מחשב סלוני

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
AdielHecht פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם - זקוק לייעוץ ועזרה.
אני מחפש מחשב סלוני קטן מימדים (אני מניח שבגודל של NUC).
הדרישות מהמחשב -
ניגון סרטים ב 4K.
תלת מימד? - אולי, תלוי במחיר.
כולל תכנת WINDOWS - חוקית.
כונן קשיח לאחסון סרטים ומוזיקה - של 1T לפחות (אולי אין צורך ואפשר לשים כונן חיצוני? ואז צריך נפח זכרון פנימי אחר?).
יציאה אחת לפחות של HDMI 2.0.
USB3 - כמה וכמה.
כניסת LAN 1G
WIFI
BT? - למה זה טוב?
IR? - למה זה טוב?
שיהיה שקט
גלישה רגילה באינטרנט, הרצת קודי ותוכנות ניגון מוזיקה שונות.
אמינות, אמינות, אמינות.
ובטח יש עוד תכונות ודרישות שאני בכלל לא יודע שצריך לבדוק...
אני מניח שמתוך זה צריך להיגזר המעבד והזכרון.
ולשאלה עצמה:
איך ומאיפה מתחילים לחפש מחשב שיעמוד בדרישות הנ"ל? ואז גם אדע סדר גודל של מחיר צפוי..
ניסיתי לבחון מחשבים של EGLOBAL מ ALIEXPRESS אבל מעט הלכתי לאיבוד עם כל מה שצריך או לא צריך להוסיף ברכישה כדי שהמחשב יעבוד...
בתודה מראש לכל העוזרים

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

מה התקציב?
נכון לרגע זה אין מיניPC עם יציאת HDMI 2.0, זה מחייב כרטיס מסך נפרד כמו ה GTX950 או הסדרה החדשה של כרטיסי AMD.
אותו דבר נוגע ל4K. מחשבים המבוססים על מעבדי Core לא מסוגלים לפענח קבצי H265 ב4K בחומרה. מעבדי אטום תומכים בפיענוח של H265 8BIT בלבד, ולא תומכים ב10BIT, וכמובן אף מעבד לא תומך ב-VP9 (בשביל יוטיוב 4K).
כל אלה גם ידרשו כרטיס מסך נפרד.

AdielHecht פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה ארתור,
תקציב 1500-200 שח.
ההסברים שלך הם מעל להרמת הבנה שלי במחשוב, כך שאני לא ממש מבין מה הנגזרת של מה שאתה אומר, למעט שכנראה אין מחשב שעונה לדרישות שלי.. אבל ראיתי את המחשב הנ"ל:
http://he.aliexpress.com/item/4G-DDR3-8 ... 749.xhOztk
ומצויין בו שהוא 4K, מה זה אומר?
אתה יודע איזה מחשב כן מסוגל לענות לדרישות שלי?
תודה רבה

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #4 

מה שהוא ניסה להסביר לך בקיצור, זה שלא קיים מיני PC (ללא כרטיס מסך נפרד ויקר) שינגן לך את פורמטי הוידאו שהולכים להיות נפוצים בתקופה הקרובה ל-4K בצורה חלקה ללא תקיעות,
לגבי HDMI2.0 מדובר על תקן שמאפשר העברה של 3840X2160 בקצב רענון של 60Hz, על מחשב כמו שהצגת עם חיבור HDMI1.4 אפשר להשיג רק 3840X2160 ב30Hz בגלל שחיבור הHDMI הזה לא מהיר מספיק, לא קריטי לסרטים וסדרות שמשודרים ב24Hz, אבל זה לא משנה את העובדהש מפענחי הוידאו לא כוללים תמיכה בפורמט החדש שהולך לתפוס בסצנת ה4K בשם HEVC, שנכון לעכשיו למעבדי אטום כגון הN3150 יש תמיכה חלקית לפורמט, אבל זה עדיין לא מושלם ובלי תמיכה בפורמט עד הסוף צפויה לך חוויה מאכזבת במיוחד.

מציע לך במקרה הזה לחכות עוד קצת למיני PC מבוססים על מעבדים חדשים שבתקווה יוסיפו את התמיכה הנכונה, כרגע יש פלטפורמות עם מעבדי 6XXX מבוססי Skylake של אינטל אבל התמיכה בהם בפורמט הHEVC לא לגמרי חומרתית אלה משלבת את הליבה הגראפית בפרופיל המתקדם (HEVC 10BIT) שהולך לתפוס חזק בקרוב ולכן הוא לא האופציה הטובה ביותר, מעבדי האטום כמו הN3150 שהיה בNGC-1 שסיקרתי פה באתר אמור לנגן HEVC 8BIT שזה הפורמט ה"נמוך" והמעבד מגיע עם HDMI 1.4 שתומך גם רק ב4K30Hz, אבל התמיכה בHEVC עצמה בתקופה היתה לקויה, ותחת Windows לא הצלחתי לגרום לזה לעבוד, רק דרך KODI, וגם זה בגרסה מסויימת והיו מדי פעם פריימים שנפלו, לא יודע מה המצב היום (עברו כמה חודשים) אבל זה ההמלצה שלי, לחכות עד לפתרון הולם שיהיה השקעה לטווח ארוך ולא בזבוז כסף שיביא לך רק צרות.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

AdielHecht פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה דוד.
אז אם אוותר על נושא ה 4K ואשאר ברמת ה FHD, האם HDMI 1.4 אמור להספיק בכל מקרה? מה הדרישות שאני צריך לחפש בשביל לנגן באיכות טובה?

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #6 

ל1080P, כן, HDMI1.4 יספיק בהחלט, הפורמט הזה כבר לא מעט שנים "דיי סגור וחתום", ככה שגם מיני PC כמו שהצגת עם מעבד Haswell משתי דורות אחורה ינגן כל קובץ בפורמט H.264 (התקן כרגע לBluray ב1080P).
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

AdielHecht פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה

שלח תגובה