Hisense 55K321 בעיית Dirty Screen Effect (DSE)
-
RisingStar
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 40
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
שלום לכולם,
רכשתי לפני כ3 שבועות את ה TV המדוברת.
כאשר ראיתי משחקי כדורגל הייתי רואה תופעה מוזרה - כאילו שהמסך מלוכלך,
לא כל כך התייחסתי לזה, אמרתי לעצמי בטח זה לכלוך ואו בעיה בשידור.
ביום חמישי האחרון שראיתי משחק נוסף, והבעיה חזרה על עצמה הבנתי שזה בטוח לא לכלוך ובטח לא בעיה בשידור.
הורדתי לי משחק שהיה כמה ימים לפני כן והתופעה השתחזרה, כמו כן כאשר לקחתי רקע אפור / לבן, והורדתי את הביהרות ראו בברור חלקים לבנים שמסביבים רקע אפור כזה.
מחיפוש שעשיתי באינטנרט הבנתי שמה שיש לי נקרא DSE.
רציתי לדעת מה הדרך הכי טובה להוכיח לטכנאי שאמור להגיע אלי שזו הבעיה,
ומה הסיכוי שהחברה תנסה להתחמק מזה?
כרגע זה ממש מציק לי בעין עד רמה שאני לא מסוגל לשבת ולראות משחק כי אני רק רואה את הלכלוך הזה, שמופיע גם בפינה השמאלית התחתונה, וגם במרכז המסך כפס לאורך, ובעוד חלקים כמובן.
תודה (:
רכשתי לפני כ3 שבועות את ה TV המדוברת.
כאשר ראיתי משחקי כדורגל הייתי רואה תופעה מוזרה - כאילו שהמסך מלוכלך,
לא כל כך התייחסתי לזה, אמרתי לעצמי בטח זה לכלוך ואו בעיה בשידור.
ביום חמישי האחרון שראיתי משחק נוסף, והבעיה חזרה על עצמה הבנתי שזה בטוח לא לכלוך ובטח לא בעיה בשידור.
הורדתי לי משחק שהיה כמה ימים לפני כן והתופעה השתחזרה, כמו כן כאשר לקחתי רקע אפור / לבן, והורדתי את הביהרות ראו בברור חלקים לבנים שמסביבים רקע אפור כזה.
מחיפוש שעשיתי באינטנרט הבנתי שמה שיש לי נקרא DSE.
רציתי לדעת מה הדרך הכי טובה להוכיח לטכנאי שאמור להגיע אלי שזו הבעיה,
ומה הסיכוי שהחברה תנסה להתחמק מזה?
כרגע זה ממש מציק לי בעין עד רמה שאני לא מסוגל לשבת ולראות משחק כי אני רק רואה את הלכלוך הזה, שמופיע גם בפינה השמאלית התחתונה, וגם במרכז המסך כפס לאורך, ובעוד חלקים כמובן.
תודה (:
"טכנאים" זו בעיה.
פשוט תראה לו וידאו ותמונות (כמו צבע אפור 100% אחיד) שבהם רואים את זה. אם אפשר להראות את זה מכמה מקורות, כמו מחשב + נגן פנימי במסך או דפדפן פנימי (למשל ללכת לתמונות כאן), עוד יותר טוב.
לא יודע איזה יבואן זה, אבל אני מהמר שיש סיכוי לא רע שיגידו שזו לא בעיה. אבל יכולה להיות גם הפתעה לטובה.
סיפור על נושא דומה עם סוני:
http://www.hometheater.co.il/vt220721
בהצלחה, ועדכן מה קורה עם זה.
לא יודע איזה יבואן זה, אבל אני מהמר שיש סיכוי לא רע שיגידו שזו לא בעיה. אבל יכולה להיות גם הפתעה לטובה.
סיפור על נושא דומה עם סוני:
http://www.hometheater.co.il/vt220721
בהצלחה, ועדכן מה קורה עם זה.
-
RisingStar
-
- חבר שרק התחיל

היבואן נקרא אקזיט אלקטרוניקס, ומי שנותן לו את השירות הם חברת רטפון.
רואים את זה ממש טוב, כשאני שם בצייר תמונה שהיא כולה אפורה, ואז מוריד את הבהירות לאפס.
לגבי האתר שהבאת לי, איזה תמונה הכי מומלצת בשביל לשחזר את זה?
ואיך יגידו שזה לא בעיה עם אי אפשר לצפות בכדורגל בכלל???
https://www.avforums.com/review/hisense ... view.12122
כאן כתוב שהמהנדסים שלהם מודעים לבעיה ושזה אמור להפתר בעדכון גרסא, הפוסט מלפני 8 חודש.
רואים את זה ממש טוב, כשאני שם בצייר תמונה שהיא כולה אפורה, ואז מוריד את הבהירות לאפס.
לגבי האתר שהבאת לי, איזה תמונה הכי מומלצת בשביל לשחזר את זה?
ואיך יגידו שזה לא בעיה עם אי אפשר לצפות בכדורגל בכלל???
https://www.avforums.com/review/hisense ... view.12122
כאן כתוב שהמהנדסים שלהם מודעים לבעיה ושזה אמור להפתר בעדכון גרסא, הפוסט מלפני 8 חודש.
בחר כל צבע שמראה את זה טוב. סוג הבעיות הזה שאני ראיתי היה הכי בולט על אפורי ביניים עד כהים, אבל אתה יודע מה הכי גרוע אצלך. אם יש לך קטעי וידאו שמראים את זה בבירור, תשתמש גם בהם להדגמה. אם זה ממש בולט אולי לא יוכלו להגיד שזו לא בעיה, כך כל המסכים, וכו'.
בסקירה מה שאמרו שאולי יפתר עם עדכון תוכנה הוא בעיה שקשורה ל-50Hz, לא ה-DSE. אי אפשר לפתור עם עדכון תוכנה חוסר אחידות פיזי בפנל, לפחות לא עם איך שזה פועל בימינו.
בסקירה מה שאמרו שאולי יפתר עם עדכון תוכנה הוא בעיה שקשורה ל-50Hz, לא ה-DSE. אי אפשר לפתור עם עדכון תוכנה חוסר אחידות פיזי בפנל, לפחות לא עם איך שזה פועל בימינו.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@shkop
מה זה "פיקסלים מסביב לשחקנים"? אם אתה מתכוון שיש מעין "מסגרת" מסביב לאובייקטים אז יכול להיות שהגדרת ה-Sharpness אצלך גבוהה מדי.
DSE: http://ca.rtings.com/tv/tests/sports/gr ... effect-dse
מה זה "פיקסלים מסביב לשחקנים"? אם אתה מתכוון שיש מעין "מסגרת" מסביב לאובייקטים אז יכול להיות שהגדרת ה-Sharpness אצלך גבוהה מדי.
DSE: http://ca.rtings.com/tv/tests/sports/gr ... effect-dse
נראה לי שאני מבין על מה אתה מדבר. אם מדובר על UNIFORMITY עכשיו החליפו לי K700 בגלל זה. שתי הפינות העליוונות כהות יותר וצמוד למסגרת התחתונה יש שלושה מוקדים כהים, אחד מהם מורגש מאוד בכל תמונה עם רקע בהיר, בייחוד רקע אחיד.
אני מתחיל לחשוב שיש בעיה גורפת במסכים שלהם. היום יחברו לי את המסך החדש ואדע יותר.
אני מתחיל לחשוב שיש בעיה גורפת במסכים שלהם. היום יחברו לי את המסך החדש ואדע יותר.
-
RisingStar
-
- חבר שרק התחיל

@shkop
·
היית צריך להילחם כדאי שיחליפו לך ?
אני עכשו בבית מחכה לטכנאי,
אם יש איזה טיפ אשמח לשמוע
·
אם יש איזה טיפ אשמח לשמוע
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
מסכי LCD לא מושלמים, וכל מסך יסבול מDSE ברמה מסויימת. יש כאלה שיותר ויש כאלה שפחות.
זה נזרק לעיניים במיוחד בסצינות עם גוון אחיד ו\או תזוזה של המצלמה.
גם הטלויזיה שלי סובלת מעט מהבעיה, בהתחלה זה טיפה הציק לי בעין, אבל התרגלתי לזה ועכשיו אני לא שם לב לזה בכלל.
כמובן שאם התופעה אצלך מאד בולטת ומפריעה לצפיה רגילה, אז כמובן שתתעקש על החלפה.
זה נזרק לעיניים במיוחד בסצינות עם גוון אחיד ו\או תזוזה של המצלמה.
גם הטלויזיה שלי סובלת מעט מהבעיה, בהתחלה זה טיפה הציק לי בעין, אבל התרגלתי לזה ועכשיו אני לא שם לב לזה בכלל.
כמובן שאם התופעה אצלך מאד בולטת ומפריעה לצפיה רגילה, אז כמובן שתתעקש על החלפה.
-
RisingStar
-
- חבר שרק התחיל

@TheCoolest
זה הכי מפריע במשחקי כדורגל, העין פשוט כל הזמן מחפשת את זה.
זה הכי מפריע במשחקי כדורגל, העין פשוט כל הזמן מחפשת את זה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני מניח שאתה צודק, פשוט אני לא ממש רואה ספורט, לכן אולי זאת אחת הסיבות שזה לא מפריע לי.
אבל כפי שאמרתי, יש רמות שונות של התופעה, ויש מסכים שבהם זה נראה בבירור יותר ממסכים אחרים.
אבל כפי שאמרתי, יש רמות שונות של התופעה, ויש מסכים שבהם זה נראה בבירור יותר ממסכים אחרים.
-
RisingStar
-
- חבר שרק התחיל

עדכון:
הטכנאי היה כאן וראה את הבעיה, ואמר שהוא ממליץ על החלפת פנאל, הוא ישר התקשר למישהו טכנאי אצלהם ברטפון, שאמר לו שעל מנת לקצר תהליכים שיקח כבר עכשו את הTV ויביא אותה למעבדה לצורך החלפה.
הטכנאי אמר גם שיש מצב שבמעבדה יחלקו עליו ויגידו שהם לא מאשרים החלפה, ואז זה עולה להחלטת יבואן, אבל אמר שלרוב זה לא קורה, שסומכים על המילה של הטכנאי שהיה בשטח וראה את התקלה.
הטכנאי היה כאן וראה את הבעיה, ואמר שהוא ממליץ על החלפת פנאל, הוא ישר התקשר למישהו טכנאי אצלהם ברטפון, שאמר לו שעל מנת לקצר תהליכים שיקח כבר עכשו את הTV ויביא אותה למעבדה לצורך החלפה.
הטכנאי אמר גם שיש מצב שבמעבדה יחלקו עליו ויגידו שהם לא מאשרים החלפה, ואז זה עולה להחלטת יבואן, אבל אמר שלרוב זה לא קורה, שסומכים על המילה של הטכנאי שהיה בשטח וראה את התקלה.
-
RisingStar
-
- חבר שרק התחיל

@guyz6471
·
הטכנאי אמר שזה החלטה של היבואן, בתכל'ס? לא ממש משנה לי מה יעשו כל עוד שהבעיה תיפתר.
לדעתי אפילו עדיף שהם ינסו להחליף פנאל, כי אז הסיכוי שהם יבדקו ישר שהבעיה נפתרה גבוה יותר, מאשר שסתם יזרקו לי TV חדש שיש מצב שהגיע גם עם פנאל דפוק.
·
הטכנאי אמר שזה החלטה של היבואן, בתכל'ס? לא ממש משנה לי מה יעשו כל עוד שהבעיה תיפתר.
לדעתי אפילו עדיף שהם ינסו להחליף פנאל, כי אז הסיכוי שהם יבדקו ישר שהבעיה נפתרה גבוה יותר, מאשר שסתם יזרקו לי TV חדש שיש מצב שהגיע גם עם פנאל דפוק.
לא הייתי צריך להילחם. אני אגב לא חושב שיחליפו פאנל כי אני לא באמת חושב שיש פה מעבדות ברמה הזו. לדעתי הם יחליפו מסך.RisingStar כתב:@shkop
·
אם יש איזה טיפ אשמח לשמוע...
אני חייב לצייו כי בעיית האחידות הייתה דומה בשני המסכים (בראשון, קצת יותר חמורה).
מה שיש לי הוא לא מסך גרוע אבל קשה לי להאמין שארכוש שוב הייסנס.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אתם יכולים להיות "רגועים", בעיות DSE קיימות במסכים מכל החברות ובהמון דגמים, כולל מסכי הדגל.
לפעמים פחות מורגש ולעיתים מאד מורגש. יש פה גם הרבה עניין של מזל.
לפעמים פחות מורגש ולעיתים מאד מורגש. יש פה גם הרבה עניין של מזל.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
RisingStar
-
- חבר שרק התחיל

@shkop
·
הטכנאי טען שליבואן יותר משתלם להחליף פנאל ולא את כל הTV
·
הטכנאי טען שליבואן יותר משתלם להחליף פנאל ולא את כל הTV