סוני מציגה את ספינת הדגל החדשה שלה - ZD9

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #1 

סוני מציגה את ספינת הדגל החדשה שלה, סדרת ZD9.
זוהי למעשה סדרת העל החדשה של החברה והיא תמוצב אפילו מעל סדרת XD9 המרשימה. מיותר לציין כמובן שמדובר במסכי 4K עם HDR (תמיכה רק ב- HDR10 אך לא בדולבי-ויז'ן).
מה שמבדל את הסדרה הזו מכל מסך LCD אחר הוא מנגנון ה- Backlight Master Drive. זהו מנגנון המאפשר שליטה על התאורה האחורית ברמת נורת הלד הבודדת ולא רק על אזורי תאורה (עם כמה נורות) כמו בכל מסך FALD אחר (כשראש אין הרבה מסכים עם תאורה אחורית מרובת אזורים). תאורה בתצורה כזו אמורה לעזור מאד בשיפור הניגודיות אליה מסוגל להגיע הפאנל תוך כדי שהוא מאפשר, נקודתית, להגיע לעוצמות הארה גבוהות יותר ועל הדרך צפוי להעלים, אולי לחלוטין, תופעות לוואי כמו הילה מסביב לאובייקטים, עננות וזליגות אור. בהחלט מעניין.
סוני לא מספקת כרגע נתון לגבי עצמת הארה מירבית אך בהתבסס על דגם אב-טיפוס שהציגה בעבר בתערוכת CES ההערכה כרגע (זו לא הערכה שלי) היא שהמסך יהיה מסוגל לספק איפשהו באזור ה- 1500-2000 ניטס.
בנוסף, סוני הכניסה גם את מעבדי התמונה הכי טובים שיש לה להציע כרגע בתחום.

הסדרה תהיה זמינה בגדלים 65, 75 ו- 100 אינץ'. המחירים הם 5000, 7000 ו- 70000 אירו בהתאמה (או 7000 ו- 10000 דולר בארה"ב בהתאמה. לא נחשף מחיר ארה"ב ל- 100 אינץ').

לא ידוע כרגע אם המסכים יהיו זמינים ביבוא מסודר בארץ.

מקורות:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/zd9-201607214328.htm
http://www.flatpanelshd.com/news.php?su ... 1469022721
http://www.cnet.com/products/sony-xbrz9d-series/

shkop
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #2 

כפי שזה נראה כרגע רק מסכי VIZIO הם מסכי FALD ברמת מחיר "ברת השגה".
חבל שאין להם יבואן בארץ.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #3 

אני רק מוסיף גם בשירשור הזה וידאו שמראה תצוגה של התאורה האחורית של המסך שהודגמה ב-CES בתחילת השנה:

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

@shkop
·
נכון.
אבל נכון חלקית, משום שאי אפשר בכלל להשוות את הרמה של המסך בכלל (והתאורה האחורית בפרט) של ה- VIZIO (סדרה P) ליכולות של הסוני ZD9.
ב- VIZIO מדובר על עצמת הארה במאות ניטים כאשר השליטה היא על אזורים (יחסית גדולים) ואילו בסוני מדברים על עצמת הארה "הרבה מעבר ל- 1000 ניטס" (הערכה היא איפשהו סביב 2000 אולי אפילו יותר) ושליטה ברמת הנורה ולא על אזור.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20177
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

בהחלט נשמע מרשים מאד, אך כך גם המחיר. $7K (ל-"65) בארהב יתורגמו ל40K ש"ח בארץ, אם לא יותר.
כך שלמרות שזה ככל הנראה יהיה אחד מהמסכים הכי טובים בשוק בזמן הקרוב, יהיה קצת קשה לרובנו להרשות לעצמנו את התענוג. בנוסף נראה תמוה שאין במסך high-end כזה תמיכה בדולבי ויז'ן. אבל נראה ש-HDR10 זאת הדרך שבה סוני וסמסונג בחרו.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@TheCoolest

אתה צודק במה שאתה אומר לגבי המחיר, אבל אני רואה את זה בצורה מעט שונה. אם נראה את המחירים של המתחרות
אז נוכל לראות למשל שבגודל של "75, הסמסונג 78KS9800 נמכרת בערך באותו המחיר אבל בכלל לא מתקרבת
ליכולות של מסך כזה. וגם מסך ה- OLED של LG בגודל "77 הוא במחיר יחסית דומה, ואמנם יש למסך של LG יכולות
יותר טובות בתחום השחורים, שלהם מסך זה של סוני אמור לספק תחרות טובה, אבל ה- LG בכלל לא מתקרב
למסך זה בתחום רמת ההארה המקסימלית. אז נכון שמחיר זה הוא עוד גבוה מאוד לחלק גדול מאוד מאיתנו, אבל
אם מסתכלים על המתחרים ומה הם מציעים באותו תחום מחירים בערך אז לדעתי מסך כזה נותן תמורה יותר טובה
כשמתחשבים בסך כל הדברים. ונקווה שמחירים של מסכים עם טכנולוגיה כזו ירדו לפחות יותר מהר מהמחירים
של מסכי ה- OLED שזו באמת צריכה להיות המטרה של סוני וגם של סמסונג.

לגבי ה- HDR10, אז גם לדעתי חבל שלא מאפשרים את שתי השיטות, אבל אני חושב שהחברות הללו רואות
כבר את השינויים שהולכים להכניס בזמן הקרוב ב-HDR10 (נציגים שלהן נמצאים בקבוצות העבודה על התקנים)
ומבינות שברגע שהשיטה תושלם היא תביא תוצאה שכנראה תהיה מספיק קרובה למה שדולבי ויז'ן מציעה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20177
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

@rwg1

אם המחירים של המתחרים דומים, אז בהחלט יהיה לסוני מוצר מנצח.
ועם העדכון למטאדאטא דינמי ב-HDR10 אתה כנראה צודק. סביר להניח שזה יקרב מאד או אפילו ישווה את הרמה של שתי השיטות.

shkop
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #8 

האמת שקצת הופתעתי לרעה ממה שקורה בארץ עם מסכים. מאוד קשה להשיג משהו איכותי במחיר שפוי. מסך 55 מסדרה גבוהה עולה 16K וזה לא בהכרח FALD.
אני ממש מקווה שעוד כמה שנים יהיה אפשר להשיג OLED איכותי בגודל סביר (נניח 60 אינץ') סביב 10.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

מאז ההשקה של המסך הזה אני מחפש ביקורת עליו שממש בודקת את המסך ולא סתם מסתמכת על מה שהוצג בהשקה.
נראה שיש כמה אתרי ביקורות שכבר קיבלו מסך כזה לבדיקה, אבל יצא לי לראות רק אתר אחד באנגלית שמראה
את המסך אבל לא ממש נותן עליו ביקורת מעמיקה. עד שביקורת כזו תצא רציתי לצרף לשירשור הזה וידאו שפורסם לפני
מספר ימים, של ההשקה שהיתה לפני כמעט חודש, יש כמה קטעי וידאו מההשקה שכבר פוסמו אבל הקטע הזה נותן לדעתי
מבט והסבר יפה על מה שהיה בהשקת המסך, וגם על המסך עצמו.

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

ביקורת ראשונה שעלתה באתר avforums הבריטי נותנת למסך ציון משוקלל של 9.
https://www.avforums.com/review/sony-br ... view.12797

נקודות עיקריות:
פאנל LCD VA עם תאורת אחורית מרובת אזורים (FALD) של 646 אזורי שליטה נפרדים (34 על 19)
הארה מירבית ב- HDR של מעל ל- 1800 ניטס
יכולת גאמוט צבע של כ- 95% מגאמוט DCI-P3
עיבוד תמונה באמצעות מעבד ה- X1 Extreme, כולל מתיחת SDR ל- HDR מדומה ע"י שיטת Object-based HDR Remaster
המסך תומך בתלת מימד אקטיבי

וכמובן שיש עוד הרבה יותר דברים, טובים ופחות טובים. הכל מופיע בסקירה המלאה בקישור.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

meir7777
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 207
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #11 

ביקורת פושרת משהו יחסית לציפיות.

חבל, דוקא חיכיתי לביקורת על המסך הזה.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

שחר, אז בהמשך לשיחה שהתחלנו בפרטי בקשר לביקורת הזו ואנחנו החלטנו להמשיך אותה בשירשור הזה, אני
אסביר את דעתי על התוצאות.

כמו שכבר כתבנו על המסך בשירשור הזה ובשירשורים האחרים, מסך זה (גם עם הבעיות שיש לו) הוא לדעתי אחד
המסכים המעניינים השנה וגם מראה חלק מהמשך כיוון התפתחות היכולות של מסכי LCD למספר השנים הבאות.
הבעיה העיקרית שלו, לפי מה שמתברר מהביקורת, היא זוויות הצפיה היחסית צרות שלו גם בהשוואה למסכי
LCD אחרים. זו בהחלט בעיה אבל היא ידועה וגם כרגע קיימת במיוחד במסכי LCD עם פאנל VA. החדשות
המאוד טובות בביקורת הזו הן בחלק גדול מהבעיות האחרות של מסכי LCD, שכאן ( בצפיה שלא בזווית יותר מידי
גדולה) מורגשות הרבה פחות אם בכלל, ואני מדבר על בעיות של הילה מחלקי תמונה בהירים על רקע שחור שכאן
לדברי המבקר הוא גם לא ראה בתוכן HDR, בעיות של עננות שגם כאן המבקר אומר שהוא לא ראה, ואחידות
בהארה של הפאנל שהוא מתאר כמצויינת.

אחד הדברים המאוד טובים במסך הוא רמת ההארה המקסימלית שהוא יכול להגיע אליה כ- 1800 ניט על חלון
של 10 אחוז שלדעתי מראה גם על מה שמסך כזה יכול להמשיך ולתת בשנים הקרובות בהשוואה למסכים
האחרים בשוק היום. אין לו בעיה עם רוב תכני ה- HDR שכיום עוברים GRADING ל- 1000 ניט. בתכנים שעברו
GRADING ליותר מהיכולות שלו ( שיש מעט כאלה היום שעברו ל- 4000 ניט ) הוא קוטם את מה שהוא לא
מסוגל להגיע אליו, אבל את זה גם עושים רוב המסכים היום ב- HDR 10 במיוחד כאלה שגם ל- 1000 ניט
לא מסוגלים להגיע. העניין במסך הזה הוא שעם התקדמות התקנים ב- HDR 10 הוא יוכל כנראה בעתיד
לקבל עדכון תוכנה שתאפשר לו לעשות roll-off טוב לתכנים כאלה כמו גם מה שכנראה יקרה במסכים אחרים
רק שכאן עם רמת הארה כזו הוא יעשה את זה פחות ותתקבל תוצאה יותר קרובה למקור. והדבר האחרון
הטוב כאן (שסוני בדרך כלל טובים בו) זה עיבוד התמונה שגם את זה מציין המבקר לשבח.

אז כמו שכתבתי מקודם, לדעתי זה המסך המעניין של השנה.

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

למה פושרת? דווקא נראה לי כמסך LCD הכי טוב שיש כרגע בשוק. הן מבחינת יכולות בעבוד התמונה, הן מבחינת יכולת ב- SDR והן מבחינת יכולת ב- HDR. החסרונות שקופצים לי לעין הם זווית צפייה צרה מאד בהתאם למצופה מפאנל VA LCD, חוסר תמיכה בדולבי ויז'ן (אבל גודל החשיבות של זה לא כזה ברור כרגע) ומחיר שדומה מאד כרגע למסך OLED סדרה E באותו הגודל.

ה- OLED עדיף (בהרבה) מבחינת זווית צפייה ולדעתי "אוכל" כל מסך שקיים כיום בהיבט של SDR. גם מבחינת תלת מימד, אני לא חושב שאפשר לקבל מסך טוב יותר מ OLED 4K עם תלת פאסיבי, זה פשוט הטופ של הטופ לדעתי. מבחינת עיצוב, לטעמי האישי ה- OLED לוקח גם פה. אבל מבחינת HDR התמונה משתנית (תרתי משמע) וזה נראה שהיכולות של הסוני עולות על ה- OLED, מבחינת עצמת הארה. אם כי ראוי לציין שגם בסוני על פי הביקורת יש בעיה של מיפוי נכון וזה נראה שהוא חותך מידע מסויים.

עריכה,
גיל, יצא ששנינו כתבנו בערך ביחד, אז פירסמתי את ההודעה שלי מבלי שקראתי את ההודעה שלך.
אחרי שקראתי את מה שרשמת - אני מסכים לגמרי.
בעיית זווית הצפייה היא לדעתי הבעיה המרכזית שיש עם מסך כזה. אך זה נראה שמי שזווית צפייה פחות מעניינת אותו, זה בהחלט מסך מעניין ומרשים. לדעתי לפחות - ללא ספק מסך ה- LCD הכי מרשים שיצא עד היום לשוק ואחד המסכים המרשימים בכלל.
ואני משתדל לא לרשום מה עדיף ממה - הסוני או OLED של LG מפני שלדעתי שניהם מעולים. כל אחד עם היתרונות והחסרונות שלו.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

@jacko-il

קודם כל לגבי המחיר (דבר שלא כתבתי עליו בתגובה שלי) אני חושב שאם תבדוק את מחיר ה- MSRP של המסך הזה
(שזה כרגע סוג המחיר היחידי שיצא לי לשמוע על המסך הזה) למשל באנגליה בגודל "65 ותשווה אותו ל- MSRP של
מסכי ה- OLED באותו הגודל באנגליה, אתה תראה שהוא יותר קרוב במחיר שלו ל- C6 ומשמעותית יותר זול מה- E6.

ובקשר להשוואה של המסך הזה למסכי OLED אני מציע את מה שאני תמיד מציע וזה לנסות ולראות את מכלול היכולות
של המסך, ולא רק איך שהן יבואו לביטוי היום אלא גם איך הן יבואו לביטוי בעוד שנה שנתיים או שלש מהיום.

meir7777
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 207
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #15 

מסכים איתך שחר. שזה ה LCD הטוב ביותר שיצא

השנה אבל בנקודות מסויימות לפי הביקורת, ה XD94 מציג נתונים טובים יותר.

ההפרש במחיר לא מצדיק את הרכישה של ה ZD9 לדעתי.

עדיין מסך ה - OLED מציג תמונה טובה בהרבה בתשעים אחוז מהתכנים

הקיימים ולכן לדעתי, ה ZD9 לא מהווה תחרות.

הנטיה שלי היא להמתין עוד ולבחון את ההתפתחויות בשוק.

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

צודק גם כאן. משום מה חשבתי שהמחיר דומה ל- E6 והוא אכן זול ממנו בכ- 1000 פאונד ויותר דומה ל- C6.
לגבי היכולת בעתיד - ייתכן שגם כאן אתה צודק, אבל אני עדיין חושב שגם בעתיד ההעדפה בינהם היא עניין של טעם אישי. מפני שגם בעוד 3-4 שנים יהיו כאלה שיהיו לדוגמא מוכנים להתפשר על יכולת הארה ולקבל בתמורה יכולת בזווית צפייה רחבה. ובנוסף, אני לא חושב שבגלל שאנחנו עוברים עכשיו ל- UHD עם HDR אז הגיע גם הזמן להתעלם מביצועים של מסכים ב- SDR. שכן, יש לנו עשרות שנים אחורה של סרטים וקלאסיקות קולנועיות שעדיין מקבלים (ובצדק) זמן מסך. ומה לגבי תלת מימד? אני יודע שזה הולך ונעלם אבל יש אנשים (ואני בינהם) שזה עדיין מאד חשוב להם. למעשה, אחד הדברים שהכי קורצים לי כרגע במסכי ה- OLED החדשים זה היכולת בתלת המימד שאין לה אח ורע..
אז כן, במבט לעתיד בהיבט של ביצועים ב- HDR ייתכן שאתה צודק. אבל גם בעתיד יהיו היבטים שעדיין יהיו רלוונטים לדעתי, בערך כמו שהם רלוונטים כיום.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

acc2
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #17 

מסך מעולה ללא ספק ואכן הטופ של תחום ה led עד היום!
מתאים למי שרוצה מסך פרימיום והרגלי הצפיה שלו הם בחלק ניכר מהזמן בחדר מואר. זה גם היתרון המשמעותי שלו על מסכי הoled בין היתר ביחד עם עדיפות להצגת תכני hdr ותכנים עתידיים ויתרון בהצגת תחום האפורים במסך.
למי שרוב הזמן צופה בחדר חשוך כמובן שעדיף נכון לעכשיו לבחור oled.

cohen_m
טרול
טרול
תגובות: 489
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #18 

acc2 כתב:מסך מעולה ללא ספק ואכן הטופ של תחום ה led עד היום!
מתאים למי שרוצה מסך פרימיום והרגלי הצפיה שלו הם בחלק ניכר מהזמן בחדר מואר. זה גם היתרון המשמעותי שלו על מסכי הoled בין היתר ביחד עם עדיפות להצגת תכני hdr ותכנים עתידיים ויתרון בהצגת תחום האפורים במסך.
למי שרוב הזמן צופה בחדר חשוך כמובן שעדיף נכון לעכשיו לבחור oled.
...
מתי אפשר יהיה להגיד לך להתחדש?

acc2
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #19 

cohen_m כתב:
...
...
מתי אפשר יהיה להגיד לך להתחדש?
...
·
כשיפתרו את בעית זווית הצפיה או אם ייצרו אותו עם סטנד מתכוונן.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

אני מסכים עם מה שאתם כותבים על תכני SDR אבל רק בצורה חלקית, ולפני שאני אתייחס לעניין העיקרי כאן וזה
עניין השחורים אני רוצה בהתחלה להתייחס בקצרה לעניין התכנים שמעלה שחר.

אז נכון שמאוד כדאי להתייחס לתכנים ישנים ,שיש כאלה גם ישנים מאוד שמאוד אהובים עלי ואפשר לראות על מה אני
מדבר בשירשורים אחרים. כדאי לזכור בקטע הזה שמהרבה תכנים ישנים בעיקר כאלה שצולמו על פילם (יש גם כאלו
הרבה סדרות ולא רק סרטים) אפשר בסריקה נכונה מחדש להוציא תמונה מעולה ב- HDR, כי צריך לזכור שלפילם תמיד
היה תחום דינאמי מאוד גבוה שלא נוצל לא בצפיה בקולנוע ולא במדיום בייתי. וכמו שהוציאו סרטים ישנים (וגם ישנים
מאוד) מחדש אחרי סריקה מחדש ומאסטרינג ל- HD ול-4K יוכלו לעשות את אותו הדבר ל- HDR אם תהיה לזה
הצדקה כלכלית.

עכשיו לגבי ההבדלים בין מסך כזה למסך OLED בתכני SDR. כאן אני אלך לכיוון ש- acc2 התחיל ללכת אליו
בתגובה קודמת, רק שאני (כמו שאני בדרך כלל עושה :) ) אקח את זה כמה צעדים קדימה. אז בכל התגובות
שלכם אתם עוד מדברים על כך שמסכי OLED הרבה יותר טובים בתכנים כאלה ממסך כזה. אני לא חולק על
זה שלמסכי OLED יש יתרונות מסויימים אבל אני לא חושב שהם כל כך גדולים, ואני אסביר את הכוונה שלי.

אם באמת במסך כזה צמצמו מאוד תופעות כמו הילות ועננות\זליגות אור, אז ל- OLED יש עוד שתי יתרונות
ברורים והם זוויות הצפיה ורמות השחורים. זוויות הצפיה באמת הולכות להיות בעיה למי שלא ישב ממול המסך
וכאן זה באמת חסרון של המסך הזה. המקום שבו אני פחות מסכים עם מה שנאמר לגבי ההבדלים זה עניין
השחורים. זה נכון ועל כך אני לא מערער שלמסכי OLED יש יתרון בקטע הזה, אבל לדעתי רוב היתרון
הזה הוא על הנייר ויכול לבוא אולי לביטוי בבדיקות או בצפיה בתנאים מאוד מסויימים.

כולם רואים את נתוני ההארה המינימליים של OLED ומאוד מתפעלים מהם, אבל רוב אותם האנשים
שוכחים שכדי באמת לנצל את הנתונים הללו ואת הקונטרסט שהם יכולים לספק לא מספיק רק לכבות את האור
בחדר ולחשוב שרואים את המסך בחושך ובכך מספיק כדי לנצל לגמרי את יכולותיו. כדי באמת לנצל את
היתרונות של מסך OLED על פני מסך כמו של SONY החדר בו צופים צריך לעבור טיפול מיוחד בדברים
כמו הצבע של הקירות ,הרהיטים בחדר ועוד דברים נוספים. ואם באמת רוצים לנצל את היתרונות במלואם
אז גם הצופים צריכים לבוא מוכנים ( בעיקר מבחינת הלבוש שלהם) לצפיה שכזו. ואם התנאים הללו
לא מתקיימים אז עוד יהיה ל- OLED יתרון על מסך כמו הסוני אבל לא יתרון מאוד גדול בהנחה
שיושבים ממול המסך לצפיה ולא מהצד שלו.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”