my cloud פרטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
rabelsi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום
ראשית אני רוצה להתנצל על כך אם טעיתי בפורום. אני פשוט לא ידעתי לאן לשייך את האשכול הזה, ואני חושב שזה הכי מתאים.

שנית, אחרי שימוש בגוגל דרייב, וואן דרייב ודרופבוקס, החלטתי שאני רוצה שיהיה לי קלאוד פרטי לי ולכל המשפחה שלי.

הבנתי שישנה אפשרות לקנות הארדיסקים ולהפוך אותם לענן או לקנות כונן אחד עם כמה טרה בייט ולהפוך אותו לענן.
העניין הוא כזה, א' מה עדיף wd my cloud מובנה? כזה שיש לו הארד דיסק בפנים והוא כבר מוכן להכנה?
או שאולי עדיף לקנות 4/5 כוננים של כמה טרות ולהפוך אותם לענן משפחתי אחד וגדל מספיק לכולם. (משפחה גדולה המון תמונות, סרטונים,)
בנוסף הייתי שמח לקבל הסבר מה זה QNAP והאם הוא עדיף יותר?

והדבר האחרון, נניח שהחלטתי לבחור אחד מהם (או שיש עוד ואני לא יודע) איך מתקינים? מה זה מצריך ממני?
האם כל מי שיש לו אפליקציה יכל להעלות לענן או שאולי הוא חייב להיות מחובר לרשת האלחוטית שאליה מחובר הענן הביתי?

תודה לעונים
סליחה על החפירה.

gelibter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 449
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

לא כך כך הבנתי מה ההתלבטות, אם לעשות לך קצת סדר אז העניין הוא כזה:

ניתן לקנות שרתי NAS מוכנים, עליהם ישנן אפליקציות שמאפשרות לך להשתמש בשרת כ"ענן" פרטי.
המוצר שציינת הוא אחד מהם של חברת WD .
שמדברים על NAS ישנו מגוון גדול של גדלים רובם לצרכים של עסקים לאחרונה נכנסו גם לתחום הפרטי.
QNAP היא חברה שמתמחה בייצור של NASים וגם לה ישנם מוצרים שמתאימים לשוק הביתי.

ניתן לקנות את הNASים עם דיסקים מובנים, או לקנות אותן עירומים ולקנות בנפרד את הדיסקים שמתאימים ולהתאים, אני לא חושב שיש הבדל משמעותי.
אם אתה מעדיף לחסוך, ניתן לבנות בעצמך NAS על מחשב ישן די בקלות הNASים המוכנים מתומחרים יקר יחסית, למרות שלאחרונה מחירם יורד.
סה"כ הNASים האלו ממש נוחים לתפעול וניתן לנהל שם משתמשים וישנן אפליקציות למובייל ולדסקופ לגיבוי וסנכרון.

rabelsi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

gelibter כתב:לא כך כך הבנתי מה ההתלבטות, אם לעשות לך קצת סדר אז העניין הוא כזה:

ניתן לקנות שרתי NAS מוכנים, עליהם ישנן אפליקציות שמאפשרות לך להשתמש בשרת כ"ענן" פרטי.
המוצר שציינת הוא אחד מהם של חברת WD .
שמדברים על NAS ישנו מגוון גדול של גדלים רובם לצרכים של עסקים לאחרונה נכנסו גם לתחום הפרטי.
QNAP היא חברה שמתמחה בייצור של NASים וגם לה ישנם מוצרים שמתאימים לשוק הביתי.

ניתן לקנות את הNASים עם דיסקים מובנים, או לקנות אותן עירומים ולקנות בנפרד את הדיסקים שמתאימים ולהתאים, אני לא חושב שיש הבדל משמעותי.
אם אתה מעדיף לחסוך, ניתן לבנות בעצמך NAS על מחשב ישן די בקלות הNASים המוכנים מתומחרים יקר יחסית, למרות שלאחרונה מחירם יורד.
סה"כ הNASים האלו ממש נוחים לתפעול וניתן לנהל שם משתמשים וישנן אפליקציות למובייל ולדסקופ לגיבוי וסנכרון.
...
·תודה רבה על ההסבר עשית לי באמת סדר, פשוט רק בימים האחרונים שמעתי על זה.
השאלה שלי הנוספת, האם אני בונה לי שרת כזה בבית, ואני רוצה נניח שלכל המשפחה שלי שמפוזרת בעולם תהיה אופציה להעלות תמונות וכו דרך אפליקציה. האם זה ניתן? כמו דרופבוקס למשל? שכל מי שמתקין את האפליקציה של מה שהסברת לי ה-NAS הביתי יוכל להשתמש, ולא צריך להיות רק בבית עצמו שבו מותקן הענן הפרטי.

מקווה שהבנת :)

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548
נתן תודות: 1110 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #4 

1. הטכנולוגיות של דרופבוקס וגודל דרייב מאוד מתקדמות. אל תצפה מענן פרטי להגיע לרמה הזאת.
2. מהירות העלאה בארץ נמוכה [אלא אם יש לך חיבור UNLIMITED] וקח בחשבון שזה יעבוד טוב במסמכים. בסרטוני ווידאו פחות. בטח אם משתמשים בשירות מספר אנשים.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

gelibter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

@vivi מהירות העלאה איטית היא שיקול פחות משמעותי, כי גם לגוגל דרייב וגם לדרופ בוקס מהירות ההעלאה היא איטית באותה מידה, דווקא מהירות ההורדה היא שחשובה לענן ביתי. מה שכן, זה דורש תחזוק והתעסקות. הרבה יותר פשוט לעבוד דרך שרות כמו דרופ בוקס גם אם צריך לשלם על האחסון. אתה מקבל גם יתרון של אחסון מרוחק וגם עלות זולה משמעותית מתחזוק אחסון עצמאי כמו NAS.
·

gelibter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

rabelsi כתב:

...
...
·תודה רבה על ההסבר עשית לי באמת סדר, פשוט רק בימים האחרונים שמעתי על זה.
השאלה שלי הנוספת, האם אני בונה לי שרת כזה בבית, ואני רוצה נניח שלכל המשפחה שלי שמפוזרת בעולם תהיה אופציה להעלות תמונות וכו דרך אפליקציה. האם זה ניתן? כמו דרופבוקס למשל? שכל מי שמתקין את האפליקציה של מה שהסברת לי ה-NAS הביתי יוכל להשתמש, ולא צריך להיות רק בבית עצמו שבו מותקן הענן הפרטי.

מקווה שהבנת :)
...
·זה ניתן, ישנן אפליקציות מובייל ודסקטופ שמסתנכרנות עם הענן שלך. כמובן שזה דורש מעט התעסקות כמו למשל הקצאת משתמשים וסיסמאות והקצאת מקום. אם יש לך זמן וסבלנות אז סבבה, אם לא הרבה יותר פשוט להשתמש בשירות כמו דרופ בוקס או גוגל דרייב

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 426
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #7 

gelibter כתב:@vivi מהירות העלאה איטית היא שיקול פחות משמעותי, כי גם לגוגל דרייב וגם לדרופ בוקס מהירות ההעלאה היא איטית באותה מידה, דווקא מהירות ההורדה היא שחשובה לענן ביתי. מה שכן, זה דורש תחזוק והתעסקות. הרבה יותר פשוט לעבוד דרך שרות כמו דרופ בוקס גם אם צריך לשלם על האחסון. אתה מקבל גם יתרון של אחסון מרוחק וגם עלות זולה משמעותית מתחזוק אחסון עצמאי כמו NAS.
·
...
יש לך כנראה טעות בהבנה.
אם יש לך NAS ביתי שנמצא אצלך בבית, כל השימוש שתעשה בקבצים בתוך הבית, תקבל העלאה והורדה במהירות המקסימלית שיש לרשת הביתית שלך (אם מחובר קווית אז בד"כ 100MB ויכול להגיע בכיף ל1GB).
אם מישהו רוצה להתחבר לNAS שלך מחוץ לבית שלך, הוא תלוי בקצב העלאה שלך, והמהירות המקסימלית של הורדה שהוא יקבל תהיה תלויה במהירות העלאה שיש לך בבית.
אם אתה לא מחובר לאנלימיטד, מדובר על מקס' 3MB, לא משהו להתגאות בו...

gelibter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

@הקרנף זה עניין אישי של שימושיות, אם המטרה היא גיבוי ואחסון אז השליפה היא פחות מעניינת. אבל אכן באחזור של תמונות תהיה בעיה, במיוחד אם יש הרבה משתמשים
·

rabelsi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

רק שאני אבין משהו, נניח שמהירות העלאה לא מעניינת אותי כל כך ואני רוצה פשוט שזה יהיה שימושי לכולם. האם האפליקציה לא מוגבלת למי שמחובר לרשת האלחוטית של הבית?
אם הענן הפרטי בתל אביב, ויש לי אח בניו יורק שרוצה להעלות קבצים או לגבות קבצים מהטיול שלו, הוא יכול לעשות את זה בלי דרך אפליקציה יעודית?

ולגבי הצעות לדרופבקס. יש לי את השרות הזה והוא כל כך מאכזב. למשל: אי אפשר להוריד תיקייה שמעל ל-1 גיגה. או שאם אני רוצה לראות מה גודל התיקייה אני לא יכול לדעת, מה גם שלדרופבוקס קרה מקרה בעבר שנמחקו אצלה מעלה 100,000 חשבונות של משתמשים בלי יכולת להחזיר את המידע. (הייתה כתבה בערוץ 2 )

לכן אני מאוד רוצה לעשות ענן ביתי.
לפחות זו האופציה שהכי נראית טובה ולא מוגבלת לי באחסון.

rabelsi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

הקרנף כתב:
...
...
יש לך כנראה טעות בהבנה.
אם יש לך NAS ביתי שנמצא אצלך בבית, כל השימוש שתעשה בקבצים בתוך הבית, תקבל העלאה והורדה במהירות המקסימלית שיש לרשת הביתית שלך (אם מחובר קווית אז בד"כ 100MB ויכול להגיע בכיף ל1GB).
אם מישהו רוצה להתחבר לNAS שלך מחוץ לבית שלך, הוא תלוי בקצב העלאה שלך, והמהירות המקסימלית של הורדה שהוא יקבל תהיה תלויה במהירות העלאה שיש לך בבית.
אם אתה לא מחובר לאנלימיטד, מדובר על מקס' 3MB, לא משהו להתגאות בו...
...
רק שאני אבין משהו, נניח שמהירות העלאה לא מעניינת אותי כל כך ואני רוצה פשוט שזה יהיה שימושי לכולם. האם האפליקציה לא מוגבלת למי שמחובר לרשת האלחוטית של הבית?
אם הענן הפרטי בתל אביב, ויש לי אח בניו יורק שרוצה להעלות קבצים או לגבות קבצים מהטיול שלו, הוא יכול לעשות את זה בלי דרך אפליקציה יעודית?

ולגבי הצעות לדרופבקס. יש לי את השרות הזה והוא כל כך מאכזב. למשל: אי אפשר להוריד תיקייה שמעל ל-1 גיגה. או שאם אני רוצה לראות מה גודל התיקייה אני לא יכול לדעת, מה גם שלדרופבוקס קרה מקרה בעבר שנמחקו אצלה מעלה 100,000 חשבונות של משתמשים בלי יכולת להחזיר את המידע. (הייתה כתבה בערוץ 2 )

לכן אני מאוד רוצה לעשות ענן ביתי.
לפחות זו האופציה שהכי נראית טובה ולא מוגבלת לי באחסון.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #11 

אין דבר כזה מהירות העלאה לא מעניינת אותי, אם המהירות תהיה איטי, ככה תהיה גם גישה לקבצים.

הדבר הנכון הוא לרכוש nas כפי שהציע לו, השאלה כמה אתה מוכן להשקיע.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 426
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #12 

@rabelsi
אם אתה משתמש רק בתוך הבית הפרטי שלך, אין כל משמעות למהירות האינטרנט שלך!
וברור שNAS יעשה את העבודה הרבה יותר טוב מכל פתרון ענן באינטרנט...

אבל, אם אתה רוצה שאח שלך שנמצא במקום אחר בארץ ובוודאי אם הוא נמצא בחו"ל, יוריד קבצים מהענן הפרטי, מהירות ההורדה המקסימלית שהוא יקבל היא מהירות העלאה שלך! (שזה כנראה לא להיט).

אגב, שמירת קבצים בענן (כמו דרופקס) קצת יותר בטוחה (מבחינת סיכוי שהקבצים יאבדו) מNAS פרטי כמו my cloud של WD, כי הקבצים נמצאים רק במקום אחד, הלך הכונן הלכו הנתונים...
אם מדובר על קבצים חשובים, שווה להשקיע בכמה כוננים עם מערך RAID.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #13 

לדעתי NAS הוא לא תחליף לשירות ענן, הוא שיפור.
בלי קשר לאם תביא NAS או לא, המידע החשוב שלך חייב להיות בענן (ואפילו ביותר מ-1)

idoa01
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #14 

אין ספק בכלל ששירותים כמו דרופבוקס/גוגל דרייב/משהו של מייקרוסופט/iCloud יותר בטוחות וזמינות מ NAS ביתי.
כן, קורות תקלות. כן, נעלמו קבצים. אבל בגדול אתה יכול להיות בטוח ב 99.999% שקובץ ששמת על השירות לא יעלם לך.
- לא יהיו לך תקלות של חומרה, כמו הארדדיסק שהתקלקל או NAS שהתקצר.
- לא יקרה מצב שבו גנב יגנוב לך את ה NAS או ששריפה תהרוס את הכל.
- פחות סביר שהשירות יהיה לא זמין בגלל בעיות רשת או חשמל
- אין הגבלת רוחב פס

ואני לא יודע איך האפליקציות של ה NASים היום (לי יש בבית את ה My Book World הישן של WD, ואין לו שום אפליקציה), אבל האפליקציות שיושבות לך על המחשב שיש לשירותים הללו מעדכנים את הקבצים ברקע, שולחות רק את השינויים ועמידות לכיבוי המחשב והדלקתו. מה שאומר שאתה יכול לשים תיקייה חדשה בדרופבוקס ולשכוח ממנה.

NAS ביתי הייתי שם רק אם אתה רוצה שרת קצבים שמיועד לקבצים לבית בלבד, עם גישה מהאינטרנט מידי פעם בלבד. ולא הייתי סומך עליו לגיבוי מסמכים חשובים באמת.
אני משתמש בו כמקום אחסון לסרטים ומוזיקה, מה שמאפשר לי להזרים ממנו בלי להעמיס על המחשב, ובלי להתחבר בכבלים מעצבנים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”