מעבר ל mini pc..
שלום לחברי הפורום, אשמח לעיצתכם:
אז הגיע הזמן לקפל את הPC הגדול המחובר לטלביזיה שכרגע משמש לקצת סטרימינג בקודי
ובעיקר ככונן רשת למשתמשי הבית (עבודה וגיבוי) ולעבור למיני PC (גם בשביל לחסוך מקום)
2 שאלות:
מחפש מיני PC מומלץ (pipo ושות) בתחום המחיר הנורמלי (עד 100$)
שיתן את היכולת לקודי בעיקר, כמו כן לשימושי אופיס בסיסיים והדפסה (סטרימרים של אנדרויד אפשר לחבר למדפסת??)
כרגע יש כמה מועמדים ומצאתי גם כאלו ללא כל ביקורות כגון NEXBOX ו- WINTEL...
המלצות?
השאלה השניה היא איך מתגברים על נושא כונן הרשת לעבודה למשתמשי הבית:
אני בעצם צריך NAS למיטב הבנתי? (קצת חדש בטרמינולוגיה)
האם אפשר פשוט לקנות כונן חצוני שיתחבר לראוטר (אגב, הם אמורים להיות זמינים תמיד? גם אם נופל האינטרנט? )
האם החיבור אמין ויציב?
או עדיף מוצרים "מתוחכמים" יותר כגון my passport wireless
או My cloud? שלא הבנתי אם גם הם "עצמאיים" או דורשים מחשב עובד/ חיבור תמידי ואינטרנט..
אשמח להבהרות והעצות
תודה רבה
אבי
אז הגיע הזמן לקפל את הPC הגדול המחובר לטלביזיה שכרגע משמש לקצת סטרימינג בקודי
ובעיקר ככונן רשת למשתמשי הבית (עבודה וגיבוי) ולעבור למיני PC (גם בשביל לחסוך מקום)
2 שאלות:
מחפש מיני PC מומלץ (pipo ושות) בתחום המחיר הנורמלי (עד 100$)
שיתן את היכולת לקודי בעיקר, כמו כן לשימושי אופיס בסיסיים והדפסה (סטרימרים של אנדרויד אפשר לחבר למדפסת??)
כרגע יש כמה מועמדים ומצאתי גם כאלו ללא כל ביקורות כגון NEXBOX ו- WINTEL...
המלצות?
השאלה השניה היא איך מתגברים על נושא כונן הרשת לעבודה למשתמשי הבית:
אני בעצם צריך NAS למיטב הבנתי? (קצת חדש בטרמינולוגיה)
האם אפשר פשוט לקנות כונן חצוני שיתחבר לראוטר (אגב, הם אמורים להיות זמינים תמיד? גם אם נופל האינטרנט? )
האם החיבור אמין ויציב?
או עדיף מוצרים "מתוחכמים" יותר כגון my passport wireless
או My cloud? שלא הבנתי אם גם הם "עצמאיים" או דורשים מחשב עובד/ חיבור תמידי ואינטרנט..
אשמח להבהרות והעצות
תודה רבה
אבי
מניסיוני אין מוצר ב100 דולר שיעבוד טוב לאורך זמן בשימושים בסיסיים באופים וגלישה.
המעבדים חלשים מדי לעבודה תחת חלונות 10 ואתה במקרה הטוב יכול לצפות ממכשיר לשימוש מדיה.
מחשב מיני PC טוב עם מעבד אינטל סדרת I3 וכונן SSD קטן של 32 גי'גה מתחיל מ200 דולר ויתן לך הרבה יותר ביחס למכשירי ה100דולר.
בתוספת של 50 דולר תקבל בתוכו גם 1TB מכאנית שאמור לפתור לך את בעית האחסון....
המעבדים חלשים מדי לעבודה תחת חלונות 10 ואתה במקרה הטוב יכול לצפות ממכשיר לשימוש מדיה.
מחשב מיני PC טוב עם מעבד אינטל סדרת I3 וכונן SSD קטן של 32 גי'גה מתחיל מ200 דולר ויתן לך הרבה יותר ביחס למכשירי ה100דולר.
בתוספת של 50 דולר תקבל בתוכו גם 1TB מכאנית שאמור לפתור לך את בעית האחסון....
היי, תודה על התגובה
אני אחדד, המיני פיסי, ישמש כמעט ורק למדיה וסטרימינג...
רציתי אופיס ע"מ להיות מסוגל לפתוח מסמך ולהדפיס... לא באמת לעבוד על המחשב.. אז אולי זה כן יתאים...
כרגע כונן הרשת על המחשב הנייח וצריך "להעיר" את המחשב כל פעם שרוצים גישה אליו.. לכן שאלתי על כוננים חיצוניים "עצמאיים"
אני אחדד, המיני פיסי, ישמש כמעט ורק למדיה וסטרימינג...
רציתי אופיס ע"מ להיות מסוגל לפתוח מסמך ולהדפיס... לא באמת לעבוד על המחשב.. אז אולי זה כן יתאים...
כרגע כונן הרשת על המחשב הנייח וצריך "להעיר" את המחשב כל פעם שרוצים גישה אליו.. לכן שאלתי על כוננים חיצוניים "עצמאיים"
אצלי בסלון יש את ה ECS LIVA - שנקנה במחיר דומה לפני כשנתיים מNEWEGG - מעבד אינטל ביי טרייל קטן וחסכן (לא זוכר בדיוק את הדגם - אפשר לראות במפרט שלו ..).
עליו התקנתי UBUNTU וKODI כמובן - ואני מאוד מרוצה מהסידור הזה...
לא חייבים להיות עם ווינדוס כדי להינות ממחשב מדיה סנטר איכותי ....
לדעתי זה גם עדיף ויציב ממערכת דומה מבוססת אנדרואיד .
לא ממש מעודכן על דגמים ספציפיים שהולכים כרגע במחשבי המיני החדשים שיצאו בחודשים האחרונים..
עליו התקנתי UBUNTU וKODI כמובן - ואני מאוד מרוצה מהסידור הזה...
לא חייבים להיות עם ווינדוס כדי להינות ממחשב מדיה סנטר איכותי ....
לדעתי זה גם עדיף ויציב ממערכת דומה מבוססת אנדרואיד .
לא ממש מעודכן על דגמים ספציפיים שהולכים כרגע במחשבי המיני החדשים שיצאו בחודשים האחרונים..