ניסיון לא טוב עם יד שניה... או: לאן מכאן?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #1 

הי,

לפני כשנתיים החלטתי לקנות פטיפון. שאלתי כאן , קיבלתי טיפים מעולים ואפילו לינק ישירות למודעה - ורכשתי DUAL ישן.
לצערי הניסיון הזה לא היה מוצלח במיוחד.
הפטיפון, כבר כשהגיע, היה סדוק במכסה והיתה בעיה עם הגומיה שלו.
תיקנתי את המכסה בעצמי, החלפתי גומיה - והכל עבד מצוין.

... עד שהוא לא.

במשך השנתיים האלו היו כל מני תקלות, חלקן קטנות, חלקן גדולות יותר. HUM, הארקה שלא עובדת, בעיות עם ה-PITCH שעולה ויורד, ראש שנפל פתאום תוך כדי ניגון, תופסן המכסה שנשבר בלי שהופעל עליו לחץ גבוה מדי ועוד כהנה וכהנה. בירורים עם טכנאים בנוגע לתיקון תמיד הסתיימו ב-"אני לא יכול לדעת מה הבעיה, עלות בדיקה 200 ש"ח, נשמע שהתיקון יהיה 200-300 ש"ח". בסופו של דבר הוא פשוט שבק חיים ואין לי שום עניין לתקן אותו.

אני חושב שאולי, למרות שפטיפונים יד-שניה משנות השבעים והשמונים הם באותה הרמה של חדשים בעלות משולשת או מרובעת, בסופו של דבר העלות האמיתית היא בתיקונים והניג'וס הכרוך בכך. קצת כמו לקנות רכב בן 12 בזול, ואז לבלות במוסך יום בחודש, בממוצע.

אני לא זקוק לפטיפון מדהים. בסופו של דבר נוכחתי שאני מקשיב לפטיפון רק כשבא לי "שקט דיגיטלי". ביומיום ובאופן שוטף אני מקשיב למוסיקה דיגיטלית, זה הרבה יותר נוח לי. לכן, אם איכות הסאונד לא תהיה עילאית - זה בסדר גמור מבחינתי.

האם זה אומר שיש לי אלטרנטיבה שפויה במחיר נורמאלי בתחום הפטיפונים החדשים יותר?
הלנצח נאכל חרב? :-)

מה דעתכם?

תודה
מוטי
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #2 

קלעת בול עם עניין הרכב המשומש.
בפטיפונים לפעמים המצב יותר גרוע.
לפעמים כיד שניה אתה קונה מוצר שקיבל יחס גרוע בעודו כחפץ שוכב ועוד הוזנח והתייבשו הגומיות שלו גם כתוצאה מהזנחה.
יד שניה זה לא שונה בהרבה מלמצוא מוצר שמונח ליד הפח, ולפעמים מוצר ליד הפח, לא הוזנח ברמה כזו כמו זה שמוכרים לך.
בגלל זה אין אמון בכלל ביד שנייה.

אם יש לך קצת כסף לזרוק על פטיפון, אז בוודאי שהייתי קונה אחד אל אף שיש לי תקליטים בודדים של 45Hz שאני שומר אותן רק לצורך בדיקת תקינות ביום שיהיה לי פטיפון.

גם הדירוג שלי בתור אאודיופיל היא מאוד נמוכה, אני מעדיף מחיר זול וסחורה זולה וביצועים נמוכים/סבירים... אבל כן לעשות השתדלות מינימלית כדי להגיד שיש לי וזה דבר שאני התעניינתי בו בעבר / או מתעניין לעיתים רחוקות.

בכמה קנית אותו?
אני אישית, רוצה לקנות משהו שאוכל להתאמן עליו ולגרום לו לעבוד/ או להשתפר בעבודתו... אבל זה בגלל שבא לי קצת לחפור בדברים שאני קונה (לא לכולם יש כוח ולא בכל דבר מותר לחפור יותר מדי)

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #3 

יד 2 זה הימור , לא רק בפטיפונים אבל יש סוגי מוצרים עם סבירות גבוהה יותר או נמוכה יותר לליקויים .

הרבה מוצרים יהיו בסדר גמור , אפילו כאלו שמתומחרים נמוך יכול להיות הרבה פעמים בגלל שרוצים למכור מהר .

אבל קורה לעיתים שיש פגם במוצר . לפעמים בגלל תמימות של המוכר ואולי לעיתים בזדון וחוסר אכפתיות .

לכן צריך בדיקה טובה . ולהתפלל לאל למזל טוב .

אני מקווה שעם הזמן יתפשט המוסר הטוב אצל כל המוכרים , למכור אך ורק מוצרים תקינים לחלוטין או עם הבהרה ברורה לפגם .

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #4 

אל תתייאש. עדיין ביד שניה אפשר לעשות עסקאות טובות בהרבה מבקניית חדש. פטיפונים חדשים יקרים (מדי), ואלה שברמת הכניסה אינם ברמה גבוהה. כל הדברים שכתבת ושביאסו אותך בקשר לדואל שלך אינם בגדר תקלות אלא בלאי סביר ו/או הרכבה לא נכונה ו/או שימוש לא נכון ולא זהיר דיו. אני מבין מדבריך שרכשת אותו בחו"ל והוא נשלח אליך, אמת? אם זה כך, זה כמובן מגדיל את הסיכוי לנזק שעלול להיגרם בדרך. כתבת שהוא שבק חיים, אבל זה לגמרי לא ברור. פטיפון כזה לא שובק חיים בקלות כל כך.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

יש ביד שנייה פה בארץ יתרון גדול על איביי, אין מחיר משלוח ונזקי השילוח, איסוף מהמקום ובמחיר של לפני משלוח (אם המוכר שפוי)
באיביי, לפעמים יוצא למצוא דברים יותר ישנים ויותר ספציפיים שאתה מחפש ולרוב אם המוכר רושם שזה עובד ומתאר את מצב הפריט אז זה אכן כך... אבל אתה משלם מחיר כבד על המשלוח... אבל המחיר יוצא לרוב יותר הוגן ומכשיר ווינטג' ממש חיוני וטוב.

לדעתי זו טעות לקנות משהו שמכתחילה שבור או לא עובד, במטרה לתקן... לא משנה מה, זה כמאט וודאי אצלי, ניסיתי לעשות כך כמה פעמים, במטרה להרכיב הכל בחתיכות או לתקן דברים פה ושם וגיליתי שדברים לא בדיוק כמו שתכנן, דבר תקול מגיע עם יותר נזק ממה שבכלל תארתי לעצמי וחלקי חילוף משומשים לא מתאימים בול לדגמים השונים.
בקיצור, דברים שכתוב עליהם שצריכים תיקון, שיפוץ, החלפה, או חלקי חילוף, לא קונה יותר אף פעם.
חלקים נפרדים של רמקולים וודאי ווודאי שלא, כי כמאט בלתי אפשרי למצוא לבם קופסא שתרצה אותם ותאפשר לך לעבוד איתם (טוויטרים כן יכולים להיות שימושיים כתחליף אבל וופרים והמגוון שלהם, פשוט מיותרים... גם הטוויטרים)

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #6 

אמרת דואל...אמרת תקלות
כלללללל הדגמים שלהם בעייתים ,הפטיפון הכי לא אמין ומתוסבך שיש נ-ק-ו-ד-ה

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #7 

לא מסכים לגבי ההכללה על Dual.
לי זה נשמע כמו פטיפון, שמתלכתחילה לא היה במצב "משהו", ואז תיקנו בו כל מני דברים בחוסר מקצועיות.
למה הוא מושבת? מה בדיוק לא תקין בו כרגע? איזה דגם זה?

אם זה דגם טוב, הפתרון ה- Cost Effective ביותר יהיה לתקן אותו כמו שצריך, ואז להוריש אותו לנכדים (f)

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #8 

תודה על התגובות.

קניתי DUAL CS-505-1 מבחור ישראלי דווקא, דרך יד2. הוא גר בצפון הרחוק אז נאלצתי לקנות אותו בלי לראות את המכשיר.
ניזוק בהובלה (מאוד לא ממליץ על כץ משלוחים...) בעיקר בכיסוי שנשבר, אבל היו בעיות כבר out of the box כפי שתיארתי.

"שבק חיים" - פתאום פשוט הפסיק להסתובב. לא יודע אם המנוע הפסיק לעבוד (פירקתי אותו וניסיתי "להרגיש" אם המנוע מנסה לזוז ותקוע או שבכלל לא מנסה לזוז ולדעתי הוא לא מנסה לזוז...) - יתכן וזה משהו קטן כמו פיוז (יש שם בכלל?) או המנוע עצמו, אבל ויתרתי עליו והאמת שפשוט זרקתי אותו אתמול לפח, רק כדי שלא אתפתה להמשיך ולתקן את הנזק המעצבן הזה.

אני לא מבין איך זה שמכשירים חדשים כ"כ יקרים כדי לספק תמורה הולמת. זה לא הגיוני בעיני. ראיתי את הדואל הזה מלמטה, אין שם שום דבר יקר במיוחד. R&D של שנות השמונים, מה כבר מסובך בלייצר רפליקה איכותית באותה המידה? ממש משונה הנושא הזה, בעיני... :-|

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #9 

לאחר ההתלבטויות שלי, החלטתי שהצרכים שלי כרגע לא מצדיקים הוצאה גדולה מידי ורכשתי Audio-Technica AT-LP120. שמחתי שלא ליפול על יחידה עם פלטה עקומה ושמחתי עוד יותר לראות שבעצם מדובר בפטיפון לא רע, בעיקר אם מחליפים את השטיחון הלבד הנוראי במשהו קצת יותר איכותי ומבודד והחלפת המשקולת הנגדית. לכשיהיה לי קצת זמן אסיר את הקדם מגבר המובנה ואראה אם זה באמת משפר כל כך את הביצועים.

לפני שתצחקו עלי, אז ה Debut שלי הרעיש יותר מכיוון המנוע ומה RP1 בכלל התייאשתי, אז לדעתי דווקא ה LP120 מתאים לי יותר כרגע ולהערכתי הוא יחזיק מעמד מספיק זמן עד שאחליט אם אני רוצה להמשיך הלאה למשהו טוב יותר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

לזרוק לפח זה חבל - זה יופי של פטיפון ואני לא חושב שהיתה בעיה להשמיש אותו ולהפוך אותו לאמין (f)

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #11 

nkorah כתב:לא מסכים לגבי ההכללה על Dual.
לי זה נשמע כמו פטיפון, שמתלכתחילה לא היה במצב "משהו", ואז תיקנו בו כל מני דברים בחוסר מקצועיות.
למה הוא מושבת? מה בדיוק לא תקין בו כרגע? איזה דגם זה?

אם זה דגם טוב, הפתרון ה- Cost Effective ביותר יהיה לתקן אותו כמו שצריך, ואז להוריש אותו לנכדים (f)
...
·

אתה מוכן לפרט אם כבר תיקנת בעבר דואל? איזה דגם?
ואני לא מדבר על החלפת ראש או גירוז חלקי...
אתה מוזמן לעזור לטומי עם ה 1229 ...קח איתך סטוק של אופטלגין :lol:

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

ראשית, זה אינו 1229, אלא CS505-1 שהוא ייצור הרבה יותר פשוט.

כן תיקנתי בעבר Dual - אני לא זוכר את הדגם, אבל היה אידלר, ולאחר התיקון שימש את בעליו (חבר) שנים רבות ללא בעיה. לשמחתי לא נתקלתי בבעייות רבות שטומי נתקל בהן עם ה- 1229, ואני שמח על כך :)

כאמור, ה- 505 הוא ייצור פשוט יותר - בלי המנגנוננים האוטומאטיים, הידועים (בצדק) לשמצה, בלי המנגנוני הצ'נג'ר הידועים עוד יותר לשמצה. מנוע פשוט, זרוע מצויינת, וגוף מבודד היטב - ללא ספק פטיפון ראוי, ולא בעייתי לתיקון (f)

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #13 

nkorah, נשמע לי שחבל שלא הכרנו לפני שזרקתי אותו :-)
מצד שני, שמח מאוד שנפטרתי מהלימון הזה. לא מאחל ניג'וס כזה לאף אחד.

הפטיפון בשבילי זה מפלט אנלוגי. פעם, בעידן ה-CD, הייתי חוזר לפעמים מהעבודה, מוזג ויסקי, מכבה את הסלולרי ומאזין לאלבום שלם מההתחלה עד הסוף.
היום, כשגם המוסיקה שלי כבר מתנגנת דרך מחשב בסלון והטלוויזיה עושה ביפים משל עצמה, אני נהנה לפעמים לכבות את כל הדיגיטל הזה ולהניח תקליט על הפטיפון. מנגן בד"כ תקליטים שהיו לי פעם, מוסיקה שגדלתי איתה, ונהנה מאוד מהשקט הדיגיטלי הזה.

ואז, דווקא כשאתה ככה מתרכז בשקט ונהנה מהידיעה שכל הסאונד כאן אנלוגי, לאורך כל הדרך עד האוזן שלך, פתאום הפיץ' מתחיל לשחק, פתאום נכנס HUM חזק שמקפיץ אפילו את הכלבה אל הצד השני של הדירה, פתאום הזרוע מתרוממת באמצע הנגינה בלי שום סיבה... בכל פעם משהו מנג'ס אחר.

Catskinner, אני לא חושב שאסתדר עם פטיפון זול שמצריך שיפצורים. אין לי מספיק הבנה בתחום ולמען האמת אני גם לא מעוניין לפתח אחת כזו :) בזמנו התייעצתי (מה קרה לטומי, אגב? אני ראוה שהוא מחק את המשתמש שלו מהאתר?) וקיבלתי טיפים והדרכה מצויינת. קניתי את הדואל בלי להבין שום דבר בתחום - והפטיפון הזה אכן נתן תמורה מעולה. אין לי צורך בסאונד יותר טוב ממנו, זה היה נהדר בשבילי.

דאמיט. קיבלתי את violator של דפש מוד במתנה ליומולדת לפני חודש ואני מת לשמוע אותו על פטיפון...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #14 

@moti_r
·האמת שהוא לא צריך הרבה שפצורים בכלל. זה רק בגלל שאני אוהב להתעסק עם דברים ולנסות להבין איך ולמה הם עובדים.

היישר מהאריזה הפטיפון נשמע לי טוב יותר מה Pro-Ject Debut II שהיה לי מקודם. למה? כי ב Pro-ject היה רעש רקע מהמנוע ולעומתו ה AT ממש חרישי. את שטיחון הלבד החלפתי כי הוא מעצבן. אבל דע לך שגם בדגמי pro-Ject או Rega הבסיסיים מגיע שטיחון דומה עד לזהה כך שאין כאן משהו ייחודי. את משקולת הנגד החלפתי לא בגלל שהקודמת הייתה גרועה אלא בגלל שעם הכבדה יותר מנגנון ה Anti Skate עובד טוב יותר. זהו וזה הכל, ממש אין פה שום מומחיות.

אבל אני כזה עוף מוזר שלא נהנה במיוחד להקשיב לתקליטים. הסיבה היחידה שאני מטריח את עצמי עם הפטיפון היא בגלל שכשאני שולף תקליט ספציפי מהשרוול זה מעורר בי זכרונות הקשורים להאזנות קודמות או לחוויית הקניה שלו. ההקשבה עצמה לא עושה לי כלום במקרה הטוב ומעצבנת אותי במקרה הרע. יכול להיות שהייתי מסתדר מצויין ללא פטיפון רק שאז באמת הייתי מרגיש טמבל.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

@moti_r
אכן תארת פה מצב אכזרי שהרמקול משמיע קול שקורע לך את הנשמה (בפועל זה מרגיש כאילו הוא הדביק אותך לקיר ואתה מחפש איך לכבות את כל המכשיר כדי שיפסיק עם זה)

תשמע בינתיים CD או קלטות.... גם נוסטלגיה (שהייתי צריך לזרוק XD)

וכן, מודה, אני לא מהדור של הפטיפונים... ואני בספק שיהיה לי אחד.
אולי אם אמצא ממש ממש זול מיד שנייה מהרמה הנמוכה ביותר שיאפשר לי להתנסות בזה...

אבל אישית גיליתי, שנגנים, תמיד טוב שיהיה לך אחד בשלוף... כי תמיד ייפול לך ליידיים איזה CD או תקליט או קלטת וכ...

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #16 

לצורך הדיון תוכל לפרט לגבי הסאונד הדיגיטלי שמספק אותך?
אילו קבצים בדיוק ? DSD ? HD 24BIT ? יש DAC ?
מעניין מדוע ויתרת על פטיפון והדיגיטלי מספק אותך?
גילוי נאות, אין לי פטיפון וכנראה לא יהיה...את התקליטים והפטיפון מסרתי מזמן.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #17 

אנלוגי ודיגיטאלי לא צריכים לסתור אחד את השני , בשתיהם אפשר להגיע לאיכות מדהימה .

אני הייתי שומע מוזיקה אנלוגית בכיף אבל אין לי את הסבלנות בלקום לשים תקליט להפוך צד וכו וכו'

אז אני שומע דיגטאלי מהמחשב ונהנה לא פחות .

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

yehudaa כתב:אנלוגי ודיגיטאלי לא צריכים לסתור אחד את השני , בשתיהם אפשר להגיע לאיכות מדהימה .

אני הייתי שומע מוזיקה אנלוגית בכיף אבל אין לי את הסבלנות בלקום לשים תקליט להפוך צד וכו וכו'

אז אני שומע דיגטאלי מהמחשב ונהנה לא פחות .
...
·אני מקשיב ליוטיוב, כי אין לי בכלל רשימת שירים במחשב... יש לי MP3 אם זה עוזר

הצרה עם כל האנלוגי גם יחד, שגם אם ימכרו אותו כמקשה אחת של מערכת סטריאו הכי קומפקטית (ולא איכותית) שיש אנשים עדיין לא יקנו.
אבל מכיוון שאנחנו בפורום האנלוגי... אז אציין רק את הנקודות הטובות של האחסון (הגדול והמגושם הזה)... והוא שהם מכילים שירים ומעבירים את הזמן בכייף שזו המטרה שלהם ובגלל זה יש לנו פורום שלם לדבר בנושא.

סליחה על הפטריוטיות הייתרה, אבל בפורום האנלוגי, צריכים לתמוך באנלוגי ומסיבה כלשהי אנחנו עדיין רוצים לשמור אצלינו את הציוד הזה ולהקשיב לסטריאו ביתר נחת
... לא יודע למה, אבל לפני 10 שנים זה היה אחרת, לא היינו משווים בצורה כזו קיצונית בין האנולוגי לדיגיטלי

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”