אנחנו בתהליכי שיפוץ בית שעוברים אליו עוד מעט.
בגלל תשתית בעייתית אי אפשר כנראה להעביר רשת קווית לטלוויזיה בסלון (דווקא שם )
השאלה, האם להסתפק ב wifi שמן הסתם יגביל אותי או להתעקש על רשת קוית ולחצוב בקיר או להרים את הריצפה? - יעלה הרבה כסף.
יש פתרונות wifi שבכול זאת עדיפים?
תודה על כל מידע.
אם באמת אין ברירה (אתה בטוח שבדקת את זה כמו שצריך עם חשמלאי מקצועי המנוסה בהשחלות קשות בצינורות?), אז לך על פתרון של מתאם רשת על חשמל או מתאם MOCA על הכבל הקואקסיאלי של הכבלים/לוויין. זה הרבה יותר יציב מ-WI FI.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT
pixies כתב:אם באמת אין ברירה (אתה בטוח שבדקת את זה כמו שצריך עם חשמלאי מקצועי המנוסה בהשחלות קשות בצינורות?), אז לך על פתרון של מתאם רשת על חשמל או מתאם MOCA על הכבל הקואקסיאלי של הכבלים/לוויין. זה הרבה יותר יציב מ-WI FI.
...
·
תודה על ההמלצה.
על פניו מתאם רשת חשמל נראה לי יותר כיון שיכול להוסיף מתאמים למקומות נוספים אבל אני מבין שהם פחות אמינים מ MOCA?
יש מתאמים מומלצים? מצאתי פה בפורומים רק המלצות מלפני כמה שנים.
תודה לכל העונים.
ברור שעדיף רשת קווית! רק שלפחות כרגע נראה כמו חציבה פסיכית על כל הסלון בעלות מטורפת, או הרמת כל הרצפה בסלון.
לגבי מתאמי רשת, עד כמה מפריע רעשים של מכשירים צורכי חשמל בבית?
לגבי הכבל הקואקסיאלי, העברת אותות של יס/הוט מפריעה?
Powerline: זול יותר, מאפשר הוספת נקודות בהמשך אולי (מרפסת וכו) יכול להיות מושפע ממכשירים חשמליים(?) ב 3 פזות יכול לרדת במהירות
Moca: כנראה פחות הפרעות על הקו, יקר יותר, מאפשר רק נקודה אחת, מהיר יותר?
רגע,
למה צריך לחצוב או לשבור ריצוף?
קודם כל יש נקודות טלפון באזור הטלויזיה?אם הצינור של הנ' טלויזיה הוא 20מ"מ סיכוי טוב שאפשר יהיה להשחיל דרכו גם כבר קואקס וגם כבל רשת.
אם יש כיפוף באחד הצינורות, חשמלאי די בקלות יוכל לעלות על מיקום הכיפוף ומקסימום לבצע חפירה קטנה באותו אזור ותיקון הצינור בעזרת מופה.
Powerline: זול יותר, מאפשר הוספת נקודות בהמשך אולי (מרפסת וכו) יכול להיות מושפע ממכשירים חשמליים(?) ב 3 פזות יכול לרדת במהירות
מה עדיף?
...
·
גם ב Moca וגם ב Powerline ניתן לחבר מספר יחידות באותה התשתית פשוט הטווח משוטף ומשמש כ-HUB כך שסה"כ רוחב הפס מוגבל לכל יחידות הקצה.
מה עדיף?
...
·
איפה קראת שניתן לחבר רק מתאם אחד ב-Moca?
בכל אופן, אין שום בעיה לחבר יותר ממתאם אחד אבל אני לא יודע אם כל הדגמים תומכים בזה.
@rm1
@miCkEy6772
לא קראתי בשום מקום, פשוט קווים קואקסיאלים אין בכל חור בבית, חשמל יש.
במקרה שלי יש לי קואקסיאלי לסלון שבו הבעייה, ואין למרפסת ולחצר בו אולי ארצה לשים נקודות נוספות.
בכל מקרה זו לא הבעייה האמיתית - מה שחשוב זה בעיקר מהירות ואיכות הרשת לסלון.
@spacedude
בדקתי טוב, עם שני אנשי מקצוע טובים, הצינורות בבית קטנים ובעיקר חסומים בטינופת, ניסינו למשוך קו רשת, זה הסתיים (אחרי הרבה שעות עבודה) בנזק לקו הקואקסיאלי שבקושי הצלחנו להשחיל חדש במקומו דרך מקום אחר, אין מקום להעביר כלום.
לא מוצאים את מיקום החסימה בדיוק, חשבנו להרים ריצוף, אבל זה מתחיל מ4 בלטות לפחות שאין לי להחליף ויכול להסתיים בהרבה יותר.
אתה יכול למשל להשתמש במתאם על חשמל כזה: TP-Link AV1200 Gigabit 1200Mbps TL-PA8010 KIT http://ksp.co.il/?uin=32758
חיבור הרשת שלו הוא של Gigabit ואם חיבור אחד בסלון והשני ליד ארון החשמל אתה גם יכול למצוא את הפאזה שמחוברת בסלון ולחבר את השני לאותו הפאזה בארון החשמל (אם זה תלת פאזי).
מנסיון אישי אין על תקשורת קווית. תקשורת אלחוטית עלולה לעשות בעיות, של התנתקויות ובמיוחד העברת סרטים כבדים. העתיד הולך על תקשורת באינטרנט. למשל היום סלקום טיוי מעביר את השידורים על האינטרנט
arnold כתב:@rm1
@miCkEy6772
לא קראתי בשום מקום, פשוט קווים קואקסיאלים אין בכל חור בבית, חשמל יש.
במקרה שלי יש לי קואקסיאלי לסלון שבו הבעייה, ואין למרפסת ולחצר בו אולי ארצה לשים נקודות נוספות.
בכל מקרה זו לא הבעייה האמיתית - מה שחשוב זה בעיקר מהירות ואיכות הרשת לסלון.
@spacedude
בדקתי טוב, עם שני אנשי מקצוע טובים, הצינורות בבית קטנים ובעיקר חסומים בטינופת, ניסינו למשוך קו רשת, זה הסתיים (אחרי הרבה שעות עבודה) בנזק לקו הקואקסיאלי שבקושי הצלחנו להשחיל חדש במקומו דרך מקום אחר, אין מקום להעביר כלום.
לא מוצאים את מיקום החסימה בדיוק, חשבנו להרים ריצוף, אבל זה מתחיל מ4 בלטות לפחות שאין לי להחליף ויכול להסתיים בהרבה יותר.
אני עדיין לא מבין את הבעיה,
מה המרחק בין הסלון לבין נקודת התקשורת הקרובה אלייך?
מה המרחק בין מרכזיית הכבלים הראשית לבין הסלון ?
האם יש בכל חדר נקודת כבלים?
אני העברתי בצינור 18 כבל CAT6 וכבל כבלים (חבר הביא לי מיס)
קצת לחץ קצת כאב ראש דם יזע ודמעות אבל בסוף זה שווה,