נורות - הדלקה וכיבוי משפיעה על אורך החיים של..

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
JamesStone פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1604
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 520 פעמים
קיבל תודות: 148 פעמים

שליחה #1 

ובכן, בתקופת נורות הלהט, הן היו מאוד לא יעילות, אורך חיים קצר (כשלושה חודשים) ומעל לכל - זולות (1 ש"ח לנורה).

..ואז באה הבשורה בדמות נורות הפלורוסנט עם תבריג ה-E27, יעילות ביותר, אורך חיים ארוך יותר אבל גם הרבה יותר יקרות.. סביבות פי 15 מנורת להט.

העניין הוא, שאנשים קונים אותן מתוך מחשבה שאולי גם יחזיקו מעמד לפחות פי 15 זמן, אבל אבוי, ממש לא. הן מחזיקות מעמד פי 3-5 לכל היותר, ומה שיותר גרוע, אורך חייהן מאוד מתקצר כאשר הן בשימוש תכוף של הדלקה וכיבוי (כמו בשירותים).

והיום, נתקלתי בנורות לד עם תבריג E27.. גם הן, מאוד אפקטיביות, אורך חיים ארוך ונותנות אור חזק ממש (1350 לומנס ולא כפי שמופיע באתר).
ופה אני שואל. האם גם נורות לד מושפעות מהדלקה וכיבוי תכופים כמו נורות הפלאורוסנט?
או שלשם שינוי, הן הרבה יותר טולרנטיות לזה מבחינת ההשפעה על אורך חייהן המלא (30,000 שעות)

אם למישהו יש מידע לגבי ההשפעה של הדלקה וכיבוי תכופים על אורך חיים לפי סוג נורה, אשמח לקבל.

תודה,

ג'יימס

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #2 

במקרה היו לי כ-15 מנורות בדיוק אלה, היה מבצע בהום סנטר מזמן, נורה אחת עלתה 60 ש"ח ובמבצע 2 ב-60. החלפתי את כל הנורות בבית (איפה שההברגה התאימה) לאלה. כל נורה החזיקה חודשיים-שלושה, על האריזה כתוב אחריות 5 שנים.. מזל שבהום סנטר זיקו על כל נורה עליה הייתה חשבונית

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #3 

JamesStone כתב:ובכן, בתקופת נורות הלהט, הן היו מאוד לא יעילות, אורך חיים קצר (כשלושה חודשים) ומעל לכל - זולות (1 ש"ח לנורה).

..ואז באה הבשורה בדמות נורות הפלורוסנט עם תבריג ה-E27, יעילות ביותר, אורך חיים ארוך יותר אבל גם הרבה יותר יקרות.. סביבות פי 15 מנורת להט.

העניין הוא, שאנשים קונים אותן מתוך מחשבה שאולי גם יחזיקו מעמד לפחות פי 15 זמן, אבל אבוי, ממש לא. הן מחזיקות מעמד פי 3-5 לכל היותר, ומה שיותר גרוע, אורך חייהן מאוד מתקצר כאשר הן בשימוש תכוף של הדלקה וכיבוי (כמו בשירותים).

והיום, נתקלתי בנורות לד עם תבריג E27. . גם הן, מאוד אפקטיביות, אורך חיים ארוך ונותנות אור חזק ממש (1350 לומנס ולא כפי שמופיע באתר).
ופה אני שואל. האם גם נורות לד מושפעות מהדלקה וכיבוי תכופים כמו נורות הפלאורוסנט?
או שלשם שינוי, הן הרבה יותר טולרנטיות לזה מבחינת ההשפעה על אורך חייהן המלא (30,000 שעות)

אם למישהו יש מידע לגבי ההשפעה של הדלקה וכיבוי תכופים על אורך חיים לפי סוג נורה, אשמח לקבל.

תודה,

ג'יימס
...
אני לא יודע מאיפה הנתון שנורת להט מחזיקה שלושה חודשים.
יש אצלי בבית נורות להט שסוגרות כבר 9 שנים וכאלה שמדליקים יותר מכמה פעמים ביום.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4974
נתן תודות: 322 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #4 

אקצר תהליכים: נורה איכותית - osram, philips, radium, tridonic, blv. אם כתוב 30000 שעות, אז זה מחזיק 30000 שעות.
*** סיני - sunlight, greenlight, zeev ועוד עשרות מותגים ללא שם שנמכרים בהום סנטר, אייס ומחסני תאורה וסיטונאי חשמל. אפשר גם לכתוב עליהם 50000 שעות וגם 100000 שעות, אין לזה משמעות רבה. לרוב מחזיקים גג שנה וחצי בהפעלה ביתית רגילה.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

JamesStone פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1604
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 520 פעמים
קיבל תודות: 148 פעמים

שליחה #5 

Shtirlitz כתב:אקצר תהליכים: נורה איכותית - osram, philips, radium, tridonic, blv. אם כתוב 30000 שעות, אז זה מחזיק 30000 שעות.
*** סיני - sunlight, greenlight, zeev ועוד עשרות מותגים ללא שם שנמכרים בהום סנטר, אייס ומחסני תאורה וסיטונאי חשמל. אפשר גם לכתוב עליהם 50000 שעות וגם 100000 שעות, אין לזה משמעות רבה. לרוב מחזיקים גג שנה וחצי בהפעלה ביתית רגילה.
...
·

ומה עם סמיקום? השם מצלצל משהו איכותי (מוכר).

אבל מה שבאמת מעניין אותי, זה העמידות העדיפה (לכאורה) של נורת לד כזו למחזורי כיבוי והדלקה.
אם מישהו מצא איזושהי טבלה המראה את השפעת מחזורי הכיבוי/ הדלקה על חיי הנורה, אשמח מאוד.

תודה,

ג'יימס

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2437
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #6 

מה שצריך לעניין הוא אורך החיים של מי שחי לאור התאורה
לאור "לבן" כמו בנורות חסכוניות ולד יש השפעה
שלילית על ייצור מלטונין
חפש כתבות על זיהום אור
כל האחריות על כותבי הכתבות
כל הנורות החסכוניות והלד מחזיקות אצלי בבית שנים
ולא נתקלתי בתופעה של שריפת הנורה בזמן כיבוי/הדלקה
כמו בנורות ליבון שלפעמים החזיקו שבוע

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #7 

JamesStone כתב:
...
...
·

ומה עם סמיקום? השם מצלצל משהו איכותי (מוכר).

ג'יימס
...
·
סמיקום זה יבואן. הוא יכול לייבא יום אחד את GE ויום אחר את צ'יקיצ'ומי. לפעמים אפילו שניהם באותו יום.
..

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”