SPDIF ויציאה אנלוגית - אפשרות סינון?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
arnon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני מניח שהשאלה (המתבקשת) נשאלה כבר למרות שלא מצאתי תשובה בחיפוש בפורום.

את המחשב אני מחבר מקומית למע' בחדר העבודה ובמקביל, את יציאת SPDIF אני מחבר למערכת בסלון (אגב, לא ברור לי מדוע שואלים בפורום מתעניינים בנוגע לשינוי הווליום מהמחשב בשימוש ב SPDIF - ייתרון צדדי גדול הוא העובדה שאין כפילות מנחיתי ווליום במ' ההפעלה, רסיבר ונגן. מה שנשלח לרסיבר נשלט על ידיו וכך גם נכון ונוח יותר).

השאלה שלי היא האם קייימת דרך אלגנטית לסנן את אותות האאודיו השונים מה ל SPDIF ומה למחשב - אין לי כל צורך לשמוע הודעות שגיאה של מע' ההפעלה ברסיבר ולחילופין לשמוע את הסרטים המנוגנים בכל מצב במחשב.

הבהרה - נהדר שהשליטה בסאונד כפי שאמרתי היא בלתי תלויה (בווליום לפחות) בין שני החדרים. האם ניתן גם לקבוע (פר אפליקציה?) מה יינוגן ביציאת הקול הרגילה בלבד ומה ב SPDIF.
דוגמה:
מדיה פלייר קלסיק ושאר נגנים ב SPDIF בלבד
סקייפ, הודעות מע' ושונות ביציאה האנלוגית של כ. הקול.

נשמע לי מתבקש למרות שאני מצפה ששליטה כזו חיייבת להיות ברמת מע' ההפעלה (ולא למשל שייכת למגוון האפשרויות המדהים של מדיה פלייר קלסיק) ושם טרם מצאתי אופציה כזו.

varon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2638
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

arnon,

להערכתי, שאלתך מתאימה יותר לפורום HTPC.

השרשור הועבר.

בברכה,

אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך :-)

http://www.facebook.com/ask.avi.varon

iamtal
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262
קיבל תודות: 0

Vista

שליחה #3 

אם אתה מחפש שליטה ברמת מערכת הפעלה, זה בדיוק אחד החידושים ב-Vista, האפשרות לשלוט בעוצמת הקול עבור כל יישום בנפרד.

דרך אגב, הסיבה שהמון אנשים שואלים לגבי האפשרות לשלוט על עוצמת הקול ביציאת S/PDIF דרך המחשב, היא עבור תוכנות ה-HTPC השונות, והצורך לשלוט על עוצמת הקול באמצעות שלט של ה-HTPC ולא באמצעות שלט נוסף של המערכת.

eladts
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
שם מלא: אלעד צור
קיבל תודות: 2 פעמים

אני חושב שזה בלתי אפשרי עם כרטיס קול אחד

שליחה #4 

שהיציאה האנלוגית ויציאת ה-S/PDIF יוציאו דברים שונים, אלא אם כן הכרטיס מכיל שני מיקסרים בלתי תלויים ואני לא מכיר כרטיס שמכיל. זה לא ענין שתוכנה יכולה לפתור, זו מגבלה של החומרה. ניתן לעקוף את הבעיה ע"י התקנת כרטיס קול נוסף ואז בהרבה תוכנות ניתן להגדיר לאיזה כרטיס הם יפנו וכן ניתן להגדיר את כרטיס ברירת המחדל של המערכת.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”