ביקורת: שימוש בפילטר BWT

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
odedia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 471
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #1 

לפני מספר שבועות התייעצתי לגבי אפשרויות לריכוך מים עבור מכונת Breville Oracle וקיבלתי הרבה הצעות (ראו כאן ).

בסופו של דבר החלטתי ללכת על פילטר מים של חברת BWT (בקנקן, לא בחיבור צנרת). להלן הרשמים:

את הפילטרים ניתן לרכוש מאמאזון גרמניה או בריטניה. זהו הלינק לקנקן וזהו הלינק ל-12 פילטרים (מספיק לשנה).

הקנקן נראה יפה ונוח לשימוש, המכסה אטום היטב ויש פתח נוח למילוי מים בלי לפתוח את כל המכסה. באריזה מקבלים פילטר אחד שאמורים לשנות כל חודש. יש עליו מד אלקטרוני שמזכיר מתי צריך לשנות את הפילטר בדומה לבריטה.

השיווק העיקרי של BWT לעומת בריטה הוא שהם מוסיפים מגנזיום למים, מה שאמור לשפר את הטעם מבלי לגרום להיווצרות אבנית (שנוצר על ידי מינרלים אחרים). כמו כן, הודות לתוספת המגנזיום הוא טוענים שרמת ה-PH במים יותר ניטרלית.

החלטתי לבדוק. השתמשתי במקלוני הבדיקה האלה: https://www.jbl.de/?lang=en&mod=product ... il&id=4490

בנוסף לתמונות למטה, קיבלתי עם המכונה שקניתי מקלון בדיקה אחד עם 5 דרגות בדיקה. אמורים להשתמש בו כדי לקבוע את רמת קשיות המים במכונה כדי שהיא תזכיר מתי צריך לעשות Descaling.
השתמשתי בו על המים מהפילטר תמי4+BWT וקיבלתי קוביה אחת בלבד, שזו הקשיות הכי נמוכה.

המסקנה שלי היא שזה פיתרון אידיאלי למי שלא רוצה להתעסק עם המלחת מים, שינויים בצנרת וכד׳. עלות שנתית של פילטרים היא כ-220 שקלים במשלוח ישיר מאמאזון גרמניה, כך שזה מחיר סביר ביותר - לא זול בטווח הארוך כמו פתרונות אחרים אבל פשוט וקל.

כמו כן, מבחינת הטעם המים מתוקים וטעימים מאוד, דומים למים מבקבוקים שקונים בארה״ב אם מישהו מכיר. נראה שתוספת מגנזיום זה לא רק שיווק אלא פתרון מוצלח. הם בהחלט ראויים לשתייה לכל בני הבית ללא חשש ממים מסוננים/מזוקקים מדי.
בלי הפילטר קיבלתי את התוצאות הבאות (העליון זה מי ברז רגילים, התחתון זה מים מתמי 4):
<br />
<br />התוצאות לפי האריזה המצורפת מראות שבמי הברז:
<br />-  יש קצת כלור
<br />- רמת PH קצת גבוהה של 7.6
<br />טווח בין 6-10 של Kh
<br />קשיות מים בינונית של בין 7-14d. שווה ערך ל-125-250ppm.
 בלי הפילטר קיבלתי את התוצאות הבאות (העליון זה מי ברז רגילים, התחתון זה מים מתמי 4):

התוצאות לפי האריזה המצורפת מראות שבמי הברז:
- יש קצת כלור
- רמת PH קצת גבוהה של 7.6
טווח בין 6-10 של Kh
קשיות מים בינונית של בין 7-14d. שווה ערך ל-125-250ppm.
אלה התוצאות מפילטר BWT 
<br />(העליון זה ישירות מהברז, התחתון זה מתמי 4 שעברו דרך הפילטר של BWT):
<br />
<br />- תוצאות דומות בשניהם
<br />- קשיות המים ירדה לרמה של 4-7d (שווה ערך ל-70-125ppm).
<br />רמת ה-Ph ירדה לרמה שבין 6.8-7.2 ב-2 המקרים.
 אלה התוצאות מפילטר BWT
(העליון זה ישירות מהברז, התחתון זה מתמי 4 שעברו דרך הפילטר של BWT):

- תוצאות דומות בשניהם
- קשיות המים ירדה לרמה של 4-7d (שווה ערך ל-70-125ppm).
רמת ה-Ph ירדה לרמה שבין 6.8-7.2 ב-2 המקרים.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #2 

עכשיו רק נותר לבדוק האם הפילטר באמת מחזיק חודש.

odedia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

כן, זה השלב הבא :)

odedia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

עדכון לאחר חודש של שימוש:

למעלה אפשר לראות את הבדיקה למים עם פילטר בן חודש, למטה זה פילטר חדש לגמרי. כמו שניתן לראות, הפילטר מחזיק מעמד יפה מאוד גם אחרי חודש של שימוש. הריבוע הרביעי אמנם סגול לחלוטין והריבוע השלישי רק מתחיל לאבד צבע, אבל זה עדיין בתחום של מים רכים. משמאל ניתן לראות שגם הריבוע הרביעי קיבל קצת צבע ירוק כך שהמים רכים יותר, אבל לא בהרבה. כנראה שניתן יהיה להשתמש בפילטר לתקופה של יותר מחודש - אבל עלי להדגיש אני משתמש בפילטר רק עבור מכונת הקפה ולא לשתייה רגילה.

בקיצור - מומלץ.

udilo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #5 

שים לב ש 70-125 זה לא מאוד נמוך, ולא מבטיח שלא תהיה אבנית במכונה.

odedia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

נכון, אבל אוכל לעשות הסרת אבנית במרווחים גדולים יותר.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אני אישית לא אוהב את השיטות האלה שדורשות תחזוקה יחסית גבוהה-לטעמי פעם בחודש זה הרבה,
ולא נותנים מרווח טעות.
מצד שני למכונות זולות ופשוטות שהן גם רובסטיות יותר לאבנית אולי זו שיטה סבירה.
למכונה כמו שלך שהיא לא זולה ולא פשוטה אני לא הייתי עף על זה.
איך התחזוקה במכונה ד"א?

odedia פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

itamars2 כתב:איך התחזוקה במכונה ד"א?
...
לא יכול להיות פשוט יותר.
אני דואג לעשות Backflush פעם או פעמיים ביום.
אתמול קפצה לי הודעה ״הגיע זמן ניקוי״. שמתי טבליה על הסיליקון, את הסיליקון בפורטפילטר, ולחצתי ״התחל״. אחרי 5 דקות התהליך הסתיים.
פעם בכמה שבועות אני מנקה את המטחנה עם האביזרים המסופקים. אני קצת מודאג כי בזמן ניקוי עדין מאוד יצאה חתיכת מתכת קטנטנה מאזור המטחנה. אין לי מושג מה זה.צירפתי תמונה אם מישהו יכול לשער. אבל המכונה ממשיכה לעבוד בלי שום בעיה אז אני מקווה שאין מה לדאוג. שלחתי מייל לחברה ליתר ביטחון כדי לשאול, נראה מה הם אומרים.
ניקוי הסטימר האוטומטי בסיום הקצפה ממש חוסך מצבים שבהם החלב עלול להתקרש. אני משתמש במחט המצורפת אחת לשבועיים בערך סתם כטיפול מונע, אבל לא הגעתי למצב שבו חשבתי שצריך להשתמש בחומר ייעודי (המכונה מגיעה עם 3 שקיות אבקה לניקוי).

אני תוהה מתי תקפוץ לי הודעה על הסרת אבנית. אני חושב שאני בכל מקרה אתעלם ממנה ואכוון להסרת אבנית פעם בחצי שנה בערך. אולי יותר. ואולי רק כשאני מרגיש שהמכונה מתחילה לזייף. כרגע היא פשוט מוציאה קפה מדהים. הגואטמלה של גלעד מ-נגרו פשוט מעולה עם המכונה הזאת (דרגת טחינה 17, כל השאר ברירת מחדל). הקפצת החלב עקבית ויעילה. לפני כמה ימים הכנתי קפוצ׳ינו ברמה של בית קפה תוך כדי ניהול שיחה בטלפון, ורק כששתיתי הבנתי כמה שזה לא מובן מאליו להגיע לתוצאות כאלה בלי הרבה מאמץ וכישורים, ועוד רק עם יד אחד פנויה.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אלה הוראות הניקוי?
באקפלאש פעם ביום?
אם יש התראת אבנית במכונה לא הייתי מתעלם ממנה במיוחד לא בשיטת הריכוך שאתה משתמש בה.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #10 

רכשתי את הקנקן לאחר קריאת הביקורת והאמת התאכזבתי.
איכות הבניה שלו טובה פחות מקנקן הבריטה.
כידוע הקנקנים הללו מורכבים משני חלקים. מים לפני סינון ומים לאחר סינון. בקנקנן הבריטה אינך חייב לסנן את כל המים טרם תשפוך את המסוננים למיכל מכונת הקפה שכן אף טיפת מים לא מסוננים לא תזלוג. כאן המצב איננו כזה שכן מכסה הפלסטיק מכיל שני שגמים בחלקו הקדמי ליד הפיה שנכנסים לשני חריצים במיכל המים הלא מסוננים ונחשו מה קורה כשאתם מוזגים מים מסוננים ועדיין יש במיכל מים לא מסוננים ? נכון מאד הם יעברו דרך השגמים ויכנסו למיכל מכונת הקפה.
בקיצור חבל על הכסף.
לגבי הטעם לא חשתי שום שיפור אל מול הבריטה.
הסינון מתבצע בקצב מהיר מהבריזה.

לשמחתי הזמנתי רק קנקנן ומסנן אחד ולא ערכה שלמה של 12 מסננים.

אבל תראו מה זה שרות של אמזון, פתחתי קריאה להחזרה וזוכתי בעלות הרכישה מבלי להחזיר את המוצר. מדהימים.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”