Fedex, עמלות שחרור במכס..

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
IamEzio פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835

שליחה

אז הזמנתי תיק, לחבר, ביקש יפה, שאני אזמין בשבילו תיק (אם למישהו מעניין אז של WoW מהחנות של Blizzard :lol:), פעם שנייה למען האמת, גם שנה שעברה קניתי לו אחד במחיר דומה, 29$ עם עוד 8 דולר משלוח בFedex מארצה"ב, בפעם ההיא הכל היה טוב, החבילה הגיעה תוך מספר ימים בודדים כל הדרך מארצות הברית בלי שידעתי אפילו (לא הייתי בבית), מפה לשם, הפעם קיבלתי הודעה בSMS שהם רוצים "תצהיר" וחשבונית לגבי התכולה וכמה שילמתי.. דיי מהר שלחתי, ואז אני מקבל מייל חזרה..
תודה רבה על תשובתך .

המשלוח מעוכב במכס , בהמשך לחשבון שנתקבל , יש לאשר את העלויות הצפויות הבאות :

דמי טיפול – 94 ₪

אחסנה – 3 ₪ נכון להיום ,עלויות מצטברות

בנוסף במידה והמכס יחליט לפתוח את החבילה ולבצע בדיקה פיזית , תהיה עלות נוספת של 58 ₪ .

אנא אישורך + בבקשה ציין מס' תעודת זהות שלך.

...
תיק ששוקל כלום, בקופסאת קרטון מסכנה, עם משלוח שכבר שולם מראש, הם דורשים ממי לשלם סכום דיי אבסורדי, שווה ערך למחיר המוצר כמעט, ובמידה והחבילה תבדק "פיזית" אז עוד 60 שקל, ביחד יותר ממחיר המוצר עצמו.

איך ולמה זה חוקי בדיוק?

Cleaner
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1191

שליחה

ככה זה גם ב DHL וגם ב UPS, הם מוסיפים מלא עמלות שקר
תנסה להתווכח איתם, אני בפעם הבודדת שהזמנתי דרך DHL לפני שהבנתי את השטיקים שלהם התווכחתי עם הנציג והצלחתי להוריד קצת את הסכום

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960

שליחה

לא בטוח מה יהיה במצב שלך כי אתה מתחת לרף מסים אבל בגדול הם מעניקים שירות שחרור ממכס ובעדו מבקשים תשלום, בניגוד לדואר רגיל שם שיחרור מבוצע ע"י הדואר עצמו. זאת שיטת עבודה שלהם, נכתב לא פעם בפורום, כשהחבילה מוחזקת אצלהם דורשים תשלומי שיחרור + כל יום איחסון + מה שהם ימציאו.

תתקשר עליהם, אם לא תצליח לשכנע שייותרו על כל התשלום לפחות תוכל לבקש הנחה

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217

שליחה

עוד דרך לעשות עלינו כסף
דמי טיפול 94 ש"ח על תיק שעולה 29$?????!!!!!!
לי הם לקחו 70 ש:ח דמי טיפול על קולה קפה שעלה 224$, אבל הוסיפו עוד 20 ש"יח "דמי ביטחון" ועוד 6 ש"ח אגרת מחשב".

מדינה של גנבים!!!!

IamEzio פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה

חייב לציין שבהחלט ניסית את שיטת ה"הישראלי", לא עבדה אפילו לא בשביל הנחה מסכנה.. אני כל פעם מחדש אומר לעצמי לא להזמין דברים שלא דרך אמאזון.. הפעם למדתי את זה בדרך הקשה..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אם תזמין דרך usps priority (כולל מס מעקב) או usps first class (ללא מס' מעקב) החבילה תעבור בארץ לדואר רגיל ללא עמלות. כל נותני שירות פרטיים ups, dhl, fedex, ems (usps express) אוהבים להחזיק את החבילה ולדרוש "כופר". שמעתי על זה לפני 10 שנים כשהתחלתי להזמין מחו"ל ועובדה שאנשים עדיין נפגעים אומרת שהשיטה שלהם עובדת

byoyo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 327

שליחה

ומה יקרה אם תגיד שאתה לא מאשר ?

IamEzio פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה

הם פונים לFedex העולמי, שולחים להם את המוצר, והם פונים לספק ומחזירים אליהם את המוצר, לפחות מה שהבחורה היחסית נחמדה מאחורי המייל אמרה לי כשאני מנסה להתעקש שהם על גבול הסחיטה ופועלים ללא שום הגיון..

ואני מניח שעל המשלוח אני לא אקבל זיכוי. זה דיי Lose lose.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1952

שליחה

זה נושא נורא מרגיז שנפלתי בו גם כן מספר פעמים. אני חושב שזה יפתר רק אם הממשלה תיקח על עצמה להסדיר את הנושא בחוק ולקבוע שחברת שליחויות תצטרך לתת מחיר סופי מראש שיקח בחשבון את האפשרות שהם יצטרכו לשחרר את החבילה מהמכס, ולא לאפשר גבייה נוספת של כספים בצורה שרירותית לאחר שהחבילה אצלם כבר.

byoyo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 327

שליחה

מכיוון שזה מוצר זול, הייתי מתזז אותם.
אני הייתי אומר שאני לא מוכן ואם לא מתאים להם, שיחזירו את זה לספק...

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4593

שליחה

הם עלולים לבקש דמי משלוח חזרה מאחד הצדדים כדי להחזיר, וגם אם לא, לא בטוח שהספק יחזיר את עלות המשלוח לכיוון אחד גם אם יסכים לזכות בעלות המוצר.

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

מנסיוני הדל אם תסרב לקבל או שפשוט לא תפעל בעניין ישלחו חזרה לספק ללא תשלום נוסף. איך תסגור עם החנות משם תלוי במדיניות החנות, יש חנויות שבבירור מציינות שלוקחות restock fee, כלומר נותנות החזר חלקי. רוב חנויות נורמליות יחזירו מחיר מלא של מוצר ללא דמי משלוח

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925

שליחה

סיפור ידוע ומרתיח, המשלוח בחברות האלה מראש מאוד יקר, ושצריך גם לשלם מס אז העמלות שערוריה.

למרות שאני משתדל להמנע מחברות השילוח המהיר, לאחרונה הזמנתי משהו באיביי ולא שמתי לב שהמוכר שולח ב-ems
הקטע ההזוי הוא שמתוך הגבייה של 200 ומשהו שקל 60% היו עמלות, ו40% המע"מ

olorin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2002

שליחה

שיחזירו למוכר.

במקביל תודיע למוכר שהחבילה חוזרת אליו ושישלח בחזרה ב-USPS FIRST CLASS

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”