נטפליקס, שירות תכני הוידאו באינטרנט, דיווחה אמש (שני) על דו״חות מאכזבים עבור בעלי המניות עם האטה בצמיחה של מספר המנויים ברבעון השני. המנייה צללה 16% במסחר לאחר הסגירה בוול סטריט.נטפליקס דיווחה על רווח של 9 סנט למניה, קצת מעל לתחזיות, ועליה קלה בהכנסות ל-1.8 מיליארד דולר. אולם מספר המנויים של החברה צמח ב-1.7 מיליון בלבד ברבעון השני, הרבה פחות מצפי של 2.5 מיליון מנויים חדשים שהחברה חזתה. נטפליקס גם פירסמה תחזית צמיחה נמוכה מהצפוי בארה״ב ובשווקים בינלאומיים לרבעון הנוכחי, מה שהכביד עוד יותר על תגובת המניה עם פרסום הדו״חות. ״אנחנו צומחים, אבל לא מהר כפי שהיינו רוצים או כפי שצמחנו״, מסרה נטפליקס בהודעה לבעלי המניות.
לאחרונה ייקרה נטפליקס תעריפים בסכום של 1-2 דולר לחבילה חודשית, ובמקביל מספר ביטולי המנויים ״גדל במקצת ובאופן לא צפוי״, לפי החברה.
נטפליקס, שהחלה בשנה האחרונה פעילות גם בישראל וחדרה כמעט לכל שוק בעולם, צופה לרבעון הנוכחי תוספת של 2.3 מיליון מנויים חדשים ברחבי העולם - הרבה פחות מתחזיות אנליסטים, שצפו בממוצע הוספה של יותר מ-3.5 מיליון מנויים, לפי חברת מחקרי השווקים פאקטסט.
״המניה יורדת כי הצמיחה במנויים שלהם בארה״ב האטה לכדי זחילה… והרווח המקומי מממן את ההפסדים שלהם בשוק הבינלאומי״, אמר מייקל פצ׳טר, אנליסט בחברת וודבוש סקיוריטיז, שנתן למניית נטפליקס דירוג Underperform.
http://www.themarker.com/wallstreet/1.3011394
מכה לנטפליקס: האטה חדה בתוספת המנויים החדשים; המניה צללה 16%
-
סהרגבריאלי
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 272
- הצטרף: אפריל 2016
- נתן תודות: 18 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים