בעיית מהירות
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 155
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
קוראים את התוית שלו... זה חייב להיות מצוין על התוית שבגב המכשיר. המתח והתדר שהוא צריך. אבל אם הוא עובד כאן ללא שנאי, מן הסתם הוא מתאים למתח שלנו ולכן גם לתדר 50. תעיף מבט בכל אופן.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- dragon
- חבר פעיל מאוד

אז זו לא בעיה של תדר הרשת, אם כי נראה לי מוזר שהמכשיר מתאים גם ל-120V על אותו תדר
למיטב ידיעתי אין כזה דבר בעולם. צריך להיות שם גם בורר בין המתחים (אולי למטה או בפנים), אבל אני מניח שהוא מכוון ל-240V אחרת השנאי היה נשרף או משהו כזה.
בכל אופן, אם המהירות לא תקינה יש 3 אפשרויות:
1) הרצועה לא מתאימה
2) המנוע מזייף
3) בקרת המהירות של המנוע יצאה מכיוון (ייתכן שיש בפנים איזה פוטנציומטר שמאפשר לכוונן את מהירות המנוע וצריך לנסות לסובב אותו, אבל בשביל זה צריך לפתו חאותו ואולי קודם לנסות לראות חוברת שירות ברשת).
אפשרות 3 נראית לי הכי סבירה.
1) הרצועה לא מתאימה
2) המנוע מזייף
3) בקרת המהירות של המנוע יצאה מכיוון (ייתכן שיש בפנים איזה פוטנציומטר שמאפשר לכוונן את מהירות המנוע וצריך לנסות לסובב אותו, אבל בשביל זה צריך לפתו חאותו ואולי קודם לנסות לראות חוברת שירות ברשת).
אפשרות 3 נראית לי הכי סבירה.
·רציתי לנצל את ההזדמנות ולשאול: האם מותר לשחק עם הפוטנציומטרים במכשיר שפותחים, האם יש סכנה לנזק לרכיבי המכשיר, או ששינוי הפוטנציאומטר נמצא בתוך הגבול בו רכיבי המכשיר כן יכולים לעבוד ?dragon כתב:אז זו לא בעיה של תדר הרשת, אם כי נראה לי מוזר שהמכשיר מתאים גם ל-120V על אותו תדרלמיטב ידיעתי אין כזה דבר בעולם. צריך להיות שם גם בורר בין המתחים (אולי למטה או בפנים), אבל אני מניח שהוא מכוון ל-240V אחרת השנאי היה נשרף או משהו כזה.
1) הרצועה לא מתאימה
2) המנוע מזייף
אפשרות 3 נראית לי הכי סבירה....
הפליא אותי שכן משתמשים בהרבה פוטנציומטרים באלקטרוניקה ביתית ולא בנגדים עם גודל קבוע.
50Hz זה בשביל תקליטים של 45Hz הקטנים ? או שגם לזה יש תקליטים תואמים?
·רציתי לנצל את ההזדמנות ולשאול: האם מותר לשחק עם הפוטנציומטרים במכשיר שפותחים, האם יש סכנה לנזק לרכיבי המכשיר, או ששינוי הפוטנציאומטר נמצא בתוך הגבול בו רכיבי המכשיר כן יכולים לעבוד ?dragon כתב:אז זו לא בעיה של תדר הרשת, אם כי נראה לי מוזר שהמכשיר מתאים גם ל-120V על אותו תדרלמיטב ידיעתי אין כזה דבר בעולם. צריך להיות שם גם בורר בין המתחים (אולי למטה או בפנים), אבל אני מניח שהוא מכוון ל-240V אחרת השנאי היה נשרף או משהו כזה.
1) הרצועה לא מתאימה
2) המנוע מזייף
אפשרות 3 נראית לי הכי סבירה....
הפליא אותי שכן משתמשים בהרבה פוטנציומטרים באלקטרוניקה ביתית ולא בנגדים עם גודל קבוע.
50Hz זה בשביל תקליטים של 45Hz הקטנים ? או שגם לזה יש תקליטים תואמים?
- dragon
- חבר פעיל מאוד

לשחק עם הפוטנציומטרים לא רצוי ולא צריך, אלא אם כן יש איזו תקלה מסוימת שידוע שכיוון הפוטנציומטרים יכול לפתור אותה.
השאלה השניה לך לגמרי לא ברורה.
השאלה השניה לך לגמרי לא ברורה.