איך אני מגדיר בממיר לוויני קליטת ערוצים גם ע"י לווין וגם על ידי עידן פלוס?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
storm פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

יש לי צלחת שדרכה אני קולט ערותים ובמקביל אני מבקש לחבר אנטנה לקליטת ערוצי עידן פלוס.
איך אני מגדיר בממיר הלוויני שיעשה סריקה גם על ערוצי הלווין וגם על ערוצי עידן פלוס?
ואיפה אני מחבר את האנטנה של עידן פלוס בממיר?

ממירי zgemma h2.h וממיר VU+ DUO2 ושניהם עם image של OpenPLI מעודכן.

תודה נמראש לעוזרים

eabramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
שם מלא: Eran Abramovitz
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #2 

אתה חייב לחבר כל סוג של אנטנה לכניסה המתאימה לה.
בכניסה מסוג F אתה מחבר לצלחת/צלחות הלווין ומחבר חלק ללא הברגה לכניסה של התקן הקרקעי DVB-T אין אפשרות לקליטת אותות קרקעיים במקלט לוויני אלא אם יש מודול קרקעי נוסף במקלט (עם כניסה נפרדת אליו).

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #3 

ה-Zgemma אמור לעבוד. חבר את הכבל של הלוויין למחבר ה-F (עם ההברגה) שבגב המכשיר ואת הכבל של עידן פלוס למחבר הרגיל (אם אתה משתמש ב-Combiner כדי להעביר את שניהם על אותו כבל אז תצטרך להתקין מפצל ולחבר אותו לשתי הכניסות כי הממיר לא יודע לקלוט אות DVB-T דרך כניסת הלוויין ולהיפך).
לגבי ה-VU - הוא מגיע עם כרטיסי טיונר ניתנים להחלפה, כשיש מודול כבלים ומודול לוויין. מודול הכבלים יודע לקלוט גם את עידן פלוס, אז אם קנית דגם שכולל את המודול הזה אז כן, תוכל לקלוט. אם קנית רק מודול לוויין אז לא תוכל לקלוט עידן פלוס איתו. מה שכן בגלל שהטיונרים נמצאים במודול נפרד ולא מולחמים לממיר אז תוכל לקנות מודול כבלים ולהתקין בממיר הקיים. גם כאן צריך לחבר כל כבל בנפרד, כשהכבל של הלוויין מתחבר להברגת ה-F והכבל של העידן לכניסת האנטנה הרגילה.

אין אפשרות לסרוק בו"ז גם לוויין וגם את עידן, צריך לסרוק כל אחד מהם בנפרד, אבל זה לא סיפור גדול. פשוט תריץ סריקה של DVB-S (לוויין, וכמובן תצטייד בנתוני ה-LNB וכו', אני לא מומחה לוויינים אז תשאל אחרים) ואז תעשה סריקה נפרדת של DVB-T לתדר של עידן (514MHz במרכז, 538MHz בצפון ובדרום) וברגע ששתי הסריקות יסתיימו הממיר כבר יידע לקשר את מספרי הערוצים לטיונר באופן שקוף.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”