שלום צריך עזרה בכיון המערכת MARANTZ SR5010+סט של רמקוליםB&Wסדרה 6
שלום ברצוני לדעת למה שאני מכוון תמערכת
עם הטיל הזה שבא זה מוריד הכל ל-12DB
עכשיו לגבי תדרים המערכת שמה הכל על 80HZ
על מה ממולץ לשים ולגבי אוקליזרים מה אמור לדלוק ומה לא ואני חושב שיש בעיה אקוסטית בחדר עם זה מכוון הכל ל12DB
מה עושים על כל מה לעשות את זה ידני
ומה זה AUDIO-M-DAX ברסיבר זה אמור לדלוק
ועל AMP-ASIGN זה על BI AMP
עם הטיל הזה שבא זה מוריד הכל ל-12DB
עכשיו לגבי תדרים המערכת שמה הכל על 80HZ
על מה ממולץ לשים ולגבי אוקליזרים מה אמור לדלוק ומה לא ואני חושב שיש בעיה אקוסטית בחדר עם זה מכוון הכל ל12DB
מה עושים על כל מה לעשות את זה ידני
ומה זה AUDIO-M-DAX ברסיבר זה אמור לדלוק
ועל AMP-ASIGN זה על BI AMP
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5178
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 702 פעמים
@OHADI555
מה הדגמים של הרמקולים שישי לך כולל סנטר וסבוופר?
מה הדגמים של הרמקולים שישי לך כולל סנטר וסבוופר?
גם לי היתה את הבעיה הזו עם מרנצ 5010 וקדמיים B&W CM6 S2
-12db אומר שהמערכת כנראה היתה צריכה להוריד עוד כדי להגיע לכיול רפרנס של 75db.
מאחר ואין מתחת ל -12db אז זה הגיע לגבול. מה שאתה צריך לעשות זה למדוד את הווליום עם מד spl עבור כל הרמקולים ולהשוות את העוצמה שלהם וזה יהיה הרפרנס החדש. ז"א אם האחוריים על 75fb והקדמיים יראו במד spl תוצאה של 80 אז תגביר את העוצמה של האחוריים עד שתגיע ל 80. ככה הרמקולים יהיו מסונכרנים.
-12db אומר שהמערכת כנראה היתה צריכה להוריד עוד כדי להגיע לכיול רפרנס של 75db.
מאחר ואין מתחת ל -12db אז זה הגיע לגבול. מה שאתה צריך לעשות זה למדוד את הווליום עם מד spl עבור כל הרמקולים ולהשוות את העוצמה שלהם וזה יהיה הרפרנס החדש. ז"א אם האחוריים על 75fb והקדמיים יראו במד spl תוצאה של 80 אז תגביר את העוצמה של האחוריים עד שתגיע ל 80. ככה הרמקולים יהיו מסונכרנים.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

@eyosha
·ערב טוב, התיעצות קטנה לפני כיול, בעוד שבועיים אני עובר לדירה שכורה, יש לי ציוד חדש שקניתי ועדיין לא הרכבתי אותו בגלל המעבר, גם לי יש רסיבר marantz 5010, רמקולים 685s2 קדמיים ואחוריים, סנטר htm61s2, וסב וופר של svs pb2000, כבר כמה חודשים אנו מחכה לעבור דירה ולחבר הכל זה משגע אותי, ואני רוצה להיות ערוך עם כל מה שצריך בשביל לעשות כיול ושהכל יהיה מסודר כמו שצריך, נראה לך שגם אני יצתרך מד spl ? למה יש את הבעיה הזאת? בגלל בעיות באקוסטיקה? לכול מי שיש מרנץ בדגם הזה זה קורה לו?
·ערב טוב, התיעצות קטנה לפני כיול, בעוד שבועיים אני עובר לדירה שכורה, יש לי ציוד חדש שקניתי ועדיין לא הרכבתי אותו בגלל המעבר, גם לי יש רסיבר marantz 5010, רמקולים 685s2 קדמיים ואחוריים, סנטר htm61s2, וסב וופר של svs pb2000, כבר כמה חודשים אנו מחכה לעבור דירה ולחבר הכל זה משגע אותי, ואני רוצה להיות ערוך עם כל מה שצריך בשביל לעשות כיול ושהכל יהיה מסודר כמו שצריך, נראה לך שגם אני יצתרך מד spl ? למה יש את הבעיה הזאת? בגלל בעיות באקוסטיקה? לכול מי שיש מרנץ בדגם הזה זה קורה לו?
·האיטלקי כתב:@eyosha
·ערב טוב, התיעצות קטנה לפני כיול, בעוד שבועיים אני עובר לדירה שכורה, יש לי ציוד חדש שקניתי ועדיין לא הרכבתי אותו בגלל המעבר, גם לי יש רסיבר marantz 5010, רמקולים 685s2 קדמיים ואחוריים, סנטר htm61s2, וסב וופר של svs pb2000, כבר כמה חודשים אנו מחכה לעבור דירה ולחבר הכל זה משגע אותי, ואני רוצה להיות ערוך עם כל מה שצריך בשביל לעשות כיול ושהכל יהיה מסודר כמו שצריך, נראה לך שגם אני יצתרך מד spl ? למה יש את הבעיה הזאת? בגלל בעיות באקוסטיקה? לכול מי שיש מרנץ בדגם הזה זה קורה לו?...
ערב טוב
לא נראה לי שכל מי שיש לו מרנץ סובל מהבעיה הזו, זה נראה לי יותר רגישות ועוצמה של רמקולים ביחס לנקודה ולמרחק של מכשיר המדידה שמגיע עם המרנץ. הסלון אצלי לא גדול מרחק של 3 מטר מהרמקולים לנק האזנה.
הרמקולים חזקים מאד ביחס לשאר (אחוריים וסנטר שעדיין לא החלפתי ל B&W CM6 S2 Center
אם אתה עובר לחלל גדול לא נראה לי שתהיה בעיה. במידה וכן תוריד אפליקצית מד spl לנייד שלך, שים ברסיבר על רעש וורוד ותמדוד את עוצמת הטון. ככה תסנכרן את כל הרמקולים, אבל חזון למועד.. תעבור תתמקם ונדבר
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

@eyosha
תודה על התשובה המהירה, אם בא לך תסתכל בשרשור פה מספר 7 אם אתה סופר מלמעלה למטה, הוא נקרא עזרה בסידור רמקולים בסלון שם בדיוק יש גם תמונות של הסלון בדירה שאני הולך לשכור וגם מידות מדוייקות...
תודה על התשובה המהירה, אם בא לך תסתכל בשרשור פה מספר 7 אם אתה סופר מלמעלה למטה, הוא נקרא עזרה בסידור רמקולים בסלון שם בדיוק יש גם תמונות של הסלון בדירה שאני הולך לשכור וגם מידות מדוייקות...
·לא כתבת מה המרחק בין הרמקולים לספה או שאולי פספסתיהאיטלקי כתב:@eyosha
תודה על התשובה המהירה, אם בא לך תסתכל בשרשור פה מספר 7 אם אתה סופר מלמעלה למטה, הוא נקרא עזרה בסידור רמקולים בסלון שם בדיוק יש גם תמונות של הסלון בדירה שאני הולך לשכור וגם מידות מדוייקות......
בכל מקרה אםמזה באזור ה 3 מטר והרוחב באזור ה 3 מטר יש מצב שתקבל הנחתה אצינית אחרי כיול כל עוד זה לא מגיע ל -12db זה בסדר.
במידה ומגיע תסנכרן כמו שהסברתי
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

@eyosha
בין הקדמיים לאחוריים 4 מטר מקיר לקיר, כשיושבעם בסויט ספוט מצד שמאל כמו שראית חלון בגודל 2וחצי מטר באורך, ומצד ימין פתוח לכוון פינת אוכל, מטבח וכ'ו.
בין הקדמיים לאחוריים 4 מטר מקיר לקיר, כשיושבעם בסויט ספוט מצד שמאל כמו שראית חלון בגודל 2וחצי מטר באורך, ומצד ימין פתוח לכוון פינת אוכל, מטבח וכ'ו.
נערך לאחרונה על ידי FastandFurious ב 14/07/2016 23:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

רעש ורוד? מה הכוונה ? ואיך אני מודד את עוצמת הטון עם המד spl? ומה אני מה זה בכלל נותן? ןאיך זה יכול להשפיע על ההנחתה שאולי תהיה בסוף?eyosha כתב:·......
ערב טוב
לא נראה לי שכל מי שיש לו מרנץ סובל מהבעיה הזו, זה נראה לי יותר רגישות ועוצמה של רמקולים ביחס לנקודה ולמרחק של מכשיר המדידה שמגיע עם המרנץ. הסלון אצלי לא גדול מרחק של 3 מטר מהרמקולים לנק האזנה.
הרמקולים חזקים מאד ביחס לשאר (אחוריים וסנטר שעדיין לא החלפתי ל B&W CM6 S2 Center) ולכן הבעיה.
אם אתה עובר לחלל גדול לא נראה לי שתהיה בעיה. במידה וכן תוריד אפליקצית מד spl לנייד שלך, שים ברסיבר על רעש וורוד ותמדוד את עוצמת הטון. ככה תסנכרן את כל הרמקולים, אבל חזון למועד.. תעבור תתמקם ונדבר...
- ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
קצת סדר, כאשר הכיול מראה מינוס 12 זה אומר שמשהו לא בסדר. לרוב זה בעיקר בסאב. אבל פה זה נראה בעיה שונה. כאשר אתה מכייל, האם יש שקט? האם המערכת אומרת לך שיש תקלה? האם חיברת את הרמקולים הקדמיים עם שני קבלים? האם נקודת המדידה הראשונה בכיול נמצאת קרוב מאוד לאחד הרמקולים? ולגבי מה שהחברים כתבו, תוריד אפליקציה בשם SPL level ותפחת ביוטיוב Pink noise. אתה יכול גם להגיע לזה דרך הרסיבר בתפריט, פשות תמצע בהגדרות את הlevel ואז האפליקציה תגיד לך כמה חזק כל רמקול נשמע. אם התוצאות שונות ביותר מ 10 אז צריך לשנות בהגדרות את הווליום. אבל בו נתחיל מתשובות לשאלות..
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past
.He who controls the future conquers the past
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

@eyosha
שניה לא מבין בכלל מה הבעיה שהמערכת כיול מנחיתה ב12db.מה לא בסדר בזה מה החיסרון בזה ולמה צריך לעשות כל מיני דברים בשביל לעקוף את ההנחתה הזאת? אם ככה אודיסיח החליט אז מה לא בסדר בזה?
שניה לא מבין בכלל מה הבעיה שהמערכת כיול מנחיתה ב12db.מה לא בסדר בזה מה החיסרון בזה ולמה צריך לעשות כל מיני דברים בשביל לעקוף את ההנחתה הזאת? אם ככה אודיסיח החליט אז מה לא בסדר בזה?
כי 12 זה הגבול של ההנחתה, תאורתית זה יכול להנחית במספר גדול יותר מ-12,האיטלקי כתב:@eyosha
שניה לא מבין בכלל מה הבעיה שהמערכת כיול מנחיתה ב12db.מה לא בסדר בזה מה החיסרון בזה ולמה צריך לעשות כל מיני דברים בשביל לעקוף את ההנחתה הזאת? אם ככה אודיסיח החליט אז מה לא בסדר בזה?...
אתה לא יכול לדעת אם האודיסי התכוון ל-12 או 15, כי 12 זה הגבול של ההנחתה.
·(G) כתב:כי 12 זה הגבול של ההנחתה, תאורתית זה יכול להנחית במספר גדול יותר מ-12,......
אתה לא יכול לדעת אם האודיסי התכוון ל-12 או 15, כי 12 זה הגבול של ההנחתה....
ואם לא תסנכרן את הרמקולים אז יהיה לך הבדל עוצמות בווליום ביניהם וזה לא יישמע טוב ואחיד במצבים מסוימים בסראונד כמובן אני לא מדבר על סטראו
אוקי אעשה פה סדר הרמקולים מחוברים בצורה רגילה 2 חוטים הודסי עשה את זה אוטמטית לZONE 2
ואני שינתי לBI AMP ולא חברתי שתי חוטים על מה זה צריך להיות אני לא מתכון לחבר שתי חוטים
אם אפשר עזרה בכיול טוב אני אשמח כי אני לא מרוצה מהסאונד אפשר להוציא יותר השאלה איך תודה לכולם
ואני שינתי לBI AMP ולא חברתי שתי חוטים על מה זה צריך להיות אני לא מתכון לחבר שתי חוטים
אם אפשר עזרה בכיול טוב אני אשמח כי אני לא מרוצה מהסאונד אפשר להוציא יותר השאלה איך תודה לכולם