היי
אנחנו בשלבים מתקדמים של אישורי בניית בית פרטי
אז דיי ברור לי שלא אוכל להשקיע בעלויות מערכת בית חכם (אני מבין שזה עשרות אלפי דולרים)
אבל להכין תשתית תעלות, כדאי לעשות אני מניח כבר עכשיו.
חיפשתי קצת מדריכים בנושא, לאיפה צריך להרים תשתית והכל, וקצת נאבדתי.
האם להשקיע עכשיו בתשתית קווית כדאי ? אני קורא שמערכות אלחוטיות עדיין לא אמינות מספיק.
תודה!
תשתית בית חכם
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
בעניין תשתית קווית - אופן הכנת התשתית הוא גם תלוי בטופולוגיה של המערכת.
למשל ב-Lutron ולמיטב ידיעתי גם Clipsal ו-KNX מדובר בטופולוגיה "חופשית" - כלומר כל התקן פשוט צריך לשבת על התשתית. זאת אומרת, שלצורך העניין יכול להגיע כבל לנקודה מסוימת ולשם יתחברו 3 keypadים במכה אחת, ומכל אחד כזה אתה יכול להוציא כבל למקום אחר כדי להמשיך את ה-BUS.
זה לגבי תשתית קווית תוך מערכתית.
יש גם נושא אחר וזה תשתית קווית לתאורה - אם בוחרים להשתמש בתאורת LED ובדרייברים שמבצעים עמעום "אלקטרוני" (בשונה מהעמעום המסורתי - TRIAC) בפרוטוקול DALI אז יש לדאוג לתשתית קווית עבור התקשורת של הדרייברים עצמם. שימוש בשיטה זו בהחלט יכול לחסוך בעלויות הבניה והציוד של מערכת חשמל חכם.
למשל ב-Lutron ולמיטב ידיעתי גם Clipsal ו-KNX מדובר בטופולוגיה "חופשית" - כלומר כל התקן פשוט צריך לשבת על התשתית. זאת אומרת, שלצורך העניין יכול להגיע כבל לנקודה מסוימת ולשם יתחברו 3 keypadים במכה אחת, ומכל אחד כזה אתה יכול להוציא כבל למקום אחר כדי להמשיך את ה-BUS.
זה לגבי תשתית קווית תוך מערכתית.
יש גם נושא אחר וזה תשתית קווית לתאורה - אם בוחרים להשתמש בתאורת LED ובדרייברים שמבצעים עמעום "אלקטרוני" (בשונה מהעמעום המסורתי - TRIAC) בפרוטוקול DALI אז יש לדאוג לתשתית קווית עבור התקשורת של הדרייברים עצמם. שימוש בשיטה זו בהחלט יכול לחסוך בעלויות הבניה והציוד של מערכת חשמל חכם.
איפה ראית שמערכות אלחוטיות לא אמינות?האם להשקיע עכשיו בתשתית קווית כדאי ? אני קורא שמערכות אלחוטיות עדיין לא אמינות מספיק....
על ZWAVE שמעת?
מוזמן לקרוא בפורום המקביל...
http://www.htmag.co.il/forum24