בנוסף כמה שאלות של חדש בתחום,
ערכי הכיול של דגם ספציפי נכונים לכל היחידות שנמכרות מהחברה? זאת אומרת שאותם ערכים יהיו מדוייקים לכל יחידה ויחידה שנמכרת?
אני מניח שכן, מה שמוביל לשאלה שאמורה להישאל, למה החברות עצמן לא עושות את זה כחלק מתהליך הייצור?! נשמע סופר הגיוני
תודה רבה
ערכי כיול שרואים בביקורות שונות באינטרנט רלוונטיים רק לאותה היחידה הספציפית, אבל בחלק מהמסכים יש סטיה מסויימת שמשותפת לדגם. במקרה כזה שימוש בערכי כיול כאלה יכול לשפר את התמונה. בכל מקרה, שימוש בערכי כיול כאלה לא נקרא "כיול" מאחר והתהליך לא מבוצע עם ציוד מדידה. ואפשר להגיד בוודאות כמעט מוחלטת שהתוצאה לא תהיה 100% מדוייקת.
בכל מקרה אני ממליץ לעבור על השרשור הזה: http://www.avsforum.com/forum/139-displ ... hread.html
עריכה: לאחר שעברתי על התגובות בפוסט שהצגת, ראיתי שיש שם ערכי כיול לכל הדגמים (75c-1, 65, 55) חוץ מה-50 :/
ואני קורא מהתגובות שם שיש הבדל בין מסך למסך, אתה ממליץ לא לגעת וזהו? מכיולים שאני רואה באתרים כמו rtings ו cnet, הם אומרים שמצב התמונה calibrated dark שמגיע כבר מהמפעל הוא יחסית בסדר והם לא שינו יותר מדי בכיול כשהם עשו בעצמם בreview לדגם.
מה שכן נראה לי מתבקש הוא כיול למצב תמונה של ה yes (אני מתאר לעצמי בsharpness?) כי התוכן הוא ברמת שידור נמוכה בהרבה מהתכנים שאני יראה דרך נטפליקס/או איכות בלוריי שאני יראה דרך קודי וכד׳? או שאני טועה?
@Butbul8
הייתי אומר שבתור התחלה אתה יכול לנסות כמה מהאופציות שיש שם ותראה מה נראה לך הכי טוב בעין. כשלא מדובר על כיול עם ציוד מדידה אין לך דרך לדעת אם הכיוונים שהכנסת הם מדוייקים יותר או פחות מברירת המחדל, אבל כיוונים שונים יכולים להשפיע על פרמטרים שונים של התמונה, וזה יכול לשפר בצורה משמעותית את התמונה.
בויזיו שלי (סדרה M 2015) הגדרתי את החדות על 25 עבור יס ו-8 עבור הסטרימר שלי ונטפליקס. אני חושב שעבור תכני 4K אפשר גם להשאיר את החדות על 0. בכל אופן אני חושב שאת הדברים האלה צריך לכוון לפי הטעם האישי. כל עוד אתה לא מגזים עם הגדרות החדות (מעל 30-35) אז הכל אמור להיות בסדר.