הזמנתי מאמאזון, הגיע עם I-Parcel תוך איזה 4 ימים! אפילו אמאזון וIPARCEL אמרו שאספקה תהיה ב2 לאוגוסט, וכבר ב25 הוא הגיע - שבוע מראש!
החבילה מגיעה עם תקע בריטי ותקע אירופאי, לכן לא צריך שום מתאם ושום כלום, וכן עם 3 פילטרים של ADSL - אחד שמתאים לארץ ועוד שניים שמתאימים לאלוהים יודע איפה. סה"כ נטגיר דאגו פה לדעתי לכסות את כל השוק האירופאי, ויוצא שזה מכסה גם את ישראל, מי היה מאמין
ההתקנה היתה פשוטה להחריד. ניתקתי את הראוטר בלאי של פרטנר ששימש כמודם, חיברתי את הכבל טלפון, ואת המודם עם כבל רשת למחשב. ב2-3 קליקים פשוטים עוברים לADVANCED SETUP, ומעברים אותו למצב מודם בלבד. מרגע זה כל האפשרויות בממשק מנוטרלות ואי אפשר לעשות כמעט כלום.
אני עובד עם ראוטר R7000, גם של נטגיר, שהיה מחובר לראטור השני שהיה במצב BRIDGE. מבלי שהייתי צריך לשנות כלום בR7000 האינטרנט פשוט עובד, בלי שום בעיות. מהירות החיבור (פינג וdownload/upload) זהים למה שהיה קודם, ועכשיו אפשר להחזיר לפרטנר את השטות שלהם, ונקווה שבא לציון גואל.
סה"כ - מדובר בציוד פשוט ו"טיפש", שעושה בדיוק את מה שאני רציתי: מודם VDSL בקניה חד פעמית. ובהנחה שאשתמש בו יותר משנתיים אז גם יהיה פה ROI כלשהו. מבחינתי זה מאפשר לי מעכשיו לדלג בין ספק לספק כאוות נפשי, מבלי להיות תלוי בציוד של אף אחד, בלי לקחת ולקבל ראוטרים ובלי טובות מאף אחד.
עדכון 1.8 - אחרי כמה ימים של שימוש שמתי לב לבעיה מרגיזה. קורה שאני קם בבוקר ואין גישה לאינטרנט. בדיקה בסטטוס של הראוטר מראה שיש חיבור תקין, אבל אין גלישה החוצה, וצריך להגיד לראוטר לנתק ולחבר את האינטרנט כדי שזה שוב יעבוד. כשיתפנה לי קצת זמן אבדוק את זה.
עדכון נוסף 25.8 - אחרי איזה שבוע קשה בעיית הניתוקים פסקה, והמודם עובד אפילו שבוע רצוף ללא ניתוקים וללא תקלות. יכול להיות מאוד שהיה משהו בקו/בזק/שכנים/חום/אלוהים שהפריע