עצה לגבי התאמת מכירה בeBay

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
Ilyan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #1 

שלום,

יש לי מכירה באיביי של מערכת שמורכבת מ-2 פריטים. יש לי פונה שמעוניין לקנות רק פריט אחד מתוכה ומאחר ונתן מחיר הוגן הסכמתי, שלחתי לו הצעה על המחיר שהוא ביקש אבל הוא החליט להתמקח על דמי המשלוח. עכשיו לאחר שהגענו להבנה אני רוצה לשלוח לו הצעה נוספת עם דמי המשלוח המעודכן אבל אני לא יכול לעדכן דבר בListing מלבד המחיר של הפריט(ים). האם זה קשור לזה שכבר שלחתי לו הצעה אחת קודם?
ל
עוד שאלה חשובה, האם יכולה להיווצר לי בעייה מבחינת מדיניות הגנת הקונה של איביי אם אני מוכר לו מעשה רק פריט אחד מתוך הListing, למרות שזה מופיע בבירור בהתכתבות שזה מה שהקונה ביקש מלכתחילה?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

אין לי תשובות מוסמכות לשאלותיך, אבל מה שהייתי עושה זה סוגר את המכירה ומעלה מחדש כל פריט בנפרד, ואז ממשיך את העסקה אתו רק לגבי הפריט שהוא רוצה באופן קל ופשוט.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #3 

יש כפתור שנקרא" send invoice ", שם אתה יכול להכניס הנחה לדמי המשלוח

Ilyan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

רק שהוא עדיין לא שילם לי, אז איך אני אשלח לו invoice?

dragon, זה אכן הפתרון ההגיוני אבל למיטב ידיעתי זה נוגד את המדיניות של איביי ליצור כאלה מודעות פרטניות (pre-arranged), אני רק לא מוצא את הסעיף הרלוונטי בQ&A כרגע. תקן אותי אם אני טועה.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #5 

Ilyan כתב:רק שהוא עדיין לא שילם לי, אז איך אני אשלח לו invoice?

dragon, זה אכן הפתרון ההגיוני אבל למיטב ידיעתי זה נוגד את המדיניות של איביי ליצור כאלה מודעות פרטניות (pre-arranged), אני רק לא מוצא את הסעיף הרלוונטי בQ&A כרגע. תקן אותי אם אני טועה.
...
·

מן הסתם שולחים אינבויס לפני התשלום... זה הפואנטה של אינבויס (דרישת תשלום)

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2798
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #6 

להבנתי המכירה בפועל של חלק מהמוצר עלול להוות לך בעיה מול איביי במידה והוא יתלונן בעתיד, כי תצטרך להציג התיכתובת וזה מסורבל.
המלצתי שתיצור מכירה נוספת עם המוצר הספציפי הבודד, תפנה אותו למכירה החדשה ותבקש ממנו לשלם.
בהצלחה!

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

lasik כתב:להבנתי המכירה בפועל של חלק מהמוצר עלול להוות לך בעיה מול איביי במידה והוא יתלונן בעתיד, כי תצטרך להציג התיכתובת וזה מסורבל.
המלצתי שתיצור מכירה נוספת עם המוצר הספציפי הבודד, תפנה אותו למכירה החדשה ותבקש ממנו לשלם.
בהצלחה!
...
זה מה שגם אני הצעתי לך.

זה אכן הפתרון ההגיוני אבל למיטב ידיעתי זה נוגד את המדיניות של איביי ליצור כאלה מודעות פרטניות (pre-arranged), אני רק לא מוצא את הסעיף הרלוונטי בQ&A כרגע. תקן אותי אם אני טועה.
...
לא זכור לי איסור כזה במדיניות של האתר, אבל לא יכול לומר לך בוודאות. זה לא חייב להיות מודעה פרטנית pre-arranged (שאם אני מבין נכון נועדה לקונה מסוים בלבד); אתה יכול פשוט להעלות את הפריט הרלוונטי לאתר כרגיל וליידע אותו שעשית כן; המחיר, תנאי המשלוח וכו' צריכים להיות כלליים כמו לכל קונה (כלומר לפני המחיר המופחת ודמי המשלוח שהסכמתם עליהם, כדי שאם מישהו מקדים אותו ורוצה לקנות בלי להתמקח - הרווחת). אם לא הקדימו אותו, תוכל להמשיך את העסקה כפי שהסכמת איתו.

Ilyan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

shuali כתב:
...
...
·

מן הסתם שולחים אינבויס לפני התשלום... זה הפואנטה של אינבויס (דרישת תשלום)
...
אוקיי צודק, אני רגיל לINVOICE במובן הרגיל של קבלה לאחר תשלום ולא ההפך. בכל אופן זה כבר לא רלוונטי מאחר ועשיתי בעצת dragon וlasik ומכרתי לו בנפרד. לא נראה לי שלאיביי אכפת באמת כל עוד הם מקבלים את הcut שלהם.

תודה לכולם.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אפילו אם אתה רגיל לזה, invoice זה אף פעם לא קבלה לאחר תשלום, זה חשבונית לפני תשלום. קבלה זה receipt. בכל אופן טוב לשמוע שהצלחת.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”