MINIPRESSO - מכונת אספרסו לעניים?...
-
צבי999
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 44
חיפשתי בפורום, וראיתי רק אזכור אחד של המיניפרסו.
https://www.wacaco.com/
אולי תצחקו על השאלה - אבל נראה לכם שזה יכול להיות תחליף (לא באותה רמה, ברור לי) למכונת אספרסו? נכון שהלחץ הוא רק 8 בר, אבל לפי סרטונים יוצאת קרמה לא רעה, והביקורות די טובות.
פחות מ 240 ש"ח כולל משלוח.
מישהו ניסה? מישהו יכול לחוות דעה?
תודה
https://www.wacaco.com/
אולי תצחקו על השאלה - אבל נראה לכם שזה יכול להיות תחליף (לא באותה רמה, ברור לי) למכונת אספרסו? נכון שהלחץ הוא רק 8 בר, אבל לפי סרטונים יוצאת קרמה לא רעה, והביקורות די טובות.
פחות מ 240 ש"ח כולל משלוח.
מישהו ניסה? מישהו יכול לחוות דעה?
תודה
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
לא ניסיתי את זה אבל זה מזכיר את ההנדפרסו.
אבל עם קפה טחון יש סיכוי שזה יוצא משהו יותר טוב מכל קפסולה. 8 בר זה בהחלט מספיק כי יש שם בוכנה שדוחפת אז אין בעיות של ספיקה כמו במשאבה ואם שמים מים בטמפרטורה נכונה זה יכול להיות בסדר. זה שצריך למלא מים חמים מוציא את זה מהפרקטיות באמת
אבל עם קפה טחון יש סיכוי שזה יוצא משהו יותר טוב מכל קפסולה. 8 בר זה בהחלט מספיק כי יש שם בוכנה שדוחפת אז אין בעיות של ספיקה כמו במשאבה ואם שמים מים בטמפרטורה נכונה זה יכול להיות בסדר. זה שצריך למלא מים חמים מוציא את זה מהפרקטיות באמת
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
צבי999
-
- חבר שרק התחיל

אוקיי, אולי אאחד את הדיון עם השרשור המקביל מ"מכונות אוטו'", וכך גם אחסוך לך לענות לי פה וגם שם... 
על הדלונגי EVO 311 כתבת שהיא לא משהו, וכאן כתבת שיש סיכוי שזה יצא טוב יותר מכל קפסולה. נראה לך שזה יכול לצאת טוב יותר גם מהדלונגי? למה בעצם?
ובכלל - שאלת תם - מה מוריד את איכות האספרסו של קפסולות - זה שהקפה נטחן זמן ארוך לפני השימוש, או משהו נוסף? כי מלבד הזמן שעבר מהטחינה, אני לא רואה סיבה שיהיה הבדל בין קפסולה לקפה טחון.
אילו בעיות ספיקה נוצרות במשאבה?
ולמה הצורך למלא מים עושה את זה לא פרקטי אם יש קומקום חשמלי זמין ליד (כזכור, אני שואל על האפשרות להשתמש בזה לשימוש ביתי).
סליחה על ריבוי השאלות, ותודה מראש.
על הדלונגי EVO 311 כתבת שהיא לא משהו, וכאן כתבת שיש סיכוי שזה יצא טוב יותר מכל קפסולה. נראה לך שזה יכול לצאת טוב יותר גם מהדלונגי? למה בעצם?
ובכלל - שאלת תם - מה מוריד את איכות האספרסו של קפסולות - זה שהקפה נטחן זמן ארוך לפני השימוש, או משהו נוסף? כי מלבד הזמן שעבר מהטחינה, אני לא רואה סיבה שיהיה הבדל בין קפסולה לקפה טחון.
אילו בעיות ספיקה נוצרות במשאבה?
ולמה הצורך למלא מים עושה את זה לא פרקטי אם יש קומקום חשמלי זמין ליד (כזכור, אני שואל על האפשרות להשתמש בזה לשימוש ביתי).
סליחה על ריבוי השאלות, ותודה מראש.
-
צבי999
-
- חבר שרק התחיל

טוב, אז אני מקפיץ גם כי אולי למישהו תהיה סבלנות לענות על השאלות למתחילים שלי... 
וגם, כי פתאום מצאתי עוד מכשיר ידני שעובד על אותו עיקרון, זול יותר, וגם משמש כמקציף, אם כי נראה לי מהביקורות של אנשים שבסך הכל הוא פחות מוצלח:
http://www.staresso.com/
וגם, כי פתאום מצאתי עוד מכשיר ידני שעובד על אותו עיקרון, זול יותר, וגם משמש כמקציף, אם כי נראה לי מהביקורות של אנשים שבסך הכל הוא פחות מוצלח:
http://www.staresso.com/
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
משאבה פשוטה מוציאה ספיקה נמוכה וב 15 בר הספיקה היא אפס - לכן הלחץ המפורסם חסר משמעות.
פה יש לך כנראה קפיץ שאתה דוחס עם היד והוא משתחרר בלחץ מול הקפה. כל הלחץ ייבנה בעזרת הכח שלך בסוף.
לקפסולה יש קפה טחון מראש (ומתיישן) ובכמות קטנה.
ה staresso נראה יותר דומה לפילטר ארופרס. אולי זה יוצא טוב אין לדעת...
כל הכלים האלה משווקים כאספרסו נייד אבל מים רותחים ניידים אין לך - יש בבית
פה יש לך כנראה קפיץ שאתה דוחס עם היד והוא משתחרר בלחץ מול הקפה. כל הלחץ ייבנה בעזרת הכח שלך בסוף.
לקפסולה יש קפה טחון מראש (ומתיישן) ובכמות קטנה.
ה staresso נראה יותר דומה לפילטר ארופרס. אולי זה יוצא טוב אין לדעת...
כל הכלים האלה משווקים כאספרסו נייד אבל מים רותחים ניידים אין לך - יש בבית
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
צבי999
-
- חבר שרק התחיל

תודה רבה.
אני חושב על זה לשימוש ביתי, כך שנושא המים הרותחים לא יהיה בעיה.
אולי באמת אנסה את המיניפרסו.
אני חושב על זה לשימוש ביתי, כך שנושא המים הרותחים לא יהיה בעיה.
אולי באמת אנסה את המיניפרסו.
- אאאאריאל
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 130
Wacaco nanopresso
למרות שזה שרשור ישן חשבתי לכתוב כאן חוות דעת קצרה על ה Nanopresso של Wacaco. למקרה שמישהו יעשה חיפוש על המכונה.
קניתי אותה לפני כחצי שנה בארץ ומחו"ל הזמנתי את ה Barista kit לאספרסו הכפול. אמ;לק: מכונה ניידת מצוינת!
זו כמובן לא מכונת אספרסו ולא תחליף מכונת אספרסו אבל בתור מי שעובד הרבה פעמים מחוץ לבית ומגיע למקומות שמחזיקים (במקרה הטוב) נס קפה חולית, המכונה הזו מבחינתי מצילת חיים.
לא פשוט להגיע לתוצאה עקבית איתה כיוון שבנוסף לפרמטרים הרגילים המשפיעים (רמת טחינה, סוג הפולים, טעם המים וכו) כאן גם המרכיבים של טמפרטורת המים -ש משתנה ממקום למקום היות וכל קומקום מכוייל קצת אחרת, וגם של קצב הלחיצות על המשאבה.
לטענת החברה המכונה מגיעה ללחץ של 18 בר, לי זה נשמע קצת מוגזם אבל אין לי באמת איך לבדוק את זה. יחד עם זאת, מהניסיון הראשון הייתי מרוצה מרמת החליטה שלא לומר מופתע.
איכות הבנייה של המכונה מרגישה מצד אחד מאוד טובה אבל מצד שני, לאחי, שקנה מכונה זהה רק מארה"ב, יש בעיה עם מנגנון ההחזרה של המשאבה. בגלל זה אגב הייתי ממליץ לקנות אותה בארץ למרות ההפרש של ה 100 שח בערך (כ 25% מערך המכונה).
אני בדרך כלל מכין קפה במקינטה בריקה 2 כוסות אבל לפעמים אוהב יותר את התוצאה של המכונה הזו. התוצאה שונה מאוד אבל טובה בשני המקרים. וכרגיל, עניין של טעם.
אז לסיכום:
1. איכות קפה טובה מאוד לז'אנר (גם ביחס להנדפרסו שיצא לי לנסות)
2. מאוד יפה (קניתי בצהוב מסובב ראשים)
3. סה"כ פשוטה לתפעול
4.עולה בערך 500 ש"ח (כולל ערכת הבריסטה)
זהו, אלה שני הסנט שלי על ה Wacaco nanopresso
קניתי אותה לפני כחצי שנה בארץ ומחו"ל הזמנתי את ה Barista kit לאספרסו הכפול. אמ;לק: מכונה ניידת מצוינת!
זו כמובן לא מכונת אספרסו ולא תחליף מכונת אספרסו אבל בתור מי שעובד הרבה פעמים מחוץ לבית ומגיע למקומות שמחזיקים (במקרה הטוב) נס קפה חולית, המכונה הזו מבחינתי מצילת חיים.
לא פשוט להגיע לתוצאה עקבית איתה כיוון שבנוסף לפרמטרים הרגילים המשפיעים (רמת טחינה, סוג הפולים, טעם המים וכו) כאן גם המרכיבים של טמפרטורת המים -ש משתנה ממקום למקום היות וכל קומקום מכוייל קצת אחרת, וגם של קצב הלחיצות על המשאבה.
לטענת החברה המכונה מגיעה ללחץ של 18 בר, לי זה נשמע קצת מוגזם אבל אין לי באמת איך לבדוק את זה. יחד עם זאת, מהניסיון הראשון הייתי מרוצה מרמת החליטה שלא לומר מופתע.
איכות הבנייה של המכונה מרגישה מצד אחד מאוד טובה אבל מצד שני, לאחי, שקנה מכונה זהה רק מארה"ב, יש בעיה עם מנגנון ההחזרה של המשאבה. בגלל זה אגב הייתי ממליץ לקנות אותה בארץ למרות ההפרש של ה 100 שח בערך (כ 25% מערך המכונה).
אני בדרך כלל מכין קפה במקינטה בריקה 2 כוסות אבל לפעמים אוהב יותר את התוצאה של המכונה הזו. התוצאה שונה מאוד אבל טובה בשני המקרים. וכרגיל, עניין של טעם.
אז לסיכום:
1. איכות קפה טובה מאוד לז'אנר (גם ביחס להנדפרסו שיצא לי לנסות)
2. מאוד יפה (קניתי בצהוב מסובב ראשים)
3. סה"כ פשוטה לתפעול
4.עולה בערך 500 ש"ח (כולל ערכת הבריסטה)
זהו, אלה שני הסנט שלי על ה Wacaco nanopresso
- noam
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1425
מוסיף, לי יש את ה nano הרגיל והראש לקפסולות נספרסו.
נחמד לא יותר במיוחד אם זה להכין רק כוס אחת, כמובן שיותר קרוב לנספרסו מאשר לאספרסו ממכונה.
אני נשברתי מלהשתמש בקפה טחון וקניתי את המתאם נספרסו, למרות שבמחיר הזה הייתי כבר יכול לקנות מכונת נספרסו...
נחמד לא יותר במיוחד אם זה להכין רק כוס אחת, כמובן שיותר קרוב לנספרסו מאשר לאספרסו ממכונה.
אני נשברתי מלהשתמש בקפה טחון וקניתי את המתאם נספרסו, למרות שבמחיר הזה הייתי כבר יכול לקנות מכונת נספרסו...
- אאאאריאל
-
- חבר פעיל מאוד

לדעתי זה יותר קרוב למקינטה מאשר לנספרסו (בשימוש בקפה טחון כמובן). אני חושב שבאמת הבעיה המרכזית היא הקושי בהשגת תוצאות עקביות אבל מעבר לזה, בחוויה שלי, זה מכשיר מאוד כיפי ומצוין לשימושים מסוימים. ברור שהוא לא מחליף מכונה רגילה, אבל בין זה לנספרסו, אין לי בכלל ספק שאני הולך עם הננו... 
- gilg7
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3757
קיבלתי minipresso כזה במתנה מאספרסו קלאב וזה שוכב אצלי בארון ללא שימוש.
אולי בתור גימיק בטיול שטח הבא עם החברים, אני אשלוף את המכשיר
אבל צריך למזוג לתוך המיכל מים רותחים ואם כבר מרתיחים מים בשטח, שיהיה קפה בוץ
אולי בתור גימיק בטיול שטח הבא עם החברים, אני אשלוף את המכשיר
אבל צריך למזוג לתוך המיכל מים רותחים ואם כבר מרתיחים מים בשטח, שיהיה קפה בוץ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
דיעה שלישית: יותר קרוב למכונת אספרסו, טרי וטעים יותר מנספרסו, ולא דומה כלל למקינטה (גם לא לבריקה).אאאאריאל כתב:לדעתי זה יותר קרוב למקינטה מאשר לנספרסו (בשימוש בקפה טחון כמובן)....
הננופרסו מכשיר חמוד מאוד. לא הכנתי בו הרבה כוסות עדיין, אבל לא היה לי מאוד בעייתי לקבל תוצאות עקביות. פשוט צריך לשקול את הפולים ולהקפיד על אותה רמת טחינה ודחיסה. אולי הדחיסה קצת בעייתית, כי המכונה לא מגיעה עם דוחסן. אני משתמש בדוחסן 39 מ"מ של מכונה אחרת (Flair). מתאים בול לננופרסו.
- noam
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1425
@boren
·
אין ממש דוחסן, הכוונה שלהם שתשתמש בכוסית שיש לה לשונית בתור דוחסן. הכוסית הזאת מתאימה בדיוק לאיפה ששמים את הקפה.
·
אין ממש דוחסן, הכוונה שלהם שתשתמש בכוסית שיש לה לשונית בתור דוחסן. הכוסית הזאת מתאימה בדיוק לאיפה ששמים את הקפה.
- boren
-
- חבר מביא חבר

@noam
הלשונית מתאימה בגודל, אבל לא מתאימה כדוחסן כי ברגע שמנסים לדחוס איתה היא מתכווצת לגמרי עד שהבסיס שלה לוחץ על שפת הסלסלה, דבר שמונע דחיסה מלאה. זה קורה בערך בלחץ של 2 קילו. עם דוחסן נורמלי (כמו זה של ה-Flair) אפשר להגיע ללחץ של 10 או 15 קילו בלי בעיה, ואפשר לדחוס עד הסוף מבלי שמשהו יפריע באמצע.
הלשונית מתאימה בגודל, אבל לא מתאימה כדוחסן כי ברגע שמנסים לדחוס איתה היא מתכווצת לגמרי עד שהבסיס שלה לוחץ על שפת הסלסלה, דבר שמונע דחיסה מלאה. זה קורה בערך בלחץ של 2 קילו. עם דוחסן נורמלי (כמו זה של ה-Flair) אפשר להגיע ללחץ של 10 או 15 קילו בלי בעיה, ואפשר לדחוס עד הסוף מבלי שמשהו יפריע באמצע.
- אאאאריאל
-
- חבר פעיל מאוד

@boren
·
מסכים לגמרי, הכוונה שלי הייתה שמבחינת איכות הקפה זה יותר מתקרב למקינטה מנספרסו אבל לא בטעם.
דוחסן מאוד פשוט אבל בסה"כ עושה את העבודה.
·
מסכים לגמרי, הכוונה שלי הייתה שמבחינת איכות הקפה זה יותר מתקרב למקינטה מנספרסו אבל לא בטעם.
אני חשבתי שקיבלתי את המכונה עם דוחסן אבל אולי זה הגיע עם ערכת הבריסטה, אז כנראה שהכוונה היא שנקנה את הערכה...אין ממש דוחסן, הכוונה שלהם שתשתמש בכוסית שיש לה לשונית בתור דוחסן...
דוחסן מאוד פשוט אבל בסה"כ עושה את העבודה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- boren
-
- חבר מביא חבר

@אאאאריאל - הדוחסן בתמונה אכן כלול בקיט באריסטה. אני שותה רק סינגלים אז לא רכשתי אותו. למזלי יש לי במקרה את הדוחסן של ה-Flair שמשתמש באותו קוטר.
למי שמשתמש בננופרס כדאי מאוד לקנות דוחסן כלשהו (למשל את אחת משתי האופציות למעלה), כי עם הלשונית הזו אי אפשר באמת לדחוס.
אפשרות נוספת - להדפיס דוחסן במדפסת תלת מימדית למי שיש. אני מניח שחומר הגלם ייעלה לא יותר מכמה שקלים.
למי שמשתמש בננופרס כדאי מאוד לקנות דוחסן כלשהו (למשל את אחת משתי האופציות למעלה), כי עם הלשונית הזו אי אפשר באמת לדחוס.
אפשרות נוספת - להדפיס דוחסן במדפסת תלת מימדית למי שיש. אני מניח שחומר הגלם ייעלה לא יותר מכמה שקלים.
- איל999
-
- חבר פעיל

- תגובות: 50
טוב, אז גם לי יש ננופרסו מזה שבועות אחדים, וגם גאג'יה קלאסיק (הדגם הישן עם הדוד) מזה כמה חודשים, ובעקבותם יש לי גם כמה שאלות, כי בינתיים אני לא מפיק תוצאות מספקות לטעמי.
אני קצת מסתבך עם הננופרסו. אם אני טוחן לננופרסו באותה רמת טחינה שאני טוחן לגאגי'ה, הננופרסו ממש נסתם. אני חייב במקרה כזה בכלל לא לדחוס את הקפה. האם זה הגיוני שאצטרך טחינה גסה יותר עבורו מאשר עבור הגאג'יה? למה? (אגב, הוצאתי ממנו את השסתום הקטן, ועכשיו הוא ללא מגביר קרמה).
תסבוכת נוספת היא שבדאבל זה דחוס וסתום עוד יותר. האם עליי לטחון בעובי שונה לסינגל ולדאבל?
בנוסף, נכנסים לי המון גרגרי קפה מתחת לגומיה הכתומה שבפורטפילטר. לפי ההוראות צריך לנקות אותה כל עשרים מנות, אבל בפועל חודרים לי לשם המון גרגרים בכל הכנת קפה (שוב, אולי בגלל הטחינה הדקה מדי).
והשאלה העיקרית והעקרונית - אני לא מצליח להפיק, לא מהננופרסו ולא מהגאג'יה, מנת אספרסו ראויה, ולא ברור לי למה. יש לי מטחנה ישנה של גאג'יה, שמסוגלת לטחון דק הרבה יותר ממה שאני צריך. אני מחמם את הגאג'יה זמן ארוך לפני השימוש, טוחן במקום, ממלא את סלסלת הדאבל (לרוב לא שוקל, אבל היו פעמים ששקלתי 16 גרם ואפילו יותר) ועדיין מקבל מנת אספרסו קצת מימית ועם סיומת שמשאירה טעם לוואי לעומת אפילו נספרסו, שנותן איזה "בוסט" חזק של טעמים עשירים הרבה יותר. אז נכון שהקפה שלי לא קלוי טרי, אבל אני לפחות טוחן סמוך להכנת הקפה. חשבתי שאולי בגלל שאני משתמש ב 100% ערביקה הטעם עדין יותר, אבל גם כשטעמתי נספרסו 100% ערביקה, הוא היה חזק ועם טעם הרבה יותר מלא. בכלל,כבר שאלתי כאן פעם איך ייתכן שנספרסו מפיקים טעמים כאלה מ 5.5 גרם קפה?! היו אנשים שטענו שבקפסולות יש רכיבים נוספים מלבד קפה. זה מוזר לי, אבל אני גם לא מבין איך יש אופציה אחרת.
(אגב, לגבי ההערה של boren על כך שלא ניתן להשתמש בכפית לדחיסת הקפה, אני פשוט מכניס את האגודל לתוכה, וכך דוחס, ואז היא לא נדחקת לדופן).
(אגב #2, היה לי בעבר STARESSO, שזול יותר מהננופרסו. קשה לי לומר מי מפיק תוצאות טובות יותר, כי ה STARESSO התקלקל, בכל אופן הייתי מרוצה ממנו למדיי, אבל הניקוי שלו מציק הרבה יותר מהננופרסו. מבחינת תפעול הננופרסו ממש כיפי).
אשמח בכל עזרה. תודה רבה.
אני קצת מסתבך עם הננופרסו. אם אני טוחן לננופרסו באותה רמת טחינה שאני טוחן לגאגי'ה, הננופרסו ממש נסתם. אני חייב במקרה כזה בכלל לא לדחוס את הקפה. האם זה הגיוני שאצטרך טחינה גסה יותר עבורו מאשר עבור הגאג'יה? למה? (אגב, הוצאתי ממנו את השסתום הקטן, ועכשיו הוא ללא מגביר קרמה).
תסבוכת נוספת היא שבדאבל זה דחוס וסתום עוד יותר. האם עליי לטחון בעובי שונה לסינגל ולדאבל?
בנוסף, נכנסים לי המון גרגרי קפה מתחת לגומיה הכתומה שבפורטפילטר. לפי ההוראות צריך לנקות אותה כל עשרים מנות, אבל בפועל חודרים לי לשם המון גרגרים בכל הכנת קפה (שוב, אולי בגלל הטחינה הדקה מדי).
והשאלה העיקרית והעקרונית - אני לא מצליח להפיק, לא מהננופרסו ולא מהגאג'יה, מנת אספרסו ראויה, ולא ברור לי למה. יש לי מטחנה ישנה של גאג'יה, שמסוגלת לטחון דק הרבה יותר ממה שאני צריך. אני מחמם את הגאג'יה זמן ארוך לפני השימוש, טוחן במקום, ממלא את סלסלת הדאבל (לרוב לא שוקל, אבל היו פעמים ששקלתי 16 גרם ואפילו יותר) ועדיין מקבל מנת אספרסו קצת מימית ועם סיומת שמשאירה טעם לוואי לעומת אפילו נספרסו, שנותן איזה "בוסט" חזק של טעמים עשירים הרבה יותר. אז נכון שהקפה שלי לא קלוי טרי, אבל אני לפחות טוחן סמוך להכנת הקפה. חשבתי שאולי בגלל שאני משתמש ב 100% ערביקה הטעם עדין יותר, אבל גם כשטעמתי נספרסו 100% ערביקה, הוא היה חזק ועם טעם הרבה יותר מלא. בכלל,כבר שאלתי כאן פעם איך ייתכן שנספרסו מפיקים טעמים כאלה מ 5.5 גרם קפה?! היו אנשים שטענו שבקפסולות יש רכיבים נוספים מלבד קפה. זה מוזר לי, אבל אני גם לא מבין איך יש אופציה אחרת.
(אגב, לגבי ההערה של boren על כך שלא ניתן להשתמש בכפית לדחיסת הקפה, אני פשוט מכניס את האגודל לתוכה, וכך דוחס, ואז היא לא נדחקת לדופן).
(אגב #2, היה לי בעבר STARESSO, שזול יותר מהננופרסו. קשה לי לומר מי מפיק תוצאות טובות יותר, כי ה STARESSO התקלקל, בכל אופן הייתי מרוצה ממנו למדיי, אבל הניקוי שלו מציק הרבה יותר מהננופרסו. מבחינת תפעול הננופרסו ממש כיפי).
אשמח בכל עזרה. תודה רבה.
- boren
-
- חבר מביא חבר

המכונות של גאג'יה אוהבות טחינה מאוד דקה, אני מנחש שבגלל לחץ משאבה גבוה מדי. לננופרסו (ולרוב מכונות האספרסו) תצטרך לטחון מעט יותר גס.איל999 כתב:אני קצת מסתבך עם הננופרסו. אם אני טוחן לננופרסו באותה רמת טחינה שאני טוחן לגאגי'ה, הננופרסו ממש נסתם. אני חייב במקרה כזה בכלל לא לדחוס את הקפה. האם זה הגיוני שאצטרך טחינה גסה יותר עבורו מאשר עבור הגאג'יה? למה? (אגב, הוצאתי ממנו את השסתום הקטן, ועכשיו הוא ללא מגביר קרמה)....
לדעתי לא. נסה להגיע קודם לתוצאה טובה עם הסינגל ואז (עם אותה טחינה) תבדוק מה הכמות האופטימלית לדאבל. היא לא אמורה להיות כפולה בדיוק מהסינגל.תסבוכת נוספת היא שבדאבל זה דחוס וסתום עוד יותר. האם עליי לטחון בעובי שונה לסינגל ולדאבל?...
לא נתקלתי בבעיה הזו. ייתכן בהחלט שהיא קשורה לטחינה הדקה.בנוסף, נכנסים לי המון גרגרי קפה מתחת לגומיה הכתומה שבפורטפילטר. לפי ההוראות צריך לנקות אותה כל עשרים מנות, אבל בפועל חודרים לי לשם המון גרגרים בכל הכנת קפה (שוב, אולי בגלל הטחינה הדקה מדי)....
אני לא מתלהב מהקפה של נספרסו אז אין ממש טעם שאחווה דיעה על הקפה שהמכונות האלה מפיקות. מה שבטוח זה שגם עם הננופרסו וגם עם הגאג'יה כדאי מאוד שתשתמש בקפה טרי. אם הפולים לא טריים או התערובת לא לטעמך שום מכונת אספרסו לא תוציא מהם משהו שיהיה לך טעים. אם יש בית קפה שאתה יודע שאתה אוהב את האספרסו שלהם נסה לקנות מהם פולים.והשאלה העיקרית והעקרונית - אני לא מצליח להפיק, לא מהננופרסו ולא מהגאג'יה, מנת אספרסו ראויה, ולא ברור לי למה. יש לי מטחנה ישנה של גאג'יה, שמסוגלת לטחון דק הרבה יותר ממה שאני צריך. אני מחמם את הגאג'יה זמן ארוך לפני השימוש, טוחן במקום, ממלא את סלסלת הדאבל (לרוב לא שוקל, אבל היו פעמים ששקלתי 16 גרם ואפילו יותר) ועדיין מקבל מנת אספרסו קצת מימית ועם סיומת שמשאירה טעם לוואי לעומת אפילו נספרסו, שנותן איזה "בוסט" חזק של טעמים עשירים הרבה יותר. אז נכון שהקפה שלי לא קלוי טרי, אבל אני לפחות טוחן סמוך להכנת הקפה. חשבתי שאולי בגלל שאני משתמש ב 100% ערביקה הטעם עדין יותר, אבל גם כשטעמתי נספרסו 100% ערביקה, הוא היה חזק ועם טעם הרבה יותר מלא. בכלל,כבר שאלתי כאן פעם איך ייתכן שנספרסו מפיקים טעמים כאלה מ 5.5 גרם קפה?! היו אנשים שטענו שבקפסולות יש רכיבים נוספים מלבד קפה. זה מוזר לי, אבל אני גם לא מבין איך יש אופציה אחרת....
אני לא חושב שאני מבין לאיזו כפית אתה מתכוון, אבל עם הלשונית של הננופרסו אי אפשר להגיע לדחיסה חזקה מספיק (10 עד 15 קילו). אם יש לך את הבריסטה קיט אז הוא מגיע עם דוחסן פלסטיק, ואיתו אין שום סיבה שלא תוכל להגיע לדחיסה טובה.(אגב, לגבי ההערה של boren על כך שלא ניתן להשתמש בכפית לדחיסת הקפה, אני פשוט מכניס את האגודל לתוכה, וכך דוחס, ואז היא לא נדחקת לדופן)....
- איל999
-
- חבר פעיל

@boren תודה.
האם תוכל לצלם ולהעלות את תהליך החליטה אצלך? אני מרגיש שאצלי הוא לא מספיק אחיד, ואם הקפה טחון קצת גס, בסוף התהליך המים נשפכים כאילו כבר אין לחץ מספיק. בקיצור, יעזור לי להשוות ולראות.
מצורפת תמונה של כפית המדידה שמשמשת גם דוחסן. אם לוחצים אותה על הקפה בעזרת האגודל אין בעיה להגיע גם לעשרות קילוגרמים (יש לי את הדוחסן שמגיע עם הבריסטה, אבל אפשר להסתדר גם עם הכפית).
ואם אנחנו כבר כאן... המטחנה שלי כנראה בסוף דרכה. ראיתי שאתה ממליץ על ה SAGE SMART GRINDER PRO אבל לפני חצי שנה כתבת באיזה שרשור שהיא לא טוחנת מספיק דק לאספרסו. האם הם שינו משהו?
האם תוכל לצלם ולהעלות את תהליך החליטה אצלך? אני מרגיש שאצלי הוא לא מספיק אחיד, ואם הקפה טחון קצת גס, בסוף התהליך המים נשפכים כאילו כבר אין לחץ מספיק. בקיצור, יעזור לי להשוות ולראות.
מצורפת תמונה של כפית המדידה שמשמשת גם דוחסן. אם לוחצים אותה על הקפה בעזרת האגודל אין בעיה להגיע גם לעשרות קילוגרמים (יש לי את הדוחסן שמגיע עם הבריסטה, אבל אפשר להסתדר גם עם הכפית).
ואם אנחנו כבר כאן... המטחנה שלי כנראה בסוף דרכה. ראיתי שאתה ממליץ על ה SAGE SMART GRINDER PRO אבל לפני חצי שנה כתבת באיזה שרשור שהיא לא טוחנת מספיק דק לאספרסו. האם הם שינו משהו?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- boren
-
- חבר מביא חבר

אני מציע שתסתכל בכמה ביקורות ביוטיוב כדי לראות מה אנשים אחרים מקבלים. בכל מקרה, זה לגמרי רגיל (בכל מכונת אספרסו) שבסוף החליטה המים זורמים מהר יותר. אם אצלך הם ממש נשפכים זה מרמז שנוצרים חורים בעוגייה (צ'אנלינג) וזה משהו שטחינה יותר איכותית, פיזור טוב יותר ודחיסה טובה יותר יכולים למנוע או להקטין.איל999 כתב: האם תוכל לצלם ולהעלות את תהליך החליטה אצלך? אני מרגיש שאצלי הוא לא מספיק אחיד, ואם הקפה טחון קצת גס, בסוף התהליך המים נשפכים כאילו כבר אין לחץ מספיק. בקיצור, יעזור לי להשוות ולראות....
לא שמתי לב לכפית הזו קודם כי אני תמיד שוקל ולא מדד נפח, אבל ניסיתי אותה עכשיו (כן בשתיים בלילה) והיא עוזרת. מה שכן, אם תפעיל עליה לחץ של עשרות קילוגרמים זה לא ייעשה טוב לכף היד שלך. עדיף להניח עליה דוחסן רגיל (למשל דוחסן מתכת שמתאים לגאג'יה, אם יש לך) ואז ללחוץ עליו במקום ישירות עליה.מצורפת תמונה של כפית המדידה שמשמשת גם דוחסן. אם לוחצים אותה על הקפה בעזרת האגודל אין בעיה להגיע גם לעשרות קילוגרמים (יש לי את הדוחסן שמגיע עם הבריסטה, אבל אפשר להסתדר גם עם הכפית)....
הדגם הישן (BCG800) לא טוחן מספיק דק לאספרסו, לפחות לא עבור מכונה כמו הגאגי'ה שלך. הדגם החדש (BCG820) כן טוחן מספיק דק, וההמלצה שלי עליו הייתה ספציפית למבצע מעולה שהיה באמזון אנגליה ובו המטחנה עלתה פחות מ-750 ש"ח כולל משלוח לארץ ומיסים. מה שמשותף לשני הדגמים זה עיצוב אסתטי ופיצ'רים נוחים, אבל ה-BCG820 נמכרת היום ב-1050 ש"ח ובמחיר הזה אני חושב ש-K3 יד שניה תהיה קניה טובה יותר.ואם אנחנו כבר כאן... המטחנה שלי כנראה בסוף דרכה. ראיתי שאתה ממליץ על ה SAGE SMART GRINDER PRO אבל לפני חצי שנה כתבת באיזה שרשור שהיא לא טוחנת מספיק דק לאספרסו. האם הם שינו משהו?...
מה גורם לך לחשוב שהמטחנה שלך בסוף דרכה והאם בדקת אפשרות של החלפת דיסקיות טחינה?
- איל999
-
- חבר פעיל

אני כל פעם מסתכל על העוגייה, ולא נתקל בצ'אנלינג, ובכל זאת הסיום של המים כמעט זורם.
גם כשאני טוחן די גס, מעט גרגרים נלכדים מתחת לגומיה, אצלך בכלל לא?
המטחנה שלי טוחנת מצוין, אבל הבורג (החילזון) שמכוון את דרגת הטחינה כנראה שחוק, כי הוא לא עושה את עבודתו, וכך אני תקוע כרגע עם טחינה דקה מדיי, וטוחן ידנית...
בא לי לקנות מטחנה יד ראשונה, למרות שאני לא שולל לגמרי יד2. חשוב לי שלא תהיה אגירה משמעותית, ושיהיה טיימר, כי צמצום ההתעסקות בהכנת הקפה היא ערך עליון בשבילי... המלצות?
גם כשאני טוחן די גס, מעט גרגרים נלכדים מתחת לגומיה, אצלך בכלל לא?
המטחנה שלי טוחנת מצוין, אבל הבורג (החילזון) שמכוון את דרגת הטחינה כנראה שחוק, כי הוא לא עושה את עבודתו, וכך אני תקוע כרגע עם טחינה דקה מדיי, וטוחן ידנית...
בא לי לקנות מטחנה יד ראשונה, למרות שאני לא שולל לגמרי יד2. חשוב לי שלא תהיה אגירה משמעותית, ושיהיה טיימר, כי צמצום ההתעסקות בהכנת הקפה היא ערך עליון בשבילי... המלצות?