אחסנת קפה בפריזר ???
-
LaDjA
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 155
- שם מלא: Tal Orbach
- נתן תודות: 56 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
אהלן אהלן.
שאלה לי אליכם:
גלעד (נגרו) המליץ לי לקנות כמות קצת יותר גדולה של קפה ולאחסן אותו בפריזר (בלי לטחון). הוא אמר שככה הקפה יחזיק מעמד בערך שלושה חודשים).
מנסיוני הקצר - כששמרתי קפה טחון בפריזר, הרגשתי שהוא מאבד טעם הרבה יותר מהר מכשאני שומר אותו בארון.
מה דעתכם?
שאלה לי אליכם:
גלעד (נגרו) המליץ לי לקנות כמות קצת יותר גדולה של קפה ולאחסן אותו בפריזר (בלי לטחון). הוא אמר שככה הקפה יחזיק מעמד בערך שלושה חודשים).
מנסיוני הקצר - כששמרתי קפה טחון בפריזר, הרגשתי שהוא מאבד טעם הרבה יותר מהר מכשאני שומר אותו בארון.
מה דעתכם?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אין בעיה להקפיא - רק צריך להיזהר שמפשירים. להפשיר זמן ארוך כשהשקית סגורה שלא תחדור לחות פנימה
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
הבעיה היא אכן בזמן הוצאת הקפה, אם נוצר עיבוי סביב הפולים זה פוגע בטריות, בטעם ובמקרה הגרוע מייצר עובשים.
המלצתי היא להמנע מהקפאה אבל אם אתה בכל אופן הולך על זה כדאי מיד אחרי ההוצאה לעטוף כמה סיבובים במגבת או חומר מבודד אחר ולתת לטמפ' לעלות לאט עד טמפ' החדר, הייתי אומר ליתר בטחון 12 שעות.
המלצתי היא להמנע מהקפאה אבל אם אתה בכל אופן הולך על זה כדאי מיד אחרי ההוצאה לעטוף כמה סיבובים במגבת או חומר מבודד אחר ולתת לטמפ' לעלות לאט עד טמפ' החדר, הייתי אומר ליתר בטחון 12 שעות.
לא אוהב לשמור קפה במקפיא, עדיף לרכוש כמויות קטנות יותר.
בישוב שאני מתגורר יש בית קליה קטן של דני בר לב, קפה אנין שמו, אני בדרך כלל קולה בעצמי, פעם נתקעתי בלי קפה ורצתי להזמין אצלו חצי קילו, הוא גער בי ואמר שאקח רק רבע קילו ואחזור אליו שוב- עניין של גישה.
בישוב שאני מתגורר יש בית קליה קטן של דני בר לב, קפה אנין שמו, אני בדרך כלל קולה בעצמי, פעם נתקעתי בלי קפה ורצתי להזמין אצלו חצי קילו, הוא גער בי ואמר שאקח רק רבע קילו ואחזור אליו שוב- עניין של גישה.
- danimili
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1214
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
·בגדול יש בדבריך משהו אך ההבדל הוא קטן. כמובן שכל אחד לטעמו.Nemesis כתב:אני לא אוהב שמירה במקרר. מניסיוני ולטעמי, קפה בן מספר ימים שנשמר במקרר למשך חודש, הרבה פחות טעים מקפה טרי בן שבועיים....
·מהפריזר למכל של המטחנה לא מומלץ? להפשיר בשקית אטומה בלבד?דבוטאנט כתב:אין בעיה להקפיא - רק צריך להיזהר שמפשירים. להפשיר זמן ארוך כשהשקית סגורה שלא תחדור לחות פנימה...
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
·שח_מט כתב:·מהפריזר למכל של המטחנה לא מומלץ? להפשיר בשקית אטומה בלבד?.........
כן כדי שלא תהיה התעבות של אדי מים על פולי הקפה הקרים
יש להוציא את הקפה מהפריזר
ולפתוח את השקית רק אחרי שמגיעה לטמפרטורת החדר
בהצלחה