התייעצות | יצירת RAID פנימי במחשב.
שלום רב.
לאחרונה אני מתעניין ברכישת NAS לאחסון עבודות צילום שלי (סטילס ווידאו).
רציתי לדעת האם יש מניעה כלשהי ליצור מערך דיסקים קשיחים בתוך המחשב בתצורה מסויימת (לדוגמה RAID 5/6) ובכך לחסוך את הצורך ברכישת המארז היעודי.
בשורה התחתונה רציתי לקבל מהירות ושרידות, זו התוכנית:
לחבר שני כונני 1TB במערך של RAID0 כדי לקבל מהירות (יהיה בשימוש של פרוייקטים בזמן עבודה) ועוד 3 כוננים של 2TB או יותר במערך של RAID5 לארכיון.
מערכת ההפעלה תהיה על SSD או SSD M.2 ויהיה SSD נוסף ל- Cache.
המפרט של המחשב שלי:
מארז: Thermaltake Core v71
מעבד: Intel Core i7-5930K Haswell
לוח: Asus x99 deluxe X99
SSD: SSD Samsung 850 Evo MZ-75E120 120GB
זכרון 4 יחידות (סה"כ 16 ג"ב) : ADATA XPG Z1 DRAM 8GB DDR4 2800MHz
ספק: Seasonic Platinum-860 860W
אשמח לשמוע את חוות דעתכם ונסיונכם בנושא.
בברכה,
יגל.
לאחרונה אני מתעניין ברכישת NAS לאחסון עבודות צילום שלי (סטילס ווידאו).
רציתי לדעת האם יש מניעה כלשהי ליצור מערך דיסקים קשיחים בתוך המחשב בתצורה מסויימת (לדוגמה RAID 5/6) ובכך לחסוך את הצורך ברכישת המארז היעודי.
בשורה התחתונה רציתי לקבל מהירות ושרידות, זו התוכנית:
לחבר שני כונני 1TB במערך של RAID0 כדי לקבל מהירות (יהיה בשימוש של פרוייקטים בזמן עבודה) ועוד 3 כוננים של 2TB או יותר במערך של RAID5 לארכיון.
מערכת ההפעלה תהיה על SSD או SSD M.2 ויהיה SSD נוסף ל- Cache.
המפרט של המחשב שלי:
מארז: Thermaltake Core v71
מעבד: Intel Core i7-5930K Haswell
לוח: Asus x99 deluxe X99
SSD: SSD Samsung 850 Evo MZ-75E120 120GB
זכרון 4 יחידות (סה"כ 16 ג"ב) : ADATA XPG Z1 DRAM 8GB DDR4 2800MHz
ספק: Seasonic Platinum-860 860W
אשמח לשמוע את חוות דעתכם ונסיונכם בנושא.
בברכה,
יגל.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
שום בעיה,
אתה רק צריך לרכוש כרטיס Raid משום שלוח אם סטנדרטי לא כולל בתוכו יכולות של Raid 5.
שים לב שכרטיס כזה כלל לא זול ויכול להגיע לבדו למחיר של NAS סביר מיד שניה.
ליאור
אתה רק צריך לרכוש כרטיס Raid משום שלוח אם סטנדרטי לא כולל בתוכו יכולות של Raid 5.
שים לב שכרטיס כזה כלל לא זול ויכול להגיע לבדו למחיר של NAS סביר מיד שניה.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
https://www.asus.com/us/Motherboards/X9 ... fications/yagel_k כתב:תודה על התגובה המהירה ליאור.
לפני שאחפש בגוגל, האם ידוע לך אם לוח האם שלי תומך ב- RAID5 ללא צורך בהרחבה?...
מסתבר שכן
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
מספר נקודות בקשר ל RAID
דבר ראשון בלוחות שמכוונות לשוק הביתי לא קיים בקר RAID אמיתי, אלה מימוש של RAID ברמת ה ChipSet , דבר שמכונה: Fake RAID , דבר שמספק ביצועים ירודים ביותר וסובל מבעיות של אמינות ( המערכים פשוט מתפרקים ללא אפשרות לשיחזור של החומר ). לוחות שכוללים בקר RAID אמיתי מיוצרים רק לשימוש במעבדי XEON ומחיר של הלוחות כאלה, הוא שווה למחיר של מספר מחשבים ביתיים שלמים.
בקשר לבקר RAID אמיתי. שמתכננים להשתמש בבקר RAID אמיתי, חשוב גם לזכור לבחור בקר שכולל מספיק זיכרון, לפחות 2G ומעבד מספיק חזק, חוץ מזה דבר שחובה להתקין על הבקר, זה יחידת גיבוי לזיכרון מטמון של הבקר וגם את המחשב לחבר לחשמל דרך מערכת אל פסק ONLINE. בקשר למערך, מומלץ בחום להפעיל את כל הדיסקים במערך אחד, דבר שיספק ביצועים יותר טובים, בגלל שהכתיבה תהייה לכל הדיסקים במקביל , כך שכמה שיהיו יותר דיסקים במערך, כך גם המהירות הכוללת של המערך תהיה גבוהה יותר. בשביל שהמהירות של המערך כזה של דיסקים מכניים תיהיה דומה למהירות של דיסק בודד SSD , נדרשים לפחות 8 דיסקים מכניים במערך RAID 5 . במצב כזה מקבלים גם סרידות על ידי יתירות, גם מהירות כתיבה \ קריאה וגם נפח כולל סביר של המערך. צירפתי תמונה של ממשק ניהול של בקר RAID מאחד המחשבים שלי בבית. מדובר על מערך שעובד כבר מספר שנים טובות ללא שום בעייה.
מהבקרים הכי זולים אני יכול להמליץ על: MegaRAID SAS 9361-8i
https://www.amazon.com/LSI-MegaRAID-936 ... B00GTDTCTM
LSI Logic Accessory 05-25444-00 LSICVM02 CacheVault Kit
https://www.amazon.com/Logic-Accessory- ... s=LSICVM02
בשביל מגירות לדיסקים, אפשר להשתמש ביחידה כזו לדוגמה, שמותקנת בכל מארז פשוט ובמיקום של 3 יח' של 5.25'' ניתן להתקים 5 דיסקים של 3.5'' .
Supermicro CSE-M35T-1B Mobile Rack
https://www.amazon.com/Supermicro-CSE-M ... B00009ILU1
בקשר לבקר RAID אמיתי. שמתכננים להשתמש בבקר RAID אמיתי, חשוב גם לזכור לבחור בקר שכולל מספיק זיכרון, לפחות 2G ומעבד מספיק חזק, חוץ מזה דבר שחובה להתקין על הבקר, זה יחידת גיבוי לזיכרון מטמון של הבקר וגם את המחשב לחבר לחשמל דרך מערכת אל פסק ONLINE. בקשר למערך, מומלץ בחום להפעיל את כל הדיסקים במערך אחד, דבר שיספק ביצועים יותר טובים, בגלל שהכתיבה תהייה לכל הדיסקים במקביל , כך שכמה שיהיו יותר דיסקים במערך, כך גם המהירות הכוללת של המערך תהיה גבוהה יותר. בשביל שהמהירות של המערך כזה של דיסקים מכניים תיהיה דומה למהירות של דיסק בודד SSD , נדרשים לפחות 8 דיסקים מכניים במערך RAID 5 . במצב כזה מקבלים גם סרידות על ידי יתירות, גם מהירות כתיבה \ קריאה וגם נפח כולל סביר של המערך. צירפתי תמונה של ממשק ניהול של בקר RAID מאחד המחשבים שלי בבית. מדובר על מערך שעובד כבר מספר שנים טובות ללא שום בעייה.
בשביל מגירות לדיסקים, אפשר להשתמש ביחידה כזו לדוגמה, שמותקנת בכל מארז פשוט ובמיקום של 3 יח' של 5.25'' ניתן להתקים 5 דיסקים של 3.5'' .
https://www.amazon.com/Supermicro-CSE-M ... B00009ILU1
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
אני משתמש שנים רבות ובמספר גדול של מחשבים ב-RAID המובנה ב-CHIPSET של אינטל. עד היום - ללא שום בעיה או "התפרקות". מעבר לכך, גם החלפת לוח האם לא פוגמת בשלמות ה-RAID וה-DRIVER המובנה של אינטל מסוגל לשחזר את מבנה ה-RAID בלי בעיה. אולי הביצועים לא מדהימים אבל האמינות שאתה מקבל, כמעט ללא שום עלות, היא מבחינתי מושלמת.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כל הכבוד. טוב לדעת שיש מי שמטייל במשך שנים רבות בשדה מוקשים מסומן וגם מספר על זה שלא קרה לו כלום עד כה.
כדאי גם לזכור שפותח השרשור מתכוון להשתמש במערך RAID לצורך העבודות שלו, שמירה של קבצי צילום ולא לתוצאות משחקי קנדי קראש שהוא משחק.
כדאי גם לזכור שפותח השרשור מתכוון להשתמש במערך RAID לצורך העבודות שלו, שמירה של קבצי צילום ולא לתוצאות משחקי קנדי קראש שהוא משחק.
Re: מספר נקודות בקשר ל RAID
בקר RAID שיושב על לוח האם, גם אם זה fake raid, מתאים לשימוש בייתי. לא צריך יותר. עבדתי ככה 5 שנים בלי שום בעיה.sys_admin כתב:דבר ראשון בלוחות שמכוונות לשוק הביתי לא קיים בקר RAID אמיתי, אלה מימוש של RAID ברמת ה ChipSet , דבר שמכונה: Fake RAID , דבר שמספק ביצועים ירודים ביותר וסובל מבעיות של אמינות ( המערכים פשוט מתפרקים ללא אפשרות לשיחזור של החומר ). לוחות שכוללים בקר RAID אמיתי מיוצרים רק לשימוש במעבדי XEON ומחיר של הלוחות כאלה, הוא שווה למחיר של מספר מחשבים ביתיים שלמים.
https://www.amazon.com/Supermicro-CSE-M ... B00009ILU1...
זה לא ייתן ביצועים, נכון.
לגבי ביצועים, לא צריך ביצועים של SSD. תלוי מה המטרה. אם שומרים תמונות, אז לא צריך ביצועים כאלה.
לגבי בקר אמיתי - לא צריך הרבה זכרון. צריך הרבה זכרון רק אם יש חשיבות גבוהה לביצועים. מי ששומר תמונות לא צריך ביצועים.
במערך RAID 5 על שמוןנה דיסקים, אין שרידות מי יודע מה. בכל מערך RAID 5, ללא קשר למספר החברים, מספיק שילכו שני דיסקים - כדי שנאבד את המידע. ככל שיש יותר חברים במערך - הסיכוי ששני דיסקים ילכו - גדל. מערך RAID עם 8 דיסקים זה אומר אחסון מאוד לא אמין, זה ממש מסוכן. אם זה לא ברור - זה פי 5 יותר מוסכן מאשר מערך RAID 5 שיש בו 3 דיסקים. אם כבר, לך על RAID 6.
לי יש לוח של 700 שקל שעושה RAID 0,1 5 , 10. אני מניח שזה אכן fake raid, זה מספיק לצרכים ביתיים. לגמרי.
לגבי סוללת גיבוי לזכרון מטמון- לא צריך את זה. זה רלוונטי רק לזכרון מטמון שמשרת כתיבות (בניגוד לקריאות). למטרה שלך לא צריך cache לכתיבות. אפשר פשוט ברמת מערכת הפעלה לבטל write back cache (או ברמת הבקר, אם יש), ואז מידע לעולם לא ילך לאיבוד. אם אתה כל הזמן שומר תמונות אז סביר שהמידע שלך לא ידידותי ל read cache. חבל על כל הכסף והמאמצים.
שורה תחתונה: יש הרבה כללים נכונים למשתמש העסקי, הם יקרים מאוד ומיותרים לשימוש בייתי.
אם המשתמש חרד כל כך למידע שלו, אפשר פשוט לקנות דיסק חצוני לבצע גיבוי אליו. בדרך כלל הדיסקים האלה מגיעים עם תוכנת גיבוי שעושה את העבודה באופן האוטומטי.
נערך לאחרונה על ידי nir11 ב 18/07/2016 8:52, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- יצירת קשר:
כל הכבוד על הציניות והזלזול ועל התייחסות המנומקת, רצינית והמעמיקה. הדרך שאתה מתמודד עם דעות המנוגדות משלך מעוררת השראה ואין ספק שיש הרבה מה ללמוד ממך בנושא הזה. אני כבר הולך להתכסות בזפת ובנוצות ולהגלות את עצמי מהעיר לפחות למשך חודש.
למען הסר ספק - הערה זו מיועדת למי שמכנה את עצמו SYS_ADMIN.
למען הסר ספק - הערה זו מיועדת למי שמכנה את עצמו SYS_ADMIN.
נערך לאחרונה על ידי NetCHEIF ב 17/07/2016 21:53, נערך 2 פעמים בסך הכל.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- יצירת קשר:
הודעה כפולה.
אני גם משתמש ברייד מובנה של לוח אם אם שני דיסקים של טרה הירוקים של ווסטרן דיגיטל והאמת אני מבסוט מהביצועים כתיבה וקריאה 125 מגה בשניה.
לפותח שרשור לבנית רייד אם חומרה במחשב ביתי זה סיפור יקר שלא נדבר על שהמחשב אהיה חייב על פסק כדי שחלילה הרייד לא יתרסק וכרטיס הכי זול שתמצא זה כמו סיס אדמין הביא קישור 600 דולר וזה דגם הפשוט
חוץ מזה בכרטיס רייד אין לך כל כך אינדיקציה איזה דיסק הלך כדי להחליף אותו
זה לא שווה תכסף ואת הכאב הראש לתעסק אם כרטיס רייד במחשב ביתי
משאני מציע לך זה לקנות שרת nas אם 6 או 8 מגירות של דיסקים לשים דיסקים להגדיר רייד וחבר לרשת ושלום על ישראל בשרת nas כזה יש לך אינדיקציה ויזואלית מה קורה אם כל דיסק אם הלך אחד אתה פשוט שולף מחליף וה nas מעתיק אליו את המידע.
לפותח שרשור לבנית רייד אם חומרה במחשב ביתי זה סיפור יקר שלא נדבר על שהמחשב אהיה חייב על פסק כדי שחלילה הרייד לא יתרסק וכרטיס הכי זול שתמצא זה כמו סיס אדמין הביא קישור 600 דולר וזה דגם הפשוט
חוץ מזה בכרטיס רייד אין לך כל כך אינדיקציה איזה דיסק הלך כדי להחליף אותו
זה לא שווה תכסף ואת הכאב הראש לתעסק אם כרטיס רייד במחשב ביתי
משאני מציע לך זה לקנות שרת nas אם 6 או 8 מגירות של דיסקים לשים דיסקים להגדיר רייד וחבר לרשת ושלום על ישראל בשרת nas כזה יש לך אינדיקציה ויזואלית מה קורה אם כל דיסק אם הלך אחד אתה פשוט שולף מחליף וה nas מעתיק אליו את המידע.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
ניסיתי בהתחלה להשתמש ב RAID של לוח האם (גם לי ASUS. לא זוכר איזה) ובתצורה שגם מגבה (5) זה עבד לאט.
בסוף החלטתי לרכוש NAS יעודי לגיבוי ובמובנה ל RAID 0 בלבד. היו לי ארבעה דיסקים של WD. מהירות הקריאה היתה מדהימה. עד 600 מגה לשניה. לאחר כמה חודשים אחד הלך ומן הסתם כל המידע נמחק.
למזלי רובו היה מגובה לדיסק קשיח חיצוני אז היה לי מאיפה לשחזר. היום יש לי במובנה 3 דיסקים ב RAID 0, גיבוי לדיסק חיצוני של 4 טרה ועוד גיבוי ל NAS של 8 דיסקים של 2 טרה כל אחד ב RAID 5.
בהצלחה בכל מה שתבחר.
בסוף החלטתי לרכוש NAS יעודי לגיבוי ובמובנה ל RAID 0 בלבד. היו לי ארבעה דיסקים של WD. מהירות הקריאה היתה מדהימה. עד 600 מגה לשניה. לאחר כמה חודשים אחד הלך ומן הסתם כל המידע נמחק.
למזלי רובו היה מגובה לדיסק קשיח חיצוני אז היה לי מאיפה לשחזר. היום יש לי במובנה 3 דיסקים ב RAID 0, גיבוי לדיסק חיצוני של 4 טרה ועוד גיבוי ל NAS של 8 דיסקים של 2 טרה כל אחד ב RAID 5.
בהצלחה בכל מה שתבחר.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כאחד שמנהל מערכות מחשוב במשך שנים רבות בארגונים של מאות ואלפי מחשבים, ומי שנגיש גם לסטטיסטיקה לא רק של הארגונים האלה, במשך כל השנים האלה, אלה גם של החברות הגדולות בעולם, ובניגוד לכאלה שיש להם ניסיון רק מהמחשב שלהם בבית, שמבחינה סטטיסטית, הוא לא מדד, אני יכול להגיד בצורה חד משמעית שכל מי שיש לו נתונים שיש להם חשיבות כלשהיא, שהוא צריך לאחסן אותם, ולא משנה, אם זה מחשב בבית או בעבודה, אפשר להגיד בצורה ברורה שלא יהיה מומלץ לבנות מערך RAID על בסיס של FAKE RAID של לוח אם, מבלי כבר לדבר על ביצועים ירודים של FAKE RAID או על זה שכמות החיבורים של הדיסקים על הלוח, היא קטנה ביותר, מה שלא נותן אפשרות לבנות מערך שמתפקד בצורה סבירה כלשהיא. בנוסף לזה הזכירו גם כאן רמות RAID שונות, כמו למשל RAID6 , דבר שלא קיים כלל בלוחות אם ורק ממומש בצורה הגיונית בבקרים אמיתיים, למשל כמו שקיים בבקר שאני צירפתי בצילום של אחד המחשבים שלי מקודם. דבר נוסף חשוב גם, שבמערכות RAID בלוח אם לא קיימת דיאגנוסטיקה מספיקה של תקינות הדיסקים המחוברים והמערכת מזהה כשל בדיסק, רק בשלב אחרי שהוא כבר קרס. בניגוד לזה בבקרי RAID אמיתיים קיימת מערכת דיאגנוסטיקה מתקדמת של הדיסקים, שמזהה את התקלות עוד בשלב המוקדם ביותר, הרבה לפני שפעילות הדיסק הספציפי נפגעת, והמערכת הזו מתבססת גם על מנגנון S.M.A.R.T מורחב שקיים בדיסקים ועל שיטות דיאגנוסטיקה נוספות, שעובדות ישירות מול הבקר הפנימי שנמצא בתוך הדיסק הקשיח.
האם אתה אומר שבחברות הגדולות בעולם משתמשים ב fake raid?
אני שואל כי אחרת אני לא מבין מאיפה יש לך סטטיסטיקות.
fake raid לשימוש ביתי זה בסדר גמור. אין לי סטטיסטיקות של מאות ואלפי מחשבים, אבל גם לך אין.
אתה כל הזמן מדבר על הנסיון שלך, זה מיותר. זה לא תחרות כאן.
אני שואל כי אחרת אני לא מבין מאיפה יש לך סטטיסטיקות.
fake raid לשימוש ביתי זה בסדר גמור. אין לי סטטיסטיקות של מאות ואלפי מחשבים, אבל גם לך אין.
אתה כל הזמן מדבר על הנסיון שלך, זה מיותר. זה לא תחרות כאן.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

מי שלא נחשף למבנה הפנימי של החברות הגדולות יכול להיות שלא יודע, אבל כל מי שמעורה בנושא בוודאי שמודע, שהחברות הגדולות וחברות Enterprise , זה לא רק מטה של החברה עם השרתים ב Data Center שלה ולא רק הסניפים המרכזיים של החברה עם WorkStations שבהם, אלה שברוב המקרים לחברות גדולות מסונפים גם מסיבות שונות מספר גופים פריפריאליים קטנים, שחלקם הוקמו לא על ידי החברה, אלה שהצטרפו בשלב מסוים, ולפעמים גם לתקופות שונות ומוגדרות, ובשלב הקודם הגופים הקטנים האלה לרוב התנהלו בדומה למכולת השכונתית. ובשלב שהגופים האלה נמצאים תחת מטריית ניהול של החברה הגדולה, הם גם מקבלים מהחברה בין היתר, גם את שירותי המחשוב ורשומים במערכות מידע של חברת Enterprise . כמו כן, גם לחברות גדולות, לפעמים בלית ברירה קיימת אינטראקציה עם גורמים, כמו פרילנסרים, שמבצעים עבודות שונות לחברה. והגורמים האלה עובדים לרוב מתוך ה"משרד" הביתי שלהם ועם הציוד הביתי שלהם, שהם רכשו מכספם. ובדרך כלל בשלב הכי לא מתאים, הציוד של הפרילנסרים האלה קורס וחברה הגדולה נאלצת לנסות ולשחזר ממנו את הנתונים החיוניים, אחרת, אם היו נותנים להם להתמודד לבד עם הבעיה, הדפ"אות שלהם היו, או ללכת לילד של השכנים, שהוא גאון של מחשבים, כי הוא כבר עבד במוקד של ISP כלשהוא, או ללכת לטכנאי השכונתי, ובכל האפשרויות האלה החומר הרלוונטי היה עבוד ללא אפשרות לשחזר אותו כלל. זו גם הסיבה שגם הברזלים האלה וגם הפרטי תקלה בהם נרשמים במערכות מידע של החברות הגדולות וגם מה ניתן להפיק את הסטטיסטיקה הנדרשת. בנוסף לזה, אני יכול לגלות לך סקופ, שיש חברות גדולות, שבגלל אופי הפעילות שלהן, גם המחשבים של הלקוחות שלהן, שזה בין היתר גם המחשבים הביתיים מטופלים בחברה ופרטי תקלות במחשבים האלה ונרשמים במערכות הארגוניות של החברה.
עכשיו, אחרי ששפחתי לך קצת אור על החלקים מהתמונה הכללית של מאחורי הקלעים בחברות הגדולות, מבלי לעבור על NDA שחתמתי
, אתה כבר יכול לנסות להבין מאיפה הניסיון, סטטיסטיקה וידע בנושא.
בנוסף לזה נזכרתי, שלפני מספר חודשים עוד ראיתי במו עיני באחד האתרים כאלה מחשב עם Fake RAID 5 שמבוסס על לוח אם של INTEL , שעובד כבר רצוף במשך יותר מעשור, דבר שהוא לא פחות מנס גלוי מבחינת כל הסטטיסטיקות והסתברויות, ואני מצרף צילום מסך ממשק ניהול שלו.
עכשיו, אחרי ששפחתי לך קצת אור על החלקים מהתמונה הכללית של מאחורי הקלעים בחברות הגדולות, מבלי לעבור על NDA שחתמתי
בנוסף לזה נזכרתי, שלפני מספר חודשים עוד ראיתי במו עיני באחד האתרים כאלה מחשב עם Fake RAID 5 שמבוסס על לוח אם של INTEL , שעובד כבר רצוף במשך יותר מעשור, דבר שהוא לא פחות מנס גלוי מבחינת כל הסטטיסטיקות והסתברויות, ואני מצרף צילום מסך ממשק ניהול שלו.
- עזי
- חבר במועדון HT

- תגובות: 798
- שם מלא: עזי
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
טעות נפוצה היא להתייחס למערך רייד (Fake או "אמיתי") כגיבוי למידע.
מי שעושה זאת, סופו לחפש את הגאון השכונתי או את מחלקת ה-IT לצורך שחזור המידע.
אני משתמש ב-Fake Raid במשך שנים וכשקרס אחד הדיסקים, החלפתי אותו בחדש והמידע שוחזר במלואו. דווקא עם NAS חיצוני נפלתי כששני דיסקים כשלו בהפרש של יומיים. למזלי, היה לי גיבוי מלא בענן.
מי שעושה זאת, סופו לחפש את הגאון השכונתי או את מחלקת ה-IT לצורך שחזור המידע.
אני משתמש ב-Fake Raid במשך שנים וכשקרס אחד הדיסקים, החלפתי אותו בחדש והמידע שוחזר במלואו. דווקא עם NAS חיצוני נפלתי כששני דיסקים כשלו בהפרש של יומיים. למזלי, היה לי גיבוי מלא בענן.
·אני מתקשה להאמין שביצעת סטטיסטיקות בתקלות של ארגונים שנבלעו על ידי ארגונים גדולים יותר, בטח לא במסות.sys_admin כתב:מי שלא נחשף למבנה הפנימי של החברות הגדולות יכול להיות שלא יודע, אבל כל מי שמעורה בנושא בוודאי שמודע, שהחברות הגדולות וחברות Enterprise , זה לא רק מטה של החברה עם השרתים ב Data Center שלה ולא רק הסניפים המרכזיים של החברה עם WorkStations שבהם, אלה שברוב המקרים לחברות גדולות מסונפים גם מסיבות שונות מספר גופים פריפריאליים קטנים, שחלקם הוקמו לא על ידי החברה, אלה שהצטרפו בשלב מסוים, ולפעמים גם לתקופות שונות ומוגדרות, ובשלב הקודם הגופים הקטנים האלה לרוב התנהלו בדומה למכולת השכונתית. ובשלב שהגופים האלה נמצאים תחת מטריית ניהול של החברה הגדולה, הם גם מקבלים מהחברה בין היתר, גם את שירותי המחשוב ורשומים במערכות מידע של חברת Enterprise . כמו כן, גם לחברות גדולות, לפעמים בלית ברירה קיימת אינטראקציה עם גורמים, כמו פרילנסרים, שמבצעים עבודות שונות לחברה. והגורמים האלה עובדים לרוב מתוך ה"משרד" הביתי שלהם ועם הציוד הביתי שלהם, שהם רכשו מכספם. ובדרך כלל בשלב הכי לא מתאים, הציוד של הפרילנסרים האלה קורס וחברה הגדולה נאלצת לנסות ולשחזר ממנו את הנתונים החיוניים, אחרת, אם היו נותנים להם להתמודד לבד עם הבעיה, הדפ"אות שלהם היו, או ללכת לילד של השכנים, שהוא גאון של מחשבים, כי הוא כבר עבד במוקד של ISP כלשהוא, או ללכת לטכנאי השכונתי, ובכל האפשרויות האלה החומר הרלוונטי היה עבוד ללא אפשרות לשחזר אותו כלל. זו גם הסיבה שגם הברזלים האלה וגם הפרטי תקלה בהם נרשמים במערכות מידע של החברות הגדולות וגם מה ניתן להפיק את הסטטיסטיקה הנדרשת. בנוסף לזה, אני יכול לגלות לך סקופ, שיש חברות גדולות, שבגלל אופי הפעילות שלהן, גם המחשבים של הלקוחות שלהן, שזה בין היתר גם המחשבים הביתיים מטופלים בחברה ופרטי תקלות במחשבים האלה ונרשמים במערכות הארגוניות של החברה.
עכשיו, אחרי ששפחתי לך קצת אור על החלקים מהתמונה הכללית של מאחורי הקלעים בחברות הגדולות, מבלי לעבור על NDA שחתמתי, אתה כבר יכול לנסות להבין מאיפה הניסיון, סטטיסטיקה וידע בנושא.
בנוסף לזה נזכרתי, שלפני מספר חודשים עוד ראיתי במו עיני באחד האתרים כאלה מחשב עם Fake RAID 5 שמבוסס על לוח אם של INTEL , שעובד כבר רצוף במשך יותר מעשור, דבר שהוא לא פחות מנס גלוי מבחינת כל הסטטיסטיקות והסתברויות, ואני מצרף צילום מסך ממשק ניהול שלו....
באופן מיקרי אני מכיר סיטואציות כאלה, ולא מעט, ארגונים קטנים יודעים לתחזק את הציוד שלהם, ובדרך כלל אחרי רכישות המידע הרגיש מועבר לשרתים החברה הרוכשת, אם כי זה באמת לוקח זמן.
לסיכום, אני ממליץ בחום להשתמש בfake raid , לכל מי שמעוניין בכך. זה עובד יפה מאוד, בצורה אמינה למדי.
אני לא ממליץ לבנות מערך RAID 5 מעל 8 דיסקים, בניגוד אליך, כי אם ילכו 2 דיסקים מתוך השמונה, המידע ילך לאיבוד. עדיך מערך RAID של 4 דיסקים, לפחות מבחינת שרידות המידע.
מעבר לכך, אני מתנגד לקביעה שלך לפיה יש רק שני סוגי ארגונים: ארגונים שעובדים כמו שאתה רוצה, וחנויות מכולת.
אני חושב שאתה מקובע על תפיסות מאוד נוקשות.
מספיק לומר שכל עולם האחסון עובר היום לשימוש בשרתים רגילים, במקום במערכים יעודיים. יש לזה הרבה יתרונות, ואני רואה ארגונים מאוד גדולים, בקנה מידה עולמי, עוברים לפתרונות אחסון מבוססי תוכנה. זה עובד נפלא, זה נותן ביצועים טובים יותר, וזה יכול לגדול בארגון בצורה הרבה יותר טובה.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אתה מתקשה להאמין, מאותה הסיבה, כמו שלפני זה שאתה התקשית להאמין, כי לא הבנת מה מבנה של החברות הגדולות, ומה נכלל בחברות הגדולות, ומה המערכות וברזלים שיש בהן ובאזורים הפריפריאליים שלהן ואת זה שיש גם חברות גדולות שבגלל אופי הפעילות של החברה, היא נותנת שירותי מחשוב גם ללקוחות של החברה, ושחלק מהלקוחות האלה, הם בין היתר גם לקוחת ביתיים ושכל הפעילות הזו מתועדת גם במערכות CRM , בכל כרטיס לקוח , כך גם עכשיו אתה מתקשה להאמין, כי אתה לא מבין ולא מודע לזה שבכל חברה גדולה קיימות מערכות ERP שכוללת את הנתונים, גם של CRM , גם של מערכות רכש ולוגיסטיקה ( שבהם ניתן לדעת איזה ברזלים נרכשו לאן ומתי ) , גם של קריאות שירות ( ששם נרשם, מה הייתה התקלה, איפה ומתי, מה התבצע ומה הוחלף ) וגם של מערכות רלוונטיות אחרות. ובין היתר אתה מתקשה להאמין, כי אתה לא מבין, שבאותן מערכות ERP קיימים כלים שנותנים אפשרות למנמ''ר בכמה לחיצות עכבר ובכמה הקלדות על המקלדת לבצע חיתוכים וסינונים על כל הנתונים הגולמיים האלה ולהפיק מהם את כל הסטטיסטיקות הרלוונטיות תוך דקות בודדות וגם להציג את הסטטיסטיקה הזו בכל צורה ויזואלית שרוצים, מהעוגות ועד למקלות.