שימוש בכבל של יס לקליטת עידן+
שלום,
אני מעוניינת להתחבר לעידן+. יש לי טלוויזיה עם ממיר מובנה (DVB-T) כך שנשאר לי להתחבר לאנטנה.
אני גרה בבניין די ישן ולפי מה שראיתי יש לנו אנטנה על הגג. הבנתי שזה הפתרון הכי טוב כך שאני מקווה שזה יהיה פשוט ושלא יהיו בעיות בקליטה (אני לא יודעת אם האנטנה תקינה, מכוונת, עם פילטרים ועוד דברים שאני לא מתמצאת בהם).
אנחנו אחרי ניתוק מיס ונשאר לנו בבית כבל שלהם. אני רוצה לדעת אם אפשר להשתמש בו, עם שינויים מתאימים כמובן, לחיבור לאנטנה ולקליטת עידן+ או שצריך לקנות כבל אחר?
כרגע הכבל יוצא משקע בקיר של האנטנה (מניחה שהוא מחובר לצלחת), יש לו מגבר (אמפליפייר) ומפצל שאין בו צורך. אני כמובן מעדיפה להשאיר אותם ולא להסתבך עם זה.
כמה שאלות (בהנחה שאפשר להשתמש בכבל):
1. האם בשביל לשנות את החיבור מיס לאנטנה צריך רק להחליף חיבורים בארון תקשורת?
2. הקצה השני של הכבל, שהיה מחובר לממיר, לא מתאים לשקע בטלוויזיה (ANT-IN). יש מתאם מסוים שיפתור את הבעיה?
אם צריך אעלה תמונות רלוונטיות.
תודה מראש!
אני מעוניינת להתחבר לעידן+. יש לי טלוויזיה עם ממיר מובנה (DVB-T) כך שנשאר לי להתחבר לאנטנה.
אני גרה בבניין די ישן ולפי מה שראיתי יש לנו אנטנה על הגג. הבנתי שזה הפתרון הכי טוב כך שאני מקווה שזה יהיה פשוט ושלא יהיו בעיות בקליטה (אני לא יודעת אם האנטנה תקינה, מכוונת, עם פילטרים ועוד דברים שאני לא מתמצאת בהם).
אנחנו אחרי ניתוק מיס ונשאר לנו בבית כבל שלהם. אני רוצה לדעת אם אפשר להשתמש בו, עם שינויים מתאימים כמובן, לחיבור לאנטנה ולקליטת עידן+ או שצריך לקנות כבל אחר?
כרגע הכבל יוצא משקע בקיר של האנטנה (מניחה שהוא מחובר לצלחת), יש לו מגבר (אמפליפייר) ומפצל שאין בו צורך. אני כמובן מעדיפה להשאיר אותם ולא להסתבך עם זה.
כמה שאלות (בהנחה שאפשר להשתמש בכבל):
1. האם בשביל לשנות את החיבור מיס לאנטנה צריך רק להחליף חיבורים בארון תקשורת?
2. הקצה השני של הכבל, שהיה מחובר לממיר, לא מתאים לשקע בטלוויזיה (ANT-IN). יש מתאם מסוים שיפתור את הבעיה?
אם צריך אעלה תמונות רלוונטיות.
תודה מראש!
אם תצליחי לחבר בין הכבל של יס לאנטנה אז הכל יעבוד מצויין.
את צריכה למצוא את הכבל שמגיע מהאנטנה עד לארון תקשורת או עד לאן שהוא מגיע.
וכן יש מתאם בין הכבל לאנטנה - הוא עולה כ 2-4 שקלים, לדוגמא המתאם הזה:
http://dgelect.co.il/products/133756
אם תצליחי לחבר בין הכבל של יס לאנטנה אז הכל יעבוד מצויין.
אוקיי, הסתכלתי בארון תקשורת ואין לי מושג מה קורה שם.
קודם כל, הכבל של הדירה שלנו (דירה 6 - כבל ימני) מחובר לכבל של דירה 7, למרות שיש עוד כבל של דירה 7 שלא מחובר בכלל. יכול להיות שיש בלבול במספור? אני גם לא רואה שהוא מתחבר ליס, גם כבל 6 וגם 7 יורדים למטה.
דבר שני, אני לא רואה מקום לחבר את הכבל לאנטנה/TV, יש רק חיבור של יס. מה זה אומר?
אני מצרפת תמונות שיהיה יותר ברור (סליחה אם זה קצת מטושטש, זה הכי טוב שיכולתי).
דרך אגב, טכנאי של יס אמור להגיע אלינו עוד שבוע וחצי לקחת את הציוד, כדאי לחכות לו שיסדר את זה?
קודם כל, הכבל של הדירה שלנו (דירה 6 - כבל ימני) מחובר לכבל של דירה 7, למרות שיש עוד כבל של דירה 7 שלא מחובר בכלל. יכול להיות שיש בלבול במספור? אני גם לא רואה שהוא מתחבר ליס, גם כבל 6 וגם 7 יורדים למטה.
דבר שני, אני לא רואה מקום לחבר את הכבל לאנטנה/TV, יש רק חיבור של יס. מה זה אומר?
אני מצרפת תמונות שיהיה יותר ברור (סליחה אם זה קצת מטושטש, זה הכי טוב שיכולתי).
דרך אגב, טכנאי של יס אמור להגיע אלינו עוד שבוע וחצי לקחת את הציוד, כדאי לחכות לו שיסדר את זה?
וואו, זה יותר מסובך ממה שחשבתי. למה דברים לא יכולים להיות פשוטים וכמו שצריך...
ממש מוזר שאין מקום לחיבור לאנטנה בארון תקשורת. זה לא אחריות של הקבלן/ועד הבית לדאוג לחיבורים האלה?
חשבתי שאם אני לא אצליח לסדר את זה אז הטכנאי יחליף את החיבורים (הוא חייב לחבר אותנו לאנטנה המרכזית וזה גם סוכם עם יס). נראה לי שנחכה לו שלפחות יסתכל ומקסימום ניקח חשמלאי שמבין בזה כמו שאתה מציע, בתקווה שיהיה קל למצוא אחד כזה.
ותודה על העזרה עד עכשיו, אני באמת מעריכה את זה!
ממש מוזר שאין מקום לחיבור לאנטנה בארון תקשורת. זה לא אחריות של הקבלן/ועד הבית לדאוג לחיבורים האלה?
חשבתי שאם אני לא אצליח לסדר את זה אז הטכנאי יחליף את החיבורים (הוא חייב לחבר אותנו לאנטנה המרכזית וזה גם סוכם עם יס). נראה לי שנחכה לו שלפחות יסתכל ומקסימום ניקח חשמלאי שמבין בזה כמו שאתה מציע, בתקווה שיהיה קל למצוא אחד כזה.
ותודה על העזרה עד עכשיו, אני באמת מעריכה את זה!
בשביל הספורט, תנסו לראות מאיפה נכנס כבל האנטנה מהגג, תנסו לעכוב אחריו, עדיף אפילו לפני בואו של הטכנאי של יס.
ככה לפחות תוכלו להראות לטכנאי לאן להתחבר.
לפי הבנתי אין חובה חוקית להתקין אנטנה בביניין ככה שהנושא לא באחריות של וועד הבית
ככה לפחות תוכלו להראות לטכנאי לאן להתחבר.
לפי הבנתי אין חובה חוקית להתקין אנטנה בביניין ככה שהנושא לא באחריות של וועד הבית
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
מאוד תלוי מיקום. לדוגמא במודיעין יש הסכם שכשהם מנתקים יס או הוט אתה עדיין מקבל חיבור מוגבל דרך הוט (פילטר מיוחד). במקומות אחרים יש כמה תשתיות שונות - של האנטנה המרכזית ושל יס ו/או הוט. כאשר מנתקים הם מעבירים לתשתית הביתית.
צריך למצוא מישהו שמתמחה בזה שיאתר את החיבור מהגג ויעביר אתכם אליו.
צריך למצוא מישהו שמתמחה בזה שיאתר את החיבור מהגג ויעביר אתכם אליו.
אני לא רואה אפילו מפצל של הוט, או שפשוט אין לכם בבניין תשתית שלהם. אמורים להיות בעקרון שלושה מפצלים: לווין, כבלים, אנטנה.
כשרוצים להתחבר לאנטנה פשוט מחברים את הכבל שמגיע מהדירה למפצל של האנטנה.
את יכולה לנתק לרגע את אחד החיבורים מהמפצל של יס על מנת לבדוק מה שלך (תראי מתי הטלוויזיה אצלך מראה שאין קליטה) ולסמן אותו כך שכשיהיה צורך לחבר לאנטנה יהיה קל לזהות את הכבל.
האנטנה היא רכוש משותף ולכן אם יש תקלה בה או בתשתית ממנה לדירות וועד הבית צריך לתקן אותה כמו כל רכוש משותף אחר על חשבונו (עפ"י חוק המקרקעין, סעיף 58).
יס צריכים לחבר אותך חזרה לאנטנה לפי סעיף 16. ד. בהסכם ההתקשרות.
את יכולה לנתק לרגע את אחד החיבורים מהמפצל של יס על מנת לבדוק מה שלך (תראי מתי הטלוויזיה אצלך מראה שאין קליטה) ולסמן אותו כך שכשיהיה צורך לחבר לאנטנה יהיה קל לזהות את הכבל.
האנטנה היא רכוש משותף ולכן אם יש תקלה בה או בתשתית ממנה לדירות וועד הבית צריך לתקן אותה כמו כל רכוש משותף אחר על חשבונו (עפ"י חוק המקרקעין, סעיף 58).
יס צריכים לחבר אותך חזרה לאנטנה לפי סעיף 16. ד. בהסכם ההתקשרות.
- uh99
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3783
- נתן תודות: 1143 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
·הכבל עם הסימון האדום זה הכבל של HOT וכבל השחור זה של yesliorp כתב:אני לא רואה אפילו מפצל של הוט, או שפשוט אין לכם בבניין תשתית שלהם. אמורים להיות בעקרון שלושה מפצלים: לווין, כבלים, אנטנה.
האנטנה היא רכוש משותף ולכן אם יש תקלה בה או בתשתית ממנה לדירות וועד הבית צריך לתקן אותה כמו כל רכוש משותף אחר על חשבונו (עפ"י חוק המקרקעין, סעיף 58 ).
יס צריכים לחבר אותך חזרה לאנטנה לפי סעיף 16. ד. בהסכם ההתקשרות ....