טוב קראתי פה המון הודעות אבל תכלס יש פשוט המון המון מידע ואני באמת טובעת בזה כבר שבועיים.
לקחתי מההורים את אוסף התקליטים שלהם ואני מחפשת עכשיו גם פטיפון גם רסיבר וגם רמקולים... אני מניחה שאני אעשה את זה במספר רכישות לאורך תלושי המשכורת שלי אבל אני באמת לא יודעת איך להתחיל וזה מתיש
בגדול נכון. אבל אני מעדיפה לא להתפשר על איכות. אני שומעת הבדל באיכות סאונד אבל לא באמת "אודיופילית".
ככה שאם אתם ממליצים על משהו יקר יותר מהתקציב הזה כי הוא משמעותית טוב יותר אני גמישה
@DanaG
בתקציב הזה תצטרכי לחפש ביד 2 .
פטיפונים חדשים בתקציב של נניח 1000 ש"ח (כדי להשאיר תקציב לרסיבר ורמקולים), הם בד"כ מחרשות פלסטיק שמלבד זה שישמעו גרוע, הם עלולים להרוס לך את התקליטים.
אני הייתי מחפש פטיפון טורנס מסדרות **1 (למשל 160) .
גם לרסיבר ורמקולים התקציב שישאר מאוד נמוך, אולי תמצאי משהו סביר ביד 2.
חכי בסבלנות לטורנס, או לנקו, או דומיהם, במצב סביר, בכ- 1500-1700 ש"ח. הם כבר לא נפוצים, והרבה פעמים נמכרים במחירים גבוהים מדי, אבל פה ושם יש.
ואז אפשר לקנות רמקולים + מגבר/רסיבר בשארית התקציב, כל עוד איכות צליל חשובה יותר ממראה.
לדוגמא - מכרלי לא מזמן kenwood KR5070 ב- 250 ש"ח למישהו. לא יפה, לא מרשים, אבל נשמע מצויין, בטח ובטח למחירי, ועם קדם פטיפון סביר ביותר.
יש לי גם זוג JBL TLX 6 שאולי לא נראים נפלא, אבל הם רמקולים נחמדים מאוד, ובטח ימכרו בכ- 350 ש"ח. רמקולים כמו ה- Mission M71 או Tannoy MX3 נמכרים בכ- 400-500 ש"ח ונשמעים מעולה. למעשה - די לא יאומן.
רמקולים והגברה כאלו משאירים די כסף לפטיפון משומש טוב, מיד שניה.
דרך אגב, לגבי ה- Akai BT500 - הוא בהחלט יפה מאוד, אבל אני לא בטוח שהוא מצדיק את המחיר, וממש לא בטוח שתוכלי למצא אחד בארץ. זו הבעיה עם שוק המשומשים - אלא אם כן את מחפשת משהו מאוד נפוץ. קונים את מה שיש, לא את מה שרוצים. לכשלעצמו, הוא לא נוראה יקר, ונמכר בסביבות 1500 ש"ח בחו"ל.
פוסט חוות דעת על יד 2 שבו עלו מלא פירסומים מיד 2 שניב וטומי ועוד חברים מפה עשו הערכות להודעות ונתנו המון פרטים על פטיפונים שפורסמו ביד 2 תוכלי לעבור שם על הפוסט (מעניין מאוד) ולקבל מושג כללי אם מצאת מציאה או מחרשה
נראה לי שאפשר להשתמש במגבר אוזניות בתור קדם מגבר (בתנאי שהוא מגביר באמת טוב) ושומעים בו באמת חזק, לרוב יהיה רשום עליו אם הוא גם PRE AMP
רמקולים אם הגברה בטוח יש לך... נגיד רמקולים של מחשב (הבעיה שבשביל פטפון צריך יהיה לכוון את ווסט הווליום על המקסימום וגם אז אולי זה ישמע חלש אבל בטוח ישמע הפטיפון)
@nkorah
בלי להעליב, אבל רשמת על כל דבר שאתה מוכר שזה נראה במצב לא מרשים/ לא נראים נפלא... סתם הוריד לי מצב רוח (וכן עשה לי חשק לקנות ממך (: {אולי בעתיד הרחוק} ).
יש לי רסיבר שדיי דומה לרסיבר שלך (דגם מאוד קרוב) גם של KENWOOD (לא מוכר כי זה ההגברה הכי טובה שיש ברשותי בינתיים) אז הקדם מגבר שלו (אמנם אין לו מגבר), משמיע הרבה רעשים לא נעימים (בסאונדים נמוכים מאוד)
יש לי מערכת סטריאו מאוד ישנה עם חיבור של PHONO שגם כוללת קדם מגבר לפטיפון, לאומת הKENWOOD שמה זה יותר נקי (למרות שיכולת ההגברה של המערכת הזו הם 1/3 אם לא פחות מה KENWOOD)
בקיצור, היא העלת פה תקציב מאוד מכובד, אני חושב שאפשר למצוא בזה חומרה לא רעה בכלל,
ולאו דווקה משומשת או זולה עד מאוד.
ולא פתרונות הגברה פשוטים כמו, ההגברות לרכב של הסינים, והקדם מגברים שלהם או מערכת סטריאו.
וגם לא רמקולים פשוטים, שבאים יחד עם מערכת סטריאו/ מיני מערכת סטריאו או בתור ווינטג' מתפרק לחתיכות.
אם אני מוצאת כמה technics SL1200 MKII במחירים שפויים עם המשלוח והמכס
זאת לא אופציה בגלל שאני לא רואה את זה בעיניים? כי אני בכל מקרה לא אבין מה אני רואה.
היי דנה
יש לי רסיבר סוני ,
רמקולים מדפיים של אקו,
ופטיפון שארפ זרוע ישרה,ללא ראש וללא רצועה.
לא ממש זוכר את הדגם של כל אחד.
אם מתחשק לך להרים טלפון ולשאול ,לא רק על מה שיש לי,
054-6748263
יום טוב:
אבי