עזרה במיקום רמקולים בתוכניות עבודה
- RubyTop
- עוסק בתחום

- תגובות: 120
- שם מלא: אברמוב רובי
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 12 פעמים
יש הנמכת תיקרה?
טכנאי עם וותק של כ40 שנה לתיקון ציוד אודיו ביתי ומקצועי באהבה רבה. אצלי זה סוג של אומנות.
0524-893700 ד"א [email protected]
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
אני מניח שהדירה עוד לא בנוייה.
כרגיל האופציות לאחוריים:
1. רמקולים אחוריים שקועים בתקרה עם קופסאות ביטון. רוב הקבלנים לא מסכימים לזה אבל אם זה בית פרטי או יחסית קטן ולא בניין משותף יש מצב שיסכימו. זוג רמקולים טובים עם קופסאות תואמות יעלו בסביבות 2000. אפשר גם בפחות. בכל מקרה תצטרך להחליט איזה רמקול כבר בשלב הבנייה.
2. רמקולים אחוריים סטלייטים מהתקרה עם רגל מתכווננת שאפשר לכוון באלכסון למטה ואז פשוט יהיה יציאה להשחיל חוט בתקרה.
3. רמקולים אחוריים בפינת האוכל (קצת רחוק אבל תוכל לשים כל רמקול ולא רק משהו קטן).
בקשר לקדמיים, אני אגיד לך מה אני עשיתי:
אצלי יש המנכת גבס מהתקרה באיזור הטלויזיה לטובת מיזוג אז שמתי יציאה לרמקולים שם ואני מתכוון לשים שם קדמיים עיליים בקונפיגורציה 5.1.2.
את הקדמיים הרגילים אני שם על השידה של הטלויזיה (כרגע סטלייטים שיעברו להיות העיליים ויהיו במקומם מדפיים) ללא יציאה מהקיר.
מרחק בין האחוריים, בסביבות 2.5-3 מטר ממורכז ומיושר כמובן למיקום הקדמיים.
בהצלחה.
כרגיל האופציות לאחוריים:
1. רמקולים אחוריים שקועים בתקרה עם קופסאות ביטון. רוב הקבלנים לא מסכימים לזה אבל אם זה בית פרטי או יחסית קטן ולא בניין משותף יש מצב שיסכימו. זוג רמקולים טובים עם קופסאות תואמות יעלו בסביבות 2000. אפשר גם בפחות. בכל מקרה תצטרך להחליט איזה רמקול כבר בשלב הבנייה.
2. רמקולים אחוריים סטלייטים מהתקרה עם רגל מתכווננת שאפשר לכוון באלכסון למטה ואז פשוט יהיה יציאה להשחיל חוט בתקרה.
3. רמקולים אחוריים בפינת האוכל (קצת רחוק אבל תוכל לשים כל רמקול ולא רק משהו קטן).
בקשר לקדמיים, אני אגיד לך מה אני עשיתי:
אצלי יש המנכת גבס מהתקרה באיזור הטלויזיה לטובת מיזוג אז שמתי יציאה לרמקולים שם ואני מתכוון לשים שם קדמיים עיליים בקונפיגורציה 5.1.2.
את הקדמיים הרגילים אני שם על השידה של הטלויזיה (כרגע סטלייטים שיעברו להיות העיליים ויהיו במקומם מדפיים) ללא יציאה מהקיר.
מרחק בין האחוריים, בסביבות 2.5-3 מטר ממורכז ומיושר כמובן למיקום הקדמיים.
בהצלחה.
- RubyTop
- עוסק בתחום

מה מסמן ההיקף הצהוב בסקיצה? האם משמאל ומימין לספה יש איזה שהו חלק של קיר? אפילו עילי, קרוב לתקרה?
טכנאי עם וותק של כ40 שנה לתיקון ציוד אודיו ביתי ומקצועי באהבה רבה. אצלי זה סוג של אומנות.
מדובר בבית פרטי שאני בונה עצמאית כרגע בשלב סגירת תוכניות עבודה מול האדריכל,
רמקולים אחוריים -
מבין האפשרויות שהצעת מה הכי מומלץ?
מצרף תוכנית נוכחית , אשמח להערות לגבי גבהים ומרחק של הקדמיים\אחוריים -
http://screencast.com/t/8TSWMzy3U
רמקולים אחוריים -
מבין האפשרויות שהצעת מה הכי מומלץ?
מצרף תוכנית נוכחית , אשמח להערות לגבי גבהים ומרחק של הקדמיים\אחוריים -
http://screencast.com/t/8TSWMzy3U
- RubyTop
- עוסק בתחום

היי
זה נראה לא רע כמו שזה בתרשים. אם כי האחוריים קצת מרוחקים מאוזני יושבי הספה. מה שאומר שצריך לעשות כיול נכון וטוב למערכת.. ( מרחק ועצמה ).
אני היתי שם עוד שני רמקולים בתיקרה, קצת מאחורי הספה, מימינה ומשמאלה והיתי מחבר אותם כסוראונד. ואת אלה האחוריים הרחוקים, בצידי פינת האוכל, מחבר כ back surround. אם יש אופציה כזו ברסיבר כמובן.
זה נראה לא רע כמו שזה בתרשים. אם כי האחוריים קצת מרוחקים מאוזני יושבי הספה. מה שאומר שצריך לעשות כיול נכון וטוב למערכת.. ( מרחק ועצמה ).
אני היתי שם עוד שני רמקולים בתיקרה, קצת מאחורי הספה, מימינה ומשמאלה והיתי מחבר אותם כסוראונד. ואת אלה האחוריים הרחוקים, בצידי פינת האוכל, מחבר כ back surround. אם יש אופציה כזו ברסיבר כמובן.
אם אני הולך על קונפיגורציה של 5.1 - האם עדיף למקם את האחוריים בתקרה או בפינת האוכל ?
http://www.thx.com/consumer/home-entertainment/home-theater/surround-sound-speaker-set-up/
http://www.thx.com/consumer/home-entertainment/home-theater/surround-sound-speaker-set-up/
- RubyTop
- עוסק בתחום

בתקרה לדעתי עדיף יותר.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
סוראונד נועדו להשמע מאחור ולא מהתקרה, במערכת 5.1.
אין שום בעיה שיהיו על הקיר מאחור.
מערכת הכיול דואגת לעוצמה הדרושה בהתאם למרחק הרמקול מנקודת הישיבה, ותמיד אפשר להגביר אותם ידנית אם מרגישים שהם נשמעים חלש מידי לטעמכם.
כשיש בסרט אפקט שמסתובב סביב, ועובר דרך כל הרמקולים, די מציק לשמוע אותו מלמעלה, כשהוא אמור להשמע מאחור.
אין שום בעיה שיהיו על הקיר מאחור.
מערכת הכיול דואגת לעוצמה הדרושה בהתאם למרחק הרמקול מנקודת הישיבה, ותמיד אפשר להגביר אותם ידנית אם מרגישים שהם נשמעים חלש מידי לטעמכם.
כשיש בסרט אפקט שמסתובב סביב, ועובר דרך כל הרמקולים, די מציק לשמוע אותו מלמעלה, כשהוא אמור להשמע מאחור.
- RubyTop
- עוסק בתחום

הכל נכון אבל לדעתי זה רחוק מדי..
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
@shlimakr
·תגיד, אתה שם רמקולים שקועים בקדמיים או תולה אותם מהקיר? מה עם סנטר?
אני שואל כי אני לא מבין כל כך למה אתה צריך את היציאות מהקיר לקדמיים אם אתה שם אותם נמוך ולא שקועים.
אם אין לך הגבלה על הנקודות, הייתי מכין כבר קדמיים עליונים בנוסף ואם יש הגבלה הייתי מוותר על הקדמיים מהקיר ומכין רק את העליונים למקרה שתרצה להוסיף 2 רמקולים לאטמוס.
בקשר לאחוריים, זה אמנם קצת רחוק במזנון אבל נראה לי הפתרון הכי טוב. ככה תוכל בשקט לבחור רמקולים אחרי הבנייה לפי התקציב שלך ולקנות מערכת אחת תואמת לכל החמישייה אם תרצה (למרות שבאחוריים זה לא כזה משנה, אבל עדיין).
·תגיד, אתה שם רמקולים שקועים בקדמיים או תולה אותם מהקיר? מה עם סנטר?
אני שואל כי אני לא מבין כל כך למה אתה צריך את היציאות מהקיר לקדמיים אם אתה שם אותם נמוך ולא שקועים.
אם אין לך הגבלה על הנקודות, הייתי מכין כבר קדמיים עליונים בנוסף ואם יש הגבלה הייתי מוותר על הקדמיים מהקיר ומכין רק את העליונים למקרה שתרצה להוסיף 2 רמקולים לאטמוס.
בקשר לאחוריים, זה אמנם קצת רחוק במזנון אבל נראה לי הפתרון הכי טוב. ככה תוכל בשקט לבחור רמקולים אחרי הבנייה לפי התקציב שלך ולקנות מערכת אחת תואמת לכל החמישייה אם תרצה (למרות שבאחוריים זה לא כזה משנה, אבל עדיין).
@RubyTop
·
אני רוצה להיות ספציפי לגבי המרחקים-
המרחק צפייה בין הטלוויזיה לספה יהיה כ-3.8 מטר .
המרחק בין האחוריים לספה יהיה כ-2.2 מטר.
http://screencast.com/t/YD4EvrNxe
האם 2.2 מטר זה רחוק מדיי ?
·
אני רוצה להיות ספציפי לגבי המרחקים-
המרחק צפייה בין הטלוויזיה לספה יהיה כ-3.8 מטר .
המרחק בין האחוריים לספה יהיה כ-2.2 מטר.
http://screencast.com/t/YD4EvrNxe
האם 2.2 מטר זה רחוק מדיי ?
- RubyTop
- עוסק בתחום

אה, אוקיי. אם כך אז זה לא נורא כל כך..
בתוכנית זה נראה רחוק יותר.
בתוכנית זה נראה רחוק יותר.
- RubyTop
- עוסק בתחום

אין דבר כזה מרחק גדול או קטן. זה הכל עניין יחסי.
לדעתי, רמקולים אחוריים שרחוקים מהאוזן יותר, מאשר הרמקולים הקידמיים,- זה רחוק מדיי.
לדעתי, רמקולים אחוריים שרחוקים מהאוזן יותר, מאשר הרמקולים הקידמיים,- זה רחוק מדיי.
- RubyTop
- עוסק בתחום

המרחק בינהם: אידאלי זה למקם אותם כמו הקדמיים. אבל כמו שזה בתוכנית שלך זה גם נראה בסדר.
הגובה: הגובה האידאלי זה שהאלמנטים ברמקול, שמשמיעים את התדרים הגבוהים ( הטויטרים ) יהיו בערך בגובה האוזן. הרלוונטיות יותר לקדמיים. לאחוריים זה פחות חשוב ואפשר קצת לחרוג, כלפי מעלה אם צריך.
הגובה: הגובה האידאלי זה שהאלמנטים ברמקול, שמשמיעים את התדרים הגבוהים ( הטויטרים ) יהיו בערך בגובה האוזן. הרלוונטיות יותר לקדמיים. לאחוריים זה פחות חשוב ואפשר קצת לחרוג, כלפי מעלה אם צריך.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
הגובה המקובל כהמלצה למיקום הסוראונד הוא 60 ס"מ מעל לראש בגובה הישיבה.
לדיוק במיקום הסוראונדים יש הרבה פחות משמעות מאשר לקדמיים, כי אילו רמקולי אווירה, ולא ממש "מאזינים" להם.
הם יכולים להיות בעיקרון מגובה הראש בישיבה, ועד כ- 180 ס"מ מעל הרצפה.
מעבר לגובה 180 ס"מ כבר נחשב יותר מידי גבוה.
http://www.thx.com/consumer/home-entert ... er-set-up/
מתוך האתר:
לדיוק במיקום הסוראונדים יש הרבה פחות משמעות מאשר לקדמיים, כי אילו רמקולי אווירה, ולא ממש "מאזינים" להם.
הם יכולים להיות בעיקרון מגובה הראש בישיבה, ועד כ- 180 ס"מ מעל הרצפה.
מעבר לגובה 180 ס"מ כבר נחשב יותר מידי גבוה.
http://www.thx.com/consumer/home-entert ... er-set-up/
מתוך האתר:
Surround Left & Right Speakers (SL & SR): Place the SL & SR speakers between 90° to 110° to each side and 2 feet or higher above the listener....