שלום חברים
אני מנסה לאתר תקלה שיש לי באינטרנט בבית .
המודם שלי מהבהב DSL מה שאומר שאין סינכרון בקו.
יש לי בבית 2 נקודות בזק ראשיות , בבדיקה שעשיתי בנקודה בכניסה לבית יש סנכרון קבוע והאינטרנט תקין , הבעיה היא שאני לא יכול למקם שם את המודם ומשם אני הולך לנקודה השניה בחדר השינה שגם שם בבדיקה של חיבור ישיר יש אינטרנט והכל תקין. מהקופסא שבחדר שינה משוך כבל עד לנקודה באחד החדרים ומשם נמשך עוד כבל לקופסא שנמצאת ליד המחשב ששם אני רוצה למקם את הראוטר ששם אין סנכרון.
מבדיקה שעשיתי ראיתי שבנקודה שבחדר שינה יש רק 2 חוטים כחול ולבן מקוצרים לכבל שנמשך יד לחדר נוסף לתוך נקודה ומשם נמשך לעוד נקודה ליד המחשב
השאלה שלי היא האם אלו 2 החוטים כחול ולבן שמהם מקבלים אינטרנט ? לא אמורים להיות יותר חוטים?
איתור תקלה בקופסאת בזק בקיר
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
לפי מה שאתה רושם נראה שיש לך תשתית טלפוניה של שנות ה80...
בשביל לבדוק היכן הנתק או אם יש בכלל גישור תקין אתה צריך לפרק את כל הגישורים, לבדוק עם מכשיר איתור ייעודי את הקצוות, לסמן ולחבר את הכל ואז זה יעבוד.
בחלק מהמקרים דווקא בנק' מסויימת הראוטר יכול לא להסתנכרן וזה עקב כבל תקול (עייפות החומר) ותשתית בעייתית (למרות שבפועל אתה עדיין מקבל 48V בקצה.
בשביל לבדוק היכן הנתק או אם יש בכלל גישור תקין אתה צריך לפרק את כל הגישורים, לבדוק עם מכשיר איתור ייעודי את הקצוות, לסמן ולחבר את הכל ואז זה יעבוד.
בחלק מהמקרים דווקא בנק' מסויימת הראוטר יכול לא להסתנכרן וזה עקב כבל תקול (עייפות החומר) ותשתית בעייתית (למרות שבפועל אתה עדיין מקבל 48V בקצה.