איזה מגבר לקנות עבור JBL L100 Century ?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
EfiV פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
שם מלא: EfiV

שליחה

איזה מגבר לקנות עבורם? חיפשתי באלי אקספרס ומצאתי 2 אבל אינני יודע אם זה מתאים... לינק1 לינק 2
מאיפה הייתם ממליצים לקנות גרילים חדשים ? כמו זה או זה
ואיך הם בהשוואה ל Mackie CR3 3 ?

תודה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

ליצן! גרילים חדשים? אתה יודע שמדובר ברמקולים מ-1972???

שמע... אני לא מבין איך נופלים זוג L-100 אצל מי שמחפש להם מגבר תואם
לסירה של אופנוע בעלי אקספרס ועוד שואל ברצינות איך הם ביחס לזוג רמקולים "3 עלובים שמתאימים
בקושי למחשב. אלה רמקולי וינטאז', ספינת דגל של תקופה, שצריכים הגברת סטראו של מינימום 50W לערוץ. אלוהים ובודהה יודעים שניהם שזה פשע נגד הקרמה לחבר דבר כזה למשהו שמגיע מעלי אקספרס.

עשה קצת שיעורי בית. יש גוגל. זה לא שחלילה צריך ללכת לספרייה בשביל מעט ידע אלמנטרי.

EfiV פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

יודע שזה רמקולים מ1972.
הרגילים שיש לי לא מקוריים ונראים לא טוב... בארצות הברית זה עולה 168$ לא כולל משלוח (לא זול)
במקום לשלוח אותי לגוגל עם הזמן והידע שאין לי, הייתי שמח ללינקים למגברים רלוונטים...
וכן - אשמח לדעת מה ההבדל בין הL100 לבין הרמקולים ששמתי ... וגם לאלה אם אפשר!

תודה

EfiV פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

תראה איזה מגבר מצאתי בגוגל למכירה....

http://www.ebay.com/itm/McIntosh-MC275- ... 2008051627

המחיר לא שפוי...

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

אפשר יהיה לקנות מגבר דיגיטאלי מאיביי או עלי אקפרס

כדאי יהיה לך קצת ללמוד את הנושא כדי לקנות אחד טוב , ולא לקנות מגבר גרוע .

הייתי ממליץ לך לרמת ווליום סבירה SMSL SA-50 או SMSL SA-60 . ולרמת ווליום גבוהה SMSL SA-98

גם חברת TOPPING עושה מגברים טובים .

מניסיון המגברים האלה טובים ועובדים מצוין אבל הם בשביל מי שרוצה לחסוך או שרוצה מגבר בעל מידות קטנות

חובב סטיראו יחפש מגבר יותר רציני מהם ,

תחפש מגברים מחברות כמו YAMAHA \ PIONEER \ NAD \ CAMPBRIDGE AUDIO \ ROTEL

EfiV פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

@yehudaa

תודה. מצאתי בEbay את הSA-98 ב90$ אבל רשום שזה לא כולל ספק כוח
http://www.ebay.com/itm/SMSL-SA-98E-160 ... xyn~pR1TT2

האם אתה ממליץ לרכוש בארץ או בחו"ל? האם קנייה מחו"ל מוזילה משמעותית את הסיפור במקרה הזה? שואל כי זה לא תמיד בהכרח מוזיל...

דרך אגב יש לי היום רסיבר ברמת Entry Level אבל הוא 5.1 למערכת הקולנוע שיש ליׁ ׁ(רמקולים נחמדים של פולק אודיו)

תודה בשנית

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

פה מוכרים עם הספק כח

http://www.ebay.com/itm/SMSL-SA-98E-2X1 ... SwEK9T1wXP

היה לי את המגבר הזה , מגבר טוב מאוד .

העינין הוא שיש לך כבר רסיבר קולנוע ביתי ואם תרצה באמת שיפור

כדאי יהיה לך ללכת על מגבר סטיראו משולב טרנסיסטורי , ולא מהדיגטאלים הזולים .

EfiV פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

סורי, אבל מה זה סטיראו משולב טרנסיסטורי ?
הרמקולים והרסיבר היום לא משמשים אותי לשמיעה של מוזיקה אלא לסרטים...

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

הגברה של אודיו עושים או לשתי ערוצים שזה מגבר סטיראו . או רב ערוצים 5.1\7.1 לקולנוע ביתי .

את הגברת האודיו לכל ערוץ ניתן לעשות בכמה דרכים , יש בדרך קלאס A או קלאס AB
מגברי קלאס A הם בדרך כלל יקרים לכן לא הכי רלבנטים בשבילך .
מגברי קלאס AB הם האופן שבו רוב המגברים בעולם מיוצרים

ובשנים האחרונות עושים גם באופן דיגטאלי שנקרא קלאס D

יש מגברים דיגטאלים טובים יותר ופחות . ויש זולים ויש יקרים וצריך לבחון כל מקרה לגופו .

EfiV פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

yehudaa כתב:הגברה של אודיו עושים או לשתי ערוצים שזה מגבר סטיראו . או רב ערוצים 5.1\7.1 לקולנוע ביתי .

את הגברת האודיו לכל ערוץ ניתן לעשות בכמה דרכים , יש בדרך קלאס A או קלאס AB
מגברי קלאס A הם בדרך כלל יקרים לכן לא הכי רלבנטים בשבילך .
מגברי קלאס AB הם האופן שבו רוב המגברים בעולם מיוצרים

ובשנים האחרונות עושים גם באופן דיגטאלי שנקרא קלאס D

יש מגברים דיגטאלים טובים יותר ופחות . ויש זולים ויש יקרים וצריך לבחון כל מקרה לגופו .

...
·

תודה. מה סדר גודל העלויות של מגבר שהוא לא דיגיטלי, קלאס AB ?
אני לא יודע אם בא לי להוציא סכום גדול שאפילו אין לי מושג איך הסאונד יהיה :-)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

L-100 עשויים להניב בין 2500 - 3200 ש"ח ביד 2, ואולי קצת יותר. תלוי במצבם. למה שלא תמכור אותם ביד 2? נראה לי הפתרון הכי טוב לכולם ובעיקר לרמקולים.

EfiV פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

tnsilver כתב:L-100 עשויים להניב בין 2500 - 3200 ש"ח ביד 2, ואולי קצת יותר. תלוי במצבם. למה שלא תמכור אותם ביד 2? נראה לי הפתרון הכי טוב לכולם ובעיקר לרמקולים.
...
כי אני יודע שהם מצויינים ולכן אני מעוניין לחבר ולראות איך הם יעבדו. בנוסף על הדרך להתארגן גם על פטיפון...
או שערכת את התגובה או שמישהו אחר הגיב ומחק את התגובה שלו... קראתי לפני בוקר שמגבר Class D לא יתאים....
אז אין לי מושג מה לקנות שיתן את התמורה הטובה ביותר לכסף אך גם מבחינת איכות.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

כן. זה נכון שהם מצוינים, אבל ברמת הנכונות להשקעה שהפגנת כאן אין שום סיכוי שתוציא מהם את הפוטנציאל שגלום בהם. מגברים דיגיטליים חצי אפויים מסין מעוותים תדרים גבוהים וממילא לא מסוגלים, למעט יוצאים מן הכלל ייחודיים (Axiom, ICE וכדומה), להגיע להספקים הדרושים. אלה בדיוק נקודות התורפה של ה-L-100 ולמעשה מדובר ברוצחי רמקולים ומשמידי טוויטרים ידועים. אם היית משקיע קצת יותר זמן בלימוד הנושא, אולי על חשבון צפייה בסרטים, היית נתקל באזהרות של היצרן לגבי מגברים אנמיים.. בכלל, ההפניה לכיוון הזה היא עצת אחיתופל של מי שלא מכיר את סדרת ה-L הקלסית וחושב שהזמנת *** מתוצרת סינית בתקציבי דמי כיס של תלמידי תיכון היא פתרון לכל דבר. במקום שתהרוס זוג רמקולים קלסיים מתוך חוסר מודעות ושיקולי חסכון אולי כדאי שתגלגל אותם למי שמעריך אותם יותר לפני שאתה גורם להם לנזק בלתי הפיך - רק כדי לראות איך הם עובדים.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

tnsilver כתב:מגברים דיגיטליים חצי אפויים מסין מעוותים תדרים גבוהים וממילא לא מסוגלים, למעט יוצאים מן הכלל ייחודיים (Axiom, ICE וכדומה)... וחושב שהזמנת *** מתוצרת סינית בתקציבי דמי כיס של תלמידי תיכון היא פתרון לכל דבר. במקום שתהרוס זוג רמקולים קלסיים מתוך חוסר מודעות ושיקולי חסכון אולי כדאי שתגלגל אותם למי שמעריך אותם יותר לפני שאתה גורם להם לנזק בלתי הפיך
...
תלוי איזה מגברים דיגטאלים ,

יש הרבה מגברים בשוק , חלקם באמת גרועים אבל יש הרבה טובים .

חברות מאוד רציניות בעולם מייצרות את שבבי ההגברה הדיגטאלים ,

ועושים הגברה נקיה ומדויקת לא פחות ממגברים אחרים , ודואגות היטב להגנה מפני קריסה או הריסת הרמקול .

אין צורך בדעות קדומות , היצמד לעובדות .

מי שמענין אותו הנושא יוכל לקרוא בשתי הפורומים הנ"ל ואולי לקנות משהו מומלץ מניסיון

http://www.diyaudio.com/forums/chip-amps/

http://www.diyaudio.com/forums/class-d/

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מה - מה דעות קדומות? חיברת פעם L-100 ל-SMSL? מהו הניסיון שלך בנושא בדיוק? את אף אחד לא מעניין שיש ויש. יש גם גמדים שהולכים על קיר ויש פרעושים שיודעים לשיר. פרסמת לינק ל-SMSL SA 98E סיני בתקציב של 400 ש"ח - וזה מה שעומד על הפרק! לא מה ש'יש' בתאוריה בזמנים אחרים בגלקסיה רחוקה. ספר לנו בדיוק איזה הגנות הכניס היצרן המהולל ל-SA 98E. בבקשה!

הנתונים לגבי ה-SMSL SA98E של 160W לערוץ מצוינים בעכבה של 4Ω ו-THD של 10%. עשרה פקינג אחוזים של עיוות! בשנות ה-70' הפרועות, לפני שלשכת הסחר האמריקאית עשתה סדר בנושא בקרב היצרנים האסייתים הגוזמאים ביותר, לא היה אחד שחשב בכלל לציין נתונים כל כך גרועים ומעורפלים. זו פשוט חוצפה - שלא לציין עבודה בעיניים.

קראתי הערכות שהדבר הזה בקושי מוציא 40W לערוץ עם 1% של THD לעכבה של 8Ω ומתאים אולי לרמקולים מדפיים בינוניים. כל זה, ועוד בשרשור תומך בחיוב... קרא כאן, שרשור אחד אוהד, במקום לשלוח אנשים לקרוא את כל האינטרנט בלינקים סתמיים ובמקום להמליץ לילדים לחבר L-100 לקופסאות סיגריות.

רוצה להיצמד לעובדות? בבקשה! הנה האתר הרשמי: http://www.smslaudio.com תעשה חיים. דעות קדומות בתחת שלי. קומוניסט!

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

המגבר SA-98 , מבוסס שבב שנקרא TDA7498e

ניתן לקרוא בחוברת השירות של השבב הזה פה

http://www.st.com/content/ccc/resource/ ... 044235.pdf

מצוין שיש לשבב הזה הגנה מפני קריסה וכן מפני חום גבוה .

בקשר לעיוותים הם ציינו את הגבול העליון של ההספק , כאשר מתחת לזה הם עובדים נקי לחלוטין !

הבט בתמונה מתחת מתוך החוברת ותראה שבעקבה של 4 אום , עם ספק כח של 36V

המגבר יכול לעבוד נקי ללא עיוותים לגמרי עד אזור ה 120W

עם רמקולים של שמונה אום יכול להיות פחות מ120 וואט נקי אבל לא בהרבה !

ככה שתאמין לי אתה יכול להרקיד את השכונה עם המגבר הזה . (עם סאונד נקי )

[imgbig]https://s31.postimg.org/r1v9x6ul7/image.jpg[/imgbig] image hosting free

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אלה נתונים של מעגל משולב - לא של מגבר. אני לא מבין את הגרף השמאלי. אפשר לחשוב שאת הוולטים מעניינות ארבע העמודות השונות של THD ושמישהו בסטראו הי-פי מוכן בכלל לשקול נתוני עיוות של 10%. אפילו ב-4Ω היצרן מכריז על 1% של THD ב-120W (האם מדובר ב-60W לערוץ?) וגם זה נתון עלוב ביותר אפילו ביחס למערכות ביתיות זולות.

ההגנה שהיצרן מתייחס אליה היא הגנת זרם יתר. זה בכלל לא רלוונטי. הסכנה האמתית במגברי קלאס D היא שבניגוד ל-Clipping של מגברי קלאס A ו-AB, מגברי T, D ו-H מייצרים גל מרובע שהוא הרסני יותר בתדרים הגבוהים לגבי רמקולים, ובייחוד לגבי טוויטרים. לא מצוין שום דבר בנושא. לא שמתי לב לשום אזכור לגבי הגנה תרמית - אבל כל זה, כאמור לא רלוונטי בכלל. זהו הצ'יפ.

לא ראיתי שום דבר לגבי המגבר. ראיתי תאור כללי ולא מחמיא במיוחד של המנוע בתנאי מעבדה! איפה המכונית? אה! כן... http://www.smslaudio.com כאן. דרך מקורית ומבריקה להתחמק בנוחות ממתן תשובות לכל העניינים הכל כך לא חשובים האלה. העיקר 400 ש"ח. את מי מעניין השאר?!

והנה חומר למחשבה... הציטוט הבא הוא תגובה שקיבל משתמש בפורום Head-Fi

[left]
Unfortunately, when you buy cheap electronics from AliExpress, this is the risk you take. It's not right, but it is the downside of buying from the cheapest place you can find in the world. Sometimes is works out and sometimes it doesn't.
...
[/left]

סתם כדי שיהיה מעניין... מי מוכן לנחש על מה היתה הטרוניה המקורית?

עוד אחד?

[left]
There is plenty of evidence of build quality issues with **** products. Enough to suspect that if **** is selling a particular device cheaper than other manufacturers, good bet that's because it's more cheaply made. My guess has been that they use electronics that don't quite meet specs. So many may do well, while some fail. But that's purely a guess.
...
[/left]

הייתי אומר שזה ניחוש לא רע! מי מנחש מהו שם היצרן **** שנמחק?

(התשובות המפתיעות כאן http://www.smslaudio.com. סליחה מראש. לא יכולתי להתאפק. אני פשוט מת על האתר המושקע הזה)

אז מה אתה אומר אודי - איך זה עובד עם L-100 על פי הניסיון שלך?

EfiV פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

tnsilver כתב:כן. זה נכון שהם מצוינים, אבל ברמת הנכונות להשקעה שהפגנת כאן אין שום סיכוי שתוציא מהם את הפוטנציאל שגלום בהם. מגברים דיגיטליים חצי אפויים מסין מעוותים תדרים גבוהים וממילא לא מסוגלים, למעט יוצאים מן הכלל ייחודיים (Axiom, ICE וכדומה), להגיע להספקים הדרושים. אלה בדיוק נקודות התורפה של ה-L-100 ולמעשה מדובר ברוצחי רמקולים ומשמידי טוויטרים ידועים. אם היית משקיע קצת יותר זמן בלימוד הנושא, אולי על חשבון צפייה בסרטים, היית נתקל באזהרות של היצרן לגבי מגברים אנמיים.. בכלל, ההפניה לכיוון הזה היא עצת אחיתופל של מי שלא מכיר את סדרת ה-L הקלסית וחושב שהזמנת *** מתוצרת סינית בתקציבי דמי כיס של תלמידי תיכון היא פתרון לכל דבר. במקום שתהרוס זוג רמקולים קלסיים מתוך חוסר מודעות ושיקולי חסכון אולי כדאי שתגלגל אותם למי שמעריך אותם יותר לפני שאתה גורם להם לנזק בלתי הפיך - רק כדי לראות איך הם עובדים.
...
לביינתים עם כל מה שרשמת - לא נתת לינק או כיוון להבין מה כן יתאים, ובאיזה סדר גודל של מחיר מדובר...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

בינתיים גם שלחתי אותך לקרוא מאמר שמסביר מה מתאים. קראת? הפנמת? הבנת מה הדרישות? כשתפגין כאן נכונות לעזור לעצמך במקום לקבל זקפה לנוכח הצעת המחיר הזולה ביותר - אולי יהיה טעם.

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel

שליחה

EfiBrenner
רצ"ב לינק למדריך למשתמש (USER MANUAL) של ה L100 כאן וכאן
הרמקול הזה נחשב לאבן דרך בתעשיה, עבור חובבי JBL זוהי אגדה שהתגשמה. ובס"ה רמקול לא כ"כ נציל שדורש הגברה טובה וחזקה.
בשולי הדברים המהנדס שתכנן את הרמקול "חצה את הקווים" וערק (רחמנא לצלן) לעבוד בפיונייר, לאחר מכן היה אחראי לתכנון סדרת הרמקולים HPM אשר עמדה בתחרות ישירה מול ה- L100 של JBL (ה - HPM100 של פיוניר) ויש שיאמרו שהוא אפילו טוב יותר...
באותה תקופה פייוניר "חגגה" בשוק הצפון האמריקאי וכמעט מול כל מודל של JBL העמידה מתחרה מטעמה כך היה עם דגמי L100, L110, L150 ו- L220)
עוד הערה חשובה למיקום (positioning) של הרמקולים - מומלץ להעמיד על סטנדים נמוכים (או בהטייה) כך שגובה הטוויטר יהיה בגובה האוזן (+/-) כאשר אתה יושב בעמדת ההאזנה (יש על כך הרחבה בפוסטים אחרים)

ובכן - מגברים מ - 40 50 וואט(RMS) וצפונה יכולים לעשות את העבודה, אבל בכדי שתיהנה מהרמקול, מגבר חזק "יותר עדיף".
רזרבת ההספק במגבר משמעותית מכוון ש"ההגבר הווקלי" ומצא ביחס לוגרתמי ל"הספק בוואטים", (זהו היחס בן וואט ל DB SPL).
כך יוצא שמגבר בן 100 ואט יהיה ,חזק יותר, מבחינת תפוקה ווקאלית, ממגבר בן 50 וואט בסה"כ ב 3DB SPL (על אותו עומס נתון),

אם נשים בצד את המתמטיקה, הפיזיקה, את הנטיות הפוליטיות ואת חלקי הגוף שאינם רלוונטים לדיון כאן, ולאהבה לתחביב הזה,
יש בשוק מבחר של מגברים בעלי מאפיינים שונים: ישנים וחדשים "קלאס איי, איי-בי ו D, טרנזיסטוריים ומנורתיים, משולבים (INTEGRATED) ונפרדים לחלקים (Pre+Power).

לא נראה לי נכון "לפסול" מגבר מסויים או יצרן מסויים מבלי לבדוק את הנתונים, כאן אני מצטרף ל yehudaa שהמליץ לבדוק הגברה דיגיטאלית. האפשרות הזו קיימת, וחברות עילית כמו BEL CANTO, B&O ורבות אחרות מייצרים מגברים דיגיטאלים מעולים. ישנם הרבה יצרני עילית (למשל VINCENT, OPERA) שמייצרים במזרח ציוד מעולה, שנמכר בכל מקום כ "HIGH END" כך שבאמת השמיים הם הגבול..

בסוף היום מדובר על תקציב. מציע שתגדיר תקציב משוער למגבר ולא פחות חשוב, תגדיר מהם המקורות (SOURCES) בהם אתה מתכוון להשתמש? (האם סידי, פטיפון טיונר מחשב וכיו"ב).
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”