שלום לכולם,
ראשית, אתחיל בכך שמעבר להכרת המונחים הבסיסיים וההבדלים המהותיים בין הטכנולוגיות, אין לי ממש מושג במסכים דקים.
הסיפור הוא כזה:
אבא של חבר הפך לסבא והחליט לפנק עצמו במסך דק לחדר השינה (מוזר מה שנכדים עושים לאנשים מבוגרים...). לאחר בדיקה קצרה בחנויות הסבא הטרי החליט שמה שהוא צריך זה:
LCD - מפני ש"הטלוויזיה תחזיק יותר שנים מפלזמה" (יש בכלל אמת בדבר?).
37" - "כי אני לא רואה טוב...". (מרחק הצפייה הוא 3.5m).
HD - "כדי להיות מוכן לעתיד". (צריך HD בשביל להנות מחיים יבין?).
אני באופן אישי אמרתי לו שהנתונים הטכניים לא חשובים כמו המענה לדרישותיו וכמו איכות התמונה. המטרה היא לקבל את התמורה הטובה ביותר לכסף. מכאן, הסכמנו שעצה טובה אפשר לקבל רק מאנשי הפורום הזה.
לכן, מכיוון שאין לנו מושג מה הבחירה הנכונה במקרה זה, אציג את הנתונים היבשים, מתוך תקווה שמי מאנשי הפורום יעלה עם תשובה.
1) התקציב - עד 8.5K.
2) מרחק הצפייה - 3.5m.
3) "יישומים עיקריים" - TV (הוט) ומעט מאוד DVD.
שיטוט ממושך באתר מכווין אותי להמליץ לו על פלזמה 37", שהלך הרוח בפורום מראה שהיא סלחנית למקורות רעים (TV) וטובה מספיק ל-DVD וכד'.
שאלות מתבקשות הן:
האם לסבא הנחמד יש סיבה להשקיע ב-HD, כרגע או בכלל, כאשר רוב-רובה של הצפייה היא ב-TV (אני לא רואה אותו קונה נגן DVD-HD לחדר השינה...) ?
האם מסך פלזמה באמת מחזיק שנים ספורות בלבד, ושבשל כך עדיף להמר על LCD ( ואולי להתפשר על איכות התמונה ב-TV) ?
ולאחר כתיבת המגילה, כל שנותר הוא להודות על הסבלנות עד הלום ולומר כי כל עזרה תתקבל בברכה...
אני בור מוחלט בנושא: עזרו לי לבחור מסך דק לחדר השינה...
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
אהי הולך עם המלצתך לסבא ואולי אפילו משדרג ל- 42 תלוי בראיה 
גם הפלאזמה תחזיק שנים רבות אם ישתמשו בה כהלכה. אם יש סיכוי שהסבא ירדם כל יום מול המסך עם הלוגו של ערוץ 1 אז אולי כדאי בכל זאת LCD.
גם הפלאזמה תחזיק שנים רבות אם ישתמשו בה כהלכה. אם יש סיכוי שהסבא ירדם כל יום מול המסך עם הלוגו של ערוץ 1 אז אולי כדאי בכל זאת LCD.
HiFiMusic IL