מתאם DVI ל-HDMI מעביר סאונד באיכות HD ?
-
maorgr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 574
היי,
היות ולכרטיס מסך יש רק יציאת HDMI אחת ואליה אני מחבר את ה-RIFT, קניתי מתאם DVI ל-HDMI ורציתי לדעת האם תהיה פגיעה באיכות השמע שמועבר מהיציאה הנ"ל לרסיבר.
תודה מראש על עזרתכם.
היות ולכרטיס מסך יש רק יציאת HDMI אחת ואליה אני מחבר את ה-RIFT, קניתי מתאם DVI ל-HDMI ורציתי לדעת האם תהיה פגיעה באיכות השמע שמועבר מהיציאה הנ"ל לרסיבר.
תודה מראש על עזרתכם.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10921
אין אודיו ביציאת DVI.
-
maorgr
-
- חבר פעיל במיוחד

תתפלא (כפי שאני התפלאתי)
- Amir64
-
- גורו

יש במעט כרטיסים.
היה יותר מקובל בניידים.
איזה כרטיס?
אם יש אודיו, למה שתהיה פגיעה באיכות?
אותו מידע דיגיטאלי אמור לעבור.
היה יותר מקובל בניידים.
איזה כרטיס?
אם יש אודיו, למה שתהיה פגיעה באיכות?
אותו מידע דיגיטאלי אמור לעבור.
- RubyTop
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 120
- שם מלא: אברמוב רובי
אם יש אודיו מה DVI ( מוזר ) אז איכות השמע זהה.
טכנאי עם וותק של כ40 שנה לתיקון ציוד אודיו ביתי ומקצועי באהבה רבה. אצלי זה סוג של אומנות.
0524-893700 ד"א [email protected]
0524-893700 ד"א [email protected]
-
maorgr
-
- חבר פעיל במיוחד

GTX 1080
- Amir64
-
- גורו

אתה רץ מהר,הא?maorgr כתב:GTX 1080...
איזה יצרן? אי אפשר לדעת מה יכולת של כרטיס רק לפי דגם המעבד.
עריכה:
טוב, ראיתי שבכרטיסים החדשים הללו nvidia הורידה את התמיכה בוידאו אנאלוגי,
לכן, יש להם אפשרות לספק audio over dvi עם מתאם שלהם ל- HDMI.
ולכן, כיוון שזה לא אילתור עם חיבור פנימי ל- SPDIF במחשב, כמו שעשו בעבר במספר כרטיסים,
לא צריך להיות שום הבדל באודיו.
נערך לאחרונה על ידי Amir64 ב 20/07/2016 0:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
maorgr
-
- חבר פעיל במיוחד

היצרן לא משנה, שכן כל הכרטיסים מהדגם הנ"ל יגיעו עם אותן כניסות.
בכל מקרה היצרן הינו ASUS
בכל מקרה היצרן הינו ASUS
- Amir64
-
- גורו

לא נכון,maorgr כתב:היצרן לא משנה, שכן כל הכרטיסים מהדגם הנ"ל יגיעו עם אותן כניסות.
בכל מקרה היצרן הינו ASUS...
הנה כרטיס של גיגהבייט:
Dual-link DVI-D *1
HDMI-2.0b*1 (Max Resolution: 4096x2160 @60 Hz)
Display Port-1.4 *3 (Max Resolution: 7680x4320 @60 Hz)
ושל ASUS
DVI Output : Yes x 1 (Native) (DVI-D)
HDMI Output : Yes x 2 (Native) (HDMI 2.0)
Display Port : Yes x 2 (Native) (Regular DP)
HDCP Support : Yes
יש הבדל בחלוקת היציאות, יש הבדל בתקן HDMI
ובכלל, כל יצרן OEM מחליט מה הוא מממש, בכרטיס שלו, מתכונות היצרן (במקרה זה, NVIDIA) ומוסיף או מחסיר תכונות כפי רצונו, או התקדמות הפיתוח שלו.
בוודאי יש מגבלות שיצרן הכרטיס מחוייב לעמוד בהן כלפי NVIDIA, כמו אולי כמות יציאות.
בקלות יצרן יכול לא לתמוך באודיו על DVI, ובגרסה הבאה של הכרטיס כן לתמוך
בדיוק כמו שכל יצרן מאפשר רמה אחרת של overclock ל- "אותו כרטיס".
- IamEzio
-
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
אין הבדל בתקן הHDMI, גם הכרטיס של ASUS חייב לתמוך ב2.0b, זה חלק מהתקן ש-NVIDIA מחייבת את היצרן לעמוד בו. פיצ'ר בסיסי של הדור הזה שהם לא יכולים להחסיר, כל הפואנה של HDMI2.0b זה HDR, ובקר חיבורי הוידאו החדש בהחלט תומך ברוחב הפס הדרוש.
לחברות יש גמישות מסויימת בכמות החיבורים (תלוי בכרטיס), מה שהם לא יכולים לשנות זה רוחב הפס הדיגיטלי שנועד לחיבורי וידאו, בכך שהם הורידו חיבור DP אחד, הם יכולים לשים חיבור HDMI שני.
לדוג', ה970 שלי מגיע עם שני חיבורי DVI, שלוש חיבורי DP וחיבור HDMI אחד, כאשר הכרטיס צריך להגיע עם חיבור DVI אחד ולא שניים, מה שGIGABYTE עשו זה אפשרו לך לבחור את הקומבינציה של ארבעת החיבורים שאתה רוצה, אבל זה לא מאפשר להשתמש בכל היציאות במקביל כי הכרטיס פשוט לא מסוגל לזה.
[img2=1000x565]http://www.gigabyte.com/fileupload/over ... isplay.png[/img2]
לחברות יש גמישות מסויימת בכמות החיבורים (תלוי בכרטיס), מה שהם לא יכולים לשנות זה רוחב הפס הדיגיטלי שנועד לחיבורי וידאו, בכך שהם הורידו חיבור DP אחד, הם יכולים לשים חיבור HDMI שני.
לדוג', ה970 שלי מגיע עם שני חיבורי DVI, שלוש חיבורי DP וחיבור HDMI אחד, כאשר הכרטיס צריך להגיע עם חיבור DVI אחד ולא שניים, מה שGIGABYTE עשו זה אפשרו לך לבחור את הקומבינציה של ארבעת החיבורים שאתה רוצה, אבל זה לא מאפשר להשתמש בכל היציאות במקביל כי הכרטיס פשוט לא מסוגל לזה.
[img2=1000x565]http://www.gigabyte.com/fileupload/over ... isplay.png[/img2]
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- Amir64
-
- גורו

אז גיליתי טעות באתרIamEzio כתב:אין הבדל בתקן הHDMI, גם הכרטיס של ASUS חייב לתמוך ב2.0b, זה חלק מהתקן ש-NVIDIA מחייבת את היצרן לעמוד בו. פיצ'ר בסיסי של הדור הזה שהם לא יכולים להחסיר, כל הפואנה של HDMI2.0b זה HDR, ובקר חיבורי הוידאו החדש בהחלט תומך ברוחב הפס הדרוש....
גם למפרט באתר היצרן אי אפשר להאמין כבר?
-
maorgr
-
- חבר פעיל במיוחד

המפרט שהבאת של ASUS לא נכון לדגם שרכשתי.Amir64 כתב:לא נכון,......
הנה כרטיס של גיגהבייט:
Dual-link DVI-D *1
HDMI-2.0b*1 (Max Resolution: 4096x2160 @60 Hz)
Display Port-1.4 *3 (Max Resolution: 7680x4320 @60 Hz)
ושל ASUS
DVI Output : Yes x 1 (Native) (DVI-D)
HDMI Output : Yes x 2 (Native) (HDMI 2.0)
Display Port : Yes x 2 (Native) (Regular DP)
HDCP Support : Yes
...
יש לי HDMI 1 ו-3 DP.
לא יודע מהיכן השגת את הנתונים דנן, אולם הלכה למעשה - הם לא נכוניםhttps://dlcdnimgs.asus.com/websites/global/products/nMgrpcPoNmYg3NHh/img/GTX1080-8G_3D_500.png
- JEXY
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
יש לך חיבורי DP פנוים לא? אם כן, תחבר DP-HDMI לאוקולוס וHDMI-HDMI לרסיבר...
בגדול בDVI-D בכרטיס מולטי (עם HDMI) יש תמיכה באודיו, לא חושב שתהיה בעיה אבל יתכן ברמת הכרטיס כאשר אתה תחבר שני צגים (אחד בHDMI והשני בDVI) הקול יעבור רק לHDMI כברירת מחדל.
בגדול בDVI-D בכרטיס מולטי (עם HDMI) יש תמיכה באודיו, לא חושב שתהיה בעיה אבל יתכן ברמת הכרטיס כאשר אתה תחבר שני צגים (אחד בHDMI והשני בDVI) הקול יעבור רק לHDMI כברירת מחדל.
- IamEzio
-
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
חברות שונות מפרטות מפרטים בצורה שונה, תשים לב שהם לא רשמו גם תקני DP, ורזולוציות מקסימליות.. תכלס זה טעות, HDMI2.0 זה הבסיס ל2.0b, הם פשוט לא מפרטים כמו שצריך ויכולים להטעות לקוחות, אבל כשזה נוגע לצ'יפסטים ותקינה של חיבורים, ועמידה בתקנים של NVIDIA, מאוד לא כדאי להם לעשות טעויות כאלו, הם צריכים את NVIDIA הרבה יותר ממה שNVIDIA צריכה אותם.
בלי NVIDIA הם נשארים עם AMD, והם ממש לא החברה העיקרית כשזה נוגע לכרטיסי AMD, כשיש את Sapphire,XFX וגם MSI שעושים כרטיסים עם קירורים הרבה יותר "מתאימים", בדור האחרון הקירורים של GIGABYTE וASUS היו נוראיים על ליבות ה290/390, ASUS הוציא קירורים שלא כיסו את הליבה לגמרי, וGB אפילו לא שמו את הקירורים הטובים שלהם על הכרטיסים האלו, מצד שני MSI היחידה שבאמת עושה כרטיסי מסך טובים לשני הצדדים לפי מה שזה נראה, אבל בכל מקרה בצד הAMD, החברות שהמומחים ממליצים עליהם תמיד יהיו Sapphire וXFX ועוד חברות שמייצרות כרטיסי AMD בלבד, כמו שכל הNVIDIA פאנבויס תמיד ממליצים על EVGA. אז Saphhire זה ה-EVGA של עולם הAMD.
בלי NVIDIA הם נשארים עם AMD, והם ממש לא החברה העיקרית כשזה נוגע לכרטיסי AMD, כשיש את Sapphire,XFX וגם MSI שעושים כרטיסים עם קירורים הרבה יותר "מתאימים", בדור האחרון הקירורים של GIGABYTE וASUS היו נוראיים על ליבות ה290/390, ASUS הוציא קירורים שלא כיסו את הליבה לגמרי, וGB אפילו לא שמו את הקירורים הטובים שלהם על הכרטיסים האלו, מצד שני MSI היחידה שבאמת עושה כרטיסי מסך טובים לשני הצדדים לפי מה שזה נראה, אבל בכל מקרה בצד הAMD, החברות שהמומחים ממליצים עליהם תמיד יהיו Sapphire וXFX ועוד חברות שמייצרות כרטיסי AMD בלבד, כמו שכל הNVIDIA פאנבויס תמיד ממליצים על EVGA. אז Saphhire זה ה-EVGA של עולם הAMD.
הקול יעבור לאן שתבחר בהגדרות הסאונד, אם תחבר ארבע מסכים לחיבורי הHDMI והDP אתה אמור לראות ארבע התקני קול בהגדרות ולבחור את המסך שאתה רוצה כברירת מחדל.JEXY כתב:יש לך חיבורי DP פנוים לא? אם כן, תחבר DP-HDMI לאוקולוס וHDMI-HDMI לרסיבר...
בגדול בDVI-D בכרטיס מולטי (עם HDMI) יש תמיכה באודיו, לא חושב שתהיה בעיה אבל יתכן ברמת הכרטיס כאשר אתה תחבר שני צגים (אחד בHDMI והשני בDVI) הקול יעבור רק לHDMI כברירת מחדל....
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
- Amir64
-
- גורו

- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
רק מוסיף את החצי סנט שלי,
אצלי כרטיס מסך GTX560 Ti בן משהו כמו 5 שנים כאשר גם לפניו היה לי איזשהו ATI כלשהו, כבר לא מצליח לזכור את הדגם - בשניהם היו לי אך ורק שתי יציאות DVI-D ובשניהם לא היו לי שום בעיות להוציא סאונד לרסיבר. כבל HDMI מחובר למתאם DVI-HDMI שהגיע, אם זכור לי נכון, עם הכרטיס מסך של ה- ATI. (עובד כאמור נפלא גם עם נ NVIDIA).
*רק למען הספר ספק - אין אצלי בעיה להוציא כל אות באשר הוא. מ- PCM 2.0 דרך PCM 5.1 ועד DTS HD MASTER ו- DOLBY TRUEHD.
אצלי כרטיס מסך GTX560 Ti בן משהו כמו 5 שנים כאשר גם לפניו היה לי איזשהו ATI כלשהו, כבר לא מצליח לזכור את הדגם - בשניהם היו לי אך ורק שתי יציאות DVI-D ובשניהם לא היו לי שום בעיות להוציא סאונד לרסיבר. כבל HDMI מחובר למתאם DVI-HDMI שהגיע, אם זכור לי נכון, עם הכרטיס מסך של ה- ATI. (עובד כאמור נפלא גם עם נ NVIDIA).
*רק למען הספר ספק - אין אצלי בעיה להוציא כל אות באשר הוא. מ- PCM 2.0 דרך PCM 5.1 ועד DTS HD MASTER ו- DOLBY TRUEHD.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".