שלום לכולם
אמנם אני כותב כאן לעיתים רחוקות, אך רציתי לשתפכם בתובנות אשר נצברו אצלי לאחר שימוש אינטנסיבי בשירותי BUY2USA ובטריקים אשר הם נוהגים בכדי לחלוב עוד אי אלו דולרים מכל משלוח אשר מבוצע דרכם.
אני אישית משתמש בשירותיהם מזה מספר שנים, כאשר אני יכול להצביע על מגמה מובהקת של התדרדרות רמת השירות, האריזה, המשלוח והתקשורת. ישנם חודשים בהם אני מקבל בכתובת האמריקאית אשר הנפיקו לי, כמה עשרות חבילות כך שהסטטיסטיקה שלי די מבוססת ועקבית באשר לאיכות ורמת השירות, ובכלל זה מהימנות החברה ואף הגינותה, שהגיעה לרמות שפל חריגות אף ביחס לנהוג בארצנו.
אתחיל בכך שלעיתים נדמה היה לי כי חבילות מסוימות מכילות חומרי ריפוד ואריזה פנימיים לא עקביים, דהיינו היו בתוך הקופסה חומרי אריזה דומים אך לא זהים. הספקות גברו כאשר עם הזמן התברר כי התופעה אינה מקרית וחוזרת אצל ספקים ומוכרים שונים מהם קניתי. כאשר יצרתי קשר עם חלק מן המוכרים ושאלתי באשר לאופן בו ארזו את המוצר בתוך הקופסה, התברר כי במקרים רבים הוכנסו לקופסה חומרי אריזה שלא היו שם במקור בעת האריזה ע"י המוכר, דהיינו הוספו בעת פתיחת הקופסה במחסני BUY2USA. מדובר בעיקר בניירות אריזה כגון אלו שדוחפים לתוך נעליים חדשות או בניילון פצפץ (בועות). כמעט תמיד, החבילות הללו היו במשקל גבולי שבין מדרגת מחיר אחת לשנייה, והגרמים שהתווספו העבירו את החבילה למדרגת מחיר גבוהה יותר.
סטטיסטיקה לא פחות מוצקה יש לי על חבילות שאוחדו ע"י האורזים שלהם במחסן הראשי. ראשית, שימו לב שכאשר אתם מבקשים לאחד שתי חבילות או יותר, ברגע שקיבלתם את מספר החבילה המאוחדת ונתוניה (משקל וערך) לא תראו יותר בכרטיסכם את נתוני החבילות כפי שהיו טרם האיחוד, ולמעשה תוכלו למצוא נתונים אלו רק בהודעת המייל שקיבלתם, או אם אתם מתעדים זאת ע"י צילומי מסך, או בפנקס מסודר כפי שאני עושה לאחר שהבנתי שלא בכדי נמנעת מהלקוחות הגישה לנתונים הללו.
ובכן, בתחילת דרכם, כאשר יצר החזירות היה בחיתוליו, כל שתי חבילות שעברו איחוד, היה משקלן המאוחד קטן בהרבה ממשקלן המצרפי כשתי חבילות בודדות טרם האיחוד, ולמעשה איחוד חבילות (במיוחד אם לא עברו בערכן את רף 75 הדולר הידוע) היה פתרון די משתלם לחסוך מעט בעלויות השילוח.
בחודשים האחרונים התחוור לי כי כיום למעשה המצב השתנה לחלוטין, וכי ישנה תופעה מכוונת אשר מטרתה ניפוח משקלי ונפחי החבילות ובכך גם עלויות השילוח. כיום, כמעט ברוב המקרים, איחוד של שתי חבילות או יותר, מפיק חבילה מאוחדת אשר משקלה (המעשי או הנפחי) גדול מהמשקל המצרפי של שתי החבילות הבודדות שהיו טרם האיחוד. כלומר, אם תקחו את שתי החבילות הבודדות ופשוט תדביקו אותן האחת על השנייה עם צלוטייפ ותכניסו לשקית, עדיין משקלן יהיה נמוך ממשקל החבילה המאוחדת אשר מנפיקים אקרובטי מניפולציות המידות והמשקלות ב BUY2USA.
למעשה בימים אלו יש לי חבילות מאוחדות המחכות לתשלום שאני מסרב לשלמן בשל הפקעת המחירים וההשתוללות החזירית בניפוח משקלי ומידות החבילות.
גם פניות לשרות הלקוחות נענות בתשובה שהמידות נבדקו ונמצאו תקינות והינך מוזמן להמשיך לתשלום.
אני חושב שאין גם מה להאריך בנושא הפסקת שירות השילוח הימי ומכך האילוץ להשתמש כמעט בלעדית בשילוח האווירי. המהלך מוצג ע"י החברה כשיפור השירות והוזלת עלויות השילוח, כאשר למעשה המצב בדיוק הפוך ועלויות השילוח גדלו וכך גם זמני המענה של שירות הלקוחות וקצב קליטת החבילות ואריזתן מחדש.
בחודשיים האחרונים היו חבילות שסומנו ע"י חברות המשלוחים האמריקאיות (פדקס וכו') כנמסרו, כאשר למעשה הופיעו בכרטיס שבאתר B2U רק כמעט שבוע לאחר מכן. BUY2USA יצאו ידי חובתם בהצגת באנר התנצלות אודות העומס הנגרם בשל הוזלת מחירי השילוח והיצף החבילות עקב כך.
טרם נדרשתי גם לנושא איכות האריזה, איבוד חבילות, התנערות מאובדן חבילות ונזקים שנגרמו על ידם ועוד.
קראתי כאן באחד השרשורים שמישהו טען כי הם אינם רשומים כחברה ישראלית ולא ניתן לתבוע אותם ובכוונתי לאתגר טענה זו. אני מניח שלא בכדי הם גובים את עלויות השילוח דרך כרטיס אשראי ישראלי ולא דרך פייפאל בכדי לעקוף את ההגנות שפייפאל מאפשר למשלמים דרכו. עם זאת, עצם העובדה שהם גובים בשקלים ולא בדולרים, יתכן ויש בה לאפשר פעולות צרכניות או משפטיות כנגדם, כאן או בארה"ב.
אני כמובן מתכוון להפסיק להשתמש בשירות שלהם ברגע שייגמר לי צבר החבילות שאצלם או שבדרכו אליהם ובינתיים מחפש חלופות אחרות שלא נראות טובות ומבטיחות יותר.
אשמח לכל מי שיצור קשר בפומבי או בפרטי בכדי לשתף במקרים דומים ולכל מי שירצה להצטרף למהלך הצרכני/משפטי שאני בוחן בימים אלו.