קניתי ראוטר D-LINK DSL-G256DG, ועדיין יש בעיות עם פינג.
היי,
במהלך החודשים האחרונים סבלתי מבעיות פינג במשחקי רשת. ניסיתי המון המון פתרונות והגעתי למסקנה (גם מחיפוש ברשת) שהבעיה הייתה בראוטר שלי (שהיה NETGEAR VVG2000)...
פניתי לבזק וקניתי את הנתב DSL-G256DG של D-LINK
שמתי לב שחל שיפור דיי משמעותי באופן כללי..
אבל מידי פעם המצב חוזר לקדמותו.. מעין פיקים כאלו שפתאום יש פינג גבוה.. כלומר במצב אופטימלי יש לי 70-80 פינג בשרתים אירופאיים..
אבל קורה (שמתי לב שזה קורה בשעות הערב המאוחרות יחסית - אולי זה קשור לעומסים?) שיש לי פינגים 200-300 ומעלה...
פתחתי פורטים וזה לא ממש עזר.
אני דיי אובד עצות.
אשמח לעזרה והכוונה.
אני כן רוצה לציין שבבדיקות בSPEEDTEST אני מקבל 42.5 מגה קבוע הורדה.. ככה שהבעיה אני מניח לא במהירות.
אולי הבעיה היא בעצם בכבל הפיזי שמחבר בין המחשב לראוטר? הוא דיי ישן.. בן 4 בערך אני מניח..
בעיה נוספת שחשבתי עליה היא אולי הספק? כתבתי "012 פינג" ובגוגל ומצא לי דיי הרבה תוצאות..
שמעתי גם על משהו שנקרא RATE ADAPTIVE... קראתי על זה פה : http://www.hometheater.co.il/vt173964.html
זה אמור לעזור איכשהו?
מהשיטוטים ברשת מצאתי תגובות שאמרו שכדאי לבדוק את הMTU דרך אתר בשם http://www.speedguide.net/..
זה מה שזה כותב לי:
MTU = 1440
MTU is not fully optimized for broadband. Consider increasing your MTU to 1500 for better throughput. If you are using a router, it could be limiting your MTU regardless of Registry settings.
MSS = 1400
MSS is not optimized for broadband. Consider increasing your MTU value.
Default TCP Receive Window (RWIN) = 66560
RWIN Scaling (RFC1323) = 8 bits (scale factor: 2^8=256)
Unscaled TCP Receive Window = 260
In Windows 7, unless "TCP/IP Auto-Tuning" is disabled, only the Current TCP Window is displayed. Use the latest TCP Optimizer for tweaking.
You seem to be using Google Chrome. Note that Chrome can modify the TCP Window for sockets it creates under some OSes, and therefore servers may not get your correct RWIN value. You may want to test with a different browser. FAQ
RWIN is not fully optimized. The unscaled RWIN value is lower than it should be. Also, RWIN being close to and above 65535 does not justify the header overhead of enabling TCP 1323 Options. You might want to use one of the recommended RWIN values below.
For optimum performance, consider changing RWIN to a multiple of MSS.
Other RWIN values that might work well with your current MTU/MSS:
64400 (up to 2 Mbit lines, depending on latency. MSS * 46)
128800 (1-5 Mbit lines, depending on latency. MSS * 46 * 2)
257600 (2-14 Mbit lines, depending on latency. MSS * 46 * 2^2)
515200 (8-30 Mbit lines, depending on latency. MSS * 46 * 2^3)
1030400 (25-60 Mbit lines depending on latency. MSS * 46 * 2^4)
bandwidth * delay product (Note this is not a speed test):
Your TCP Window limits you to: 2662 kbps (333 KBytes/s) @ 200ms
Your TCP Window limits you to: 1065 kbps (133 KBytes/s) @ 500ms
בכל אופן אשמח לדעותיכם.
קצת פרטים כללים:
אינטרנט 40Mb
בזק + 012
במהלך החודשים האחרונים סבלתי מבעיות פינג במשחקי רשת. ניסיתי המון המון פתרונות והגעתי למסקנה (גם מחיפוש ברשת) שהבעיה הייתה בראוטר שלי (שהיה NETGEAR VVG2000)...
פניתי לבזק וקניתי את הנתב DSL-G256DG של D-LINK
שמתי לב שחל שיפור דיי משמעותי באופן כללי..
אבל מידי פעם המצב חוזר לקדמותו.. מעין פיקים כאלו שפתאום יש פינג גבוה.. כלומר במצב אופטימלי יש לי 70-80 פינג בשרתים אירופאיים..
אבל קורה (שמתי לב שזה קורה בשעות הערב המאוחרות יחסית - אולי זה קשור לעומסים?) שיש לי פינגים 200-300 ומעלה...
פתחתי פורטים וזה לא ממש עזר.
אני דיי אובד עצות.
אשמח לעזרה והכוונה.
אני כן רוצה לציין שבבדיקות בSPEEDTEST אני מקבל 42.5 מגה קבוע הורדה.. ככה שהבעיה אני מניח לא במהירות.
אולי הבעיה היא בעצם בכבל הפיזי שמחבר בין המחשב לראוטר? הוא דיי ישן.. בן 4 בערך אני מניח..
בעיה נוספת שחשבתי עליה היא אולי הספק? כתבתי "012 פינג" ובגוגל ומצא לי דיי הרבה תוצאות..
שמעתי גם על משהו שנקרא RATE ADAPTIVE... קראתי על זה פה : http://www.hometheater.co.il/vt173964.html
זה אמור לעזור איכשהו?
מהשיטוטים ברשת מצאתי תגובות שאמרו שכדאי לבדוק את הMTU דרך אתר בשם http://www.speedguide.net/..
זה מה שזה כותב לי:
MTU = 1440
MTU is not fully optimized for broadband. Consider increasing your MTU to 1500 for better throughput. If you are using a router, it could be limiting your MTU regardless of Registry settings.
MSS = 1400
MSS is not optimized for broadband. Consider increasing your MTU value.
Default TCP Receive Window (RWIN) = 66560
RWIN Scaling (RFC1323) = 8 bits (scale factor: 2^8=256)
Unscaled TCP Receive Window = 260
In Windows 7, unless "TCP/IP Auto-Tuning" is disabled, only the Current TCP Window is displayed. Use the latest TCP Optimizer for tweaking.
You seem to be using Google Chrome. Note that Chrome can modify the TCP Window for sockets it creates under some OSes, and therefore servers may not get your correct RWIN value. You may want to test with a different browser. FAQ
RWIN is not fully optimized. The unscaled RWIN value is lower than it should be. Also, RWIN being close to and above 65535 does not justify the header overhead of enabling TCP 1323 Options. You might want to use one of the recommended RWIN values below.
For optimum performance, consider changing RWIN to a multiple of MSS.
Other RWIN values that might work well with your current MTU/MSS:
64400 (up to 2 Mbit lines, depending on latency. MSS * 46)
128800 (1-5 Mbit lines, depending on latency. MSS * 46 * 2)
257600 (2-14 Mbit lines, depending on latency. MSS * 46 * 2^2)
515200 (8-30 Mbit lines, depending on latency. MSS * 46 * 2^3)
1030400 (25-60 Mbit lines depending on latency. MSS * 46 * 2^4)
bandwidth * delay product (Note this is not a speed test):
Your TCP Window limits you to: 2662 kbps (333 KBytes/s) @ 200ms
Your TCP Window limits you to: 1065 kbps (133 KBytes/s) @ 500ms
בכל אופן אשמח לדעותיכם.
קצת פרטים כללים:
אינטרנט 40Mb
בזק + 012
- want_upload
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 462
- נתן תודות: 423 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
תגיד בבקשה, כמה עלה לך נתב G256DG בבזק?
רציתי לשאול בעזרת הודעה פרטית, אבל משתמשים חדשים לא יכולים לקבל הודעות פרטיות.
רציתי לשאול בעזרת הודעה פרטית, אבל משתמשים חדשים לא יכולים לקבל הודעות פרטיות.
אני לקוח עיסקי, פשוט באתי ואמרתי שדיברתי עם נציג שירות והוא הבטיח לי את הנתב ב10 שקלים בחודש וזה מה שהם נתנו לי.want_upload כתב:תגיד בבקשה, כמה עלה לך נתב G256DG בבזק?
רציתי לשאול בעזרת הודעה פרטית, אבל משתמשים חדשים לא יכולים לקבל הודעות פרטיות....
·
שמע בכללי אני לא רוצה לבאס אותך
אבל עשית טעות שקנית ראוטר של בזק
משהיית עושה זה מגדיר את ה VVG2000 כי מודם
וקונה ראוטר צד ג' איכותי כי הראוטרים של בזק שווים פח
וזה עוד במקרה הטוב
לגבי קפיצות של פינגים אם יש לך ראוטר חזק ואיכותי ( ואני לא מתכוון לראוטר של בזק ) ועדין
יש לך פינגים אז זה רק הספק כי הספק בסופו של דבר קובע איך ודרך מי תחובר לאירופה עד
לשרת של המשחק
בתשתית בזק 014 יש להם פינג מצויין לחול סביב 65-75
אני כשהיתי מנוי בתשתית בזק עוד מימי 5 מגה ועד 40 מגה אם בזק בנלאומי
הפינג שלי היה קבוע סביב 60-80 מיל' אחרי שעברתי לתשתית הוט אם טריפל
כי איפה שאני גר בזק בקושי יכולה לספק 10 מגה בגלל המרחק מה MSAG שלהם
אני אם 100 מגה הוט וספק הוטנט מקבל פינג גם כמעט אותו דבר לאירופה
בתשתית הוט הכי טוב הולך הוטנט מין הסתם חברת בת של הוט
בתשתית בזק הולך הכי טוב בזק בנלאומי וגם כאן במדובר בחברת בת
ככה שתבין לבד למה אני מתכוון
שחכתי להוסיף
אם אתה גיימר כבד אני מציע לך לשקול לקנות ראוטר שיש לו יכולת ניהול QOS
או לקנות ראוטר תומך קושחות צד שלישי כמו openwrt
אני כרגע מחובר אם tplink wr1043nd v2 אבל אם קושחת openwrt הורדתי לקושחה
תוסף שנקרא sqm שזה בעצם מנהל qos משהוא עושה אחרי הגדרה נכונה זה מבטל כמעט לגמרי
את ה bufferbloat ככה שאני יכול גם לשחק באונליין ב PS4 או מחשב גם להוריד טורנטים בו זמנית
ואישתי רואה תסדרות שלה באונליין כל ה load הזה והפינג שלי יציב כאילו רק אני משתמש בחיבור
אתה יכול לקרוא כאן בקישור בהרחבה מה זה sqm ב openwrt
https://wiki.openwrt.org/doc/howto/sqm
תוסף ממש חובה למשיש openwrt מותקן על הראוטר
וזה עוד במקרה הטוב
לגבי קפיצות של פינגים אם יש לך ראוטר חזק ואיכותי ( ואני לא מתכוון לראוטר של בזק ) ועדין
יש לך פינגים אז זה רק הספק כי הספק בסופו של דבר קובע איך ודרך מי תחובר לאירופה עד
לשרת של המשחק
שחכתי להוסיף
את ה bufferbloat ככה שאני יכול גם לשחק באונליין ב PS4 או מחשב גם להוריד טורנטים בו זמנית
ואישתי רואה תסדרות שלה באונליין כל ה load הזה והפינג שלי יציב כאילו רק אני משתמש בחיבור
תוסף ממש חובה למשיש openwrt מותקן על הראוטר
קודם כל אתה לא מבאס כי הוא עלה לי סה"כ 10 שקל עד כה ואני יכול להחזיר אותו בכל רגע.MrYair כתב:שמע בכללי אני לא רוצה לבאס אותך
וזה עוד במקרה הטוב
לשרת של המשחק
שחכתי להוסיף
תוסף ממש חובה למשיש openwrt מותקן על הראוטר...
שכחתי לציין שהVVG2000 עדיין ברשותי.. אם אפשר לעשות עם זה משהו (מודם וראטור כמו שאמרת... לא מבין בזה)
עכשיו לגבי הראוטר של בזק ,... קראתי עליו ביקורות לא רעות בכלל בפורום כאן...
בכל אופן חשוב לי לציין כי חל שיפור משמעותי מהVVG... קודם היה לי קבוע רוב שעות היום רוב הימים פינג של למעלה מ150 ולעיתים גם 500...
עכשיו ברוב הזמן יש לי 80 בערך בשרתים בריטים ורק אתמול בערב ושלשום עלה לי לבערך 150..
כמו שכתבתי אני כרגע עם בזק ו-012 ולצערי אני לא חושב שאוכל לעשות שינויים מהסיבה הפשוטה שאני חייל שמשחק פעם בשבועיים ולהחליף ספק נראה לי תהליך מייגע...
השאלה אם אין פתרון אחר?
כלומר הנתב הזה כן מגיע לביצועים שמספקים אותי ... רק בשעות מסוימות מאוד יש קפיצות פינג שדיי מפריעות לי..
חשבתי על לעשות את שלושת הצעדים הבאים ואשמח לחוות דעת לפני שאעשה אותם בפועל:
1. להחליף את הכבל 5 מטר הישן שיש לי מ2012 בכבל החדש שקיבלתי עם הDLINK256 שאורכו מטר.
2. שמעתי על התוכנה SG TCP Optimizer.. כדאי לי להוריד אותי ולעשות באמת OPTIMIZE? זה באמת יכול לעזור?\
3. שמעתי גם על RATE ADAPTIVE, אפשרי להתקשר ל012 ולבקש את זה? זה יכול לסדר את הבעיה?\
4. עדכון קושחה?
עולה לכם אולי לראש פתרונות נוספים? או הסיבות לקפיצות הפינג האלו בשעות מאוד מסויימות בערב?
תודה רבה רבה לכם
אתה בשוק סיטונאי או משלם בנפרד לבזק ו 012?
כל ארבעת הצעדים שהצעת לא יעילים חוץ מ 3 שיכול לעזור בכמה ms-ים בודדים, מבקשים את זה מהתמיכה הטכנית של בזק (אם אתה לקוח שלהם).
מה שכן ניתן לעשות הוא לבדוק אם הבעיה בבזק או ב 012,בשעות הערב כשיש לך פינג גבוה תתחבר לך 1@ (במקום 012@), זה יאפשר לך לגלוש לבזק בלבד, תבדוק שהמהירות תקינה ב http://www.bezeq.co.il/internetandphone ... speedtest/
בנוסף תפתח התחל>cmd> תכתוב ping bezeq.co.il (אתה אמור באיזור ה 15-20ms).
אם משהו לא תקין דבר עם בזק (אם אתה לא בשוק הסיטונאי), אם הכל תקין הבעיה היא ב 012 (מחליף אותם לספקית נורמלית כמו הוטנט/בזב"ל ושלום על ישראל).
כל ארבעת הצעדים שהצעת לא יעילים חוץ מ 3 שיכול לעזור בכמה ms-ים בודדים, מבקשים את זה מהתמיכה הטכנית של בזק (אם אתה לקוח שלהם).
מה שכן ניתן לעשות הוא לבדוק אם הבעיה בבזק או ב 012,בשעות הערב כשיש לך פינג גבוה תתחבר לך 1@ (במקום 012@), זה יאפשר לך לגלוש לבזק בלבד, תבדוק שהמהירות תקינה ב http://www.bezeq.co.il/internetandphone ... speedtest/
אם משהו לא תקין דבר עם בזק (אם אתה לא בשוק הסיטונאי), אם הכל תקין הבעיה היא ב 012 (מחליף אותם לספקית נורמלית כמו הוטנט/בזב"ל ושלום על ישראל).
אני דיי בטוח שאנחנו משלמים בנפרד לבזק ו012...marvje כתב:אתה בשוק סיטונאי או משלם בנפרד לבזק ו 012?
אם משהו לא תקין דבר עם בזק (אם אתה לא בשוק הסיטונאי), אם הכל תקין הבעיה היא ב 012 (מחליף אותם לספקית נורמלית כמו הוטנט/בזב"ל ושלום על ישראל)....
הקטע שהמהירות גלישה שלי מצויינת גם כשיש פינג גבוה... הבעיה היא במשחקים עצמם אבל כשאני ננכס לSPEEDTEST הכל תקין (גם הפינג... הוא בערך 15ms בישראל ו80ms בשרת בריטי אבל במשחק זה 300)...
ואיך אני משנה גלישה מ@012 ל@01?
ושאלה אחרונה - החלפת ספק זה משהו שעושים ברגע או שצריך טכנאי וזה?
·
·Alex662 כתב:אני דיי בטוח שאנחנו משלמים בנפרד לבזק ו012.........
הקטע שהמהירות גלישה שלי מצויינת גם כשיש פינג גבוה... הבעיה היא במשחקים עצמם אבל כשאני ננכס לSPEEDTEST הכל תקין (גם הפינג... הוא בערך 15ms בישראל ו80ms בשרת בריטי אבל במשחק זה 300)...
ואיך אני משנה גלישה מ@012 ל@01?
ושאלה אחרונה - החלפת ספק זה משהו שעושים ברגע או שצריך טכנאי וזה?
אמרת שאתה ב 012 אמרת הכל זה ספק יחידי בארץ שיעשה הכל רק כדי
שלא תקבל חלילה חיבור אינטרנט איכותי אני עד עכשיו לא מבין אם איזה מערכות הם עובדים
ולמה יש להם כאלה קפיצות פינגים בשעות הערב מסויימות
בכל מקרה ב 100 אחוז הבעיה שלך זה הספק 012 ידועים בבעיות של פינגים לחול
תחליף ל 014 וזהו זה בדיוק חמש עשר דקות להיתקשר לספק 014 לפתוח חשבון
ולהיתקשר ל 012 לנתק אותם
אני כולי תקווה שאת 012 יסגרו יום אחד...
באיזה משחק אתה משחק?
כדי להתחבר ל 1@ כנס ל 10.0.0.138 - שם וסיסמה Admin, לך ל wan service בצד שמאל ואז ל pppoe wan תלחץ edit, ב username במקום 012 תכתוב 1 (סיסמה תשאיר כמו שהיא), next > save וזהו - אתה לא יכול לגלוש עם זה, זה רק לבדיקה.
לא צריך טכנאי כדי להחליף ספק, זה בסך הכל לשנות שם וסיסמה במסך שהגעת אליו.
כדי להתחבר ל 1@ כנס ל 10.0.0.138 - שם וסיסמה Admin, לך ל wan service בצד שמאל ואז ל pppoe wan תלחץ edit, ב username במקום 012 תכתוב 1 (סיסמה תשאיר כמו שהיא), next > save וזהו - אתה לא יכול לגלוש עם זה, זה רק לבדיקה.
לא צריך טכנאי כדי להחליף ספק, זה בסך הכל לשנות שם וסיסמה במסך שהגעת אליו.
תודה על התשובה... בטוח שזו הבעיה?MrYair כתב: אמרת שאתה ב 012 אמרת הכל זה ספק יחידי בארץ שיעשה הכל רק כדי
שלא תקבל חלילה חיבור אינטרנט איכותי אני עד עכשיו לא מבין אם איזה מערכות הם עובדים
ולמה יש להם כאלה קפיצות פינגים בשעות הערב מסויימות
בכל מקרה ב 100 אחוז הבעיה שלך זה הספק 012 ידועים בבעיות של פינגים לחול
תחליף ל 014 וזהו זה בדיוק חמש עשר דקות להיתקשר לספק 014 לפתוח חשבון
ולהיתקשר ל 012 לנתק אותם
אני כולי תקווה שאת 012 יסגרו יום אחד...
צריך שהם יגיעו פיזית לשנות לי משהו בבית או שזה טלפוני וזה כמה רגעים?
המשחקים היחידים שאני משחק כשאני בבית זה DayZ Standalone ו-Arma3.marvje כתב:באיזה משחק אתה משחק?
לא צריך טכנאי כדי להחליף ספק, זה בסך הכל לשנות שם וסיסמה במסך שהגעת אליו....
שאלה כללית - השינוי של הספק כרוח באיזשהו תשלום?
אני פשוט לקוח עסקי שם כנראה (יותר נכון העסק של אבא שלי.. עליו החשבון)
אני מתקשר מבקש להתנתק ואז מתקשר לבזק בינלאומי וזהו משלם סכום זהה לשניהם?
אני רוצה לוודא מולכם כי אני סומך על החבר'ה פה לפני שאני עושה טעות כלשהי...
·
אם החשבון על אבא שלך אז אתה לא יכול לעשות כלוםAlex662 כתב:המשחקים היחידים שאני משחק כשאני בבית זה DayZ Standalone ו-Arma3.......
שאלה כללית - השינוי של הספק כרוח באיזשהו תשלום?
אני פשוט לקוח עסקי שם כנראה (יותר נכון העסק של אבא שלי.. עליו החשבון)
אני מתקשר מבקש להתנתק ואז מתקשר לבזק בינלאומי וזהו משלם סכום זהה לשניהם?
אני רוצה לוודא מולכם כי אני סומך על החבר'ה פה לפני שאני עושה טעות כלשהי...
·...
במיוחד כשמדובר בחשבון עסקי
משאתה יכול לעשות זה לבקש מאבא שינתק את היוזר שלך
ואתה יכול להקים בספק אחר יוזר על שם שלך וחשבון שלך
·MrYair כתב:אם החשבון על אבא שלך אז אתה לא יכול לעשות כלום......
במיוחד כשמדובר בחשבון עסקי
משאתה יכול לעשות זה לבקש מאבא שינתק את היוזר שלך
ואתה יכול להקים בספק אחר יוזר על שם שלך וחשבון שלך...
הוא אמנם לקוח עיסקי אבל המחשב היחיד שמחובר בבית הוא שלי (ומחשב נוסף בוייפי)..
אז אני אעשה את זה דרכו..
האמת שאני דיי מפחד לעשות את המעבר הזה.. אני קורא בהרבה מקומות שגם בזק בינלאומי עושים בעיות ומפחד שזה לא יפתור לי את הבעיה אלא יביא בעיות נוספות...
אגב, אם אני עכשיו בתשתית בזק ואהיה גם בספק בזק אני אהיה זכאי לאיזשהי חבילה? או שזה בהכרח יעלה לי יותר מ012?
כן זה כאילו יש לך קו של סלקום ואתה קונה קו של אורנג', לכל אחד מהם יש מחיר שונה.
יש ספקיות שמציינות את המחיר באתר שלהן (הטווח מחירים זה 20-30 לחודש לספקית, מעל זה אל תסכים לשלם).
אתה לא חייב להתנתק מ 012 עדיין, אתה יכול לעשות מנוי לספקית כלשהי, לקבל שם משתמש וסיסמה, להתחבר (דרך ה 10.0.0.138 מגדירים שם וסיסמה) אליהם ולהשוות ביצועים.
זה כמו להחליף סים בפלאפון, אתה לא חייב להתנתק מהחברה שלך כשאתה שם סים של חברה אחרת...
יש ספקיות שמציינות את המחיר באתר שלהן (הטווח מחירים זה 20-30 לחודש לספקית, מעל זה אל תסכים לשלם).
אתה לא חייב להתנתק מ 012 עדיין, אתה יכול לעשות מנוי לספקית כלשהי, לקבל שם משתמש וסיסמה, להתחבר (דרך ה 10.0.0.138 מגדירים שם וסיסמה) אליהם ולהשוות ביצועים.
זה כמו להחליף סים בפלאפון, אתה לא חייב להתנתק מהחברה שלך כשאתה שם סים של חברה אחרת...
אז בעצם הדבר הכי חכם שאוכל לעשות זה לעשות מנוי לבזק בינלאומי, לגלוש איתו חודש - ואם אני מרוצה לחלוטין מהתוצאות פשוט להתנתק מ012 ולהישאר איתו?marvje כתב:כן זה כאילו יש לך קו של סלקום ואתה קונה קו של אורנג', לכל אחד מהם יש מחיר שונה.
זה כמו להחליף סים בפלאפון, אתה לא חייב להתנתק מהחברה שלך כשאתה שם סים של חברה אחרת......
·marvje כתב:כן.
אם לא בא לך על בזב"ל יש את הוטנט שלא פחות טובים מבזב"ל וגם יותר זולים (20 שקל בחודש מחיר קבוע בלי מבצעים ובלי וויכוחים)....
מה אתה ממליץ בהתחשב בעובדה שיש לי תשתית בזק?
אני לא יודע אם זה רלוונטי.. אבל הלווינים של הוט והכל נמצאים בערך 100 מטר מהבית שלי...
אבל שוב לא יודע אם יש לזה השפעה..
·marvje כתב:מנסיון אישי שלי אני ממליץ על הוטנט.
זה צלחות לא לווינים, ואין שום קשר....
אוקיי, אעשה ניסיון עם הוטנט.. תודה
שאלה אחרונה (אני מקווה) - גילית שאני לקוח עיסקי ב012... יש הבדל בין לקוח עיסקי ללקוח רגיל?
כי אני מניח שבהוטנט או בבזק בינלאומי אהיה לקוח רגיל..
סורי על הבורות שלי בנושא
טוב צלצלתי להוטנט ובזבל .. וההצעה של בזבל יותר אטרקטיבית...
אמרו שיש להם סיבים לאיטליה ומהסיבה הזאת הפינג יהיה נמוך לעומת הוטנט שישאר בעייתי..
כמובן שאני לוקח בחשבון שזה טריק לקנות אותי אבל הם גיבו את זה והבטיחו חודש ניסיון ואם אני לא אהיה מרוצה אני יכול להתנתק ללא כל חיוב...
אז שווה ניסיון..
אמרו שיש להם סיבים לאיטליה ומהסיבה הזאת הפינג יהיה נמוך לעומת הוטנט שישאר בעייתי..
כמובן שאני לוקח בחשבון שזה טריק לקנות אותי אבל הם גיבו את זה והבטיחו חודש ניסיון ואם אני לא אהיה מרוצה אני יכול להתנתק ללא כל חיוב...
אז שווה ניסיון..