שאלה לגבי עומק צבע בנגני בלוריי.
שלום רב.
לאחרונה רכשתי מקרן epson cinema 3000.
למקרן יש יכולת להקרין עומק צבע של 10 ביט, אך הוא מקרן HD ולא 4K.
יש לי כמה שאלות:
1. האם כדאי לי לקנות נגן בלוריי 4K (לנגני 4K יש יכולת לקדד וידאו ב10 ביט) בידיעה שמה שאראה הוא ״רק HD״?
2. האם נגני בלוריי רגילים שעושים upscaling ל4k יכולים לקדד 10 ביט?
3. האם ישנם נגני בלוריי רגילים ללא upscaling שמקדדים ל10 ביט?
3. האם אתם ממליצים על דגמים מסוימים?
תודה רבה.
אוהד.
לאחרונה רכשתי מקרן epson cinema 3000.
למקרן יש יכולת להקרין עומק צבע של 10 ביט, אך הוא מקרן HD ולא 4K.
יש לי כמה שאלות:
1. האם כדאי לי לקנות נגן בלוריי 4K (לנגני 4K יש יכולת לקדד וידאו ב10 ביט) בידיעה שמה שאראה הוא ״רק HD״?
2. האם נגני בלוריי רגילים שעושים upscaling ל4k יכולים לקדד 10 ביט?
3. האם ישנם נגני בלוריי רגילים ללא upscaling שמקדדים ל10 ביט?
3. האם אתם ממליצים על דגמים מסוימים?
תודה רבה.
אוהד.
דבר שכדאי לך להבין לגבי ה- 10 ביט בבלו ריי 4K זה שנגן כזה מוציא אות ב- 10 ביט שהוא אות ב- HDR וזה
אומר שהאות הוא לא אות 10 ביט שמקודד בגאמה רגילה אלא אות 10 ביט שמקודד ב- PQ, כך שגם אם המקרן שלך
יכול לקרא אות כזה הוא יראה אותו בצורה לא נכונה.
לגבי בלו ריי רגיל, נגן כזה מראה סרטים ב- 8 ביט צבע.
ולגבי השאלה השלישית, האם ישנם נגני בלוריי רגילים ללא upscaling שמקדדים ל- 10 ביט. אני מכיר רק סוג נגן בלו ריי
אחד כזה של פנסוניק בפורמט יחודי שיכל להראות גם דיסקים של בלו-ריי מיוחדים שיצאו לפורמט הזה עם וידאו
ב- 12 ביט, אבל זה היה מוצר נישה שנמכר רק ביפן ויצאו לפורמט הזה מספר לא גדול של סרטים שכמעט כולם היו סרטי
אנימה. וחוץ מהפורמט הזה שאני לא יודע מה עלה בגורלו אני לא מכיר נגני בלו ריי שמוציאים אות ביותר מ- 8 ביט.
אומר שהאות הוא לא אות 10 ביט שמקודד בגאמה רגילה אלא אות 10 ביט שמקודד ב- PQ, כך שגם אם המקרן שלך
יכול לקרא אות כזה הוא יראה אותו בצורה לא נכונה.
לגבי בלו ריי רגיל, נגן כזה מראה סרטים ב- 8 ביט צבע.
ולגבי השאלה השלישית, האם ישנם נגני בלוריי רגילים ללא upscaling שמקדדים ל- 10 ביט. אני מכיר רק סוג נגן בלו ריי
אחד כזה של פנסוניק בפורמט יחודי שיכל להראות גם דיסקים של בלו-ריי מיוחדים שיצאו לפורמט הזה עם וידאו
ב- 12 ביט, אבל זה היה מוצר נישה שנמכר רק ביפן ויצאו לפורמט הזה מספר לא גדול של סרטים שכמעט כולם היו סרטי
אנימה. וחוץ מהפורמט הזה שאני לא יודע מה עלה בגורלו אני לא מכיר נגני בלו ריי שמוציאים אות ביותר מ- 8 ביט.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
קודם כל צריך לבדוק שהפאנלים בכלל 10 ביט. יכול להיות שכל מסלול האות של הוידאו הוא 10 ביט ואז לפני הפאנל מומר חזרה ל-8 ביט.
בנוסף, אם לא מתבצע עיבוד תמונה כלשהו במקור, אז להוציא 10 ביט ממקור 8 ביט זה מיותר (אם המקרן מבצע בעצמו עיבוד תמונה שדורש וידאו ב-10 ביט סביר להניח שההמרה הזו כבר תבוצע במקרן בשלב עיבוד התמונה שם). כלומר, זה סתם יהיה לעשות padding מ-8 ביט ל-10 ולא תהיה שם שום תוספת אינפורמציה.
בנוסף, אם לא מתבצע עיבוד תמונה כלשהו במקור, אז להוציא 10 ביט ממקור 8 ביט זה מיותר (אם המקרן מבצע בעצמו עיבוד תמונה שדורש וידאו ב-10 ביט סביר להניח שההמרה הזו כבר תבוצע במקרן בשלב עיבוד התמונה שם). כלומר, זה סתם יהיה לעשות padding מ-8 ביט ל-10 ולא תהיה שם שום תוספת אינפורמציה.
לפי דף המוצר של המקרן:
http://m.epson.com/cgi-bin/Store/jsp/Pr ... ovided#top
הוא מסוגל להוציא את מלוא הצבעים. השאלה היא, איך ניתן לנצל את הצבעים במידה והמקרן הוא ״רק״ HD ולא 4K.
http://m.epson.com/cgi-bin/Store/jsp/Pr ... ovided#top
הוא מסוגל להוציא את מלוא הצבעים. השאלה היא, איך ניתן לנצל את הצבעים במידה והמקרן הוא ״רק״ HD ולא 4K.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אם אתה מנגן את התוכן ללא התערבות (שזה אמור להיות היעד בסופו של דבר... בהנחה שהתוכן לא סובל מבעיות כלשהן) אז אין לך שום תועלת בכך היות שהתוכן נמצא על המדיה עצמה ב-8 ביט.
מכוון שזה המצב, אז היתרון היחיד של 10 ביט ברמת הכניסה וההצגה הוא במצב שעושים איזשהו עיבוד תמונה על אות הוידאו שבעקבותיו נדרשים 10 ביט כדי לאחסן את האינפורמציה המקבלת מהתהליך ללא אובדן פרטים.
מכוון שזה המצב, אז היתרון היחיד של 10 ביט ברמת הכניסה וההצגה הוא במצב שעושים איזשהו עיבוד תמונה על אות הוידאו שבעקבותיו נדרשים 10 ביט כדי לאחסן את האינפורמציה המקבלת מהתהליך ללא אובדן פרטים.
העניין כאן הוא שגם אם המקרן הזה יכול לקבל ולהציג אות ב- 10ביט, אז האות שמקרן כזה יכול להציג נכון הוא רק
אות לפי הספסיפיקציות של תקן 709 .REC.
אותם ה- 10 ביט לצבע באות צריכים לייצג משהו, ומקרן כזה ( אם הוא יכול לקבל אות וידאו ב-10 ביט) יבין רק איך
לייצג color volume (גאמוט והארה) בתחום שמוגדר בתקן 709 .REC ואות מקודד בגאמה. כל צורה
אחרת שתכוון את המקרן יהיה עיוות של התמונה המקורית. ובמקרה של האות מבלו-ריי 4K אז שם אות של
10 ביט מייצג ערכים שונים לגמרי מבחינת ה- color volume, וגם שם האות מקודד בפונקציית מעבר שונה
לגמרי מגאמה שנקראת PQ. אות כזה הוא אות ב- HDR, ובמקרה של אות כזה גם מקרן שיודע לתמוך
ב- HDR (במקרה הזה HDR 10 ) יהיה צריך עוד מידע נוסף בשביל לדעת איך למפות נכון את האות.
וכמו שכתבתי בתגובה הקודמת, גם אם המקרן שלך יוכל לקבל אות כזה הוא פשוט לא יציג אותו בצורה
שאפילו קרובה לצורה הנכונה, ואם בכלל תראה תמונה היא תהיה מעוותת לגמרי מבחינת הארה וגאמוט.
אות לפי הספסיפיקציות של תקן 709 .REC.
אותם ה- 10 ביט לצבע באות צריכים לייצג משהו, ומקרן כזה ( אם הוא יכול לקבל אות וידאו ב-10 ביט) יבין רק איך
לייצג color volume (גאמוט והארה) בתחום שמוגדר בתקן 709 .REC ואות מקודד בגאמה. כל צורה
אחרת שתכוון את המקרן יהיה עיוות של התמונה המקורית. ובמקרה של האות מבלו-ריי 4K אז שם אות של
10 ביט מייצג ערכים שונים לגמרי מבחינת ה- color volume, וגם שם האות מקודד בפונקציית מעבר שונה
לגמרי מגאמה שנקראת PQ. אות כזה הוא אות ב- HDR, ובמקרה של אות כזה גם מקרן שיודע לתמוך
ב- HDR (במקרה הזה HDR 10 ) יהיה צריך עוד מידע נוסף בשביל לדעת איך למפות נכון את האות.
וכמו שכתבתי בתגובה הקודמת, גם אם המקרן שלך יוכל לקבל אות כזה הוא פשוט לא יציג אותו בצורה
שאפילו קרובה לצורה הנכונה, ואם בכלל תראה תמונה היא תהיה מעוותת לגמרי מבחינת הארה וגאמוט.
בדיוק עכשיו ראיתי שEpson הוציאו מקרן HD שתומך ב DCI וREC2020
http://www.epson.com/cgi-bin/Store/jsp/ ... V11H713020
לא נורא... שיהיה לי למה לשאוף...
בינתיים אהנה ממה שיש לי כרגע
http://www.epson.com/cgi-bin/Store/jsp/ ... V11H713020
לא נורא... שיהיה לי למה לשאוף...
בינתיים אהנה ממה שיש לי כרגע