אני לא צוחק, אני רציני לגמרי!
מי שיקרא את הפוסט הארוך הזה, בוודאות ידבק במחלת השידרוגיטיס, ראו הוזהרתם!
הקורא פוסט זה ,יקרא זאת על אחריותו בלבד
ונתחיל
איזה חתיכת מסע עברתי בשלוש שנים האחרונות, במילה אחת –שידרוגיטיס!
הכל התחיל פה לפני כ3 שנים:
http://www.hometheater.co.il/vp1936176.html
אחרי הרכישה הראשית, קניתי גם פאוור יד שניה ( גם בפיוז) של חברת audiolab 8000p, סאונד אנגלי –מה זה אומר?-במה אחורית רחבה גדולה ומפורטת-הרמקולים נפתחים לגמרי
ממש נהנתי (הייתי בעננים
אפשר לומר זאת כך: שאני שומע מוזיקה בסטריאו או בהופעות, הזמר/זמרת צריכים להישמע כמה שיותר אמיתי, לשמוע את מיתרי הקול שלהם (אנדרה בוטצלי,אדל, סלין,סטינג ועוד..ההופעה של כריס בוטי), את המנעד, את הגיטרה התופים והמצילה בדיוק איפה שהם מופיעים בהופעה, אם הזמר נמצא לפני הגיטרה אז אני רוצה לשמוע את הגיטרה יותר רחוק מאחורה, וכנ"ל לגבי כל הפירוט האפשרי,
אם מנגנים בפסנתר-אני רוצה לשמוע את תיבת התהודה ,את האקו שבא מהקירות...את הקהל משתעל
אם יש כינור או צ'לו-אני רוצה לשמוע את המייתרים ואת תיבת התהודה שלהם
אם מנגנים בקונטרה באס-אני רוצה לשמוע את המיתר זז ופוגע בחזרה..
חצוצרה/סקסופון- את האוויר יוצא, את הסאונד של הנחושת, צליל חם ועמוק...
שידרוגיטיס אמרתי??
אז התחיל ואומר-אני מזמן הייתי נשבר מלקוח נודניק כמוני...הייתי ממש נודניק, כל ציוד שבדקתי –בדקתי אצלי בבית!!
אז לא קניתי בלל הסיבות הבאות : או שהיה יותר מידי באס, או יותר מידיי מיד ,טוויטר, במה קטנה, גדולה, סאונד בשרני, חסר רגש, יותר מידי דרמתי, ומה לא...נודניק אמיתי אמרתי? ! , מודה, חד וחלק!!
אספר על חלק מהציוד שנבדק,
אז נתחיל בבעיה שהיתה לי בבאס-חשבתי שזה הסאב שיש לי b &w 610
בגלל שאני מנסה לשמוע בכמה חנויות ולקבל הרבה מבחר ,אז בחרתי לי 3 חנויות שאני מאוד אוהב: סטריאו סקופ בדיזנגוף, קרוסאובר באלנבי , ופיוז בגבעתיים-כל אחד והחנויות שהוא אוהב
בגלל שכמעט את כל הרכישה הגדולה קניתי בפיוז אז הפעם ננסה להתחיל בחנויות אחרות שנותנות לי שירות.
אז התחלתי בקרוסאובר באלנבי-ניסיתי את האיגל פורס 4 ואת ה JL E110 שני סאבים מעולים, אבל האיגל פורס עם סאונד שלא אהבתי-חזק מידי ובנוי עם רדיאטור פסיבי שמוציא סאונד שאני לא אוהב, והJL מדהים( אולי הסאב שהכי נדלקתי עליו) אבל קידמי מידיי בבמה-ממש מוסיף עוד רמקול לסאונד, אמרתי תודה לשלומי ורועי והמשכתי ליגאל מסטריאו סקופ-ניסית אצלו המון ציוד ושוב-שום דבר לא התאים לי בסט אפ...
בקרוסאובר-שלומי הבעלים ורועי שאיתו-שתי אלופים בשירות ומביני עניין לגמרי-מת עליהם!
ברור שאמשיך לחזור אליהם
יגאל מסטריאו סקופ- אחד המקצוענים שיש!! כל פעם שאני מתחיל בלימוד נושא-יגאל בוודאות נמצא שם
וברור שאמשיך לחזור ליגאל
מזכיר : כל ציוד שבדקתי –בדקתי אצלי בבית!!
אז אחרי שסיימתי עם 2 החנויות האלו חזרתי לפיוז ואמרתי לספיר שאני רוצה להתחיל לשמוע סאבים...
כל פעם שאני בא לפיוז, תמיד מקבלים אותי כמו בן בית-"רועי, רוצה קפה?" ועוד לא אמרתי שלום....אז קבעתי עם ספיר ( הבן של ניסן-הבעלים של המקום) ואמרתי לו "נראה לי שאני רוצה לנסות סאבים, מה אתה אומר?" תשובתו של ספיר "סע ברוורס ונתחיל להעמיס "
אז בתור התחלה ביקשתי את ה סאב וופר B&W PV1D-הוא סאב ממש נחמד אבל היה חסר לי קצת רגש.. הרגשתי שהוא מדויק מאוד( אפילו יותר מידי) אבל לא התחברתי אליו –כמו שלא התחברתי לשום דבר בשלוש השנים הקרובות ....
אחר כך שמעתי את ה סאב וופר B&W ASW610XP
אחר כך ביקשתי מספיר לשמוע את ה B&W ASW10cm לא האמנתי שספיר ישיג לי אותו...אחרי כחודש ספיר מתקשר ואומר "הצלחתי-השגתי לך לשמוע" הייתי מאושר לקחתי לשמוע ושוב-זה לא גרם לי לרצות לקנות, סאב מעולה אבל לא מה שאני מחפש –הוא מאוד מתאים לדעתי לקולנוע בייתי-הוא יודע להיות חזק ולתת פנץ יפה ואמיתי אבל זה היה לי בשרני מידי.
לדעתי שני הסאבים הנל הם אותו סאב רק באריזה שונה, התבאסתי, ממש רציתי לקנות את הcm10SW כי הוא מתאים לי לסטאפ של הרמקולים הקדמיים.
אחר כך ביקשתי לנסות את ה FOCAL SUB 500
גם סאב מעולה, אפילו מרגש, אבל גם לא היה מה שאני מחפש, היה חסר לי הסאונד הנמוך –הוא מעולה לסטריאו אבל היה חסר לי משהו בנמוכים...
את כל הציוד אני כמובן לוקח ישירות מפיוז הבית ומחזיר אחרי כמה ימים של התנסות.
ואז חזרתי לפה-לפורום-חיפשתי מישהו שילווה לי את svs sb2000 (לפני שפיוצר התחילו ביבוא ) ומצאתי חבר בשם יורם שהסכים להשאיל לי לסופש! איזה גבר-גם לא מה שאני מחפש –יותר מידי סאונד נמוך-מעולה לסרטים לדעתי, היה חסר לי רגש, אבל אני מודה-בשביל קולנוע בייתי הוא ממש מושלם.בואו לא נריב על זה...זה טעמי האישי ביחד עם הסטאפ שלי באקוסטיקה שלי.
כל הסאבים מעולים אבל לא גורמים לי להחליף, ועדיין לא הצלחתי לפתור את הבעיה של הבאס המפוזר.
מזכיר שוב: כל הסאבים והציוד שבדקתי –בדקתי אצלי בבית!! כמה נסיעות....
אז אמרתי לעצמי: נטפל בבעית הקול של הזמר/זמרת-שיהיה סאונד יותר אמיתי.
התחלתי לקחת כבלים מכל המינים והצורות-עשרות פעמים!!! גם מפיוז וגם מיגאל מסטריאו סקופ, ושוב-שום דבר לא גרם לי לקנות
אגב בנושא כבלים ואינטרקונקטים-נראה לכם הגיוני שבן אדם ייסע עשרות פעמים להחליף כבלים ואינטרקונקטים סתם ככה? --לא צריך לענות..הויכוח ישן ומשעמם-שכל אחד יעשה מה שטוב לו
ואז אמרתי לעצמי-אולי עשיתי טעות עם הרסיבר?- ננסה רסיברים מההתחלה
התקשרתי לספיר אמרתי לו שאני רוצה ללמוד/ לנסות רסיברים-תשובתו של ספיר "סע ברוורס ותתחיל להעמיס"
מה עושים?
יאלה אולי עשיתי טעות עם הרמקולים - ננסה רמקולים
תשובתו של ספיר-מתי שתרצה אני סוגר לך את החדר לכל היום
קבענו לראשון בבוקר וכך שמעתי (שוב) בלי סוף ציוד, רמקולים, מגברים ועוד...
והמסקנה-לא אהבתי משהו במיוחד, אני הכי אוהב את הסטאפ שלי!
כן זה מוזר, רמקולים בכ100 אלף שח ואני ממשיך להיצמד לרמקולים שלי שהמחירון שלהם כ16 אלף בלבד...לא נורמלי נכון?!
אוסיף ואומר: אם כל צרכי היו סטריאו בלבד! ,אז כמובן שהרמקולים היקרים עדיפים, אבל בכלל הייתי צריך להחליף את כל הסט אפ.. אבל שוב-אותי לא מעניין סטריאו בכלל...
ואז המשכנו וניסנו DAC – האמת יש מקרים שבהם אני אוהב להשתמש בדק חיצוני ויש מקרים שזה לא תורם לי בכלל, אבל לא זאת היתה הבעיה שלי, אבל לפחות שמנו וי גם על הנושא הזה ,נכון שזה מגניב לנסות וללמוד ככה?!
אז קניתי את ה v90 musical fidelity – בשביל סטריאו -ממש נחמד, קטן, ונותן שדרוג מקסים ,
בכל מקרה בסטריאו אני שומע רק איתו.
אם אכפת לכם מסטריאו-אפשר לבדוק דאקים חיצונים, לא חובה! בסהכ שדרוג ממש נחמד, אני לא מאנשי הסטריאו! מבחינתי כל הציוד קיים בשביל לשמוע הופעות בלבד,אני גם לא רואה סרטים.
בינתיים צריך להבין שאני מאוד אוהב את הסאונד אצלי בבית-בטירוף , אני בסך הכל מחפש לשדרג.
אז מידיי פעם התקשרתי לספיר (לפחות פעם בחודש
אחר כך ביקשתי מספיר ללמוד על מגברי סטריאו כדי ללמוד את הנושא-תשובתו של ספיר? חחחח "סע ברוורס ותעמיס "
מבינים כמה לימוד וניסיון אני צובר?
מבינים כמה אני אוכל לחנויות את הראש?!
ואז קרה מה שכל חולה בשידרוגיטיס רוצה-הפאוור שלי התקלקל!!! ייייששששששששש
בעולמנו –חולי הסאונד יש אדם ששמו הולך לפניו-יאיר פורמן,מעולם לא דיברתי איתו,התקשרתי אליו ואמרתי לו שיעשה מה שהוא רוצה עם הפאוור שלי ויתקן,אז יאיר תיקן וגם שינה משהו לפי טעמו.
אחרי כחודש שהפאוור אצלי אני מתיישב לשמוע ונופלת לי הלסת-הבמה גדולה כמו איצטדיון!! וואוו שאפו יאיר! שמתי סטריאו והרמתי רגליים למעלה ונהנתי מכל שניה, ואז התחלתי לעבור הופעות ולאט לאט אני מתחיל להרגיש שחסר לי חום/רגש...התקשרתי לפורמן והוא כמובן אמר "בוא נעבוד על זה... בוא תגיד לי בדיוק מה שתרצה להגיע ונעבוד על זה"....נסעתי לבנימינה-מיקומו של פורמן...ואז התחלתי להבין את הפוטנציאל האמתי שניתן להוציא מהמערכת. הבנתי שבזכות שינוי הגדרות חשמליות בפאוור אנחנו מגיעים לתוצאות מהפנטות!...., הוא הצליח להזיז את הבמה בצורה מדהימה ממש כמו שביקשתי.....כל פעם היה לי כמה שבועות בין ניסיון לניסיון ובזמן זה במקביל המשכתי לקחת ציוד מפיוז. הבנתי את היתרונות והחסרונות שיש בפאוור שלי ויותר מהכל הבנתי שניתן לעשות שינויים עצומים בסאונד בזכות קבלים, נגדים ועוד דברים שאני ממש לא מבין בהם בחשמל. היה מצב שהפריע לי שהנגן גיטרה נמצא ליד הזמר כשבפועל בהופעה הוא אחריו-אז גם את זה סידרנו....פשוט מדהים.
ואז התחיל המסע האמיתי-יאיר לימד אותי הבדלים הכי קטנים שניתן למצוא בסאונד וזה אומר –עכשיו הרבה יותר קשה לרצות אותי!!!
אומר עוד משפט על יאיר פורמן מאודיו קליניק-הוא באמת דוקטור לסאונד!!!
בקיצור-בין שדרוג לשדרוג אצל פורמן, היה לי זמן לחפש אולי את מה שאני מפנטז שאולי יש... חזרתי למי??
לספיר (שוב) נכנסתי לחנות וכמו בקומדיה –אני נכנס ו "רועי, קפה? "
בינינו-אני אוכל לספיר את הראש כמעט 3 שנים!! שיחות והסברים, להביא ציוד במיוחד בשבילי כשהסטטיסטיקה בואו נודה- אפס סיכוי שאקנה-זה הסטטיסטיקה לא?
ואז ביקשתי מספיר-אפשר לנסות את הפאוורים שיש לך? וכרגיל ספיר עונה "סע ברוורס ונתחיל להעמיס " איזה מלך!
התחלנו עם כל הפאוורים שיש בחנות מחדש-לא אהבתי במיוחד,
מגבר כח QUAD 99- מגבר מאוד נחמד, יציב ואיכותי עם במה אחורית, אבל לא מה שאני מחפש.
מגבר כוח ROTEL RB-1572-איזה יופי של מגבר, מאוד פתוח אצילי ומפורט, אנגלי, סאונד אחורי וממש איכותי אבל היה חסר לי החום שאני מחפש.
מגבר כח QUAD QSP סטריאו-איזה עוצמה!-כמעט העיף לי את הרמקולים... גם מאוד איכותי ,עושה את העבודה! אבל היה חסר לי גודל הבמה המפורטת שיש ברוטל מהצד השני..
צריך להבין משהו-בגדול על הסאונד:
או שהוא מפורט וקר או פחות מפורט וחם או כל דבר בין לבין, מה אני מחפש? מאוד מפורט וחמים, בקיצור נודניק!!
אני מחפש מושלם!!!
ואז חזרנו למגברי סטריאו משולבים-צריך להבין-לא מעניין אותי סטריאו-אותי מעניין רק הופעות, לקבל מגבר סטריאו ביחד עם פאוור זה סתם בונוס על הדרך:lol:
התחלנו במגבר סטריאו- בroksan k3-מגבר סטריאו בריא ובשרני, לא מה שאני מחפש, אחלה מגבר אבל לא לטעמי.
אחר כך מגבר סטריאו NAD 375BEE-איזה מקסים ,חזק מאוד, מלא באווירה אבל קר ואחלה בפירוט.
שוב-ניסינו את כולם....ואז היה לספיר רעיון נוסף (אצל ספיר אין דבר כזה רעיון אחרון-תמיד הוא מנסה לעזור) "יש את המיוזיקל פידלטי M3Si " אמרתי לספיר שבדרך כלל שמעתי את המיוזיקל פידלטי אבל לא הצלחתי להתחבר לסאונד שלהם.. ואז ספיר כרגיל אומר-"תנסה ותחזיר"-איזה מלך !
אז לקחתי את המגבר סטריאו MUSICAL FIDELITY M3si לניסיון, כרגיל ,ואומר שבדרך כלל לוקח לי פחות מיום של ניסיון לפסול את המוצר אותו אני מנסה....ואז עוברים להם כמה ימים ואני מתקשר לספיר ואני אומר לו "תשמע, שנינו יודעים שאני מחפש שנים משהו מאוד ספציפי, יש מצב שמצאנו!! זה חם ,אוורירי, מפורט ,מלא רגש ונשמה, עמוק!! אני מפחד להגיד לך שהצלחנו, תן לי עוד כמה ימים ,וספיר אמר-תקשר מתי שתרצה
בקיצור-זה זה!!
התחדשתי!
איזה מסע ארוך ומתיש, באמת מתיש שאין מה לומר., ממש המסע של סדרת "שר הטבעות"
מה שניתן לומר זה רק תודה לחנויות/אנשים המדהימים שיש לנו בתחביב!
קרוסאובר,
סטריאוסקופ ,
יאיר פורמן ,
וספיר מפיוז כמובן
בקיצור חברים, התעייפתי
אני הולך לשמוע הופעה טובה

(~)