התייעצות לפני התקנת אינטרנט

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
MatanG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אחרי הרבה זמן שאני סובל מהאינטרנט של 012 על תשתית בזק וחווה בלי סוף ניתוקים, האטות וחיות אחרות החלטתי לנטוש את השוק הסיטונאי ולעבור לאינטרנט על תשתית הוט.

אני רוצה לנצל את ההזדמנות כדי לתכנן את הרשת כמו שצריך, ובמיוחד שזו תהיה בשבילי הפעם הראשונה שבה אני אשתמש בתשתית של הוט ואני לא מכיר כל כך טוב את המיכשור שלהם ואיך הדברים עובדים שם.
המצב הקיים הוא כזה:
  • ארון תקשורת (כרגע ללא נקודת חשמל, אני מתכנן להביא בעל מקצוע שיתקין 2-3 שקעי חשמל, הארון חשמל נמצע ממש מעל הארון תקשורת ויש תעלות מוכנות)
  • מחשב נייח בחדר ממד, נמצא צמוד לארון תקשורת
  • סטרימר בסלון, נמצא דיי רחוק מהארון תקשורת
  • אני שוקל אפשרות לרשת איכשהו גם את החדר שינה אבל אולי אוותר כי היא קרובה פיזית לארון תקשורת ואולי אני אוכל לשים שם Access Point שייתן רשת אלחוטית באיזור.
  • מבחינת שימושים, בסלון קודי, בממ"ד חדר עבודה והמחשב שמשמש בעת הצורך בתור שרת סטרימינג
ההתלבטות העיקרית שלי והדבר המרכזי שעליו אני צריך להתגבר זה שהחדרים אצלי לא מרושתים.
יש כבלים של בזק שמגיעים בקצה לשקע טלפון שנמצא בדיוק במקומות שבהם הייתי רוצה נקודת רשת.
חשבתי לעשות את הדברים הבאים ואשמח אם תגידו לי כמה זה ריאלי או אולי יהיו לכם רעיונות טובים יותר.
  • כמו שאמרתי למעלה - אני רוצה להביא חשמלאי שיעשה נקודות חשמל בארון תקשורת ששם אני אשים את ה-HotBox בתור מודם בלבד ו-Switch (הבנתי שאם ה-HotBox מתפקד כמודם הוא לא יכול לתפקד כ-switch).
  • בארון תקשורת אני רוצה לשים Access point שייתן רשת אלחוטית באיזור הזה של הבית שכולל את הממ"ד והחדר שינה
  • להשחיל באותו המינור של הקו של הטלפון כבל רשת, אחד לממ"ד שיהיה ליד המחשב הנייח ואחד לסלון, ראיתי שיש שקעים עם טלפון ועם רשת ככה ששניהם יישארו מחוברים (הדירה שכורה, אחרת אולי פשוט הייתי מוותר על החוטים של הטלפון)
  • על הרשת שמגיעה לסלון אני רוצה Switch נוסף שיתחבר לסטרימר, לטלוויזיה ולראוטר טוב שייתן אינטרנט אלחוטי בחלל המרכזי של הבית.
לפני שניכנסים לפרטים הקטנים של איזה סוג כבל מומלץ וכו' - אתם חושבים שהתכנון שלי טוב ו/או ריאלי?
אשמח לשמוע מה אתם חושבים...

תודה מראש!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”