קניתי טלוויזיה sony חדשה כמה שאלות בכללי ועל ה 3D
טוב אז ככה התחדשתי בטלוויזיה 55x850c של סוני
אחלה טלוויזה
עכשיו יש לי כמה שאלות דבר על ה 3D
טוב אז לפי מה שראיתי האופציה ל 3 די זה או sbs או over under
ראיתי כמה סרטוני דוגמה באמת נחמד מאוד
עכשיו בסרט אני נגיד מוריד סרט sbs איך אני מוסיף כתוביות?
לגבי הטלוויזיה עצמה אני לא מבין מה הבעיה להוסיף אופציה לטלוויזיה
שלפצל את התמונה לשניים ויהיה שידור תלת מימדי בכל השידורים שיש בטלוויזיה.
יש לי אופציה twin picture אבל אני חושב שזה נועד אם יהיה לי עוד משהו מחובר אז לעשות חצי חצי במסך
בכל מקרה שאני מנסה להפעיל את זה רשום לי שזה לא מתאפשר
עכשיו לגבי הטלוויזיה עצמה היא באנגלית
יש אפשרות להתקין לה בדרך כלשהי עברית פרוצה
ולגבי האנדרואיד tv אם המערכת הפעלה הזו יותר פתוחה כמו בפאלפון
ויש אפשרויות מיוחדות לעשות בה?
אחלה טלוויזה
עכשיו יש לי כמה שאלות דבר על ה 3D
טוב אז לפי מה שראיתי האופציה ל 3 די זה או sbs או over under
ראיתי כמה סרטוני דוגמה באמת נחמד מאוד
עכשיו בסרט אני נגיד מוריד סרט sbs איך אני מוסיף כתוביות?
לגבי הטלוויזיה עצמה אני לא מבין מה הבעיה להוסיף אופציה לטלוויזיה
שלפצל את התמונה לשניים ויהיה שידור תלת מימדי בכל השידורים שיש בטלוויזיה.
יש לי אופציה twin picture אבל אני חושב שזה נועד אם יהיה לי עוד משהו מחובר אז לעשות חצי חצי במסך
בכל מקרה שאני מנסה להפעיל את זה רשום לי שזה לא מתאפשר
עכשיו לגבי הטלוויזיה עצמה היא באנגלית
יש אפשרות להתקין לה בדרך כלשהי עברית פרוצה
ולגבי האנדרואיד tv אם המערכת הפעלה הזו יותר פתוחה כמו בפאלפון
ויש אפשרויות מיוחדות לעשות בה?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20178
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
- אני לא יודע לענות לך על השאלה לגבי הכתוביות. אבל מהידע המועט שלי בנושא יש נגנים שלא מסוגלים להציג כתוביות במצב 3D SBS, מאחר וזה דורש מהנגן להציג את הכתובית בצורה מיוחדת, על כל צד של התמונה לכל עין בנפרד, וגם עם 'דחיסת' הטקסט כדי שהוא יראה בגודל הנכון במצב 3D.
- אתה לא יכול להפוך תמונה שהיא דו מימדית במקור לתמונה בתלת מימד. יש טלויזיות שיש להן את הפונקציה הזו, אבל זה לא באמת תלת מימד אמיתי, אלא אלגוריתמים לעיבוד תמונה שהטלויזיה משתמשת בהם ע"מ ליצור משהו שנראה כמו תלת מימד שמיוצר ממקור רגיל.
- אתה לא יכול להפוך תמונה שהיא דו מימדית במקור לתמונה בתלת מימד. יש טלויזיות שיש להן את הפונקציה הזו, אבל זה לא באמת תלת מימד אמיתי, אלא אלגוריתמים לעיבוד תמונה שהטלויזיה משתמשת בהם ע"מ ליצור משהו שנראה כמו תלת מימד שמיוצר ממקור רגיל.
הבנתי אותךTheCoolest כתב:- אני לא יודע לענות לך על השאלה לגבי הכתוביות. אבל מהידע המועט שלי בנושא יש נגנים שלא מסוגלים להציג כתוביות במצב 3D SBS, מאחר וזה דורש מהנגן להציג את הכתובית בצורה מיוחדת, על כל צד של התמונה לכל עין בנפרד, וגם עם 'דחיסת' הטקסט כדי שהוא יראה בגודל הנכון במצב 3D.
- אתה לא יכול להפוך תמונה שהיא דו מימדית במקור לתמונה בתלת מימד. יש טלויזיות שיש להן את הפונקציה הזו, אבל זה לא באמת תלת מימד אמיתי, אלא אלגוריתמים לעיבוד תמונה שהטלויזיה משתמשת בהם ע"מ ליצור משהו שנראה כמו תלת מימד שמיוצר ממקור רגיל....
אבל תכלס זה לא בעיה לעשות בכל שידורי תלת מימד..
נכון שזה יהיו אפקטים אבל עדיין זה יכול להיות מגניב
צריך פשוט שיהיה אפשורת לעשות תמונה כפולה אחת ליד השניה
ואז לעשות תלת מימד וזהו
עוד משהו אני לא מבין למה ב 4k התלת מימד לא עובד?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
- כמו שאמרתי, התכונה הזו קיימת בחלק ממסכי תלת מימד.
- לגבי עד כמה זה בעייתי או לא צריך לשאול את המהנדסים והמתמטיקאים שעובדים על האלגוריתמים של עיבודי תמונה ושילובם בשבבים של הטלויזיות. אני מניח שאם האופציה לא קיימת אצלך בתפריט האפשרויות, המהנדסים החליטו שזו לא תכונה שהם מעוניינים בה במוצר שלהם.
אין שום דבר 'פשוט' ביצירת תמונה תלת מימדית מתמונה דו מימדית.
- אין תכני 3D ב4K (וגם לא יהיה) כך שהמסך לא תומך בהפעלת 3D כשהרזולוציה היא 4K.
- לגבי עד כמה זה בעייתי או לא צריך לשאול את המהנדסים והמתמטיקאים שעובדים על האלגוריתמים של עיבודי תמונה ושילובם בשבבים של הטלויזיות. אני מניח שאם האופציה לא קיימת אצלך בתפריט האפשרויות, המהנדסים החליטו שזו לא תכונה שהם מעוניינים בה במוצר שלהם.
אין שום דבר 'פשוט' ביצירת תמונה תלת מימדית מתמונה דו מימדית.
- אין תכני 3D ב4K (וגם לא יהיה) כך שהמסך לא תומך בהפעלת 3D כשהרזולוציה היא 4K.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
לדעתי אתם מדברים על שני דברים שונים אך לא שמתם לב.
אם הבנתי נכון, הבחור סה"כ שאל למה לא משדרים בשידורי הטלויזיה תלת מימד באמצעות מסך מפוצל (HSBS או HOU) ואז בבית כל מה שנשאר לעשות זה להפעיל את ההמרה לתלת מימד.
ארתור, אתה לקחת את לכיוון של המרת תמונה דו מימדית לתלת ולדעתי, שוב, זו לא הייתה הכוונה שלו. אבל ייתכן ואני טועה.
לפותח הדיון,
נסה תלת מימד מלא כדי לקבל את כל הרזולוציה. התלת מימד אצלך אקטיבי וחבל לוותר על היתרון (המורגש) הזה. בתצורה של HSBS ו HOU מקבלים רק חצי מהרזולוציה.
אם הבנתי נכון, הבחור סה"כ שאל למה לא משדרים בשידורי הטלויזיה תלת מימד באמצעות מסך מפוצל (HSBS או HOU) ואז בבית כל מה שנשאר לעשות זה להפעיל את ההמרה לתלת מימד.
ארתור, אתה לקחת את לכיוון של המרת תמונה דו מימדית לתלת ולדעתי, שוב, זו לא הייתה הכוונה שלו. אבל ייתכן ואני טועה.
לפותח הדיון,
נסה תלת מימד מלא כדי לקבל את כל הרזולוציה. התלת מימד אצלך אקטיבי וחבל לוותר על היתרון (המורגש) הזה. בתצורה של HSBS ו HOU מקבלים רק חצי מהרזולוציה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
כן אבל אין לי אפשרות כזו בטלוויזיה למרות שרשום שזה תלת מימד אקטיביjacko-il כתב:לדעתי אתם מדברים על שני דברים שונים אך לא שמתם לב.
לפותח הדיון,
נסה תלת מימד מלא כדי לקבל את כל הרזולוציה. התלת מימד אצלך אקטיבי וחבל לוותר על היתרון (המורגש) הזה. בתצורה של HSBS ו HOU מקבלים רק חצי מהרזולוציה....
יש לי שתי אופציות sbs ו ou
זהו
לגבי מה שאמרתי כן אתה צודק התכוונתי לזה שמה הבעיה לפצל את המסך לשני תמונות
ואז אחרי שאתה עושה את להפעיל sbs וזהו
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
@RelBer
בוא נתחיל מהתחלה ולאט:
1. הטלויזיה תומכת בתלת מימד מלא BD-3D, לא רק SBS/OU
2. אין שום קשר לאקטיבי או פאסיבי, ההבדל הכי פשטני ביניהם הוא אם הטלויזיה מתקשרת עם המשקפיים לצורך החשכה של כל עין בזמן הנכון (המשקפיים עם סוללה) או לא.
3. ממש לא פשוט לקחת שידור דו מימדי ולעשות ממנו תלת מימדי.
כדי לעשות תלת מימד מצולמת תמונה שונה עבור כל עין.
בשידור טלויזיה יש תמונה אחת לשתי העיניים, אין עוד תמונה כדי ליצור תלת מימד.
מה שהטלויזיה יכולה לעשות זה מניפולציה מתמטית על התמונה כדי לדמות תלת מימד.
זה ממש לא דומה ולא משכנע.
בוא נתחיל מהתחלה ולאט:
1. הטלויזיה תומכת בתלת מימד מלא BD-3D, לא רק SBS/OU
2. אין שום קשר לאקטיבי או פאסיבי, ההבדל הכי פשטני ביניהם הוא אם הטלויזיה מתקשרת עם המשקפיים לצורך החשכה של כל עין בזמן הנכון (המשקפיים עם סוללה) או לא.
3. ממש לא פשוט לקחת שידור דו מימדי ולעשות ממנו תלת מימדי.
כדי לעשות תלת מימד מצולמת תמונה שונה עבור כל עין.
בשידור טלויזיה יש תמונה אחת לשתי העיניים, אין עוד תמונה כדי ליצור תלת מימד.
מה שהטלויזיה יכולה לעשות זה מניפולציה מתמטית על התמונה כדי לדמות תלת מימד.
זה ממש לא דומה ולא משכנע.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אין קשר בין סוג טכנולוגית תלת מימד בטלויזיה לסוג התכנים שהיא מסוגלת להציג. אני מניח שהטלויזיה תדע לזהות תכני תלת מימד אמיתיים\מלאים בצורה אוטומטית, ולא תדרש להפעיל את הפונקציה הזו ידנית, לכן היא לא מופיעה כחלק מהאפשרויות שיש לך שם.
תוכן SBS יהיה עדיף מתוכן HOU על מרבית מסכי 3D. רק מסכי FHD עם 3D פסיבי יהנו מאיכות תמונה עדיפה בתכני HOU (מאחר והן לא יצטרכו למתוח את התמונה בכלל). בשאר המקרים SBS עדיף, וזה גם הפורמט הפופולרי יותר.
אם אתה מתכוון למה לא משדרים טלויזיה (לווין, כבלים, עידן פלוס) בתלת מימד, אז לא עושים את זה כי זה מיותר ויקר. ציוד לצילום ועריכה של תכנים בתלת מימד עולים הרבה כסף, בזמן שציוד צילום רגיל כבר קיים באולפנים. תוכניות בידור, אקטואליה ואפילו חדשות לא ישפתרו הרבה אם הן ישודרו בתלת מימד. מרבית הסרטים והסדרות לא מצולמים בתלת מימד, לכן גם הם לא ישודרו כך.
מספר הצרכנים עם טלויזיות התומכות בפונקציה הזו (בהשוואה לכלל האוכלוסיה) שואף ל-0, ולכן אין להם שום מוטיבציה או הצדקה כלכלית (ואין הגיון באופן כללי) ליישם את זה. בנוסף, מאחר ולמרבית האוכלוסיה אין טלויזיות שתומכות בתלת מימד, מה שהם יראו זה תמונה כפולה, אז מה זה נותן להם?
תוכן SBS יהיה עדיף מתוכן HOU על מרבית מסכי 3D. רק מסכי FHD עם 3D פסיבי יהנו מאיכות תמונה עדיפה בתכני HOU (מאחר והן לא יצטרכו למתוח את התמונה בכלל). בשאר המקרים SBS עדיף, וזה גם הפורמט הפופולרי יותר.
אם אתה מתכוון למה לא משדרים טלויזיה (לווין, כבלים, עידן פלוס) בתלת מימד, אז לא עושים את זה כי זה מיותר ויקר. ציוד לצילום ועריכה של תכנים בתלת מימד עולים הרבה כסף, בזמן שציוד צילום רגיל כבר קיים באולפנים. תוכניות בידור, אקטואליה ואפילו חדשות לא ישפתרו הרבה אם הן ישודרו בתלת מימד. מרבית הסרטים והסדרות לא מצולמים בתלת מימד, לכן גם הם לא ישודרו כך.
מספר הצרכנים עם טלויזיות התומכות בפונקציה הזו (בהשוואה לכלל האוכלוסיה) שואף ל-0, ולכן אין להם שום מוטיבציה או הצדקה כלכלית (ואין הגיון באופן כללי) ליישם את זה. בנוסף, מאחר ולמרבית האוכלוסיה אין טלויזיות שתומכות בתלת מימד, מה שהם יראו זה תמונה כפולה, אז מה זה נותן להם?
נערך לאחרונה על ידי TheCoolest ב 19/07/2016 18:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

אמיר, גם אתה וגם ארתור כנראה לא מבינים אותו.
הבחור שאל למה לא משדרים תמונה חצוייה, דו מימדית, כמו SBS או OU בשידורי טלויזיה ואז תוכל בבית לצפות בתלת מימד. הוא לא מדבר על מנגנון המרה של תמונה דו מימדית לתלת.
ערוץ כזה, שישדר HSBS או HOU בהחלט אפשרי וגם לא יוסיף שום דרישה לרוחב פס בשידור וכו' כי בסופו של דבר מדובר בשידור סטנדרטי. ראשית, הבעיה עם זה היא שהאיכות של שידור כזה תהיה נמוכה מידי עבור תלת מימד משכנע מספיק. שנית, אין הרבה דרישה בשוק לתלת מימד. רוב האנשים לא משתמשים בזה, איש איש עם סיבותיו. שלישית, שידור בצורה כזו יצריך ערוץ ייעודי לתלת מימד כאשר הוא מסתמך על הנחה שכל מסך תלת מימד יכול לבצע את ההמרה הזו ושהצופה הפשוט בבית יידע איך להפעיל וכו'. בפועל, לא קח הדברים. בקיצור, בהחלט אפשרי טכנית אבל אף אחד הרים ערוץ כזה וכנראה שיש סיבות.
כדי לקבל את מלוא הרזולוצייה אתה חייב בלו-ריי מלא ולא פורמטים של HSBS או OUH. בלו-ריי מלא, בין אם דיסק פיזי או קובץ אימג' כמו ISO, צריך להפעיל במכשיר חיצוני ולשדר למסך אות תלת מימד מלא. HOU ו HSBS הם לא אותות תלת מימד, הם רק צורות בהן ניתן להעביר פורמט תלת מימד באות סטנדרטי.
*עריכה - את ההודעה רשמתי תוך כדי שארתור הגיב שוב.
הבחור שאל למה לא משדרים תמונה חצוייה, דו מימדית, כמו SBS או OU בשידורי טלויזיה ואז תוכל בבית לצפות בתלת מימד. הוא לא מדבר על מנגנון המרה של תמונה דו מימדית לתלת.
ערוץ כזה, שישדר HSBS או HOU בהחלט אפשרי וגם לא יוסיף שום דרישה לרוחב פס בשידור וכו' כי בסופו של דבר מדובר בשידור סטנדרטי. ראשית, הבעיה עם זה היא שהאיכות של שידור כזה תהיה נמוכה מידי עבור תלת מימד משכנע מספיק. שנית, אין הרבה דרישה בשוק לתלת מימד. רוב האנשים לא משתמשים בזה, איש איש עם סיבותיו. שלישית, שידור בצורה כזו יצריך ערוץ ייעודי לתלת מימד כאשר הוא מסתמך על הנחה שכל מסך תלת מימד יכול לבצע את ההמרה הזו ושהצופה הפשוט בבית יידע איך להפעיל וכו'. בפועל, לא קח הדברים. בקיצור, בהחלט אפשרי טכנית אבל אף אחד הרים ערוץ כזה וכנראה שיש סיבות.
כדי לקבל את מלוא הרזולוצייה אתה חייב בלו-ריי מלא ולא פורמטים של HSBS או OUH. בלו-ריי מלא, בין אם דיסק פיזי או קובץ אימג' כמו ISO, צריך להפעיל במכשיר חיצוני ולשדר למסך אות תלת מימד מלא. HOU ו HSBS הם לא אותות תלת מימד, הם רק צורות בהן ניתן להעביר פורמט תלת מימד באות סטנדרטי.
*עריכה - את ההודעה רשמתי תוך כדי שארתור הגיב שוב.
- Amir64
-
- גורו

שחר,
הוא אמר:
שאלת אותו, ולפי תגובתו לשאלתך,
הוא כנראה לא מבין איך העסק של תלת מימד SBS/OU בכלל עובד.
הוא אומר להוסיף אופציה לטלויזיה שתפצל את התמונה לשתיים.
לא שתחנות השידור השונות ישדרו כולן גם שידור SBS.
אם הוא רוצה, שיחזור לכאן ויבהיר בעצמו למה התכוון.
ולגבי תגובתך,
בהחלט זה יוסיף רוחב פס נדרש, למעשה יכפיל אותו.
גם כיום, איכות השידור היא לא משהו, תחלק את זה לשתיים, בכלל יהיה זוועה, וגם תלת המימד יהיה זוועה.
יהיו חייבים לשדר במקביל שידור כמו שהוא משודר כיום, וגם SBS.
וכמו שאמרת - ביקוש נמוך, למעשה מזערי, ועלות גבוהה, גם של צילום תלת מימד, וגם שידור תוכן כפול (2D ו- SBS) מוריד לגמרי את היתכנות שזה יקרה.
הוא אמר:
אני ממש לא בטח שהוא שואל לגבי שידור טלויזיה,לגבי הטלוויזיה עצמה אני לא מבין מה הבעיה להוסיף אופציה לטלוויזיה
שלפצל את התמונה לשניים ויהיה שידור תלת מימדי בכל השידורים שיש בטלוויזיה...
שאלת אותו, ולפי תגובתו לשאלתך,
הוא כנראה לא מבין איך העסק של תלת מימד SBS/OU בכלל עובד.
הוא אומר להוסיף אופציה לטלויזיה שתפצל את התמונה לשתיים.
לא שתחנות השידור השונות ישדרו כולן גם שידור SBS.
אם הוא רוצה, שיחזור לכאן ויבהיר בעצמו למה התכוון.
ולגבי תגובתך,
בהחלט זה יוסיף רוחב פס נדרש, למעשה יכפיל אותו.
גם כיום, איכות השידור היא לא משהו, תחלק את זה לשתיים, בכלל יהיה זוועה, וגם תלת המימד יהיה זוועה.
יהיו חייבים לשדר במקביל שידור כמו שהוא משודר כיום, וגם SBS.
וכמו שאמרת - ביקוש נמוך, למעשה מזערי, ועלות גבוהה, גם של צילום תלת מימד, וגם שידור תוכן כפול (2D ו- SBS) מוריד לגמרי את היתכנות שזה יקרה.
קודם כל תודה לכולם על התשובות . אני לא יכול לצטט אחד אחד ושאול אני אני אענה תשובה אחת .TheCoolest כתב:אין קשר בין סוג טכנולוגית תלת מימד בטלויזיה לסוג התכנים שהיא מסוגלת להציג. אני מניח שהטלויזיה תדע לזהות תכני תלת מימד אמיתיים\מלאים בצורה אוטומטית, ולא תדרש להפעיל את הפונקציה הזו ידנית, לכן היא לא מופיעה כחלק מהאפשרויות שיש לך שם.
מספר הצרכנים עם טלויזיות התומכות בפונקציה הזו (בהשוואה לכלל האוכלוסיה) שואף ל-0, ולכן אין להם שום מוטיבציה או הצדקה כלכלית (ואין הגיון באופן כללי) ליישם את זה. בנוסף, מאחר ולמרבית האוכלוסיה אין טלויזיות שתומכות בתלת מימד, מה שהם יראו זה תמונה כפולה, אז מה זה נותן להם?...
דבר שני לגבי 4K ראיתי סרטונים ביוטיוב SBS 4K אבל הטלוויזיה לא יכלה לשדר אני מאמין שאם זה קיים אז יש טלוויזיות שיכולות.
דבר שני לדבי ה 3D בטלוויזיה שלי רשום שהיא אקטיבית אבל אני נכנס לאופציה 3D בתפריט
ואז האופציה זה או OFF או SBS או OU
ואין לי לי אפשרות להפעיל את המשקפיים בלי שאחת מהאופציות עובדת לפחות ביוטיוב.
אולי אם אני יחבר את הטלוויזיה למחשב ויוריד תוכן שהוא 3D אז זה יעבוד? בלי להפעיל את הפונקציה?
בכל מקרה אשמח להסבר
לא הבנתי בדיוק מזה 3D-BD
·
קודם כל תודה לכולם על התשובות . אני לא יכול לצטט אחד אחד ושאול אני אני אענה תשובה אחת .
דבר שני לגבי 4K ראיתי סרטונים ביוטיוב SBS 4K אבל הטלוויזיה לא יכלה לשדר אני מאמין שאם זה קיים אז יש טלוויזיות שיכולות.
דבר שני לדבי ה 3D בטלוויזיה שלי רשום שהיא אקטיבית אבל אני נכנס לאופציה 3D בתפריט
אולי אם אני יחבר את הטלוויזיה למחשב ויוריד תוכן שהוא 3D אז זה יעבוד? בלי להפעיל את הפונקציה?
כל מקרה אשמח להסבר
לא הבנתי בדיוק מזה 3D-BD
לגבי מה שהתכוונתי זה ככה
למה שלא יהיה אפשר נגיד ללחוץ על אופציה שגורמת למסך שלך להתפצל לשניים
שום דבר מסובך פשוט שתי תמונות תאומות לא תלת מימד לא כולם
ואז נלך לתפריט של התלת מימד ונעשה SBS וזהו יש לנו תלת מימד לכל תוכן.
כי לפי מה שאני רואה הסרטונים SBS זה פשוט שתי תמונות זהות אחת ליד השניה
כל מקרה אשמח להסבר
לא הבנתי בדיוק מזה 3D-BD
לגבי מה שהתכוונתי זה ככה
כי לפי מה שאני רואה הסרטונים SBS זה פשוט שתי תמונות זהות אחת ליד השניה
שרשור מצחיק.
ל"בחור", קודם כל תתחדש, רכשת טלווזיה מעולה.
תתקשר לשירות לקוחות של ישפאר (יבואנית סוני) ותשאל את השאלות שלך.
אם אכן יש לך קושי בהפעלה.
מניסיון, הם יחזרו אליך די מהר ותקבל הסבר אישי והדרכה
מה לעשות לגבי תלת מימד ועוד דברים שהטלויזיה יודעת או לא יודעת לעשות.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@Amir64
·
נראה שאתה צודק ואני טעיתי. מתנצל.
פשוט לא תיארתי לעצמי שמישהו ישאל שאלה כזו
RelBer,
חבר, זה לא עובד ככה.
אלו לא שתי תמונות זהות. אלו שתי תמונות די דומות אחת לשניה אבל הן ממש לא זהות. יש בינהן הזזה מסויימת וכל אחת מציגה זווית מעט שונה על אותה הסצינה. בדיוק כמו שאם אתה עוצם עין שמאל ופותח עין ימין ולאחר מכן עוצם עין ימין ופותח את עין שמאל - אתה מקבל שתי תמונות מעט שונות. עם השוני הזה, המוח יודע להרכיב ראייה מרחבית, תלת מימדית.
אז זה לא סתם לפצל את אותה תמונה לשתיים - אלו שתי תמונות שונות וצריך לשדר את שניהן ביחד כדי שהמסך יידע לשזור אותן אחת עם השניה. התפקיד של המשקפיים הוא להפריד חזרה את התמונה הנכונה לכל עין, כך שכל עין תראה את התמונה עם הזווית המתאימה לה. משם המוח שלנו בונה את התפיסה המרחבית.
ואמיר,
לא חייב להגדיר רוחב פס, אפשר פשוט לשדר "דו מימדי" כמו HOU או HSBS. זה לא יגדיל רוחב הפס אך אכן האיכות תהיה נוראית, כפי שציינתי קודם. (וגם ככה האיכות שידור בלווין/כבלים די זוועתית..)
·
חס וחלילה לא בא לפגוע וכו', פשוט באמת לא ציפיתי לזה. רצתי קדימה עם משהו שלי נראה ברור מאליו. אני עושה את זה הרבה פעמים.. שוב מתנצל.לגבי מה שהתכוונתי זה ככה
כי לפי מה שאני רואה הסרטונים SBS זה פשוט שתי תמונות זהות אחת ליד השניה...
RelBer,
חבר, זה לא עובד ככה.
אלו לא שתי תמונות זהות. אלו שתי תמונות די דומות אחת לשניה אבל הן ממש לא זהות. יש בינהן הזזה מסויימת וכל אחת מציגה זווית מעט שונה על אותה הסצינה. בדיוק כמו שאם אתה עוצם עין שמאל ופותח עין ימין ולאחר מכן עוצם עין ימין ופותח את עין שמאל - אתה מקבל שתי תמונות מעט שונות. עם השוני הזה, המוח יודע להרכיב ראייה מרחבית, תלת מימדית.
אז זה לא סתם לפצל את אותה תמונה לשתיים - אלו שתי תמונות שונות וצריך לשדר את שניהן ביחד כדי שהמסך יידע לשזור אותן אחת עם השניה. התפקיד של המשקפיים הוא להפריד חזרה את התמונה הנכונה לכל עין, כך שכל עין תראה את התמונה עם הזווית המתאימה לה. משם המוח שלנו בונה את התפיסה המרחבית.
ואמיר,
לא חייב להגדיר רוחב פס, אפשר פשוט לשדר "דו מימדי" כמו HOU או HSBS. זה לא יגדיל רוחב הפס אך אכן האיכות תהיה נוראית, כפי שציינתי קודם. (וגם ככה האיכות שידור בלווין/כבלים די זוועתית..)
לא הכל טוב פשוט לא הבנתי את זה וזה היה נראה בול אותו דבר , אבל אוקיי טוב לדעתjacko-il כתב:@Amir64
·
חס וחלילה לא בא לפגוע וכו', פשוט באמת לא ציפיתי לזה. רצתי קדימה עם משהו שלי נראה ברור מאליו. אני עושה את זה הרבה פעמים.. שוב מתנצל.......
RelBer,
חבר, זה לא עובד ככה.
ואמיר,
לא חייב להגדיר רוחב פס, אפשר פשוט לשדר "דו מימדי" כמו HOU או HSBS. זה לא יגדיל רוחב הפס אך אכן האיכות תהיה נוראית, כפי שציינתי קודם. (וגם ככה האיכות שידור בלווין/כבלים די זוועתית..)...
לגבי להציק תמונה אחת שמנצלת את כל הרזולוציה של המסך איך עושים את זה?
כאילו נגיד מחברים את המחשב לטלוויזיה ואז מוריד קובץ שהוא כבר תלת מימד מלא והטלוויזיה קולטת אותו ?
כי כמו שאמרתי בטלוויזיה יש שלוש אפשרויות ב 3D
OFF/OD/SBS
נגיד בקטעי תלת מימד ביוטיוב בלי SBS או OD הטלוויזיה פשוט לא קלטה את זה
והמשקפיים לא עבדו.
לגבי ה4K אם איאפשר לשדר תלת מימד ב 4K
למה יש סרטוני SBS 4K?
·
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@RelBer
·
למען האמת, דווקא עם מחשב זה לא כזה פשוט לנגן תלת מימד מלא. זה לא דבר טריוואלי בכלל, בטח לא למשתמש הפשוט. אני בעצמי אוכל עם זה כרגע ח*א. אני רגיל לנגן HOU מהמחשב או דיסקים של בלו-ריי רגיל/תלת מימד מה- PS4.
לגבי מה לבחור במסך,
כשהמסך יקבל אות תלת מימד מלא, הוא יעביר את עצמו אוטומטית למצב תלת מימד ויודיע לך להרכיב את המשקפיים. זה לא משהו שצריך לבחור בשלט/תפריט כמו ה- SBS או OU.
לגבי תלת מימד ב- 4K - אני לא מכיר תלת מימד ב- 4K.
·
למען האמת, דווקא עם מחשב זה לא כזה פשוט לנגן תלת מימד מלא. זה לא דבר טריוואלי בכלל, בטח לא למשתמש הפשוט. אני בעצמי אוכל עם זה כרגע ח*א. אני רגיל לנגן HOU מהמחשב או דיסקים של בלו-ריי רגיל/תלת מימד מה- PS4.
לגבי מה לבחור במסך,
כשהמסך יקבל אות תלת מימד מלא, הוא יעביר את עצמו אוטומטית למצב תלת מימד ויודיע לך להרכיב את המשקפיים. זה לא משהו שצריך לבחור בשלט/תפריט כמו ה- SBS או OU.
לגבי תלת מימד ב- 4K - אני לא מכיר תלת מימד ב- 4K.
- Amir64
-
- גורו

RelBer
תלת מימד מלא זה לא בשיטה של SBS/OU
אתה יכול לקרוא על זה באינטרנט.
בעיקרון מנוגנים שני שני סרטים במקביל, כאשר בכל פריים, התמונה לעין אחת מולבשת על התמונה לעין השניה, וכך מועברות לטלויזיה.
הנגן שולח אותות מיוחדים לטלויזיה, וכך היא "יודעת" שמנוגן תוכן 3D ועוברת למצב 3D אוטומאטית. זה לא מצב SBS או OU, שצריך להפעיל ידנית.
כדי לראות סרט כזה מהמחשב, אתה צריך כרטיס מסך תומך, צריך להפעיל בדרייבר את מצב 3D, כי אם לא זה לא יעבוד, ובסוף הסרט צריך לבטל את זה, כי תמונת המחשב נראית פחות טוב.
בנוסף, צריך תוכנה שיודעת לנגן סרטים כאלו, כיום אני מכיר רק אחת, Power DVD.
יש גם תוכנה שנקראת Total Media Theater, אבל אם אני לא טועה הופסק הפיתוח שלה.
לגבי יוטיוב, אתה מנגן מהטלויזיה או ממחשב שמחובר אליה?
בעיקרון מנוגנים שני שני סרטים במקביל, כאשר בכל פריים, התמונה לעין אחת מולבשת על התמונה לעין השניה, וכך מועברות לטלויזיה.
הנגן שולח אותות מיוחדים לטלויזיה, וכך היא "יודעת" שמנוגן תוכן 3D ועוברת למצב 3D אוטומאטית. זה לא מצב SBS או OU, שצריך להפעיל ידנית.
כדי לראות סרט כזה מהמחשב, אתה צריך כרטיס מסך תומך, צריך להפעיל בדרייבר את מצב 3D, כי אם לא זה לא יעבוד, ובסוף הסרט צריך לבטל את זה, כי תמונת המחשב נראית פחות טוב.
לגבי יוטיוב, אתה מנגן מהטלויזיה או ממחשב שמחובר אליה?
·הבנתי אותך אחי.Amir64 כתב:RelBer
לגבי יוטיוב, אתה מנגן מהטלויזיה או ממחשב שמחובר אליה?...
ניסתי לעשות את זה דרך היוטיוב של הטלוויזיה.
המחשב עצמו עדיין לא קיים אצלי אבל אני קונה מחשב עם כרטיס מסך GTX 1070 מאמין שהוא יתמוך ב3D
עכשיו עוד כמה שאלות, יש כאלה סרטים נגיד להורדה שהם 3D והם כבר מובנים 3D
איך מפעילים אותם על הטלוויזה? כמו שאמרת עם כרטיס מסך תומך ונגן מיוחד?
ועוד דבר נגיד לשחק במשחקים בתלת מימד זה אפשרי ואיך עושים את זה?