התלבטות בין רמקולי סטריאו audioengine a5 Vs microlab
-
idanhauser
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 100
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
שלום,
עד היום נהנתי מאוד מ Herman kardon sounds sticks כבר כ 5-6 שנים. אני מרגיש שאני רוצה משהו אחר חדש, אני רוצה לבל אחד יותר מהם. השימוש היחידי שלי הוא שמיעת מוזיקה. ואני שומע או דרך המחשב או חיבור ישיר של הפלאפון
התחלתי לחקור בנושא והגעתי למספר דגמים שביניהם אני לא יודע לבחור. בהתחלה חשבתי גם על מוניטורים אבל ויתרתי והתכנסתי לרמקולי מחשב, כי אין לי צורך ברמקולים אולפן אני לא יוצר מוזיקה או משהו.
קיצר הדברים שאני מתלבט ביניהם הם:
Microlab solo 6c לטעמי קטנים קצת
Microlab solo 7c נראה לי ממש טובים
Micolab solo 8c לא כל כך מבין את ההבדל בין אלו ל solo 7c
או
Audioengine a5 + יקרים לעומת הדגמים של Microlab אבל אין ספק שסקסים יותר
ועכשיו השאלה העיקרית האם audioengine יותר טובים מ microlab שזה ככה מצדיק את המחיר?
עכשיו עוד בעיה שצריך להציג, הרמקולים הולכים לשוות גם בחדר מחשב שהוא חדר מאוד קטן וצר. וגם בחדר שלי שהוא הרבה יותר גדול.
לא יודע איפה הם ישבו יותר בוא נלך על ההנחה שבחדר מחשב.
בקיצור אשמח לעזרה וייעוץ בקשר לדגמים שהעליתי
או שאולי אתם חושבים שכדאי לי לעבור הלאה ולא לחפש דגמים של רמקולי מחשב אלא משהו עם רסיבר ורמקולים או אולי כן מוניטורים
תודה רבה.
עד היום נהנתי מאוד מ Herman kardon sounds sticks כבר כ 5-6 שנים. אני מרגיש שאני רוצה משהו אחר חדש, אני רוצה לבל אחד יותר מהם. השימוש היחידי שלי הוא שמיעת מוזיקה. ואני שומע או דרך המחשב או חיבור ישיר של הפלאפון
התחלתי לחקור בנושא והגעתי למספר דגמים שביניהם אני לא יודע לבחור. בהתחלה חשבתי גם על מוניטורים אבל ויתרתי והתכנסתי לרמקולי מחשב, כי אין לי צורך ברמקולים אולפן אני לא יוצר מוזיקה או משהו.
קיצר הדברים שאני מתלבט ביניהם הם:
Microlab solo 6c לטעמי קטנים קצת
Microlab solo 7c נראה לי ממש טובים
Micolab solo 8c לא כל כך מבין את ההבדל בין אלו ל solo 7c
או
Audioengine a5 + יקרים לעומת הדגמים של Microlab אבל אין ספק שסקסים יותר
ועכשיו השאלה העיקרית האם audioengine יותר טובים מ microlab שזה ככה מצדיק את המחיר?
עכשיו עוד בעיה שצריך להציג, הרמקולים הולכים לשוות גם בחדר מחשב שהוא חדר מאוד קטן וצר. וגם בחדר שלי שהוא הרבה יותר גדול.
לא יודע איפה הם ישבו יותר בוא נלך על ההנחה שבחדר מחשב.
בקיצור אשמח לעזרה וייעוץ בקשר לדגמים שהעליתי
או שאולי אתם חושבים שכדאי לי לעבור הלאה ולא לחפש דגמים של רמקולי מחשב אלא משהו עם רסיבר ורמקולים או אולי כן מוניטורים
תודה רבה.
אז ככה,לדעתי המאוד צנועה:
ה A5+ זאת ליגה אחרת אבל הם לא יתאימו לחדר קטן מאוד.
הסולו 7 לא יתאים לחדר קטן מאוד ואפילו לא לחדר קטן.
שוב לדעתי אם אהבת את הסטיקס הסולו 7 ישמע לך מלוכלך ומבולגן ולא תהיה מרוצה למרות שהסולו כן מוציא טונות של מיד,מה שהסטיקס לא חלמו אליו.
אולי כדאי לך לבדוק את A2 audioengine..
אולי כדאי ללכת על מגבר משומש זול ועל רמקולים קטנים של q acoustics. היבואן מוכר אותם במחירים קרובים למחירי ח"ול וזאת תמורה טובה לכסף.
ה A5+ זאת ליגה אחרת אבל הם לא יתאימו לחדר קטן מאוד.
הסולו 7 לא יתאים לחדר קטן מאוד ואפילו לא לחדר קטן.
שוב לדעתי אם אהבת את הסטיקס הסולו 7 ישמע לך מלוכלך ומבולגן ולא תהיה מרוצה למרות שהסולו כן מוציא טונות של מיד,מה שהסטיקס לא חלמו אליו.
אולי כדאי לך לבדוק את A2 audioengine..
אולי כדאי ללכת על מגבר משומש זול ועל רמקולים קטנים של q acoustics. היבואן מוכר אותם במחירים קרובים למחירי ח"ול וזאת תמורה טובה לכסף.
-
idanhauser
-
- חבר פעיל מאוד

@diskmen
·מה עם ה microlab solo 6c? גם לא יתאים?
שאני אהיה בבית אני אתן מידות יותר מדויקות אולי זה ייתן קצת יותר
·מה עם ה microlab solo 6c? גם לא יתאים?
שאני אהיה בבית אני אתן מידות יותר מדויקות אולי זה ייתן קצת יותר
נערך לאחרונה על ידי idanhauser ב 31/07/2016 20:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
את הסולו 3 אני לא מכיר. היה לי רק את הסולו 7.
היום יש לי סט של רמקולים פירלס (מדבקה,לא האורגינגל הדני) ומגבר jvc פשוט, ואפשר לקנות את כל הסט ב 500-600 שקל ביד 2. זה נשמע משמעותית יותר טוב מהסולו 7.
תקנה איזה רסיבר של sherwood ב 400-500 שקל ורמקול מחברה טובה ותקבל תוצאה טובה לדעתי.
יש פה מישהו שמוכר מגבר yamaha (קולנוע ביתי אומנם אבל הסטריאו צריך להיות גם טוב) בלוחות ב 500 שקל.. ניראה לי שווה.
יש מישהו גם שמוכר monitor audio bronze br2 ב 800.
ב 1300 שקל לפני מיקוח כבר קיבלת מערכת סטריאו משומשת אבל סבבה
רמה אחת מעל הסולו והסטיקס לפחות וכמעט חצי מחיר מה A5+
היום יש לי סט של רמקולים פירלס (מדבקה,לא האורגינגל הדני) ומגבר jvc פשוט, ואפשר לקנות את כל הסט ב 500-600 שקל ביד 2. זה נשמע משמעותית יותר טוב מהסולו 7.
תקנה איזה רסיבר של sherwood ב 400-500 שקל ורמקול מחברה טובה ותקבל תוצאה טובה לדעתי.
יש פה מישהו שמוכר מגבר yamaha (קולנוע ביתי אומנם אבל הסטריאו צריך להיות גם טוב) בלוחות ב 500 שקל.. ניראה לי שווה.
יש מישהו גם שמוכר monitor audio bronze br2 ב 800.
ב 1300 שקל לפני מיקוח כבר קיבלת מערכת סטריאו משומשת אבל סבבה
רמה אחת מעל הסולו והסטיקס לפחות וכמעט חצי מחיר מה A5+
-
idanhauser
-
- חבר פעיל מאוד

@diskmen
·משום מה אני קצת חושש מיד 2. כמו שגם יש לי בסלון מערכת קולנוע ביתית שכולל רסיבר של הרמן קארדון ורמקולים של morel ואני לא כל כך נהנה מלשמוע שם מוזיקת סטריאו.... גם נראה לי overrated לקנות מערכת קולנוע ביתית רק בשביל סטריאו(?)
לא יודע, אני אגיע יותר מאוחר הביתה ואני אבדוק את הגודל של החדר הגדול יותר, ואשמח אם תגיד להערתך אם הsolo7 יהיו טובים לשם.
תודה רבה!
·משום מה אני קצת חושש מיד 2. כמו שגם יש לי בסלון מערכת קולנוע ביתית שכולל רסיבר של הרמן קארדון ורמקולים של morel ואני לא כל כך נהנה מלשמוע שם מוזיקת סטריאו.... גם נראה לי overrated לקנות מערכת קולנוע ביתית רק בשביל סטריאו(?)
לא יודע, אני אגיע יותר מאוחר הביתה ואני אבדוק את הגודל של החדר הגדול יותר, ואשמח אם תגיד להערתך אם הsolo7 יהיו טובים לשם.
תודה רבה!
-
idanhauser
-
- חבר פעיל מאוד

@diskmen
·אוקי, מדדתי והגודל של החדר שבו ישבו הרמקולים( החדר הגדול יותר) והגודל הוא 2.73x3. 10 במטרים...
לדעתך, האם solo7c יהיו טובים? לחדר כזה? ומה לגבי audioengine a5?
ואני מדבר כאן רמקולים כרמקולים לסטריאו ולאו דווקא לחבר למחשב אלא יותר לפלאפון. בחדר המחשב אשאיר למשל את הסאונד סטים.
תודה רבה
·אוקי, מדדתי והגודל של החדר שבו ישבו הרמקולים( החדר הגדול יותר) והגודל הוא 2.73x3. 10 במטרים...
ואני מדבר כאן רמקולים כרמקולים לסטריאו ולאו דווקא לחבר למחשב אלא יותר לפלאפון. בחדר המחשב אשאיר למשל את הסאונד סטים.
תודה רבה
·זה בערך גודל החדר שבו היו הסולו 7. זה חדר מספיק גדול לרמקולים האלה. על הגבול כזה. בסלון הם נשמעו מעט יותר טוב.idanhauser כתב:@diskmen
תודה רבה...
הייתי מקשיב לרועי. יש לו סט של A5+ בחדר בגודל דומה והוא מרוצה. לך על זה אם אתה יכול..
-
idanhauser
-
- חבר פעיל מאוד

@roeitag
@diskmen
אז זהו ה audioengine באמת כל כך יותר טובים מ microlab שהם מצדיקים מחיר כזה? גם שנראה ש microlab יותר גדולים..
וזה סביר לשמוע דרכם(audioengine) ישירות ממכשיר הפלאפון?
או שרצוי משהו כמו אנא אערף כרטיס קול חיצוני או משהו כזה?
תודה רבה באמת מעריך!
@diskmen
אז זהו ה audioengine באמת כל כך יותר טובים מ microlab שהם מצדיקים מחיר כזה? גם שנראה ש microlab יותר גדולים..
וזה סביר לשמוע דרכם(audioengine) ישירות ממכשיר הפלאפון?
או שרצוי משהו כמו אנא אערף כרטיס קול חיצוני או משהו כזה?
תודה רבה באמת מעריך!
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
הגודל לא אומר כלום, הAE5+ נחשבים לרמקולים מאוד טובים, יש שיחשיבו אותם "למשעממים" ונטרליים מאוד, אבל כל אחד והבחירה שלו.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
הסולו 7 עולים 760 שקל.
הם נישמעים טוב יחסית למחיר.
תחשוב שבתוך הסכום הזה יש לך מעמ,מכס,משלוח מחו"ל וגם החנות מרוויחה משהו.
קראתי 1000 כתבות ובכולם אמרי שהם טובים יחסית למחיר. אחרי שהיה לי אותם חצי שנה אני מבין למה היתה הכוונה.
אני לא ממליץ.
הם נישמעים טוב יחסית למחיר.
תחשוב שבתוך הסכום הזה יש לך מעמ,מכס,משלוח מחו"ל וגם החנות מרוויחה משהו.
קראתי 1000 כתבות ובכולם אמרי שהם טובים יחסית למחיר. אחרי שהיה לי אותם חצי שנה אני מבין למה היתה הכוונה.
אני לא ממליץ.
-
idanhauser
-
- חבר פעיל מאוד

@diskmen
·הבנתי מה אתה אומר, עכשיו אני רואה שאתה מבין בתחום קצת אז בוא רגע נעוף לכיוון אחר לרגע תגיד לי מה אתה חושב. באותו מחיר או קצת יותר של audioengine אני יכול לקנות גם מוניטורים שלא יהיו פצצה אבל אחלה מוניטורים.
מה אתה חושב על הכיוון הזה כדאי לי?
גם אחרים כמובן יכולים לענות לי בשמחה!
תודה רבה לכולכם =)
·הבנתי מה אתה אומר, עכשיו אני רואה שאתה מבין בתחום קצת אז בוא רגע נעוף לכיוון אחר לרגע תגיד לי מה אתה חושב. באותו מחיר או קצת יותר של audioengine אני יכול לקנות גם מוניטורים שלא יהיו פצצה אבל אחלה מוניטורים.
מה אתה חושב על הכיוון הזה כדאי לי?
גם אחרים כמובן יכולים לענות לי בשמחה!
תודה רבה לכולכם =)
-
idanhauser
-
- חבר פעיל מאוד

Re: מוניטורים זה יותר לעבודה. פחות לכיף ושמיעה "קלה".
@diskmen
·סגור גם אני מבין שזה מיועד יותר לעבודה במוזיקה., טוב אז אני מבין שהדעה הרווחת היא ל audioengine.. נראה מה אני אעשה קצת מתלבט. כמובן שדרך הבחירה היא רק ע"י האזנה וגם כמובן הפקטור של גודל החדר.
בכל זאת, אני אחפש מקומות שניתן להאזין לכל הסוגים, אם אתם מכירים זה הזמן לשתף.
תודה רבה לכולכם!
·סגור גם אני מבין שזה מיועד יותר לעבודה במוזיקה., טוב אז אני מבין שהדעה הרווחת היא ל audioengine.. נראה מה אני אעשה קצת מתלבט. כמובן שדרך הבחירה היא רק ע"י האזנה וגם כמובן הפקטור של גודל החדר.
בכל זאת, אני אחפש מקומות שניתן להאזין לכל הסוגים, אם אתם מכירים זה הזמן לשתף.
תודה רבה לכולכם!
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
הכל? מה דומה? שניהם רמקולים מוגברים.
יצא לי לשמוע את ה6C (אם אני לא טועה) אצל חבר, המון פעמים.. זה פשוט לא זה בלשון המעטה..
הוא שמע את ה-LSR305 שלי ולא התלהב, אמר "נחמד אבל לא שווה את הכסף". כל אחד והדעה שלו.. אבל הדעה הרווחת ברשת זה שעם כל הכבוד לMicrolab, ובשביל הכסף הם נשמעים בסדר גמור אני מניח, ויותר טוב מכל רמקולי מחשב ברמת המחיר הזו.. רמקולים רציניים נשמעים שונה לגמרי.
והAE5 בהחלט מקבלים ביקורות מצויינות בכל רחבי הרשת, אם תמצא מקום לשמוע אותם, תבין..
יצא לי לשמוע את ה6C (אם אני לא טועה) אצל חבר, המון פעמים.. זה פשוט לא זה בלשון המעטה..
הוא שמע את ה-LSR305 שלי ולא התלהב, אמר "נחמד אבל לא שווה את הכסף". כל אחד והדעה שלו.. אבל הדעה הרווחת ברשת זה שעם כל הכבוד לMicrolab, ובשביל הכסף הם נשמעים בסדר גמור אני מניח, ויותר טוב מכל רמקולי מחשב ברמת המחיר הזו.. רמקולים רציניים נשמעים שונה לגמרי.
והAE5 בהחלט מקבלים ביקורות מצויינות בכל רחבי הרשת, אם תמצא מקום לשמוע אותם, תבין..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
מצטער על ההקפצה אבל אתה חושב שבחדר נומרטיבי של 15-17 מ"ר הרמקולים ההלו יספקו מבחינת שמיעת מוזיקה סרטים משחקים ?IamEzio כתב:הכל? מה דומה? שניהם רמקולים מוגברים.
והAE5 בהחלט מקבלים ביקורות מצויינות בכל רחבי הרשת, אם תמצא מקום לשמוע אותם, תבין.....
AE5 או 2 או לחלופין מיקרולאב יעשו את העבודה
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7042
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1462 פעמים
יש לי את המיקרולאב 6C ואני מאוד מרוצה מהם.
אני בממד רוב היום כי זה המשרד שלי ואני שומע איתם המון הם מאוד נוחים לתפעול עם השלט שלהם והצליל שלהם מפתיע באיכותו לדעתי.
הם גם מאוד יפים ויזואלית כך שזה כעין רהיט למשרד
עד היום 3 חברים שלי קנו את הדגם הזה כרמקולים למחשב
שמעתי את ה Audioengine a5+ ולטעמי הם לא שווים את ההבדל במחיר בינם לבין המיקרולאב
אני בממד רוב היום כי זה המשרד שלי ואני שומע איתם המון הם מאוד נוחים לתפעול עם השלט שלהם והצליל שלהם מפתיע באיכותו לדעתי.
הם גם מאוד יפים ויזואלית כך שזה כעין רהיט למשרד
עד היום 3 חברים שלי קנו את הדגם הזה כרמקולים למחשב
שמעתי את ה Audioengine a5+ ולטעמי הם לא שווים את ההבדל במחיר בינם לבין המיקרולאב
יש לי את ה microlab 7c יושבים בסלון על המזנון והם נשמעים לפחות מבחינתי מעולה!
מבחינת האוזן שלי הם נשמעים דיי מדוייקים ובעלי צליל נקי. יש להם עוצמה מספקת בשביל הסלון ואני לא צריך יותר מזה.
זה הרבה גם תלוי במקור השמע ובאיכות השירים. שומעים הבדלים משמעותיים. לרמקולים יש מספיק בס והוא גם מאוד מדוייק לפי איך שזה נשמע.
בכל אופן, אני ממליץ עליהם! אתה מקבל פה רמקולים שנשמעים טוב במחיר מעולה של פחות מ 1000 שקל.
העניין הוא שלא שמעתי אותם ממוקמים בתוך חדר, כך שתצטרך לקחת את זה בחשבון..
מבחינת האוזן שלי הם נשמעים דיי מדוייקים ובעלי צליל נקי. יש להם עוצמה מספקת בשביל הסלון ואני לא צריך יותר מזה.
זה הרבה גם תלוי במקור השמע ובאיכות השירים. שומעים הבדלים משמעותיים. לרמקולים יש מספיק בס והוא גם מאוד מדוייק לפי איך שזה נשמע.
בכל אופן, אני ממליץ עליהם! אתה מקבל פה רמקולים שנשמעים טוב במחיר מעולה של פחות מ 1000 שקל.
העניין הוא שלא שמעתי אותם ממוקמים בתוך חדר, כך שתצטרך לקחת את זה בחשבון..