פתיחת סתימה בצנרת כבל אודיו
שלום רב.
אני מנסה לאתר בעלי סיון בחילוץ סתימה מתוך תעלת חשמל שנועדה לרמקול אחורי.
לפני מספר שנים בבואי להשחיל כבל לרמקול אחורי התברר שהצנרת סתומה.
ר
מזים: בקצה התעלה [ה"כניסה"] נמצא קצה של חוט משיכה שמבצבץ מתוך הצינור - אך תקוע בעקשנות רבה אי שם בצנרת.
איש לא גר בדירה לפני - לכן התקלה מיוחסת לקבלן. מובן מאליו שהוא התכחש לבעיה...
ל
פני מספר שבועות רכשתי "מצלמת נחש" השחלתי לתוך הצנרת מכיוון היציאה (שבה אין חוט משיכה) והתמונה מלמדת שצינור הפלסטיק הירוק מסתיים, הצנרת הופכת לצרה יותר ויותר אך בהמשך ניתן לראות בבירור "כדור" שנוצר ממספר קשרים חופפים של חוט המשיכה. מה שאומר שהמעבר צר למדי. המצלמה מזהה את ה"כדור" משני הכיוונים.
כל ניסיון לדחוף את הכדור מכיוון כלשהו - לא עבד - גם עם צינור השחלה של אינסטלציה (שכנראה לא ממש מצליח לגעת ב"כדור")
האם יש דרך או חומר להמיס או פרק את קשר חוט המשיכה או "לגרש" אותו ממקומו - ובמידה והמעבר צר למדי - והאם יש כבל רמקול דק מספיק ויעיל שיפעיל את הרמקול המדובר? בהנחה שאצליח לפתוח את הסתימה?
רעיונות והצעות יתקבלו בברכה ויישקלו בכובד ראש.
תודה
אני מנסה לאתר בעלי סיון בחילוץ סתימה מתוך תעלת חשמל שנועדה לרמקול אחורי.
לפני מספר שנים בבואי להשחיל כבל לרמקול אחורי התברר שהצנרת סתומה.
ר
מזים: בקצה התעלה [ה"כניסה"] נמצא קצה של חוט משיכה שמבצבץ מתוך הצינור - אך תקוע בעקשנות רבה אי שם בצנרת.
איש לא גר בדירה לפני - לכן התקלה מיוחסת לקבלן. מובן מאליו שהוא התכחש לבעיה...
ל
פני מספר שבועות רכשתי "מצלמת נחש" השחלתי לתוך הצנרת מכיוון היציאה (שבה אין חוט משיכה) והתמונה מלמדת שצינור הפלסטיק הירוק מסתיים, הצנרת הופכת לצרה יותר ויותר אך בהמשך ניתן לראות בבירור "כדור" שנוצר ממספר קשרים חופפים של חוט המשיכה. מה שאומר שהמעבר צר למדי. המצלמה מזהה את ה"כדור" משני הכיוונים.
כל ניסיון לדחוף את הכדור מכיוון כלשהו - לא עבד - גם עם צינור השחלה של אינסטלציה (שכנראה לא ממש מצליח לגעת ב"כדור")
האם יש דרך או חומר להמיס או פרק את קשר חוט המשיכה או "לגרש" אותו ממקומו - ובמידה והמעבר צר למדי - והאם יש כבל רמקול דק מספיק ויעיל שיפעיל את הרמקול המדובר? בהנחה שאצליח לפתוח את הסתימה?
רעיונות והצעות יתקבלו בברכה ויישקלו בכובד ראש.
תודה
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
חשמלאים משתמשים בג'ל השחלה.
אבל במקרה הזה לדעתי רק יגרום ליותר נזל.
מה שאני הייתי עושה, מצד אחד שם שואב אבק (לשים לב לאטום הכל, שהשאיבה תהיה נטו לתוך הצינור) ובצד השני דוחף עם סטלבנד.
אבל זה בהנחה שבאמת החוט הוא זה שגורם לסתימה.
קשה לי להאמין שהחוט הוא הבעייתי, סבירות גבוהה יותר שיש כיפוף בצינור לכן החוט לא זז.
הפתרון, לנסות להבין בערך איפה הכיפוף לחצוב באותו מקום לחתוך את הצינור המכופף ולהשתמש במופה כדי לחבר צינור חדש.
אבל לפני החציבה תנסה עם השואב.
אבל במקרה הזה לדעתי רק יגרום ליותר נזל.
מה שאני הייתי עושה, מצד אחד שם שואב אבק (לשים לב לאטום הכל, שהשאיבה תהיה נטו לתוך הצינור) ובצד השני דוחף עם סטלבנד.
אבל זה בהנחה שבאמת החוט הוא זה שגורם לסתימה.
קשה לי להאמין שהחוט הוא הבעייתי, סבירות גבוהה יותר שיש כיפוף בצינור לכן החוט לא זז.
הפתרון, לנסות להבין בערך איפה הכיפוף לחצוב באותו מקום לחתוך את הצינור המכופף ולהשתמש במופה כדי לחבר צינור חדש.
אבל לפני החציבה תנסה עם השואב.
שחר
הפתרון נבדק אך שלילי
@of1978
·חן חן לך
הנסיון לדחוף את הכדור היה באמצעות צינור קפיצי לפתיחת צנרת של שרברבים, בקוטר של 10 מ"מ, אך ללא הועיל משום שבקטע התקוע המעבר צר מ-10 מ"מ.
·חן חן לך
הנסיון לדחוף את הכדור היה באמצעות צינור קפיצי לפתיחת צנרת של שרברבים, בקוטר של 10 מ"מ, אך ללא הועיל משום שבקטע התקוע המעבר צר מ-10 מ"מ.
השלמות...
@spacedude
·תודה,SPACEDUDE
אם לשפוט לפי הכוח שהפעלתי על גורם הסתימה - לא נראה לי ששואב אבק יפתור את הבעיה.
הבעיה אינה בכיפוף בצנרת אלא בקטע ישר לגמרי, שבו, על פי מה שהמצלמה מראה - התעלה נהיית יותר ויותר צרה, בהערכה גסה לכדי 10 עד 12 מ"מ ושם תקוע כדור קשירה של חוט משיכה. אפשרי שקפיץ האינסטלטורים שהכנסתי לא מצליח ליצור מגע עם הכדור, וגם לא לדחוף אותו החוצה.
לגבי השואב, אם אמצא שואב עוצמתי - תעשייתי - בהחלט שווה ניסיון.
תודה

·תודה,SPACEDUDE
אם לשפוט לפי הכוח שהפעלתי על גורם הסתימה - לא נראה לי ששואב אבק יפתור את הבעיה.
הבעיה אינה בכיפוף בצנרת אלא בקטע ישר לגמרי, שבו, על פי מה שהמצלמה מראה - התעלה נהיית יותר ויותר צרה, בהערכה גסה לכדי 10 עד 12 מ"מ ושם תקוע כדור קשירה של חוט משיכה. אפשרי שקפיץ האינסטלטורים שהכנסתי לא מצליח ליצור מגע עם הכדור, וגם לא לדחוף אותו החוצה.
לגבי השואב, אם אמצא שואב עוצמתי - תעשייתי - בהחלט שווה ניסיון.
תודה
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
נשמע כמו קומבינה של שימוש בקוטר צינור קד יותר ליצירת מופה שלא על פי תקן או שינוי תשתית...
יתכן וסטלבנד מקצועי (למשל של אביטל) יוכל לפתוח את ה"סתימה" למרות שאם זה בקיר \ תקרה עדיף לחצוב, להתקין מופה תקנית (21) ולסגור את הכל.
יותר מהר, פרקטי, נוח, פשוט, זול וכו' מכל מני "ממיסים" או "קפיצים" למניהם ובטח ובטח לא השכרת מצלמת סיב...
בהצלחה
יתכן וסטלבנד מקצועי (למשל של אביטל) יוכל לפתוח את ה"סתימה" למרות שאם זה בקיר \ תקרה עדיף לחצוב, להתקין מופה תקנית (21) ולסגור את הכל.
יותר מהר, פרקטי, נוח, פשוט, זול וכו' מכל מני "ממיסים" או "קפיצים" למניהם ובטח ובטח לא השכרת מצלמת סיב...
בהצלחה
אני הייתי הולך על הפתרון הכי פחות מקצועי,
מוציא את כל הכבלים שאפשר להוציא משם (אולי זה יעזור)
ואז... הייתי מודד עם כבל שאני מנסה להשחיל באיזה מרחק זה נתקע ובערך שם באזור הייתי קודח.
ואני לא ממליץ למהר ולעשות מה שכתבתי במשפט האחרון
ד"א: פעם אחרונה שניסיתי להשחיל כבל והוא נתקע לי ולא הגיע ליעדו זה היה בגלל קופסת חיבורים שהייתה צבוע ממש טוב, והייתה נראת כמו חלק מהקיר, והכבל פשוט נתקע בתוכה ולא רצה להמשיך הלאה.
אני אישית נתתי מכה באזור וגיליתי את קופסת החיבורים בגלל שהתגלף השפכתל ממנה, פירקתי את המכסה והשחלתי את הכבל שרציתי לחור הלאה.
אולי גם אצלך מתחבה איזה קופסת חיבורים על הדרך
מוציא את כל הכבלים שאפשר להוציא משם (אולי זה יעזור)
ואז... הייתי מודד עם כבל שאני מנסה להשחיל באיזה מרחק זה נתקע ובערך שם באזור הייתי קודח.
ואני לא ממליץ למהר ולעשות מה שכתבתי במשפט האחרון
ד"א: פעם אחרונה שניסיתי להשחיל כבל והוא נתקע לי ולא הגיע ליעדו זה היה בגלל קופסת חיבורים שהייתה צבוע ממש טוב, והייתה נראת כמו חלק מהקיר, והכבל פשוט נתקע בתוכה ולא רצה להמשיך הלאה.
אני אישית נתתי מכה באזור וגיליתי את קופסת החיבורים בגלל שהתגלף השפכתל ממנה, פירקתי את המכסה והשחלתי את הכבל שרציתי לחור הלאה.
אולי גם אצלך מתחבה איזה קופסת חיבורים על הדרך
@rm1
·כנראה שזו תהיה הגישה בסיבוב הבא.
הבעיה היא שאם הסטלבנד גמיש דיו כדי לעבור את הסיבובים, הוא לא חזק מספיק לדחוף את "כדור" החוצה...
אם הסטלבנד עבה מדי, בגלל היצרות התעלה הוא לא יוכל להגיע למגע עם הסתימה...
בסיכומו של דבר, סיעור מוחות זה יחלץ את הממזר מהתעלה...
·כנראה שזו תהיה הגישה בסיבוב הבא.
הבעיה היא שאם הסטלבנד גמיש דיו כדי לעבור את הסיבובים, הוא לא חזק מספיק לדחוף את "כדור" החוצה...
אם הסטלבנד עבה מדי, בגלל היצרות התעלה הוא לא יוכל להגיע למגע עם הסתימה...
בסיכומו של דבר, סיעור מוחות זה יחלץ את הממזר מהתעלה...