למה לא לחבר רמקול קצת אחרת?...
רובנו מיחסים חשיבות רבה שלא לומר עליונה לאופן חיבור הרמקולים להגברה
ובכן, האם אי פעם משהו נתן את הדעת לחיבור מסוג אחר קצת
משהו לא שיגרתי אלא יותר פונקציונלי, חיבור בכבל ....קואקסיאלי!
הרי ידוע שכבלים קואקסיאליים מצטיינים בטופולוגיה אחידה לכל אורך המוליך, קיבול והתנגדות נמוכים מאוד, הסיכוך שלהם בדרך כלל מצוין, והם זמינים וזולים מאוד יחסית.
נו מה אומרים?
ובכן, האם אי פעם משהו נתן את הדעת לחיבור מסוג אחר קצת
משהו לא שיגרתי אלא יותר פונקציונלי, חיבור בכבל ....קואקסיאלי!
הרי ידוע שכבלים קואקסיאליים מצטיינים בטופולוגיה אחידה לכל אורך המוליך, קיבול והתנגדות נמוכים מאוד, הסיכוך שלהם בדרך כלל מצוין, והם זמינים וזולים מאוד יחסית.
נו מה אומרים?
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
כבל קואקסיאלי,
לפחות כזה עם מוליך מרכזי וסיכוך המשמש כניוטראל, הוא דווקא עם ערכי קיבול והשראות גבוהים יחסית - לפחות בתיאוריה.
אבל, אתה מוזמן לנסות בעצמך, ואם זה נשמע לך טוב, אז לך עך זה.
אבל, אתה מוזמן לנסות בעצמך, ואם זה נשמע לך טוב, אז לך עך זה.
איל פור
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- קיבל תודות: 1 פעם
תקנו אותי אם אני טועה.
כבל קואקס מיועד להעביר התנגדות אחרת לגמריי.
בנוסף עומצת הסיגנל שלו בוואטים ואמפרים נמוכה בהרבה ממה שעובר בכבל רגיל שמחובר לרמקולים.
לפי מה שאני מבין לפחות.
האם אני צודק?
כמו כן אגב השאלה המעניינת היא למה אנחנו לא מחברים בחוטי החשמל הקשיחים הטובים שמחברים בתוך הקירות שלנו או מערכות חשמל גדולות , רתכות , מגברי רכב.
הרי הם אמורים להחזיק מתח וזרם גבוהים מאוד.
ובעצם הבעיה בחוטי רמקולים היא שיש צוואר בקבוק הרבה פעמים ולא כל המידע עובר .
השאלה אם כבל שאמור להחזיר 220V ו30 40 אמפר לא יותר טוב?
כבל קואקס מיועד להעביר התנגדות אחרת לגמריי.
בנוסף עומצת הסיגנל שלו בוואטים ואמפרים נמוכה בהרבה ממה שעובר בכבל רגיל שמחובר לרמקולים.
לפי מה שאני מבין לפחות.
האם אני צודק?
כמו כן אגב השאלה המעניינת היא למה אנחנו לא מחברים בחוטי החשמל הקשיחים הטובים שמחברים בתוך הקירות שלנו או מערכות חשמל גדולות , רתכות , מגברי רכב.
הרי הם אמורים להחזיק מתח וזרם גבוהים מאוד.
ובעצם הבעיה בחוטי רמקולים היא שיש צוואר בקבוק הרבה פעמים ולא כל המידע עובר .
השאלה אם כבל שאמור להחזיר 220V ו30 40 אמפר לא יותר טוב?
Re: כבל קואקסיאלי,
אילפור כתב:לפחות כזה עם מוליך מרכזי וסיכוך המשמש כניוטראל, הוא דווקא עם ערכי קיבול והשראות גבוהים יחסית - לפחות בתיאוריה.
זה שהוא עם ערכי קיבול והשראה נמוכים זה בוודאות, וזה שאני יכול לנסות אני יודע
אבל השאלה היא למה היצרנים לא משתמשים בו?...
מעניין מדוע המשפט הזה עושה לי דז'אווbroitman כתב: הרי ידוע שכבלים קואקסיאליים מצטיינים בטופולוגיה אחידה לכל אורך המוליך, קיבול והתנגדות נמוכים מאוד, הסיכוך שלהם בדרך כלל מצוין, והם זמינים וזולים מאוד יחסית....
למיטב הבנתי- לרמקולים צריך כבל "בריא" שיוכל להעביר הרבה זרם, בקוואקסיאלים יש מוליך דקיק שלא יעמוד בכך, לא
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. זרם.
2. החסינות של כבל קואקסיאלי לרעש לא רלוונטית לאות שעובר על כבל רמקול מבחינת יחס אות לרעש. מדובר על אמרפים שלמים ועשרות וולטים. רעש של מיליוולטים לא ישפיע ולא יישמע. נניח שיש רעש כזה ואתה עושה PAUSE בנגן, האם הרעש הזה יצליח בכלל להזיז את הדרייברים ?
2. החסינות של כבל קואקסיאלי לרעש לא רלוונטית לאות שעובר על כבל רמקול מבחינת יחס אות לרעש. מדובר על אמרפים שלמים ועשרות וולטים. רעש של מיליוולטים לא ישפיע ולא יישמע. נניח שיש רעש כזה ואתה עושה PAUSE בנגן, האם הרעש הזה יצליח בכלל להזיז את הדרייברים ?
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- קיבל תודות: 1 פעם
בעצם האות החלש שמתלבש הוא רוכב על אות גדול מאוד.
הדבר היחיד שאולי יכול להיות הוא ברמקולים מאוד מאוד מאוד נצילים 105 dB ומעלה.
האות הגדול הוא כבר מוגבר.
בגלל זה הבעיה ב RCA שבו אות קטן יחסית מוגבר.
כדי שהאות הקטן + אות רעש יוגברו אז יש לסכך טוב חוטי RCA.
זה למה למשל אם ניקח את אחת הסביבות הקשות ביותר למערכות קול , רכב או במות.
כבלי החיבור ברכב הם מסוככים עד מאוד ,לעומת זאת כדי להעביר את הסיגנל לרמקול אין בעיה בחוט רגיל.
לבמות יש אפילו יותר בעיה גם בגלל המרחק הרב ואז משתמשים ב XLR ופאנטומים כדי לבטל רעשים . כי פה באמת מתעסקים באות חלש מאוד מאוד (מקרופון או גיטרה למשל) ועליו בקלות מתלבש אות קטן שמוגבר.
הדבר היחיד שאולי יכול להיות הוא ברמקולים מאוד מאוד מאוד נצילים 105 dB ומעלה.
האות הגדול הוא כבר מוגבר.
בגלל זה הבעיה ב RCA שבו אות קטן יחסית מוגבר.
כדי שהאות הקטן + אות רעש יוגברו אז יש לסכך טוב חוטי RCA.
זה למה למשל אם ניקח את אחת הסביבות הקשות ביותר למערכות קול , רכב או במות.
כבלי החיבור ברכב הם מסוככים עד מאוד ,לעומת זאת כדי להעביר את הסיגנל לרמקול אין בעיה בחוט רגיל.
לבמות יש אפילו יותר בעיה גם בגלל המרחק הרב ואז משתמשים ב XLR ופאנטומים כדי לבטל רעשים . כי פה באמת מתעסקים באות חלש מאוד מאוד (מקרופון או גיטרה למשל) ועליו בקלות מתלבש אות קטן שמוגבר.
broitman
לגביי זרם, חוט יעודי לרמקולים עדיף כי ההתנגדות שלו יותר נמוכה.
לגביי מתח, חוט יעודי לרמקול עדיף. בחוט קואקסיאלי, החומר המבודד שמפריד בין המרכזי לסיכוך עלול להפרץ במתח יותר נמוך מהחומר המבודד בחוט לרמקולים.
לגביי הקיבול, בקואקס הקיבול גדול יותר. שטח הפנים של החלק המסוכך העוטף את החוט המרכזי מכל הכיוונים גדול משטח החתך בין זוג חוטים רגילים.
לגביי רעש, נדמה שחוט מסוכך שמחובר לרמקולים יסנן רעש, אבל זה לא.
הרמקול מחובר למגבר במצב "צף". לא הצד החיובי ולא השלילי של הרמקול מחוברים להארקה ולכן כל רעש שמופיע יתלבש רק על החלק המסוכך בכבל, יגיע לרמקול ויגרום לצליל ברמקול.
רעש שמתלבש על חוט רמקול רגיל יופיע על שני החוטים בכיוון וצורה זהים ולכן כששני ההדקים ברמקול יקבלו סיגנל זהה הרעש יבוטל אוטומטית.
נראה לי עדיין שלרמקולים עדיף חוט לרמקולים.
לגביי זרם, חוט יעודי לרמקולים עדיף כי ההתנגדות שלו יותר נמוכה.
לגביי מתח, חוט יעודי לרמקול עדיף. בחוט קואקסיאלי, החומר המבודד שמפריד בין המרכזי לסיכוך עלול להפרץ במתח יותר נמוך מהחומר המבודד בחוט לרמקולים.
לגביי הקיבול, בקואקס הקיבול גדול יותר. שטח הפנים של החלק המסוכך העוטף את החוט המרכזי מכל הכיוונים גדול משטח החתך בין זוג חוטים רגילים.
לגביי רעש, נדמה שחוט מסוכך שמחובר לרמקולים יסנן רעש, אבל זה לא.
הרמקול מחובר למגבר במצב "צף". לא הצד החיובי ולא השלילי של הרמקול מחוברים להארקה ולכן כל רעש שמופיע יתלבש רק על החלק המסוכך בכבל, יגיע לרמקול ויגרום לצליל ברמקול.
רעש שמתלבש על חוט רמקול רגיל יופיע על שני החוטים בכיוון וצורה זהים ולכן כששני ההדקים ברמקול יקבלו סיגנל זהה הרעש יבוטל אוטומטית.
נראה לי עדיין שלרמקולים עדיף חוט לרמקולים.
מוטי
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
היתרון היחיד והבלעדי שיש לכבל קואקס הוא סיכוך מפני רעשים אלקטרומגנטיים, אלא שזה לא רלוונטי לחלוטין בחיבור הרמקולים, וזאת מכמה סיבות:
- עצמת האות הנכנס לרמקול גבוהה - וולטים בודדים עד עשרות בודדות מאד. רעש שיתלבש על החוטים, בעצמה של כמה מילי-וולטים לכל היותר, בטל בשישים בהשוואה לסיגנל.
- חיבור הרמקולים הוא מעצם טבעו מאוזן (Balanced), כך שרעש מתלבש באופן זהה בין שני החוטים, ובעצם מתחסר ברמקול עצמו.
- רמקול מורכב מסלילים וקבלים, שמסננים רעשי RF. הטוויטר ממילא לא מגיב בתחום התדר המאד גבוה, כך שאין משמעות לרעשי RF.
מעבר לכך, אני יכול להעיד מנסיון אישי שמגברים דיגיטלים מסויימים מוציאים אות בתדר RF כלפי הרמקולים. האות לא מפריע לפעולה התקינה של הרמקול ולא מונע ממנו להשמע נפלא.
- עצמת האות הנכנס לרמקול גבוהה - וולטים בודדים עד עשרות בודדות מאד. רעש שיתלבש על החוטים, בעצמה של כמה מילי-וולטים לכל היותר, בטל בשישים בהשוואה לסיגנל.
- חיבור הרמקולים הוא מעצם טבעו מאוזן (Balanced), כך שרעש מתלבש באופן זהה בין שני החוטים, ובעצם מתחסר ברמקול עצמו.
- רמקול מורכב מסלילים וקבלים, שמסננים רעשי RF. הטוויטר ממילא לא מגיב בתחום התדר המאד גבוה, כך שאין משמעות לרעשי RF.
מעבר לכך, אני יכול להעיד מנסיון אישי שמגברים דיגיטלים מסויימים מוציאים אות בתדר RF כלפי הרמקולים. האות לא מפריע לפעולה התקינה של הרמקול ולא מונע ממנו להשמע נפלא.