שרשור תגובות: SUHD של סמסונג מול OLED של LG

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78870
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #1 

למאמר: SUHD של סמסונג מול OLED של LG

תמונה

שתי הענקיות הקוריאניות בשוק הטלויזיות השיקו את מבחר הטלויזיות שלהן ל-2016-2017. 

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6605
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

בשני הדורות הקודמים של ה OLED הייתה "בעיית" GRAYSCALE במסכים. ידוע אם זה השתפר בדור הנוכחי ?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #3 

לא ברור (לפחות לי) מה זה HDR 1000. למיטב הבנתי זה מינוח שיווקי שסמסונג המציאה לעצמה. בנוסף, לפי ביקורות מסכי הדגל שלה מגיעים לאזור ה- 1400 ניטס ואפילו קצת מעבר. מסכי ה- OLED מהסדרה החדשה של LG מגיעים לאזור ה- 600 ניטס (אפילו קצת מעבר, תלוי בדגם ובשיטת המדידה).
לגבי גאמוט צבע רחב ב- OLED שהוזכר בהתחלה, לא ברור לי למה זה נאמר שכן לא הוכח מעשית שיש ל- OLED גאמוט צבע רחב יותר מ- LCD אם QD. למעשה, לפי מדידות בביקורות נכון לעכשיו דווקא מסכי LED ספינות הדגל של המתחרות מובילים בהיבט של שחזור גאמוט צבע. הבדלים של אחוזים בודדים, אך עדיין היתרון נכון לעכשיו הוא לטובת ה- LCD + QD.

נ.ב - עם כל הכבוד לסמסונג, יש השנה יצרנים אחרים, כמו פנסוניק וסוני שהציגו מסכים הרבה יותר מעניינים עם יכולות מרשימות יותר מאלו של סמסונג. הם פשוט לא מיתגו את זה עם שמות נוצצים ומופעי אורות ועשן כמו שסמסונג עושים..

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3164 פעמים

שליחה #4 

יופי של השוואה, נהניתי והחכמתי. אני אישית מריע ל OLED, מקווה שהמחירים ירדו על מנת שהוא יוכל להיכנס בצורה יות רחבה ויהיה זמין גם לאלו מאיתנו שלא רוצים להוציא מעל 10K על טלוויזיה.

ד"א, האם אין יתרון נוסף ל OLED בדמות פתירת בעיית העננות וזליגת האור שיש באופן כמעט קבוע ב LCD (היו לי אישית 3 מסכי טלוויזיה והמון מסכי מחשב מבוססי LCD, כמעט בכולם הייתה בעעית עננות ו/או זליגת אור ברמה כז או אחרת - רק כשעברתי לפלזמה נפתרה הבעייה).

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

רזולוציה או יחס ניגודיות (באותו תקציב), כלומר, מסך SUHD או OLED FHD?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3164 פעמים

שליחה #6 

כרגע? בהחלט אעדיף 1080P איכותי על פני 4K פחות איכותי (וזו הסיבה שרשכתי מסך 60" 1080P איכותי ולא 4K פחות איכות באותו מחיר). הסיבה פשוטה - כרגע עדיין אין מספיק תכנים להצדיק מעבר ל 4K. בעתיד הקרוב אני מניח שהדבר ישתנה (שנה, שנתיים להערכתי).

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #7 

אני חושב שיש כמה בעיות בלנסות לנתח את כל המצב היום ובעיקר בעתיד בצורה כזו צרה, כי אם מדברים על היום
(והמאמר באמת מתייחס ברובו לשנת הדגם 2016-2017) אז כמו שאמרו כבר לפני, יש עוד חברות במרוץ הזה.
כדאי בהקשר הזה להזכיר בעיקר את מסך הדגל החדש של סוני שהוצג רק לפני כמה ימים, וכנראה יגיע לחנויות
בעוד חודשיים או שלשה, והוא כבר מסמן בצורה הרבה יותר טובה את הכיוון בתחרות הזו בין LCD ו- OLED לשנים
הקרובות הרבה יותר טוב מכל מסך בליין של סמסונג היום.

אבל לדעתי אם רוצים לנסות ולנתח את העתיד הקרוב והטיפה יותר רחוק ( בערך את סוף העשור הזה), אז
יש משפט אחד במאמר שבמיוחד קשה לי להסכים איתו. המשפט הוא שטכנולוגיית ה- OLED מתאימה במיוחד
ל- HDR. לדעתי משפט זה עוד יכול להיות בערך נכון אולי לשנה הזו, אבל אני מאמין שבשנים הקרובות, אם לא
תהיה פריצת דרך בטכנולוגיה הזו, אנחנו נתחיל לראות שאולי יש טעות במשפט כזה ככל שהזמן עובר. לגבי העתיד
המעט יותר רחוק (שלש או ארבע שנים מהיום), אני חושב שבדיוק העניין הזה יהיה דבר יחסית מכריע מבחינת תחרות
בין טכנולוגיות במסכים, ואני חושב שאת הדבר הזה ניתן אולי כבר לראות היום אם מנסים לנתח את האסטרטגיה של
חברות כמו סוני או במיוחד סמסונג בבחירת הטכנולוגיה למסכים שלהם, ואני ממש לא מדבר על LCD.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

למסכי OLED אין בעיה של דעיכת עוצמת פיקסלים לא שווה בין צבעי היסוד שלהם?

אם אני זוכר טוב, לחברת סוני הייתה פעם טכנולוגיה Ferroelectric Display (FLCD, אבל אני חושב שזה נתקע מתי שהו בתחילת שנות ה 2000 ויותר לא שמעו עליה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

ride כתב:בשני הדורות הקודמים של ה OLED הייתה "בעיית" GRAYSCALE במסכים. ידוע אם זה השתפר בדור הנוכחי ?
...
·הבעיה היתה בגווני השחור המאוד כהים. נבחן זאת שוב בדור האחרון של המסכים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

יש שיפור גדול (על פי ביקורות מחו"ל) ביכולת שחזור האפור מעל השחור בדגמים החדשים. הבעיות לא נפתרו לגמרי, אבל אומרים שהשיפור גדול מאד. הבעיה ב- OLED היא במעבר של הפיקסל מכבוי לפעיל (מ- OFF ל- ON). נקודת ההצתה (או סף הגירוי) הזו מעט משתנה בין הפיקסלים בפאנל, ומשם מתחילה הבעיה הזו. כלומר, אין שום בעיה לפאנל להציג שחור לגמרי (שהוא כאמור OFF) אבל יש מעט בעייה למצוא נקודת הצתה אחידה בין כל הפיקסלים בפאנל בה הם עוברים מ- OFF לערך אחד (או קצת יותר) מעל.

@Catskinner
לגבי הדעיכה הלא אחידה של התאורה בין צבעי הייסוד - בשיטה של LG (בפאנל WRGB) הנושא הזה לא קיים. מפני שבפאנלים שלהם הם שמו ארבעה תת פיקסלים שפולטים אור לבן. לאחר מכן הם מוסיפים פילטרים לשלושה מהם - אדום, ירוק וכחול (כאשר אחד נשאר חשוף כלבן לצורך שיפור יכולת בהירות הפאנל). השיטה הזו (בניגוד לשיטה של סמסונג לפאנל RGB רגיל עם שלושה תתי פיקסלים שונים) היא גם זו שאיפשרה לשיטה של LG להיות פשוטה (וזולה יותר) לייצור המוני.

עוד טענה (ואחת החזקות שגם הרתיעו אותי בקניה) שהיו לגבי OLED היא נושא צריבות,
אני יכול לומר שאחרי חודשים רבים של שימוש במסך, כולל לגיימינג ומוניטור למחשב שלי אין ולו צריבה אחת במסך. לא הייתי ממליץ להשאיר עליו משהו סטטי לטווח ארוך והוא עדיין לא מומלץ לדעתי כמוניטור PC אבל בשימוש סביר ודינאמי אין למסכים האלה צריבות.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

אגב, הפוקוס היה כאן על הקוריאנים בגלל ההבדל הכל כך עקרוני בגישות שלהם. בהחלט יש לאחרים הרבה מה לומר ונסקר גם אותם בהמשך השנה

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

@jacko-il

אני לא לגמרי מסכים איתך בתשובה שאתה נותן לגבי מה ש- @Catskinner כתב. גם בשיטה של LG קיימת דעיכה
לא אחידה בין בצבעי היסוד כי גם בשיטה זו את הצבע הלבן מקבלים משכבות של חומר אורגני שפולטות אור
בשלשת צבעי היסוד, רק שכמו שאתה כותב, בשיטה של LG זה פחות משפיע כי בכל תתי הפיקסל הדעיכה היא דומה
כי כולם מוציאים את אותו אור לבן רק דרך פילטרים שונים. וכאן נמצאת אחת הבעיות העיקריות בשיטה, ובמיוחד
שעוברים לדבר על HDR. כי כמה שדוחפים יותר את אותם חומרים להוציא יותר אור, כך הדעיכה שלהם היא יותר
מהירה. זה נכון שבתנאי צפיה ברמת הארה שנדרשה לתוכן שהיה עד היום הצליחו להגיע לרמת דעיכה מספיק איטית
כדי שהמסך יחזיק לא מעט זמן, אבל יש בעיות רציניות מבחינת אותה מהירות הדעיכה גם בשיטה של LG כשרוצים
לדחוף את אותם החומרים להוציא רמת הארה יותר גבוהה.

בהקשר הזה אני גם מאוד ממליץ למי שזה מעניין אותו לנסות ולקרא על טכנולוגיה שכבר דיברנו עליה בקיצור
באחד השירשורים ונקראת QLED. טכנולוגיה שיש לה הרבה מאותם היתרונות של OLED, אבל לא סובלת
מהחסרון שהזכרתי מקודם וגם פחות מעניין הצריבה אפילו אם דוחפים אותה לרמות הארה גבוהות.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

@rwg1
·
צודק. רק שהוא לא שאל לגבי מהירות הדעיכה באופן אבסולוטי ובאופן כללי, אלא על הבדלי הדעיכה, אם יש כאלו, בין צבעי היסוד, היינו תתי הפיקסלים.
לכן, מאחר וכל צבעי היסוד (תתי הפיקסלים) עשויים מאותו החומר האורגני (שפולט את אותו אורך הגל שלאחר מכן מסונן לצבעי הייסוד) אין הבדלי דעיכה בינהם.
*דיברו בעבר על כך שיש בעייתיות עם אורך החיים של התת פיקסל הכחול, אך זה לא נוגע לשיטה בה LG משתמשת.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

@jacko-il

אתה מדבר על הבדל בין התת פיקסלים ובזה אתה צודק, אבל שוב אתה לא מזכיר שאת האור הלבן באותם תת הפיקסלים
מייצרים משכבות שפולטות אור בשלשת צבעי היסוד, ושם יש הבדלי דעיכה. אז האור הלבן בכל התת פיקסלים משנה
עם הזמן את אופיו בגלל אותה הדעיכה, דבר שהמסך עצמו דואג לתקן, אבל באמת בגלל אותה הדעיכה הדומה בין
התת פיקסלים אין בניהם הבדל. ומהסיבה הזו יש בדיוק את אותה בעיה עם הכחול בשיטה של LG, רק שבגלל
צורת הפעולה של השיטה דבר זה פחות בא לביטוי. אבל, וזה קשור לעניין שעליו אני כתבתי מקודם, בגלל שדעיכה זו
קיימת ומואצת בנסיון להוציא יותר אור מהפיקסלים, יש לשיטה הזו מעט בעיה עם העתיד של HDR.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

oferlaor כתב:אגב, הפוקוס היה כאן על הקוריאנים בגלל ההבדל הכל כך עקרוני בגישות שלהם. בהחלט יש לאחרים הרבה מה לומר ונסקר גם אותם בהמשך השנה
...
עופר, אחת הסיבות לדבר שאני כתבתי בתגובה הראשונה, שלדעתי יש בעיה בניתוח כזה צר של המצב, היה גם בגלל
מה שעושות חברות אחרות. אבל גם כשבאים רק לנתח את ההבדל בגישות ביו שתי החברות הקוריאניות כדאי לדעתי
לראות את התמונה היותר גדולה. אני חושב שניתוח כזה כדאי להתחיל לפחות משנת 2013 ( או אפילו מעט לפני)
ולסיים אותו בערך בסוף העשור הזה כשמתחשבים במגמות בשוק, בטכנולוגיות שונות, ובאסטרטגיות (או לפחות מה
שניתן להבין לגבי האסטרטגיות) של שתי החברות. מבט כזה לדעתי יכול לתת תמונה הרבה יותר טובה לגבי ההבדל
היום שעליו אתה מדבר, וגם על דברים שצפויים בעתיד הקרוב, והזכרתי למשל סוג טכנולוגיה מסויים בתגובה אחרת שלי
בשירשור.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #16 

rwg1 כתב:שאת האור הלבן באותם תת הפיקסלים מייצרים משכבות שפולטות אור בשלשת צבעי היסוד, ושם יש הבדלי דעיכה.
...
למיטב הבנתי זה פשוט LED שיוצר אור לבן.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

@jtk

אם אתה רק יכול יותר לכוון אותי לאיפה במאמר שבקישור שלך זה כתוב. אבל עד שתכוון אותי, אני רוצב רק לשאול
אם זה באמת LED שיוצר את האור הלבן אז למה מכניסים בשם את האות O לציין חומר אורגני שפולט את האור ?
כי יש טכנולוגיה שמשתמשת בלדים ונקראת מיקרו-לד, רק שאני לא שמעתי שהולכים להשתמש בה למסכי טלויזיה.

ולבנתיים אני רק אצרף תמונה שמצאתי בחיפוש גוגל פשוט לגבי איך עובדת שיטת WRGB OLED.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #18 

לא התכוונתי שזה LED קלאסי, אלא במובן הכללי של המילה.

לגבי הלבן, לא מצאתי בחיפוש מהיר כתבה או מאמר טכני שאומר את זה מפורשות, אבל זה הרושם שלי.

אני חושב ש-LG קנו את בסיס הטכנולוגיה מקודאק, ומהקישור לעיל:
The key difference between the Kodak approach and the approach pursued by others is that the Kodak approach is based upon uniform deposition of white-emitting OLED materials (WOLED),
...
עוד סיבה היא שנראה לי שאם זה היה מבוסס על שילוב LEDים בסיסיים של RGB, אורך החיים השונה של מקורות צבע שונים, ובמיוחד כחול, היה גורם ללבן להפוך לצבעוני ככל שעובר הזמן. אבל אולי זה דבר שאפשר לפתור ע"י קומפנסציית תוכנה.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

@jtk

אני גם חושב שאתה צודק בזה ש- LG קנו את הטכנולוגיה מקודאק, אבל בקשר לדברים האחרים, אפשר לראות במאמר
שמדברים במקום מסויים על שכבות ב- OLED stack. אפשר גם לראות תאור של זה כמעט בכל דוגמא כשמחפשים
הסברים על הנושא, וגם מ- LG עצמה כמו למשל בתמונה שבתגובה הקודמת שלי.

נכון גם מה שאתה כותב בסוף על שינוי באור הלבן, וגם כתבתי על זה באחת התגובות הקודמות שאמרתי שעם הדעיכה
הלבן משנה את האופי שלו, אבל המסך מבצע מידי פעם כיול עצמי שבין השאר ( לפי מה שאני קראתי) בא גם לפצות
על השינוי הזה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #20 

קצת קשה לי להאמין שיש LED/OLED המסוגל לפלוט בו זמנית בכל קשת ספקטרום האור הנראה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”