האם ביצועי כרטיסי מסך מתדרדרים עם השנים/שימוש?

דיונים על המשחקים עצמם, משחקי אונליין וכו'
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73349
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #1 

הבחור הבא בדק האם שימוש מומץ וממשוך בכרטיס מסך פוגם בביצועים שלו. אני אישית לא הייתי מופתע מהתשובה, ואתם?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #2 

אחד הטיעונים הכי טפשיים ששמעתי בחיים שלי.
אני שמח לראות שהוא גם ידע לתת בסוף את ההסברים הנכונים למדוע הדבר הזה הוא כל כך שטותי.
אבל לפעמים בתחום הזה אתה מוצא את עצמך מתווכח עם כל מיני ילדים (או בוגרים) שלא מבינים שום עקרון בסיסי בכלום, אבל תקועים באיזו עמדה שמגיעה מאיזו מחשבה שהם ביססו לעצמם וזהו. אי אפשר להזיז אותם מזה. דוגמא, בעבר הרחוק מאד שלי, כשהייתי עוד בקטע של PC ועסקתי לא מעט ב- OC וכו', ניסיתי להסביר למישהו שהטמפ' של הכרטיס מסך שלו היא בכלל לא מדד לכמה החלל בתוך מארז המחשב יתחמם. לא חשוב כמה ניסיתי להסביר על הספק ופליטת חום (לא טמפ'!!) הוא היה מקובע בעמדה שהוא מחפש כרטיס מסך קריר יותר (או להחליף לקירור חליפי וכו') כדי שלא יחמם לו את שאר הרכיבים במארז. לך תסביר שפליטת חום היא פליטת חום וזה לא משנה מה הטמפ' של הכרטיס - הוא פולט את אותו החום.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #3 

להמשיך את התשובה בגוף השאלה, אז דבר אחד שכן כדי לשים אליו, הוא טמפ' עבודה. טמפ' העבודה משפיע על תדרי כרטיס המסך מה שמפיע על הביצועים, במיוחד בכרטיסי המסך המודרניים של שכוללים טכנולוגיות Boost. אבל גם על כרטיסים ללא, שם הדבר פשוט יגרום לצניחה מהירה של התדרים אחרי טמפ' מסויימת.

בעיקרון מספיק לשמור על קירור נקי מאבק ולבדוק מדי פעם טמפ', אם הם תקינות אין סיבה שהכרטיס יהיה איטי ממה שהוא היה כאשר היה חדש. אבל אם הטמפ' גבוהה דרסטית ממה שהיה במקור לדוג' 70 מעלות במאמץ כשהיה חדש ועכשיו הוא מגיע ל90, אם עשיתם את הצעדים הנכונים בשמירה על מחשב נקי אז הצעד הבא זה החלפה של המשחה הטרמית שמוליכה חום בין הליבה לגוף הקירור.
משחות טרמיות מודרניות איכותיות לא אמורות להתייבש גם אחרי 6 שנים, אבל מקרים קורים ולפעמים חוסכים אז זה בהחלט דבר שכדאי לעשות כשהטמפ' עולות, ויכולות להוריד מהביצועים של כ.המסך.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

שלח תגובה

חזור אל “משחקים”