אפשרי לחבר לרסיבר 5.1 , מערכת של 7.1 ? (VSX 329)
-
ShmuelCohen
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 30
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
אהלן חברה.
קיבלתי מתנה את הריסבר VSX 329 ובנוסף מערכת רמקולים 5.1 של JBL.
הכל טוב ויפה אבל היה לי לפני המערכת זוג רמקולים ממש טובים וגם נראים טוב בחדר.. אז בגדול מה שרציתי לדעת זה אם אפשרי לחבר את כל הרמקולים (גם את הזוג שיש לי וגם את המערכת של ה 5.1 שקיבלתי) ?
חשבתי על לחבר ליציאה של ה FRONT גם את הזוג פרונט החדש וגם את מה שהיה לי הישן. (שלכל יציאה ימין ושמאל , יתחברו 2 רמקולים לא רמקול אחד)
קיבלתי מתנה את הריסבר VSX 329 ובנוסף מערכת רמקולים 5.1 של JBL.
הכל טוב ויפה אבל היה לי לפני המערכת זוג רמקולים ממש טובים וגם נראים טוב בחדר.. אז בגדול מה שרציתי לדעת זה אם אפשרי לחבר את כל הרמקולים (גם את הזוג שיש לי וגם את המערכת של ה 5.1 שקיבלתי) ?
חשבתי על לחבר ליציאה של ה FRONT גם את הזוג פרונט החדש וגם את מה שהיה לי הישן. (שלכל יציאה ימין ושמאל , יתחברו 2 רמקולים לא רמקול אחד)
-
ShmuelCohen
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 30
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
·תודה על התשובה החד משמעית, יש מצב לקבל הסבר למה לא (זה פוגע ברמקולים? במגבר? באיכות שמע?) ?ארז_וחני כתב:ממש לא !
ארז...
האם יש פתרון אחר למצב ?
כן:
לכל ערוץ יש את ההספק שהוא יכול לספק והעקבה שהוא יכול לעמוד בה.
לחבר לערוץ אחד 2 רקמולים ז"א: להקטין את העקבה, 2-4 ודבקה עם העקבה הקטנה הרסיבר יכול לא להתמודד והרמקולים או הרסיבר יכולים להשרף.
מה גם שדרישת ההספק שגבהה (כי כל רמקול דורש הספק משל עצמו) תגרום לכך שכל רמקול מנקודת ההגברה ישמע חצי ממה שהוא יכול לתת (כלומר חלש) וזה בזבוז מבחינת נקודת הגברה ולא יעיל מבחינת הרמקולים הקדמיים.
תצטרך באופן ידני לחבר את הזוג שאתה רוצה ולהקשיב להם בנפרד בשאות שאתה רוצה לשמוע מוזיקה
לכל ערוץ יש את ההספק שהוא יכול לספק והעקבה שהוא יכול לעמוד בה.
לחבר לערוץ אחד 2 רקמולים ז"א: להקטין את העקבה, 2-4 ודבקה עם העקבה הקטנה הרסיבר יכול לא להתמודד והרמקולים או הרסיבר יכולים להשרף.
מה גם שדרישת ההספק שגבהה (כי כל רמקול דורש הספק משל עצמו) תגרום לכך שכל רמקול מנקודת ההגברה ישמע חצי ממה שהוא יכול לתת (כלומר חלש) וזה בזבוז מבחינת נקודת הגברה ולא יעיל מבחינת הרמקולים הקדמיים.
תצטרך באופן ידני לחבר את הזוג שאתה רוצה ולהקשיב להם בנפרד בשאות שאתה רוצה לשמוע מוזיקה
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אתה יכול לחבר את זוג הרמקולים הטובים שלך כזוג הקדמיים (ולוותר על חיבור 2 רמקולים מהסט),
ולחבר לרסיבר רק סאב, סנטר, וסוראונד של הסט.
ולחבר לרסיבר רק סאב, סנטר, וסוראונד של הסט.
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
קודם כל ולפני הכל, ברסיבר 5.1 יש יציאות לחמישה רמקולים. איפה בדיוק תחבר את הזוג הנוסף? ולא, החיבור בפרונט הוא לא יציאה ולא מיועד לרמקולים.ShmuelCohen כתב:יש מצב לקבל הסבר למה לא?.........
מעבר לזה, הרסיבר לא אמור לדעת מה לעשות עם עוד זוג רמקולים, זה רסיבר זול ואין שום סיבה שישקיעו באלקטרוניקה מתוחכמת יותר כששאר המכשיר לא תומך בזה.
דבר אחרון, הגברה שמיועדת (וגם זה בערך) לחמישה רמקולים תתאמץ הרבה יותר ומצב טוב גם שתישרף אם תעמיס עליה שבעה רמקולים.
בקיצור, האפשרויות שלך כרגע הן להשיג רסיבר שתומך ביותר רמקולים או להסתפק כרגע ב5.1.