניב בהירות לא נכונה - או שחורים בהירים מידי ותמונה בלי ניגודיות או שחורים עמוקים מידי מה שגורם לקראש של כל הגוונים השחורים/כהים (חוסר פירוט בכהה).

אגב,
לניגון בלו-ריי מהסוני מומלץ לבחור במסך רמת שחור על "נמוך", שכן תכן וידאו ממופה לפי תחום של 16-235.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6305
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #4 

jacko-il כתב: Auto לא תמיד בוחר את המצב האופטימלי.
...
חידשת לי כאן.
אבדוק בבית מה הגדרתי ואם יש שוני בהתאמה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #5 

@gal-cohen
·
רוב הסיכויים ש AUTO בחר לך את המצב המתאים, לדעתי FULL.
אני בכל אופן אוהב להגדיר ידני כל דבר שאני מבין מה המשמעות שלו, לייתר בטחון.
ההבדל הויזואלי היחיד בין LIMITED ו- FULL יהיה בבהירות. אבל בחירה תואמת של רמת שחור ה- HDMI תניב תמונה דומה/זהה.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”